3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

$pflow.particleindex = 1
maxOps.setKeyMode = true
for i=1 to 50 do (
sliderTime = i
$Camera01.target.pos = $pflow.particlePosition
print $pflow.particlePosition
addnewkey $Camera01.target i
)
maxOps.setKeyMode = false

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ha a részecskéid ígyis, úgyis a pathot követik, akkor nem mindegy? 😄 Ha vátozik valami, ami az útvonalukat illeti, akkor újra kell alkotnod a splinet (vagy buzerálni) akkor meg automatice módosul a path constrainttel hozzálinkelt target is.

per aspera ad astra

feltamadt egy zombi a multbol..sokan lattak innen a projectet jo par embernel meg is fordult...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
mit nyomatsz te ekkorába??? muti meg muti meg 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

kiprobalom koszi!

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

köszi, megnézem azt a példát.. De a választ végül is ezzel megkaptam, van rá lehetõség, így érdemes foglalkozni vele mert egy elég hasznos cucc ez az egész.
A path constraint-ra én is gondoltam, csak akkor idõ kötött lenne, szóval ha változtatok valamin akkor újra kéne csinálni a path-t. Na és ez a nyakatekertség az amit nem akarok.
vrimage-be. render to framebuffer ki, render preview be.

Malakai
Ha a követendõ részecske sebessége könnyen utánozható, akkor a kamera targetjének egy path constraint is elég lehet.
De persze, egy részecske pozícióját le lehet kérni, script operatoron keresztül pl. Van egy példascript is róla a maxscript helpben a particle flow részben.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Off: hogy a viharba lehet lerenderelni 14000*10000 kepet:S van erre script? of course vray..

úgy kell elképzelni, mintha pl egy gyöngysorhoz hasonló valami repülne tetszõleges szögbõl akarom nézni az egészet, de a középpontban végig az elsõ részecske legyen, szóval a target pozíciójának ennek kell lennie. A legkézenfekvõbb megoldás erre a transform script lenne.
Nem egészen erre gondolok. Pfsource01 megszüli a részecskéimet, amiket egyesével egy spline mentén végigfuttatok. A particle típusa instanced geometry, szóval ez az amiért én konkrétan követni akarok egy bizonyos részecskét, méghozzá az elsõt. Aminek követnie kéne ezt az egyes ID-jû részecskét, az a camera target-je. Ha a controllert transform script-re teszem, akkor kézzel definiálhatom az xyz helyét a targetnek. Na és ez a kérdés, hogy utalni lehet e itt, egy másik ojjektum koordinátáira, nevezetesen annak a bizonyos részecskének a koordinátáira, mert hát nem ismerem a max scriptet, hogy van e elméleti akadálya, hogy a kamera kontrollerébõl definiálni tudjak egy másik cucchoz tartozó értékkel.
Aldaryn
Miért van szükséged ilyen megoldásra? Amit mondasz, elsõ olvasatra úgy tûnik, hogy szimplán objektumokat akarsz, amik követik egy adott script alapján a részecskéidet, egy PF rendszeren belül pedig van lehetõség a részecskék pozíciójának scriptelt vezérlésére, ahol gondolom számításba lehet venni a szülõ részecske mozgását is (sosem használtam még... szép, hogy papolok, mi? )

Azt szeretnéd megvalósítani, hogy adott egy adag valami, ami össze vissza megy, ezek közül pedig egyeiket kövesse egy objektum? Pl. halrajban vadászó nagyobb hal? Ezt szerintem megoldhatod, ha az adott részecskébõl spawnolsz egy darab másikat, aminek odaadod a követõ izé geometriáját.

per aspera ad astra

ha jól veszem ki szavaidból a részecskék lehetnek objektumok is.. Ha mindkettõre szükség van, akkor két részecske rendszer az egyik particles a másik particle type mesh/objects

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Minden bizonnyal így kellene fejleszteni. Kussban, és csak a kész végelges dolgokat tenni ki.

per aspera ad astra

Sziasztok, ritkán kérdezek, de akkor hülyeséget. 😊

Valakinek van ötlete, elméletileg lehetséges e az, hogy pl getParticlePosition vagy valamiképpen egy adott (és particleID-vel rendelkezõ) részecske pozicióját x-y-z átadni transform script segítségével úgy hogy azt örökölje? Egyszóval amerre és ameddig az az egy részecske halad, arra menjen az a másik ojjekt is? Keresgéltem a neten de nem sokat találtam, gondoltam mielõbb nagyon beleásom magam, elõbb rákérdezek, hátha az egész egy nagy marhaság.
nincs valakinek ötelet/ismerõse, a toshiba computers egy igazgatójának eléréseéhez?

és mégis nekik van kész müködõ verzió elõszõr...😄
Nem vicces, ezek nem szólnak egy szót sem,csak simán leadják a kész cuccot.
Láttam egy MetaSl szerkesztõt is, olyan amilyet szerettek, cérna meg ablakok... 😄 (shader network)

Aldaryn
Jah, néha meghalnak a DNSek, de majd elindulnak. 😄

per aspera ad astra

Free
Aludni !!!!!

