3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
shaken, not stirred
Ha van egy projektem, amit egy 4 magos 8 szálas procin renderelve 16gb memóriát használ a gép, akkor
egy dual procis 2×4 mag 8 szálas rendszeren 32gb-ot kajálna? Jól gondolkodok? Vagy csak részben igaz?
szerintem
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
De akkor marad a PC.
Köszönöm a válaszokat!
Amit leirtal nem tudni milyen szinten vagy. Eleg egy-egy "lowpoly" helyiseg latvanytervre vagy komplett jelenetek tobbmillios polygonigenyere/modellezesere kell a gep. De mindenkepp hanyagolnam a laptopokat a tobblet ar miatt.
Vagy vegyek inkább PC-t, mert azt gyakorlatilag olyan hardverből rakom össze, amilyenből akarom?
ami penzed van nyugodtan rakoltheted es meg igy is keves lesz..
foleg a videokartya tekinteteben.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
A 3D smax-ot használókat kérdezem: használ valaki lapotopot a 3d smax-hoz, és ha igen, melyik laptop az, amivel jól is fut a program?***
*** persze nem pl. a 2004-es verzióra gondolok, hanem legfeljebb a 3d smax néhány éves verziójára
(nyilván egy PC lenne a legcélszerűbb, viszont én mégis laptopot szeretnék, de egy csúcsgép 300 ezer körül mozog, annyit meg nem akarok költeni rá)
Köszönöm!
semmi
http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640
per aspera ad astra
per aspera ad astra
per aspera ad astra
de végül is írtam neki elvileg meglett a probléma oka valami külső renderelőt használ amiről megfeledkezett szólni még csak letöltöttem
nem volt már kedvem telepíteni majd holnap kiderül
ha nem akkor guglizhatok
köszi
2. ha betanulási fázisban vagy, miért ne szólhatnál?
azért mielőtt írtam próbálgattam mindenféle nézetet köztük a Shaded is de csak a "vonal rajzok"-nál látom a dolgokat
közben néztem nem is 4 dll-t hiányol hanem 8-at
és igen renderes dll-ek is vannak köztük
ez lehet attól, hogy ő futtatott valami scriptet ami nálam nincs fent vagy egyszerűen sérült a fájl?
betanulási fázisban vagyok egy srácnál nem akartam, hogy azt gondolja, hogy milyen láma ez a gyerek már az első lépésnél elakad
írhatok neki, hogy nem sikerül megnyitni normálisan?
kösz még egyszer
http://www.youtube.com/user/OMSITNH | Intel Core i5-4460 | 8 GB RAM | Geforce GT640
lehet ez a baj?
lenne egy sürgős egyszerű láma kérdésem
szóval átküldtek egy lakás modellt amit ha megnyitok csak egy sötét objektumot látok pedig elvileg be van világítva
néztem a light listát is be van kapcsolva a fény tettem le új fényforrást is de realistic nézetben csak nagy sötétség van és a renderelésnél is
2014-el csinálták nekem 2015 volt fent de telepítettem a 2014 is már mondom hátha de ugyanúgy semmi
gondolom csak egy pipát kéne tenni valahová, hogy bevilágítsa csak fogalmam nincs, hogy hol keressem vagy hogy keresek rá googliban
szóval: segítség kéne
előre is kösz
Miből fogják fejleszteni az új vinyókat, ha itt sóherkedtek a fájlméretekkel. :-)
per aspera ad astra
Tapasztalatok:
- Baromi gyors, sokat fejlődött a 2.x óta.
- Jó template-ek vannak benne, egy kattintással tud 10 féle füvet, murvát (!!!!), köveklet, virágos mezőt, stb... mindezt nagyon konszolidált memóriafelhasználással (bár ez talán inkább a vray erénye)
- Egyszemélyben helyettesíti a vraypatternt és a multiscattert is.
- Tud vonal mentén is generálni scattert, akár térbeli felületre is, hajrá tujasor, sövény!
per aspera ad astra
per aspera ad astra
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
per aspera ad astra