63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    Ezen én is, mi is sokszor elgondolkodunk. De igaz ez a psp-ra és az ms programokra is.
  • putyi
    A technológiai oszkár, mint egyéb más hasonló díj jórészt iparági lobby eredménye. A mental ray-t nem a gi képességei miatt használták a filmekben, mint ahogy maga a gi sem olyan régóta használatos filmes berkekben.
    Az 1-1.5-ös vray időszakában volt nagyszerűen megfigyelhető, hogy amilyen újítást bejelentettek a chaos-ék az jelent meg a fr-ben, majd az mr-ben. Nenadnak igaza van abban, hogy a glossy shader-ek terén az mr-nek elég nagy előnye volt, főleg annak köszönhetően, hogy hibrid módon számolta.
  • Jim Morrison
    Csak gondoltam megkérdem: nem gondoltatok még rá, hogy különböző modelleket, textúrával, stb áruljatok mondjuk egy nagyobb játék engine marketplace-én? Gondolok itt az UE, cryenginere... Főleg ha csináltatok magatoknak ezt-azt, de nem is pénzért, azt oda felpakolnátok és eladhatjátok. Nektek is jó, meg azoknak is akik meg tudják venni mert kell nekik :)
  • repvez
    csak tudnám, mitől hízott ekkorára a telepítő, hogy majd 10GB. A 2009es 500mb volt a a 2016 os meg 3 gb ha jól emlékszem .DE abban benne volt a 32/64 bites is egybe.
  • nenad
    na rápilláztam:
    Van uj ablakkezelő és nem fagyott ki, egy hangyányit gyorsabban indult. A nézőport elfogadhatóan gyors. ART renderer is teljesen elfogadható. Van pár újítás mental rayben is (egyébként külön kell installálni)
    A viewport zoom nem beszopatos eddig, az uj ikonokat meg kell szokni szinesek és ok (itt-ott gagyi) a regi ikonokat nem lehet visszahozni.
    physical material lol - egy ujabb material.
    Egy nagyobb jelenettel:
    viewport shadedbe a 6970 en hasit 120+ fps 7 milla polyn ...
    vireframe is gyors regi sceneken a resetxformot ra kell tenni.
    Hmm kb ennyi egy fel ora alatt.
  • MasterMason
    A mental ray-ért még egy technológiai oscart is bezsebeltek annak készítői, és tuti biztos nem véletlen. ;) A "használhatatlansága" ellenére még felsorolni is nehéz lenne, hogy hány filmben használták a sok sok év alatt. Nem csak az egyik legjobb, hanem az egyik leggyorsabb render is volt a maga idején, csak nem adja magát olyan könnyen, szakértelem is kell(ett) hozzá.
  • nenad
    hat szerintem nem masoltak semmit sem varytol az a finalrender volt.
    vray gyors es sokaig kialltam melette de pont a lightcache volt az ami a gi-t tonkretette - ezt tartjak sokan a legnagyobb fejlesztesnek.
    mental raynek nagyon jo a materialja a glossy interpolacio nem foltos stb,

Regen a photonmapping miatt sokan nem szerettek de a hasznalhatatlansagtol azert tavol volt.
    Egyebkent ma sem sokkal gyorsabb a gi es a unified sampling meg szinten egy olyan talalmany amit nem szeretek.
    pl texture filteting meg sampling sokkal kevesebb mintat igenyel de most igy mar az is baromi sok mintat eszik stb.
    vray 1.1-1.2 sokkal jobb volt szerintem bar akkor a glossy meg lassu volt.

Meg nem neztem meg egyebkent mi az ujdonsag benne de remelem ma lesz ra idom este...

• putyi
    vicces, hogy a vray-t megveted és a mental érdekel, mivel ez utóbbi egyfajta implementációnak fogható föl. nagyjából addig használhatatlan volt, míg el nem kezdték a vray-t másolni.
  • nenad
    a cg perzsáknál tölthető torrentbe és simába is, Nem mintha rávetemednék...
    Egyedül mental ray érdekel esetleg az art renderer,
    de a jo hir nektek, hogy a mirror valoszinuleg mukodik az ujban mivel van egy uj funkcioja.
  • putyi
    Van valami tapasztalatotok a vrayinstancerrel? Milliós objektumszánál gyorsabb, mint a scattererek, vagy lassabb?
  • putyi
    Ugye!
  • putyi
    Ki is lőtték a szervert :-)
  • putyi
    igen :-)
  • bencsab
    Meg is érkezett? Nem csak bejelentették?
  • putyi
    megérkezett a 3dsmax 2017 :-)
  • putyi
    épp most vagyok túl néhány ilyen éjszakán, napon :-)
  • repvez
    Pár embernek ismerős helyzet :D

