3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az alapfelállás az, hogy munkagépen nem tárolunk adatot. Ez egyfajta axióma, keretrendszer, amin belül a megoldást kell keresni.
Ha a gépeden tárolod az adatokat és ketten dolgoztok együtt, akkor gyakorlatilag újra szembesülsz a hálózati megosztás problémájával, súlyosbítva azzal, hogy a munkagép erőforrásait is meg kell osztani. De ez a helyzet akkor is, ha több gépen dolgozol.
Tehát a summázat helyesen úgy hangzik, hogy a hálózati adattárolás mellé az adatelosztást is meg kell oldani. Az általam ajánlott nas 4 hálózati csatlakozóval rendelkezik, tehát kb. 4Gbps sebességet tud. Az sem szentírás, hogy a munkaállomásokban csak egy hálókártya lehet. Magyarul, egy gyorsabb hálózat összerakása azért nem olyan ördöngösség, persze az még nem a 10Gbps.
Az a fél millió, amit írsz, az igazából a minimum összeg, amit erre kell, lehet fordítani.
-Ha 1gbps sebességű hálózatom van, akkor hiába gyors a NAS, az mindenképpen visszalépés lesz egy helyi vinyóhoz képest.
-10gbps hálózat nagyon drága.
-Hacsak nen szán rá az ember fél millát, célszerűbb a helyi adattárolásnál maradni, ha a sebességet helyezzük előtérbe.
Jól értettem?
per aspera ad astra
Jó kis cuccot linkeltél, nem gyenge az ára.
http://3dsky.org/3dmodels/show/hemi
Nincs valaki véletlenül köztetek, akinek lenne egy kicsit részletgazdagabb, mozgó Otto-motor modellje, 6-8 hengerrel, és meg is osztaná velem a projektjét? Találtam egy ingyenes C4D projektet, de hiába próbálom OBJ sequence-kent exportálni, importnál a 3D Max csak gondolkodik, aztán meghal. FBX-nél meg nem jön át minden.
Köszöntem! ([email protected])
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
[O_O] (.)(.)
2011-es max 64bites rendszer win7 és amd VGA 13.9 es driverrel a 4850es VGA-hoz ez az utolsó támogatott.
csak mindig kidobnak újabb verziót és nem tudom tartani a lépést :-)
Nekem csak az nem fér bele a fejembe, honnan a fenéből veszik, hogy 1-1 látványterv pikk-pakk megvan? <#confused>#confused>
Másik meg az a fránya mani, de ez szerintem megint csak az előző mondatomhoz vezethető vissza (időarányosság).
Pont a héten is (megint) belefutottam olyanba, hogy srác (ismerősnek az ismerősén keresztül) utolért, hogy sürgősbe, másnap délutánra kellene neki vmi látvány egy fabodé árusítóhelyről ,de én vagyok a 4. már akit megkeresett, mert a többiek nem vállalták.
Nem nagy szám tényleg kis 3d, fotóba helyezve. De mégiscsak idő.Amíg meséli az elképzelsét én közben agyalok a piszkos anyagiakról, mikor közlöm, le volt hüledezve: huh ez ennyibe kerül, de neki nem kell nagy vami csak úgy nagyjából rajzoljam meg, ő csak pár ezerre gondolt.
Ilyenekből van jópár :-( akinek rögtön kell, de szinte igyen, mert Ő azthitte ez olyan gyorsan, könnyen megvan.<#falbav>#falbav>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
más: a héten már második kuncsaft (mind2 főnök haveri köréből) azzal jött, hogy ő is forgatni akarja otthon 3D-ben az épületet, mert akkor olyan jól néz ki, tudja mutogatni. Mondtam kaptok pár képet, különböző kameranézetből és ennyi.
Én voltam a hülye amúgy, mert mutattam nekik perspective nézetet :-(
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
per aspera ad astra
Kijelölnék egy objektumot es egy teljesen masikat jelol ki amelyik semmilyen kapcsolatban nincsen a kijelolendovel... Ezt mi okozza?
Csak egy merge tudta megmenteni a jelenetet...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Nem Messer, hanem Morava FSX-hez 😊
Amugy ha jól látom a részleten egy Me262-est készitesz? jónak néz ki lehet látni belőle többet is?
Tud valaki megoldást az alábbi hibára ? A képernyő egy része egyszerűen "lefagy" és kitakar mindent ami mögötte van. Csak a program újraindítása segít, de aztán újra előjön. 3DS MAX 2009 a program. A hiba teljesen véletlenszerűen jelentkezik, hol 1 perc után hol fél óra után. A hiba elhelyezkedése és mérete szintén teljesen változó.
Amúgy meg benne van a nevében:klíner :-)
Valami plusz objektum, amit hozzá lehet kapcsolni az objektumokhoz, és adatot, infót tudsz benne tárolni.
per aspera ad astra
Köszi!
per aspera ad astra
Négy óra baszakodás után úgy tűnik, hogy az alábbi megoldás segített:
http://area.autodesk.com/blogs/maxstation/n170-filebloat-removing-lots-of-empty-retimers
Készítettem egy földgömb-szerű 3D modellt 3DsMaxxal egy honlapra. A modell kész van, de a többiben elakadtam.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan tudnám adott honlapra felkovácsolni ezt a modellt úgy, hogy az oldal látogatói tudják forgatni a gömböt erre-arra. Gondoltam az SVG-re. Tudok valahogy SVG-be exportálni Max-ból? Ha igen, hogyan? Mert nem találtam eddig semmilyen megoldást rá. Esetleg másmilyen megoldások is szóba jöhetnek. Köszi a segítséget előre is.
Véleményem szerint egyértelműen a GPU renderelés fele kell mozdulni. Kis és közepes stúdióknak is sokkal jobban skálázható, tervezhető, és valahol 6-8 felső-kőzép kategóriás GPU körül iszonyatosan nagyot fordul a világ. 😊
Más kérdés, hogy egyelőre az Octane az, ami használható. Bár aki jól elvan VRay-el, annak az Octane is kézreáll.
per aspera ad astra
Tudtok nekem segíteni (3ds max) Vray RT témában? Videokártya cserét fontolgatok, a keretek sajnos adottak,( max 60eFt).
Eddig GTX660-as kártyát nézegettem, mert elvileg ezt (és a CUDA-t) jobban támogatja a RT. De egyre szinpatikusabb kezd lenni az AMD R9-es széria is R9 270 2GB. Ugyanakkor sehol nem találok olyat videót, beszámolót, stb, ahol egyértelműen kiderül, hogy JÓL működik AMD R9 kártyán a RT. (Egész pontosan egy darabot találtam, ahol a Vray 3.0 RT ment egy R9 290 kártyán, de hát ugye az egyelőre több, mint amit szánnék rá, és nem tudom, hogy milyen hegesztés ment a háttérben, hogy egyáltalán elinduljon)
Ti mit ajánlanátok? vagy mik a tapasztalatok?
(tudom, vegyek Titán, de hát váccság van, meg recepció, meg kisgyerek, és jön a tél 😄)
Ezt a kettőt néztem eddig (sorry, 30 napig nem tudok url-t beszúrni):
http://ipon.hu/webshop/product/palit_ne5x66001049_gtx660_2gb_gddr5_pcie___________/299348
http://ipon.hu/webshop/product/xfx_r9_270a_cnfc_r9_270_2gb_gddr5_pcie/580020
Utoljára szerkesztette: bognor, 2014.10.14. 13:53:51