63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#61449 Az összes növényen durva anizotropikus reflection volt. Nem is értem, honnan jött nekik az ötlet... -
tilbury #61448 Ennyire rosszul van optimalizálva archmodelses shaderek? Sok a glossy, refl,stb vagy mitől dobja meg úgy a renderidőt. -
#61447 A volumetria is render, ráadásul 5 GI bounce is van benne, a renderidő nem volt valami alacsony, bár többnyire a talajtakarón lévő default archmodels-es shaderek dobtak rajta rengeteget. (tényleg csak be lett dobálva gyorsan minden). ez a frame 17 gépen 8 óra. Azóta shaderek rendbetételével sikerült a frame időt levinni 3 órára per node. Elég nagy különbség. -
tilbury #61446 jó kis kép lett belőle tényleg. A fog is render vagy 'csak' utómunkában került rá (zdepth)?
lehet hülye kérdés, de renderidő mennyi? és mit takar a rendrefarm? mármint mennyi gép számolt? -
#61445 Tárgytalan, Propeties menüben valami miatt a gizmo értéke 1 lett... -
#61444 Üdv. Lenne egy olyan problémám, hogy mikor ma elindítottam a programot, a gizmók valamiért használhatatlanul összezsugorodtak... Ez mitől lehet? -
#61443 Még egy két hete renderfarm újratelepítéskor összeraktam egy jelenetet renderfarm tesztnek. (vissza lehet ekresni vele egy sor hibát, konfig errort, ilyesmit), Egy fa és pár gaz kiszórva egy noise-olt plane-re. Egyszszerű, mint a faék, de egész izgalmas kép renderelődött belőle. Gondoltam, tovább viszem (kapott egy csapást középre, és PS utómunkát), és lett belőle NFR. -
GixEr #61442 Ez mindig is gond volt minden latvanyterven amiben epitesz is volt.
- De az a fal feher...
- Felfogtad, hogy az arnyek miatt az ott soha nem lesz hofeher ebben a megvilagitasban??
- De legyen feher
- OK
- Kene egy kis plasztikussag bele, kiegnek a falak
- Jo akkor legyen arnyek
- Ne! Akkor mar nem feher
Szuznek es ku...vanak lenni nem egyszeru.
Imadom mikor digit nyomtatashoz RAL szint adnak meg. Na azt talald el Pantone szinekbol ugy hogy persze, hogy nincs egyezes sehol (gep+monitor, sokmillios nyomdagep+rippelo gep/monitor, operatori gep+nyomdagep kezelo szoftver stb.)
Legutobb 3 napig probaltam beallitani egy nemet ceg altal elrontott arculati szint amit allitolag PantoneXXX szinre nyomtak. Koszono viszonyban sem volt ahhoz, de mivel elrontottak ezert ehhez kellett beallnunk. Kint se megy ez a dolog. Itthon meg aztan vegkep felejtos. Talan az egesz orszagban nincs az egesz folyamatra (elokeszites, nyomtatas, neadj isten festes) szinkalibralt munkafolyamat. -
putyi #61441 A tükröződés már csak ilyen. Egyébiránt óvatosan bánj az építészek által elképzelt 9006-os rallal, mert az ő fejükben ez jobbára az autóknál látott ezüstmetált jelenti, nem pedig a valódi 9006-os porszórt felületet. A pédák amiket mutattál azok is inkább abba az irányba mentek, nem beszélve arról, hogy többnél polárszűrőt használtak a fényképezéshez. -
MasterMason #61440 Tegyél rá 27% vámot is... Egyébként nem annyira olcsó az. Ennyi pénzért én inkább ebbe ugranék bele :
GPUs8 NVIDIA High-End GPUs
GPU Memory12 GB per GPU
NVIDIA CUDA® Cores24,576
CPUXeon E5 (2.8 GHz)
CPU Cores
20 Physical
40 with Hyper Threading
System Memory256 GB
Storage2TB SSD
-
#61439 Hehe :) Még egy kicsit pésönt kérnék. Már izzik a Quadro a Lightmap számolás alatt. ;) -
zenoka #61438 hat jo legyen veszek egy ilyet:D
mutasd mire mentel unreallal! -
#61437 Csak érdekességképpen, mert én jót mosolyogtam rajta. Az egyik amcsi cég honlapján, akik grafikus munkaállomásokat forgalmaztak, megnéztem, hogy mennyire lehet elszállni, ha beütne a lottó ötös. És nem is olyan drágán már elég durva masinát tesznek le az asztalra.
