63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    az mbr-be tesz egy bejegyzést, onnan tudja.
  • Irgum76
    Sziasztok

feltettem egy 2016-os maxet student verzióban
    most felszeretnék rakni egy teljeset de akármit csinálok uninstal, backup törlés, átnevezés, rejtett mappák törlése, registri kitakarítás
    már mindent kipróbáltam amit a neten találtam, más fórumon javasoltak de még mindig tudja valahonnan, hogy student és nem kérdez rá a seriálra
    nem tudom mit tehetnék még :(
    légyszi segítsetek
    köszi
  • repvez
    azért hihetetlen ez a max sp3 ,több ideig tart feltelepiteni mint az egész alap programot. már egy órája kattintottam a telepités inditására és még csk a rendszer infó összegyűjtése tart még.

Remélem ha sikerül felküzdeni akkor végre elindul a progi,mert már két napja csak hibával elszáll az inditásnál,pedig előtte nap minden gond nélkül még használtam.
  • bencsab
    egyébként tényleg nagyon sok múlik a NAS beállításán is.
  • bencsab
    Én is ide jutottam, bár óvatosan kell néznni a swichet. Az én switchemen van kettő gb 10GB-es port is, de csak uplinkre használhatóak, azaz másik switch-el való kommunikációhoz van odatéve.
  • putyi
    Futottam egy gyors kört hálózat terén. Tök megfizethető áron van 10Gb-s hálókártya, viszont a szviccs horror áron. Valmi megoldásra ötlet? Átalakító esetleg?
  • bencsab
    Naná! Ha hülye a MAX, legalább mi legyünk okosak.
  • putyi
    Jó ötlet, kipróbálom.
  • bencsab
    igen, volt már rá példa nálam is, de ennek a megközelítését és máshonnan végeztem: a NAS-on lehet őrizgetni fájlverziókat, a lomtár teljes ürítéséig. így lényegében 1 hétre visszamenőleg minden fájlból van backup, csak visszaállítátod amelyik kell. ráadásul a haszon dupla: a max backupot le is kapcsoltam, így gyorsabb a mentés is. ráadásul az utóbbi időben finomhangoltam a NAS beállításait, egész gyors lett. nyilván nem helyi ssd, de elviselhető. egy 3 vinyóból álló RAID tömb egy 2SSD-ből álló cache-el megtámogatva már jól működik.
  • putyi
    a probléma az, hogy ha megnyitsz 3 max-et, akkor is 1 backup.max file lesz, a maxback.max-el egyetemben és mindig az aktuális mentés határozza meg a tartalmat. tehát, ha van egy nagy munkád, amiben már alig tudsz szerkeszteni, zért kisebb részeket külön szerkesztesz, majd merg-dzselsz, akkor simán előáll az az eset, hogy a nagy file úgy fagy szét, hogy nincs bekáp, de az eredeti is sérül.
  • Zokni
    Szerintem ha itt megadod a projekt könyvtárat, akkor oda teszi, bár tény, hogy ilyenkor létrehozza a saját kis kretén könyvtárszerkezetét, bár úgy rémlik, hogy az utólag törölhető, ami nem kell, nem hozza létre újra. Bár én sem így használom. :)

• bencsab
    :) jogos
  • putyi
    Vajon mikor fogja a max a backup-ot a file-hez készíteni, nem pedig egy közös file készül az összes megnyitott max-nek?
  • Zokni
    Megnézem, köszi.
  • putyi
    Ezzel jobban jársz :-)
  • Zokni
    Attach dologra érdemes megpróbálni ezt a scriptet:

http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/quick-attach

Vannak esetek, amikor nem működik, például nekem egy ArchiCAD-ből importált modellel nem akart működni, minden bizonnyal nagyban függ attól, hogy mennyire gány a geometria, viszont amikor igen, akkor igencsak hatékonyan teljesít. Simán összeattachel mondjuk 40e objektumot, nem több, mint úgy 30 másodperc alatt.
  • Jim Morrison
    sajnos a modellekről nincsenek benne képek :(
  • putyi
    és még folytathatnám.
  • putyi
    Ne is mondd! Gumigyár gépekkel(amiről írtam is). Tömörítve 1,2 giga, fájlmentés 30perc.
  • Aldaryn
    Nekem már teljesen ráált a kezem, hogy helperen duplaklikkel jelölöm ki a "groupokat" :) Plusz bizony, minden a lehető legjobban összeattacholva, hogy az objektumszám a kirtikus tízezres alatt maradjon, különben oda a világ...

Nemrég dolgoztunk egy 12szintes toronyházon, aminek modelljét az építésziroda szolgáltatta. Revitben készült, és az utolsó csavar is benne volt a szerelt acélgerendás szerkezetben. Gondolom, ez nekik így ökéletes, mert darabra megvan a kimutatás midnenről. Több millió objektum. Nagyjából 1 hét volt az attach orgia. Viszont szép volt nézegetni 3D-ben a szerkezetet.
  • putyi
    Az az igazság, hogy én leszoktam a group-okról. Nagy ritkán lámpákhoz használom, inkább más úton szervezem a jelenetet. Amiatt is gáz használni, mert a max nagyon érzékeny az objektum számra, a group-okkal meg csak úgy tűnik, mintha kevesebb lenne. Igazából az lenne nagyszerű, ha a copy-nál lenne egy olyan funkció, hogy a gyerekeivel együtt kopizza a linkkelt ojjektumot.
  • bencsab
    Naigen! Félre ne érts, a kőkorszakival nem téged akartalak jellemezni, inkább azt, hogy röhej, hogy ennyiedik verziószámnál még mindig ilyen megoldás a kézenfekvő. Én meg dacból szivatom magam... :D

A konténer egyébként jó dolog volna, csak a baj az, hogy nem tudja instance-ban átvenni az anyagot a jelenetből. Ha bezárod, akkor elmenti a konténer fájlba, és onnantól fuccs az egységes anyagoknak.
  • TI1986
    Sziasztok, Nem vagyok túl járatos a fórumon, de most szeretnék 14es maxról 15ösre váltani. Nagyon sokat használom a groupok és a lent leírt attacholos megoldást, mert rengeteg instance van egy jelentemben. 14es maxban maxban nem tapasztaltam ilyen problémát, de ha ez fennáll a 15ösben nem updatelnék. Tudnátok ebben segíteni?