Sajnos nálam a win 10 alatt még mindig a program hibát okozott és leáll mutatványt produkál a 2016 os igy nem tudok semmit sem kezdeni vele :(
  • raron
    Kösziiiii! Sikerült! (hogy én ezzel mennyit szenvedtem)!
  • putyi
    Ne engedd meg a prob.-nek, hogy kiszedje az éleket. valahol alul találod.
  • raron
    Sziasztok! Egy korong alakú testbe szeretnék "gravírozni" szöveget. Boolean-el nem is működik, ProBoolean-el igen, de ott viszont a függőleges felületek hullámosak lesznek. Mi lehet a probléma, hogy tudnám megcsinálni úgy, hogy sima maradjon a felület? Köszi a válaszokat!
  • GixEr
    Szerintem az mindig is a koordinatarendszer ertekeit irta ki. Max a absolute vagy offset modot lehet valtogatni.
    Amugy, ha meg hasznalod a scale-t barmin akkor eleve hulyesegeket fog kiirni (hacsak nem sub object-en belul hasznaltad).
    Jobbklikk az objektumon es Object properties-nel latod ugyan azt a meretet mint a Measure Dimensions-ban (de ez is kamuzik, ha scale-ztel)
  • Klon
    Segítsetek légyszi.
    Nem tudom mit állítottam el, de valami nem oké :(
    Valamiért a pivot helyzetét mutatja lent a méretnél. Ez egy mezei 50x50x50-es box...
    Mit kell állítani, hogy a méretet mutassa?
    Ha régi projektet veszek elő, ott minden ok a meglévő objectekkel, de amint újat hozok létre, ott már nem az object méretét, hanem a pivot térbeli helyét mutatja.

Köszi a segítséget előre is!
  • GixEr
    Errol jutott eszembe, hogy anno feltoltottem harom modellt 2001 korul Turbosquidre (mai szemmel borzalmasak). Megneztem a letolteseket.
    1: 10656 downloads, 2: 21408 downloads, 3: 15319 downloads. :D
    O, ha ezekert maximum csak egy dollart fizettek volna...
    (Hrobogo-ra keresve elojon mind a harom)
  • Irgum76
    Sziasztok!

gondolom sokan használjátok a 3dsky.org-ot
    eddig csak letöltésre használtam de most elfogatták 2 modellemet Free-ként
    azt szeretném kérdezni, hogy később ha népszerűek lesznek átteszik Pro-vá vagy amit Free-ként fogadtak el az az is marad?

Köszi
  • putyi
    Aldaryn már beszállt tesztelni, én is nemsokára elkezdem.
  • bencsab
    woww, de szemfüles, én észre sem vettem még!
  • putyi
    Kedves Fórumozók!
    Mini contest!
    2014-estől a tools menü alá becsempésztek egy mesh inspector nevű akármit. Fejtsük meg, hogy tényleg van-e értelme, növeli-e a nyitási, mentési sebességet stb.
  • Irgum76
    na 3 nap oda-vissza installálgatás után regisztriben turkálás és mindenféle törölgetés után megszabadultam a studenttől
    win 10-ben van lehetőség alaphelyzet visszaállítására
    Gépház => Frissítés és biztonság => Gép alaphelyzetbe állítás
    így nem kellet formázni igaz a szoftverek ugrottak de az adatok képek zenék és főképp a modellek megmaradtak
    , Hurrrá!!! :D
    hátha valaki más is így beszív mint én akkor így megoldható
  • tilbury
    köszi, közben megoldottam szétbontva.
  • putyi
    alapvetően a sweep kifekszik a térben szögben törő dolgoktól. darabonként el kell készíteni és összefaragni.
  • tilbury
    Az alábbi képen mit kell beállítani, hogy megfelelően működjön a sweep?
    gondlom a line vertexein kellen vmi állítani?
    kép
    Utoljára szerkesztette: tilbury, 2016.03.05. 16:06:03
  • putyi
    Tegyél föl egy max2015-öt és mentsd ki abból.
  • Irgum76
    szerettem volna beküldeni modelleket eladásra de a studentet nem fogadják el mivel az gyakorlásra van nem pénzkeresésre
    meg azt olvastam ahogy így keresgéltem studentel kapcsolatban, hogy nem használhatók az ott készített modelllek a teljes verzióban (de lehet félreértettem)
  • putyi
    ?
  • putyi
    a student-tel mi a probléma
  • Irgum76
    az a baj, hogy összedolgozok egy másik sráccal és ő 2016-ot használja
    ráadásul a 2014-et is feltettem előzőleg studentben
    meg nem igazán találok más megvásárolható verziót a neten
  • putyi
    Próbálkozz másik verzióval!
  • Irgum76
    ohhh na neeeeee :((((((
    köszi az infót
  • putyi
    mbr=master boot record a winyón. mélyformázással eltüntethető.
  • Irgum76
    Köszi Putyi de ha egy kicsit bővebben kifejtenéd azt megköszönném