Csak a teljesség igénye nélkül:
- 4db 12magos Intel Xeon proci
- 512GB DDR4 RAM
- 2db NVIDIA Quadro M6000
- meg 2TB-os vinyó, blabla és satöbbi
A lényeg, hogy olyan 12millából meg is van. Mit ne mondjak gondolom nagyon nem lennének korlátai a melóban. :D
Utoljára szerkesztette: hunkircsi, 2015.05.12. 23:12:49 -
nenad #61436 mixeljél rá egy eredeti színű materialt sokkal kisebb tükröződéssel, neadjistem a szög beállításával álltsd be hogy mennyire tükröződjön.
Utoljára szerkesztette: nenad, 2015.05.12. 16:37:02 -
bencsab #61435 Naigen, így csináltam én is, csak valahogy ezt olyan favágó módszernek érzem. Ráadásul ha van mellette egy másik épület, akkor az is tükröződik benne, vagy a parkoló a sok színes autóval... Jó lenne egy olyan csúszka is, hogy "reflection saturation value" -
zenoka #61434 haat akkor a fu zoldjenel allitsd be hogy ne hasson ra.. az eg kekje meg lasd putyi..
-
putyi #61433 Nem lett volna rossz belinkelni a saját képed(mármint a rendert, nem igazolványképet :-) ) is. Én erősen gyanakszom a nézőpontra, illetve ha az égnek a cie clear-t állítod be, az nem kékít annyira. -
bencsab #61432 Sziasztok!
Elég alap kérdés, de hátha tudtok segíteni: RAL 9006-os fém felületet készítek, és mindig elmegy a színe. Az a fő problémám, ha szép fémes tükröződést állítok be neki, akkor az ég kékje (vagy madártávlatból a fű zöldje) a tükröződés által teljesen elszínezi.
Az itteni képeken valahogy a tükröződéssel együtt is megmarad a szürke alapszín:
http://paneele.kingspan.de/UserData/images_references/1200497565.jpg
http://szendvicspanel.kingspan.hu/reference/1308561514.jpg
http://www.armat.si/slikeStran/fasadniElementi/ArmatermFRRal9006M.jpg
http://en.metalsystem.es/wp-content/uploads/B061.jpg
http://www.itore.de/fileadmin/_migrated/pics/Garagentore-007.jpg
Vagy ne is akarjak vele szenvedni renderből, inkább utómunka?
Köszi!
-
#61431 Ami neked kellene, az bonyolultabb, szerintem. Az itt bemutatott gömbfej mechanikialag elég "egyszerű", a csuda furfang maga az ötlet volt. -
#61430 Igy jobban megnézve az animációt , már letisztult a kép, csak az nem világos, hogy a második gonbfejet, hogy tudják, ugy korlátozni, hogy csak körbe foroghasson meg fel-le mozogjon,de oldalra dölni ne.
Mert, pont egy ilyen megoldás kéne nekem is , csak nálam az kéne csinálnia, hogy a döléseket engedje minden irányba,de ne forogjon a tengelye körül. Joystick markolat mechanikához -
#61429 Ah, de ritkán nézek erre. Két gömbfejből áll, az egyik a másikba ágyazva. Az elsővel szintezel, gyorsan, kényelmesen, utána a másodikat már csak úgy, olyan irányokban tudod mozgatni, hogy a horizont mindig vízszintes marad. -
putyi #61428 ez egy feszített szerkezet, ezt szerintem sima poly modellezéssel a legegyszerűbb. -
tilbury #61427 cloth-t próbáltam, de ott mindig meggyűrődik, ahol feszül az anyag, nem pedig sima a felület.
