63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    Valójában a max komoly szakrális alapokra épül, melyeket még a XX. (érted ugye) században raktak le. A holografikus univerzum megtestesítője. A kernel, ami köré az egészet építették az aranyszív, mely a végtelen valószínűség hajtóművét is fogja majd táplálni. De akkor már a max magját a bisztr-o-mat fogja képviselni.
  • Aldaryn
    A reset transform/pivot az ég világon semmit nem csinál a tárgy "ősi, misztikus, eredendő, szellempivot"-jával, csak a látszatát kelti dolgoknak. Azt a pivotot így nem lehet megváltoztatni. Erre való a valami máshoz hozzá-attach-olás.

Durva, hogy ebben mennyi világtörténelmi párhuzam van.
  • npeter
    tényleg szép renderek lettek, grat. láttam másik oldalakon többi képet is, frankók.
    nekem talán kicsit túl ellentétes a kopott, vakolt fal, meg az erősen tükröződő padló, de ez csak egyéni problem ;-)

jah és thx a modelleket :-)
  • zenoka
    szep lett!
  • TNH
    Jó tipp, de Booleannal megoldottam már. Később jól fog jönni azért. :D
    Az érdekes az, hogy reseteltem is a pivotot, és a Move gizmó szerint jó volt...
  • putyi
    Pl. Slice :-)

A slice síkja a tárgy pivotjához igazodik. Nagyon bézik megoldás, de készits egy kockát, az alsó síkját mozgasd a kívánt magasságba, attachold hozzá a vagni kívánt objektumot, majd tedd rá a slice módosítót és voila.
  • TNH
    Sziasztok!
    Slice helyett mit ajánlanátok,hogy szétvágjak egy adott tengely mentén egy objektet? A slice valamiért meghülyült, és most nem párhuzamos a síkja a Z tengellyel az egyik projektemnél...
  • hunkircsi
    Köszi! Megnyugodtam. :)
  • putyi
    fasza lett!
    Börtönt látványterveztetek, hogy ez a szék kellett? :-)
  • Aldaryn
    Ha valakit érdekel: inygen tölthető Tolix T37 és A97 székek tőlünk.

Plusz NFR.
  • Aldaryn
    Az evermotion cuccok 80%-a teljesen következetlen, össze-vissza használtak ilyen-olyan koncepciókat ami a gammákat és textúrákat illeti. Van olyan gyűjtemény, ahol a bitmap shaderek input gammája kézzel át van írogatva, stb.
    A hetikus tükrződés beállításokról nem is beszélve.

És még a jól összerakott shaderekkel érkező gyűjteményeik fényében is legjobb úgy tekinteni ezekre a csomagokra, hogy modellt és textúrákat kaptál, a többit pedig építsd fel hozzá te magad.

