63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    aaa irtam ide rengeteget de aztan megis inkabb kitoroltem
    most ertem haza egy 30 eves srac temeteserol es rajottem nem idegesitem magam masok hulyesegevel ezen a heten.
    szoval jovoheten reagalok..
  • putyi
    amúgy az edzőt általában úgy hívják, hogy főnök stúdióvezető stb.
  • putyi
    valaki itt kételkedik a karate tudásomban
  • Aldaryn
    Törvényszerűen. Igen. Aki ilyen tanfolyamot végez, annak büdös lesz a lehelete, megdöglika kutyája, és három hónapon belül elüti egy sün. Sajnos ez van. Tudományos tény. Azért örülök, hogy te beláttad ezt.
  • Midas
    Smile bajnok jo ha elmesz egy ilyen trainingre de nem fog bele ferni minden :) Arrol van szo hogy ha igazan jol akarod csinalni akkor sok dolgra magadtol kell rajonni a sajat nyomorodon.
  • Sámán
    Na ugye-ugye... -ha nem áll ott az edző és nem javítgatja ki a "hibáidat" az életbe nem fogsz rájönni a helyes mozdulatsorra, csak csinálod a magad álltal kitalált hülyeségeket -amikkel lehet hogy eléred a célodat még akkor is ha nem túl elegánsak, nem is úgy kéne és sokkal több erőfeszítést igényelnek... -vagy nem éred el...

Őőő... még nem voltam 3dsmax tanfolyamon -de én is tervezem hogy megyek -de ez elméletileg nem arról fog szólni hogy kapunk egy könyvet amiből fel kell majd olvasni a leckéket, és utána kikérdezik... -legalábbis remélem...
  • Sámán
    Ott is van a topik címében!!!
    "barátod a súgó és a Google!"

Ide sajna csak azok a vérprofik járnak akik mindent full egyedül, mindenféle segítség nélkül, kizárólag saját maguk álltal fellelt tutoriálokból vagy egyéb netről letölthető dolgokból tanultak és elképzelhetetlennek tartják hogy ezt lehet másképpen is... (mondjuk hogy valakit érdekel a tanfolyam tárgya és nem csak bejár... sőt... mellé még megcsinálja majd a tutoriálokat is, netántán még könyvet is fog venni -ez végképp kizárt, olyan nem létezik hogy ezt valaki végigcsinálja és még annyira érdekli is hogy az ezen felüli szabadidejét is rááldozza...)

Aztán jönnek itt a hülye elrettentő példákkal -hogy aki elvégzi a tanfolyamot az törvényszerűen önmagától mindenre képtelen IQ fájter és "veretes baromságokat" fog csak kérdezni... és nyílván a világon semmire sem jó csak pénzkidobás az egész, akárcsak a könyvek stb...

Hm... nem vagyok anyagilag nagyon eleresztve -de eddig még egyetlen tankönyvet sem bántam meg sosem hogy megvettem -sőt egyetlen tanfolyamot sem amire befizettem... (nem csak a 3d-vel kapcsolatban természetesen...) jaijj... én is belekerültem "abba a kategóriába"

Szóval akit érdekel kicsit is, azok kénytelenek a magányos hősök útjára lépni -ne is próbálkozzanak semmi mással!!!! És legfőképp majd csak akkor írjanak ide ha már majd pl egy kész munkát kívánnak bemutatni...

A "szóló hárdkór" is része a dolognak az biztos -megszállottság nélkül ebben nem (/sem) lehet menni semmire ....

De egyebekben a hozzáállásotok... pffff...
  • npeter
    jah olyan ez mint levelező tanfolyamon megtanulni karatézni :P
  • Aldaryn
    Egy ipar vagy képző végzettséget ne hasonlíts egy szoftverismereti tanfolyamhoz. Nem egy nagyságrendnyi a különbség rengeteg okból.

Vannak, akik elvetődnek ezekre a tanfolyamokra, elvégzik, megcsinálják, aztán mindenféle fórumokon nyöszörésznek veretes baromságokat, és amikor elmondod nekik, hogy pontosan hogy is van ez meg az (és ez nem vélemény kérdése, mert egzakt tudományról van szó) akkor azzal válaszolnak, hogy dehát ők elvégezték az ilyenolyan tanfolyamot. Ennek az embercsoportnak éri meg. Azt sem vonom kétségbe, hogy pénzzé is tudják tenni.
    Aztán vannak emberek, akik használják a szoftvereket, mert alkotni vágynak, és megtanulják, így vagy úgy, és előbb vagy utóbb elhelyezkednek vele, ahol éles munkakörülmények között igazán megtanulják használni, és amikor egy friss munka megköveteli, hogy két nap alatt egy új szoftverbe tanuljanak bele, akkor két nap alatt abba is beletanulnak, és észre sem veszik, mert már természetes, és csak mosolyognak a tanfolyamon. Tapasztalat. ;)
  • Free
    Arra hogy fáradt vagy tutorialozni teljesen megértem hasonló cipőben jártam én is. és a mai napiog sem változott. nálam pl az a baj, hogy annyi mindennel foglalkozom szinkronban hogy mindenre mocskos kevés idő jut.

a legjobb módszer ami napi fél max 1 órás időigényes az sajnos vitathatatlanul a beépített tutorilaok. vagy ahogy én és sztem sokan kezdték hogy a környezetük egy darabját akarták lemodellezni. képként megjeleníteni.