Editable mesh-nél vagy polynál fagy ki?

Én a végén mindig editable mesh alakítom az objecteimet mert sok instancenél vagy egy nagyobb polyszámú obejctnél sokkal gyorsabb a viewport az editable meshnél. És ha valamit szeretnék modisítani később amihez szükséges editable poly csak föléteszek egyet modositoként, modosítás után pedig megy felé a mesh és le-"collapse to"zom igy megmarad az instance kapcsolat.
  • putyi
    konténer?
  • repvez
    az mitől lehet,hogy a laptopon megy a 2016os max , majd kikapcsolom a gépet a következő inditáskor meg az applikácio hibát észlelt ezért leáll hibával nem indul el a max
    win10 64bit.

A műsik kérdés,hogy miért nem müködik a hideolás normálisan, kijelőlők polykat és rámegyen a hide unselect részre de nem tünik el semmi.
    Vagy ha az isolate menűt próbálom akkor csak az egész modell megmarad, viszont minden mást eltüntet.

Nekem az kellene hogy pár polygont ugy leválasztani,hogy nem deattacholom külön hanem csak a a nem kiválasztott polykat elrejteném amig tovább részletezek.
  • Aldaryn
    Még mindig nem túl memóriabarát. Vagy maxscript barát. Vagy bármi barát. Természetesen, egy jól működő rendszerben a group semmit nem vesz el, csak hozzátesz a felhasznlói élményhez, maxban erről nincs szó. Még 2016-ban sem, bár az SPket nem néztem, lehet megjavították, vagy inkább "gatyábarázták" a groupokat.

Egy nagyon egyszerű példa: van 200 group, mind egy-egy szék. 2-2 kárpitozott ülőfelület, 4láb, 3 egyéb elem. Feladat: cseréljem ki a gagyin modellezett kárpitozott részt szép, gyűrődésekkel, varrásokkal kiegészített modellre. Látszólag egyszerű. Egy groupot kinyitok (open), kárpitokat kiveszem, fármájukra modellezek highpoly tetszetős új mesheket. Ezután fogom, és a régi mesh-hez attach-olom az új mesh-t, majd a régi mesh-t kitörlöm, így az összes kárpitozott rész megkapja az új mesh-t. (hiszen instancok) de nem, MAX kifagy. Ha ungroupolom az összeset, simán megcsinálja. Groupokkal nem. Hab a tortán, hogy a 200 széket egyszerre nem tudom ungroupolni, mert MAX kifagy. Kb. 100-120-as csoportokban megy. Persze, 200 szék nem sok, szerencsére nem egy stadion 40000 székkel.

Ezeknek a dolgoknak mind nem így kellene működnie.
  • putyi
    Aldaryn alapvetően arra gondol, hogy nem túl memóriabarát a group-ok használata.
  • bencsab
    Bocs, hogy ezt mondom, de ez elég kőkorszaki megközelítés... a group az group, az objektumok kezelését hivatott gyorsítani, a point helperhez linkelés körülményesebb. Az, hogy eddig szarul működött az SP2 óta, nem tudok vitatkozni, ott a te módszered a nyerő! :)
  • putyi
    ezt a vitát én nem kezdtem újra. :-)
  • GixEr
    vagy a named selectiont se hagyjuk ki
  • zenoka
    es ez a kombo jo hideolasra es isolaciora is vagy copy - instancera?
  • Aldaryn
    Ne használjatok group-okat. Csak a baj van vele. Point helper és link. (A groupnak is úgy kellene viselkednie, mint annak, de mégsem)
  • putyi
    Ennyi! :-)
  • bencsab
    Köszi, nagy vagy! Végre jó a groupolás!!!!!!
  • putyi
    Reggel átszóltam a fejlesztésnek hogy dobják már ki az sp3-at :-)
    Tölthető :-)
  • zenoka
    bolond aki maxol..:)
  • putyi
    és már nem is kell sokat várni. az április a max hónapja.

....meg a bolondoké :-)
  • zenoka
    likeolom!
    majd a 2017 megint jo lesz!:D
  • GixEr
    Teljesen jol megy win10-en a 2015-os Max.
    Bar problema az volt vele telepiteskor amire a forgalmazo is csak vonogatta a vallat, majd kozoltek, hogy nem tamogatja a win10-et.
    (telepiteskor mindenfajta errorral szallt el)

A problema megoldasa az lett, hogy ujbol le kellett tolteni az eredeti telepitoket az Autodesk-tol. Mert igazabol kijavitottak ezt a hibat csak nem emlitettek sehol senkinek, meg a viszonteladoiknak sem. Egybol felment az egesz csomag ( Product Design Suite 2015) csont nelkul.
  • nenad
    egyebkent max 2014/2015 maximum es windows 7 esetleg 8.
    csak megnezni es csodalkozni az uj maxokon.