( Mellesleg a 2.2 gammával sem lesz *pont* ugyanolyan a render PS-ben megnyitva, mint a VFB-ben. Vagy az egyik vagy a másik sRGB színtérben jelenít meg egy lineáris színterű képet, ami csak nagyon hasonlatos a 2.2es gamma curve-höz. )
  • hunkircsi
    Sziasztok! Még egy kis apróság, hátha valaki szintén belefutott ebbe, vagy csak van ötlete, hogy WTF. Tesztelgetem az új MAX és V-Ray verziókat, jelenleg kültéri jelenettel. Minden gamma, meg egyéb dolog már belőve, és az egyik evermotion archmodels mégis szívat. A bevilágítás egy teljesen default. VRaySun + Sky + VrayPhysCam, szinte minden alapbeállításon. Szinte minden textúránál jól ki is jön az expo, csak az arcmodels vol. 66. az aminél furcsa módon ha nem nyúlok hozzá a textúrákhoz, akkor sötétek, mármint az összes. Nem is hasonlítanak a PDF-ben látottakhoz. Nade, ha a bitmapok Output-jánál az Output Amount-ot átállítom default 1.0-ról 2.2-re, akkor elkezd hasonlítani a katalógusban látottakra. De ez akkor most akkor hogy? Az alábbi képen a cserepes növényeken látszik a különbség.
  • hunkircsi
    Megszokás miatt maradt bennem, még a régi hipszter időkből. :) Amúgy már nem is emlékszem, hogy anno évekkel ezelőtt miért volt olyan menő 2.0-t használni 2.2 helyett. Mind1, már átálltam én is.
  • putyi
    de te hipszterkedésből, vagy valami komoly oknál fogva használsz 2.0-ás gammát. gyakorlatilag az összes monitor 2.2-re van belőve és az ipar is a 2.2-t használja.
  • hunkircsi
    Nincsen. Minden ilyen utólagos korrekció ki van a frame buffer-ban kapcsolva, meg amúgy is default értékek vannak. Amúgy ma tiszta fejjel nyugodtan nekifeküdtem az anomáliának, és az egyik ismerős hívta fel rá a figyelmemet, hogy a különbség 2.2 vs 2.0-ás gamma. Valahogy a "V-Ray frame buffer" be van ragadva 2.2-ás gammán. Fogalmam sincsen, hogy miért. Tényleg minden ismert és ismeretlen helyen át volt állítva a gamma érték 2.0-ra. Mindegy, visszaváltottam 2.2-ra egységesen, és így már nincsen különbség a mentett kép és a frame buffer-ben megjelenített Render között. De ez amúgy röhej...
  • putyi
    frambufferben az expo nincs fölhúzva?
  • putyi
    Magyarországi székhelyű kanadai iroda keres építészt azonnali kezdéssel.
    telefon:06-1-201-43-72
  • hunkircsi
    És csak a V-Ray frame buffer használatakor van ez a különbség a render és az elmentett kép között. Ha kikapcsolom a frame buffer-t és a sima render ablakot használom, akkor nincsen ez a különbség. A VrayFrameBuffer ablaknál minden utólagos korrekció default, ráadásul ki is vannak kapcsolva a korrekciók megjelenítése...
    Utoljára szerkesztette: hunkircsi, 2016.02.03. 23:33:33
  • hunkircsi
    Megint belefutottam egy számomra érthetetlen dologba. Ha valakinek ismerős, kérem segítsen. Sötétebb az elmentett kép, mint a MAX-ban a VRay frame buffer-ben megjelenített Render. És nem, nem arról van szó, hogy különböző gamma értékekkel szívatom magamat. Minden 2.0-ra van állítva. Mindenhol, ahol csak lehet, 2.0-ás gamma érték van. Valaki tapasztalt már ilyet, van rá megoldás?
  • bencsab
    3ds max 2016:
    Adott egy group és ha attacholok hozzá egy új objektumot, akkor szétugrik a meglévő group, tehát a már benne lévő tárgyakat elmozgatja... Valakinek ötlete erre? Másnak is csinálja?
  • repvez
    igen ez is benne a pakliban, mert még nem láttam át az egész folyamatot ,hogy a "nagyok " hogyan csinálják subD hard surf megoldással, igy csak a magam esze szerint haladok adhoc modszerrel amit a képekből kidondolok, hogy ezt kb igy csinálhatta.
    ÉS a legtöbbször kiderül, hogy az én elképzelésem sokkal bonyolultabb és kevésbé szép eredményt ad mint aki már gyakorlott
  • putyi
    Szerintem inkább a gondolkodásoddal van baj. Ahogy te gondolkodsz, ahhoz a NURBS modellezés passzol. Azt pedig rhino-ban, vagy powernurbs-el tudod a leghatékonyabban megoldani.
  • repvez
    egy utasszálitót könnyű megcsinálni egy sima henger és kész,ugyan igy a 2vh-s vadászok de egy modern vadászgépnek egyáltalán nem hengeralaku a törzse és a beömlő nyilások is elég bonyoulltak.

Régebben én is mindent egybe próbáltam megcsinálni,de ott vagy nagyon sok volt a edge loop vagy a topologia nem volt jó.

Ezért próbálkozok most uj megközelitéssel, hogy a kiálló és bonyolultabb formákat egyszerübb objektumokként megformálom, majd ugy egyesiten az egészhez, igy talán tudom tartani a pontos formát és a topologiát ,meg a viszonylagos alacsony polygonszámot is.

CSak épp azzak kell trükköznöm, hogy hogyan illesszem ezeket a részeket össze, hogy majd ha kész a teljes alap modell akkor a tobábbi részletezéshez ki tudjak vágni belőle elemeket,amik majd mozgatni lehet , kabintető , kontroll felületek ,féklap stb..

Ezért lenne jó egy olyan séma ami ilyet mutat be, mint a kocsi modellezésnél, hogy a kerék ivtől inditva végigmegy a kasztnin.
  • npeter
    Miért nem egy objektből indulsz ki. Aztán majd részletezed, szétvágod, stb
    van sok tutorial video a neten, azokat nézted, ott hogy oldják meg?
    pl: itt
    Utoljára szerkesztette: npeter, 2016.02.01. 09:15:29
  • bencsab
    sub-object módban kirajzolja majd az általad kért jelölőpontokat, igaz már nem x-el hanem négyzettel jelöli a max.
  • repvez
    Itt egy konkrét példa

A törzs és a kabin vagy a törzs szárny találkozásánál lévő éleket kéne összehozni. Valami olyasmi lenne a legjobb mint autocadnél a Trim modositó. ott a metszéspont utáni részeket simán lehetett törölni mindkét objektumnál.
    A gondot az is okozza, ha turbo smooth is van rajtuk, mert ha nem egy objektum akor amelyik nem aktiv az a smoothos állapotba marad, igy nem látszik, hogy hl van az alap modell élei, hanem sokkal többet mutat.