Az a gazdagok kiváltsága lett...

amúgy valami gond van az abbys.hu val.

egyik domain adatbázis sem talál hozzá névszervereket.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
A haj is egy érdekes dolog... hajszálak (strandok) renderelése natív prmitívként egy ideje benne volt a VRAyben, azonban Autodesk cseszett APIt adni a haj megoldásához, úgy meg talomra kicsit nehéz... A max 2010-eljövetelével se Autodesken múlott. Nem értem, ha MR ígyis úgyis benne van, nem fizetsz érte, akkor mi a rákért védik?

per aspera ad astra

Aldaryn
Ebbõl talán a GPU-ra generalizált shaderek az, ami hír. Nem VRayt pártolni, de a többi a haj kivételével már vagy benne van, vagy demózásra került, a haj pedig beta grupnak demózott, de még be nem jelentett.
Az is aranyos, hogy kb 1,5 éve volt egy VRay interatív renderelés demó, mióta kb. 3 platformon jelentették be, vagy készítették el a hasonló megoldást... 😄

per aspera ad astra

FRenkie
...ja a modell evermotion-rõl van :s

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
ez kurvajó!

én is toltam 1 nfr-t:
/Mies van der Rohe tiszteletére/

Free Te meg aludjál Te geek! 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Free
nah a következõ el Free -zelt dolog :c)

bár a fõnököm nem hiszem hogy hagyni fogja

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

beszarás mental ray megint lépett egyet...

Native MetaSL Shader Support:
o MetaSL language to be used for CPU and GPU rendering
o Unifies shader languages to simplify and standardize the creation and deployment of shaders within and across various projects

Progressive Rendering:
o Offers early visual results for immediate feedback, at any desired image quality
o Provides a rendering mode suited for interactive ray tracing applications

Image-Based Lighting (IBL):
o Lets artists light a scene efficiently based on acquired environment maps
o The illumination from the IBL is automatically added to all material shaders, which perform regular light sampling.

Performance Optimizations for Large Scenes

Procedural Bidirectional Reflectance Distribution Function (BRDF) representations and rendering:
o Provides the basis for faster importance-driven illumination algorithms

Hair Approximation:
o The lower number of hair segments result in reduced memory consumption and increase rendering speed.

AP hir lettel😛😊

egyébként a képtényleg jó

muhahah
cloth simet esteleg. 😄

Aldaryn
Utóbbira nagyobb az esély.

per aspera ad astra

ThomasGins
😄
Lemodellezed vagy Nenad megirja szkriptben?😊

\"So always look on the bright side of death\"

milyen bekat nyalogattal?😛😊)

npeter
vagy esetleg 1 gólya csõre között jön ki a vízbõl? 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

npeter
<#vigyor2>

Malakai
Csilloghat az.. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Sosem lehet tudni, lehet nem elõször bukkant ott fel a béka. Elõjött, gyorsan visszament, atán újra elõjött. Esetleg elõtte már felbukkant egy béka, elrepült, és most jön a következõ. Lehet ez még fizikailag teljesen reális összeállítás!
Vajon ha egy nagy béka bukkan fel, akörül is eltartással hullámzik? Mi van, ha egy bálna? Mi van, ha egy vízgömbbe zárt béka lebeg ki a vízbõl? Esetleg egy jégbefagyott béka csobban kifelé... Vagy egy bálna gyomrában egy békával... hmm...

per aspera ad astra

ott a pont 😊 A valóságban a kis karika szerû hullámok nem a felbukkanás körül közvetlenül jönnek létre hanem pár centire a brekitõl.

Al: A víz IOR-jét nem emlékszem mire állítottam, de biztos nem default 😛
npeter
Nekem túlságosan csillógónak tûnik a béka textje. Aztán fene tudja, igazából még ilyen közelrõl nem vizsgálgattam õket😊 szegénykéket nagyon útánom 😊 [/arpo]

Aldaryn
1.5-ön maradt a víz IOR-je, mi? Tipikus...

per aspera ad astra

beka korul nem igy hullamzik a viz?😄

szamomra inkabb festmenyszeru mint fotoreal (tudod a mostani kortars muveszek toljak ugy hogy fotoznak egyet elohivjak meleteszik a vasznat vagy kivetitik ra es lefestik) de mindenestre nagyon hangulatos!

van egy k.. nagy hibája, de nem árulom el, aki sokat látott ilyet a valóságban, sztem tudja 😊
Aldaryn
Egész fotoríl!

per aspera ad astra

Sziasztok. Rég jelentkeztem már képpel, itt az idõ, a rövid hétvége termése. Olyan gyors, nem túl elegáns megoldásokkal, de legalább béka.

Katt a nagyobb változatért.
30% gyorsabb polzgon kreáció, többet vártam tõte de ez van
demo kép

nem sok komment van. az expoerteben asszem van egyvonalban van ami van.

Aldaryn
Törlöd ki a kommenteket, mi? 😛 Egész szép, emberes méret már.

per aspera ad astra

Aldaryn
Soron következõ max verzióval lesz natív támogatás vray oldalról a beépített maxos haj/szõr rendser geometrikus primitívként való renderelésére (a la mentalray,) , de pssszt.

per aspera ad astra

a redqueen exporter 2519 soros, és folyamatosan csõkken annak ellenére hogy több fuznkcó van benne.
a materilja 400 soros
a material previewet renderelõ rész 872 soros.

egyébként 305 sor hosszu. 😄

kevesebb gond van vele, csak berántos azt kész, ha nem megy majd a hülye programozó kijavítja.
ha kell bedobhatom, de inkább még befejezem elõbb, ott van még a noise funkció is...