MD-t megcsekkolom, köszi. -
zenoka #61426 Marvelous designer vagy cloth sim maxon belul -
tilbury #61425 Hi!
Feszített ponyvaszerkezetet hogyan érdemes modellezni? Tudjátok, ami olyan mint pl. a cirkuszi sátor.
Vmi ilyesmi: kép
Vhogy nem lesz ilyen szép sima a felület :-(
-
zenoka #61424 normalisan kiuwzod es keszitesz texturat.. gameengine ezt szokni kell..
-
GixEr #61423 Szerintem ez csak valami regi DOS-os beidegzodes. Bar nem vagyok jartas a jatekmotorokban. -
#61422 Hali! Lenne egy részben off kérdésem, de hátha van itt valaki, aki hozzá tud szólni. Valós idejű 3D grafikánál van egy olyan technikai megkötés a textúrák méretét illetően, hogy a kettő hatványai lehetnek (pl. 64, 128, 256, 512, 1024 stb.) Ezzel nagyon nincsen is problémám, de mi van akkor, ha nem négyzetes a textúrám, s a kép aránya sem igazán az 1:2 arányt (mint pl. 512x1024) képviseli. Ilyenkor mi a teendő? Összetolni a képet 1:2 képarányra, és majd a game engine-nél úgyis széthúzza az adott felületre a képet? Vagy valami más?
Köszönöm a figyelmet és a válaszokat. További szép estét. -
GixEr #61421 MAx 2015-ben nem jott ra veletlenul valaki, hogy hogyan importaljon be IGES fajlt ami NURBS felulet maradna es nem Body object?
Rhinobol probaltam importalni IGES-t, de allitasi lehetoseg nelkul Body object lesz belole :( -
#61420 Esetleg le tudod irni pontosabban, hogy miben tud többet mint egy olyan felfogatás amire ráteszek egy vizmértéket? Egyenlöre nem jött át, hogy hogyan akadályozza meg, hogy ne tudja a vizszintestől eltérni ha mozgatom a kamerát -
#61419 Kaptunk egyet, elég frankó, persze, még új, és ropogós, de semmi holtjátéka nincs, több kilós felszerelést is nagyon stabilan tart, szeretjük, bőven a többi drága fotós kiegészítő mellé tehető minőségben. -
putyi #61418 kipróbáltátok? fasza? -
#61417 A készítőik híresek. Mi csak megpróbáljuk meglovagolni a hírnevük. :P -
putyi #61416 híresek vagytok :-)
http://prohardver.hu/hir/uniqball_tipa_2015_dijazott_magyar_talalmany.html
-
putyi #61415 mostnéztem, hogy a zalman ház alsó tápegységes. Szar lesz a tápkábelt fölrángatni a procihoz. -
#61414 Ez bizony így van. Ha pedig tuning, akkor inkább egy CM Hyper 212 EVO-t. Kb. legjobb ár/érték arányű hűtő most, ha fontos a halk működés. -
putyi #61413 Ja és tök jó az intel eredeti hűtője, ha nem akarsz tuningolni. -
putyi #61412 fújj Canon rasszista!
Nekem a stúdió bevilágítás zavaró kicsit, ahol a gömbfejen látszik a sötét négyszög, de ez egyéni szoc problem.
Amúgy Szépséges! -
putyi #61411 Én asrock alapot néznék és nem b85m, hanem b85 anniversary, vagy h97 chipsettel. processzor 4790K, ramot 32gb-ot(hagyd a corsair-t, van olcsóbb is), ssd-nek pedig intel 530mlc-s. -
#61410 Apró annyimáció.