Kicsit olyan ez is mint az autóvezetés. akkor tanulod és azzal amikor műveled.
    Van egy csomó váratlan olyan akadály amire nem tanít meg senki sem . erre van a fórum meg a googli.

nekem volt olyan modellem amit napi fél órával kezdtem el a nulláról és alig 4 hónap alatt sem fejeztem be napi 1 órával de rengeteget tanultam belőle.

nagyjából majdnem minden munkám ilyen 3d ben hogy nincs befejezve innen az elfreezeltem kifejezés :) :) :)
    de mindből tanultam valami ujjat és hasznosítani tudom.

szóval hajrá kezd az alapokkal mondom napi egy óra mondjuk a vacsora elfogyasztása mellett vagy ahogy én csinálom helyette :)
  • ThomasGins
    Egy könyv is sok segitség,egy könyvtárből akár féláron le is fénymásolható. És nyakunkon a karácsony...:)
  • camaro79
    Lehet kicsit túlhangsúlyoztam ezt a papír dolgot. Abszolút értem, amit mondasz. A reklámiparban dolgozom, a grafikusokat sem kérdezik milyen papírod van, portfólió + próbamunka. Mindesetre nem rossz ajánlólevél egy ipar vagy képző. De sem ez sem a pappír miatt, hanem tudni, hogy aki ezeken a helyen végzett, az rossz nem lehet.

Az utóbbi időben 2 komolyabb programot gyűrök autodidakta módon. Ezzel az a problémám, hogy sokkal több időt vesz igénybe, minta konkrétan tanultam volna. És egy kis közhely, az idő nagy úr. Értem ez alatt, hogy reggeltől este 6-7-8-ig dolgozom. Gyakran ezután még otthon is. Megmondom őszintén, este 11, éjfél körül már nincsen sok energiám tutorial-okat bújni. A tanfolyami tanulás pedig munkaidőben lenne, amire tudnék hivatalosan időt szakítani.

És köszönöm a válaszod. Ez már segítség volt.
  • Midas
    Amugy igy megy jah nallam is ez volt.
  • Free
    itt többen vannak olyanok akik a két iskola tanárait együttvéve is lehet hogy többet tudnak. habár nem jártak egyikbe se.

Ahhoz sem kell messze menni hogy milyen iskola és papír kell , hogy befusson az ember külföldön.

Félreértetted a hozzászólásokat. neked akartak jót. ha neked a papír kell akkor evidens hogy a mesharay papírja többet ér . ha meg tudni szeretnéd mert érdekel akkor ez az a szakma amit autodidakta módon sztem sokkal hamarabb meg lehet tanulni és tartósabb tudás birtokába jutsz ha csinálod a tutorialokat.

egy oktatásra ha megy az ember ott kb 10 20 embert oktatnak egy előre meghatározott menetrend szerint . de mi van ha neked az egyik témakör gyorsabban a másik lassabban megy ? lemaradsz nem érted stb. hiányos lesz a felépített tudás.

Szóval ha tényleg és valóban érdekel téged ez a témakör , akkor ess neki olvass. a mesharray és IMMI is nagyjából a beépített súgó tutorialjain megy végig persze saját szisztémával.
    sztem erre tényleg kár pénzt kiadni.

ha meg a papír kell akkor hajrá masharray ár érték tekintetben az ő papírjuk többet ér.

bár hozzáteszem ez is relatív mert pl nekem semmi ilyen jellegű végzettségem nincs,. sztem nem is lesz . az itteni emberek tudásához képest elég gyenge kezdőnek számítok. és épp csak a felszínt kapirgálom. hobbi szinten de azért 3d vel összeszedtem magamnak egy pá új gépet meg egy motort :)

a kutya nem kérdezte milyen papírom van és azt hol szereztem . ebben a szakmában több olyan cég van aki ha behív téged akkor leültet egy géphez és megkér hogy rajzold meg ezt vagy azt. ha az megy adott időn belül kellesz ha nem akkor nem
    vagy egyik cimboránk példája hogy az online portfóliója alapján hívták be dolgozni a Transformersbe és nála se kérdezték milyen papírja van hanem azt nzték mit tud mire képes.

Uff szóltam :):)

más érdemes megnézni az újhold c. filmet mert nagyon jók lettek benne az állatos effektek amikor átalakulnak emberből farkasba stb :)
  • camaro79
    Hát srácok, köszi szépen a segítő hozzáállását.

A papír nem számít, persze. A diploma sem. Egészen addig, amíg nem hiányzik, mert szóba sem állnak veled, kapásból kidobják az önéletrajzod, mert hiányzik az a bizonyos papír...
    Aláírom, sokszor a papír mögött nincsen valódi tudás, de ez más téma.
    Ha fizetsz egy valag pénzt egy tanfolyamért, akkor az adott oktatási színvonalon túl igenis fontos, hogy milyen hozzáadott értéket kapsz azzal a bizonyos papírral.

