63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    megtanulhattad, volna már, hogy minden forradalmi max után kell várni egy verziót :-)
  • bencsab
    Csak a vicces az, hogy ezzel soha nem volt baja a max-nak, viszont mióta az SP2 kinnt van a 2016-hoz azóta szar.
  • putyi
    Ez ugyanaz, mint a tükrözés. A tükrözés számítógépnyelven negatív scale. Feltehetően a group-nak is ez a baja vele.
  • nenad
    snapshotasmesh $
    felteve ha nem instance kell...
    de majd megnezem mintha ennek mukodnie kellene..
  • GixEr
    Se a sima scale-t, de megtanultunk scale es boolean nelkul elni...
  • bencsab
    A megtükrözött objektumok group-ba foglalását sem tudták megoldani már vagy fél éve...
  • bencsab
    Tök jó, találtam egy fórumot, ahol sok embernek ugyaneze a baja, de megoldás sehol:
    http://forums.autodesk.com/t5/3ds-max-3ds-max-design-general/max-2016-objects-not-visible-in-layer-manager/td-p/5697312
    A merge sem segít.
  • bencsab
    És az miért van, hogy egyszer csak eltűnik az össze fólián a max-fájlból? Csak a default maradt meg. Persze az object properties-nél mutatja a fóliáját, de nem tudom lekapcsolni.
  • putyi
    Az miért van, hogy DR-nél a bucketek különböző tónusuak. Azért írok tónust, mert nem csupán gamma probléma. És az a furcsa, hogy gépenként eltérő. Ja és 3.2-es véréj
  • putyi
    Egyszerre írtunk, így nem láttam, bocs:-)
  • Aldaryn
    Igen, arra írtam néki a graphite tools-ban lévő topology toolt.
  • putyi
    az is van az edit poly alatt.
  • Aldaryn
    Én meg azt hittem a kézzel polygonháló rajzolgatást kérdezed.
  • putyi
    Igen hamar rá fog jönni, de kezdetnek elég, ha a körüljárásra és a vertex számra figyelsz.
  • repvez
    ok közben meglett YT-on is , megint tanultam akkor valamit , igy egyszerübb lesz megint az alapformát kialakitani.

Van valami megkötés a cross sectionoknéél? azonos spline sectioból kell mindnek állnia vagy az nem lényega surfacenél majd felbontja annyira amennyire kell?
  • putyi
    modify panel?
    szerintem először írd be a gugliba és ott meg találhatod a használatának a módját is.

• repvez
    azt pontosan hol találom ? hogy keressek rá?
  • putyi
    crossection + surface. kb a max 4.0-tól van :-)
  • Aldaryn
    Graphite tools-ban a freeform modelingben találsz hasonlóakat (topology brushpl.), nem ennyi feature-rel, de vannak.
  • repvez
    A max 2016-ban van valami hasonló eszköz mint ez?
    bsurf in blender
  • putyi
    Legalább ennyi kaland van :-) Gyrek mellett csajozás helyett :-)
  • Aldaryn
    Nekem legutóbb egy jpgre, ami néha megnyílt, néha nem nyílt meg. És nem értettem, hogy a rendernode-ok néha látják a mapet, néha nem... valszeg valami ritkán sérült file lehetett. De amíg rájöttem, hogy mi a baj, végigpróbáltam minden mást.
  • putyi
    Ráment pár napom :-(
  • Aldaryn
    hehe, Köszi, jó tudni!
  • putyi
    Csak, hogy valami témaközeli is legyen.
    Meg van a notetrack utódja a retimer személyében. Nekem fölgyűlt 130000 db, ami azt eredményezte, hogy egy kamera merge kb. fél órát vett igénybe. A cleaner script-tel eltüntethetőek a kis paraziták.
  • MasterMason
    Bruhaha.
    Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2016.02.26. 00:24:20
  • bencsab
    :)
  • putyi
    meakulpa billgéc! én sztam el az ip tartományokat.
  • putyi
    Ha már szó volt a tutorialokról. Ezekszerint nem csak mi anyázunk...
  • putyi
  • bencsab
    Ja, a Dell rendergépet meg varázslatosan lehalkítottam, most alig veszem észre, hogy megy... ;)
  • bencsab
    Nálunk már egy ideje megy vegyes használatban w10 és w8.1. A hálózati manager gép w10 már vagy fél éve, rendernode egy hónapja w10, munkalaptop nyár óra w10, 3d-s munkaállomások még csak w8.1, de szerintem lassan azokkal is frissítek. Gond egy szál se sehol, hibát, hátrányát nem tapasztaltam a w10-nek. Ja de, egy: a printscreen gombot nem engedi felülírni a kedvenc képlopó screenshot capture progimnak.
  • putyi
    Gyakorlatilag az a szopi, hogy csak két gépet lát a hálózatból. Manuálisan mindet elérem, de megjeleníteni nem hajlandó csak 2-t(arra meg nem jöttem rá, hogy miért pont azt a 2-t). A hálózati profilt meg nem tudom állítani(de ez sok más embernek is gondot okoz és megoldást sem nagyon kínáltak rá). Egyébként szebb, gyorsabb. A bb-ig nem jutottam el, mert újraraktam w7-tel :-).
  • Aldaryn
    Ennyire szörnyű azért nem volt itt a helyzet, hálózat fronton egyedül a backburner hasalt el (mondjuk, az épp elég, - deadline működik tökéletesen, bár, bb-t kényelmesebb használni szvsz)

Help tekintetében a win 8.1-hez leírtak többnyire igazak 10 alatt is. Azt is érdemes megjegyezni, hogy sok .net -es alkalmazáshoz kifejezetten külön telepítei kell a 4.x-es .net-et, mert ami win10-el érkezik, az "túl friss", valamint a legtöbb autodesk programból is igazán kompatibilis csak 2016-os széria, a régebbiekkel gebaszok vannak. (de ez igaz win 8.1-re is :D)

És, remélem mindenki felkészült a következő gigaszopatós dologra. Az UI scalingre. 4K-s monitoron pl. MAX mókásan fest, ha a windows UI nagyobbra van állítva, hogy ne kelljen pöttömnyi pontokat vadászni az egérrel folyamatosan. Ez kifejezetten annak tükrében bosszantó, hogy modernebb programok (akár egy Lightroom) tökéletesen méretezhető UI-val rendelkeznek.
  • putyi
    Ja és az összes help a w7-hez van. Hogy a p-ba akarják így a világot átállítani w10-re!
  • putyi
    Föltettem, anyázok(w10). Biztosan átmentek a autodeskesek az ms-hez. A hálózat teljesen szétbszva áááá. Kap még egy fél órát.
  • Aldaryn
    Backburnerrel akadtak problémák win7 és win10-es gépek között, amit én komoly vuduzással sem tudtam teljesen megoldani így, ha még BB-t használsz, lehet érdemes vagy egyszerre cserélni minden gépen, vagy meghagyni 7-et.
    Eleddig nem tudtam még rávenni magam, hogy az összes gépet áthúzzam 10-re, egyszerűen lustaságból, mert sok-sok idő és unalmas repetatív pepecs lenne, de előbb utóbb meglépem, mert felhasználói élményben és erőforrás felhasználásban is jobb a 10 az eddigi tapasztalatok alapján. (egy munkaállomáson lasasan 4hónapja megy teszt jelleggel, és elég pozitív)
  • Karesz50
    És egy jó módszer:
    Revert turbosmooth or meshsmooth in 3ds max
  • Karesz50
    Ja, és a Polygon Creator script.
  • putyi
    Kedves fórumozók:

Win7 vagy Win10?
    Melyiket tegyem az új gépre?