Most uj fajta megközelitést probálok a modellezésbe, hogy a különbözö részeket külön objektumként megcsinálom, és amikor az alapforma jó egyesiten öket, hogy utána onnan lehessen folytatni a részletesebb kialakitást, de egyenlöre az egyesitésnél megakadtam.
  • npeter
    mit szeretnél elérni? akár vmi sematikus ábra is sokat segítene, hátha tudd vki vmi frankó megoldást rá.
  • repvez
    Semmilyen egyéb alternativa nincs arra, hogy egy másik objectum metsző éleir átvigyük egy másikra? Valamilyen project eljárás nincs rá?
    Az is elég ha csak jelölés tesz rá, ami mellett már el lehet huzni a vágást.
  • TNH
    A boolean nálam hibátlan, csak játszani kell vele...
    Azért egy villamos oldalából nem tudom hogy máshogy szedném ki az ablakok helyét. :)
  • GixEr
    Valoszinuleg a sub object modban fognak megjelenni (bar talan ott sem) photoshop allhat a hatterben a konnyebb megertes vegett. Ha jol emlekszem egy kulon ablakban mutatja a shape-ket, jelolve a shape-k first pointjat aztan ennyi.
    Nem is emlekszem mikor hasznaltam uloljata ezt. Viszont arra igen amikor valaki egy letoltheto max fajlban olyan loftot hasznalt, hogy csak pislogtam. Konkretan egy auto elejet modellezte le vele egyetlen loft segitsegevel. Auto eleje +bal/jobb kerekiv egeszen a szelvedoig. szerintem az volt a loft csucsa (kb 10 eve volt minimum es 3dsmax 3.x)
    Utoljára szerkesztette: GixEr, 2016.01.29. 22:21:04
  • GixEr
    Sajnalatos modon marad a modellezes. En meg a booleant soha nem lattam mukodni normalisan, ha nem ket kockat kellett kivagni egymasbol (pro boolean se jobb csak egy kicsivel). Mindkettot keruld el messzire, ha van meg tovabbi terved a modellel.
  • repvez
    arra tud valaki tanácsot, hogy hogyan tudom két test találkozásánál elvágni mindegyik testet, hogy utána össze tudjam welddeni öket?
    A booleannal pröbálkoztam, de nem találtam jó kombinációt hozzá, meg az amugy is szétcseszi a topologiát.

tehát 2 test áthatási vonalait akarom megrajzolni , hogy azok mentén ki tudjam vágni vagy kitörölni a felesleges polykat, majd egyesiteni öket.
  • riviaigeralt
    A köv. dologgal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha a jobb oldali kezelőpanelen a Shape-re kattintok aztán kicsit lejjebb a Spline-t kiválasztom és a Line, Circle vagy Rectangle gombok kiválasztása után megrajzolok egy 2D-s alakzatot, akkor nálam valamiért nem jelennek meg az alábbi képen pirossal bekarikázott szimbólumok.
    Amúgy eléggé kezdő vagyok és a MAX 2016-al kezdtem el ismerkedni.

Utoljára szerkesztette: riviaigeralt, 2016.01.29. 14:40:37
  • nenad
    van egy felesleges zalman zm-hps200 as fejhallgatom. Teljesen uj felbontatlan, kettot vettem mert nagyon tetszett, és a masik most is kituno allapotban szolgal. Van ra 1 ev garancia is.

Pro
    vastag fasza nem toro kabel, de nem nehez
    nem nyomja a fulet, es nagyon tagtartomanyokban allithato azaz egyben nagyon jol birja a strapat is.
    a hangeroszabalyzo a bal oldali fejjhalgaton van.
    Ugyes szakadasvedi

igazi zalman termek. A termek ertekelese mindenutt 4-5 kozott van (5 a max)

3500 penz postakoltseggel egyutt..
    priviben.

Utoljára szerkesztette: nenad, 2016.01.29. 09:54:04
  • bencsab
    annyi az, várd ki türelmesen! a két service pack legalább egy óra.
  • riviaigeralt
    A "3D Studio Max R3 - Biblia II. kötet (Kelly L. Murdock)" könyv CD melléklete megvan valakinek?
    Ha valaki fel tudná nekem tölteni tömörítve valamelyik felhőbe azt nagyon megköszönném. Ha a felhő nem jó (pl. OneDrive, DropBox), akkor tudok adni ftp elérhetőséget.
    Ha tudsz segíteni légyszi írj nekem privát üzenetet.
    Előre is köszönöm annak, aki tud segíteni.
  • repvez
    Az mitől lehet ha a 2016os SP1 és SP2 javitások nem akarnak települni? a hibvatalos oldalról töltöttem le öket ,de a telepités megkezdése után csak configurál meg adatokat gyüjt már vagy fél orája a telepitő
  • nenad
    válasz ment.
  • GixEr
    Nenad olvass priatot legyszi! :)
  • putyi
    Köszi, megérdeklődjük.