Oktató tutorial-ok jó dolgok, csak borzasztó sok időt emészt fel. Nyelvet is lehet tanulni oktató cd-kről, de valahogy mégis megélnek a nyelviskolák.

Ha esetleg fika helyett valaki végigolvasta volna a kérdésemet, akkor rájött volna, hogy a két suli oktatási színvonalára lettem volna kíváncsi. Persze, erre csak azt tudott volna válaszolni, aki tapasztalta...
  • nenad
    hmm valami bug volt, AL írása alatt jelent meg. :D
  • ThomasGins
    Idővihar
  • npeter
  • Free
    egy 2002 es dologra válaszolsz ??? :)
  • nenad
    ez nekem nem jelenik meg, nem lehet valahova feltölteni
  • kekpolos
    Amennyiben az ember csak úgy "külföldre vetődik", úgy lehet is értelme a dolognak. Értem ezt úgy, hogy aki csak úgy külföldre vetődik, annak valószínűleg nem drága egyik sem. Akkor viszont nem értem a kérdésed..
  • npeter
    Al arra akart utalni, hogy nem a papír a fontos :P itt legalábbis, az illemhely az más tészta:P
    amúgy tényleg költheted értelmesebb dologra is azt a fél millát: veszel erős gépet, sok könyvet, estetleg angol nyelvtanfolyam (ha nem megy nagyon), szélessávú netkapcsolatot, és lehet is tutorialokat töltögetni, olvasgatni.
  • Aldaryn
    WC papírt olcsóbban is lehet venni, éjjalnappalik, DM, rossmann, bármelyik supermarket háztartási részlege. És sokkal puhább is.
  • Aldaryn
    Mondtam, hogy vagy nincs a filterelés bekapcsolva... :)

Érdekes, valamiért egy adag vray buildben ez default off volt, mostanság pedig default on. Nem tudom, miért jó pontosan, ha nincs filterelve, de azt hiszem, köze van az összeszedettebb, következetesebb utómunka/kompozit elveihez, ha nem filterelt csatornákkal, hanem filtereletlen csatornákkal, és AA infó csatornákkal dolgozik az ember. De ez csak egy röpke gondolat így reggel, valójában én se pepecselnék ilyenekkel,
  • lac coo
    Weld ok, Thomas nyert ! :)

THX !
  • ThomasGins
    a módositó legalján van egy kapcsoló,aminek a neve nem jut eszembe, azt bekapcsolod és jó lesz.
  • nenad
    nézd meg, hogz le van e weldelve rendesen.
  • lac coo
    Haliho !

Ilyen szekrény-félét kéne összedobnom, de vajon mi a fenéért cseszi el a Shell modosító ????

THX !

• camaro79
    Sziasztok!

A segítségeteket kérném a következőben.
    Tanulni szeretnék 3d stúdiót vagy esetleg cinema4d-t, ezt még eldöntöm. Valószínűleg 3d stúdió lesz, mivel a kimeneti file-jai átjárhatóbbak egy számomra fontos programba.

Két sulit néztem ki, egyik az IMMI, a másik a Mesharray. Az IMMI árairól tudok, a Mesharray-ról csak annyit, hogy húzósabb. Van tapasztalatok ezzel a kettő sulival kapcsolatban.
    A Mesharray mellet szól, hogy Autodesk 3ds Max Advanced Level Course nemzetközi oklevelét ad, ami nem rossz, ha esetleg külföldre vetődik az ember. Kérdés, hogy ér-e a papír ennyit.

Várom az infókat és előre is köszi.
  • FRenkie
    Áhá! ez volt a bibi, kösz.
  • Me Ga
    OK, azért még benézek, hogy állsz, álltok vele.
  • ThomasGins
    Igyexem:)
    De gugli jobb:D
  • Me Ga
    Sziasztok!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy a tutorial gyűjtemény felélesztése várhatóan megtörténik -e?
    Köszi.
  • l0b1g
    köszi! az nem dobna rajta még egy kicsit, hogy az új négy magos lenne?
  • nenad
    számold ki. új renderidő = aktuális renderidő / (új cpu / aktuális cpu passmark ) :D Egyébként majdnem tisztán csak az FPU teljesítményén múlik, ugyhogy ha olyan benchmarkot nézel és mindkét proci benne van akkor relative pontosan meghatározhatod.
  • Geccoka
    Ez egy jó oldal:
    http://www.cgtextures.com/
  • David2
    helló

látványtervezéshez hol találnak jó kis textúrákat?
  • marcee
    Két és fél órára kábé.
  • l0b1g
    sziasztok!

jelenleg az AMD Athlon 64 X2 Dual Core 6400+ procimmal egy vray kép kiszámítása mondjuk 6 órát vesz igénybe. ha vennék pl. egy AMD Phenom II X4 955-öt szerintetek mennyire csökkenne a renderidő?
  • marcee
    Nem teljesen friss, de itt még nem szerepeltek ezek a videók. MR iray render böngészőben!!! A számítás felhőn fut, 15 db Tesla kártyán.