63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#51998 phuj . .. de diszkriminatív vagy
tök mindegy hogy valaki fiú vagy lány
a vélemény a lényeg :p -
Midas #51997 Az unikornis szeliditobol lett jatek fejleszto -
#51996 Ezt a sértődésesdire írtam, meg a kicsit sem építő jellegű leszólásokra (már a bírálatokat) -utóbbit akármivel lehet... meg lehet különböztetni a "kritikától"...
wow-nál meg pont ez a lényeg hogy ott arányosan minden low poly... itt viszont a gépek nagyon ki vannak dolgozva, a légköri tényezők (akár hóvihar, villámok vagy csak egy szakadó eső) -és itt 3-4 mozgásban lévő repülő vagy helikopter is egymás mellé kerülhet -vagy egymás közelébe -effektekkel mindennel -és ezek a "mozgások" nem órák alatt lerenderelt képek kell hogy legyenek...
Pl egy MIG29 repülés közben:
Természetesen a nézetek váltása sem szabad hogy percekig tartson -ha a belső szintén 3d-s pilótafülkében körbenéz az ember, utána egyből átkapcsolhat külső nézetre -és ha az a "30 épület" (vagy csak 1...) alaposan ki van dolgozva és elég közel repülsz hozzá... akkor tuti lezuhansz mire betölti...
Pl egy reptéri irányítótornyot azt hittem ennél egyszerűbben már nem lehet megcsinálni (de aztán csak le lehetett szedni róla még az ablakpárkányokat meg az ajtókilincseket stb-t is... )
A low poly gépek meg nem jöttek be senkinek -pedig csináltam.. :
Na szóval majd ha nem az épületeket csinálom a háttérben amikből repülés közben kb ennyi látszik:
Hanem majd a gépeket... akkor jó lesz.... -
Midas #51995 Latnad mar mennyit gyartott max-al :D
Szal jah egyet ertek igazabol a suli-nal meg a treningnel fontos ki tartja a minoseg mert pl egy gnomon workshopos rendezvenyre pl erdemes akarmennyi penzt raszanni. -
zenoka #51994 " meg kizárólag személyesen magamnak bírálom el -ami nekem tetszik az jó.."
ez a baj latod igy soha sem fogsz fejlodni igazan mivel az embernek a sajat kis hulyesegei mindig jobban fognak tetszeni mint amilyen tenylegesen.
"őőő az épületeimet inkább nem reklámozom... "
ez meg ciki ebben a formaban
" egy online szimulátornál inkább az a lényeg hogy minél kevesebb idő alatt töltse be ha mondjuk 30 van egymás mellett belőlük akkoris... "
oke de gondolom megvan adva egy egy epuletre egy max polygonszam es textura meret amibol ki lehet hozni a legjobban lasd regebben pl warcraft 3 jatekok ahol igen alacsony polyval dolgoztak megis hangulatos es minosegi volt a cucc
ui: ennyi smileyt hasznalni hihetetlen..:)
-
#51993 Hát már emberszámba sem vesztek...
De ha most még öregnek is tituláltok.... (pedig az a 25-30 reális -tény hogy már nem az eleje felé -de még 30 alatt van azért!!!!!)
Hálistennek vannak "jobb" dolgok is amiken megsértődhetek mint olyanokon amiket "láthatatlan" emberek irogatnak nekem...
A "munkáimat" (ezeket én még nem nevezem annak...) meg kizárólag személyesen magamnak bírálom el -ami nekem tetszik az jó...
Egyenlőre MAX ilyenek vannak...
De majd lesz jobb is...
(őőő az épületeimet inkább nem reklámozom... egy online szimulátornál inkább az a lényeg hogy minél kevesebb idő alatt töltse be ha mondjuk 30 van egymás mellett belőlük akkoris...
Bár szerintem jók -de nem egy látványterv egyiksem...) -
zenoka #51992 policy....
egyebkent egyre inkabb nehezebben hiszem el a 25-30 eves korosztalyod..mar bocsass meg..
aki meg elmenekul ennyi tol annak nem valo ez a szakma hobbi szinten meg folyamatosan sertodni fog
szoval finish
de ha megtalalod a tanfolyamod nyugodtan publikalj ide nem szedjuk szet a meloid elvegre jany vagyol..
-
#51991 Konkrétan a szombathelyi színhálypályázatról van itt szó. Ha nem láttad a pályaműveket, és a díjazottakat, akkor pl. az építészfórumon megtekinthetők. A kép, amit ide belinkeltem, valóban a munkánk, de nem ez az apropó, hanem az, hogy a szombathelyi pályázatra készült szintén. -
putyi #51990 hátrább az agarakkal uraim! becsüljük meg az egyetlen női hozzászólónkat! -
#51989 és kos:D
Már mindent értünk:) -
putyi #51988 ez egy lyány!!!! -
#51987 ok,ha nem hát nem:) -
#51986 Jajaja -mindenki rakosgathatna fel képeket tényleg hivatásos profimunkákról... akkor talán még többen is nézegetnék a fórumot... és nem menekülnének el... -
#51985 Aldaryn: Nem tudom mikor nzegettél utoljára plázákat meg színhzakat de hálistennek az újonnan épültek között nem túl sok kocka van... Meg ahogy elnézegettem más épülő közösségi intézmények látványterveit -tényleg a látvány a lényeg, nem a kötött formavilág ... Dehát ez is lenne a lényeg szerintem... ha már van némi alkotói szabadságra lehetőség... Még jó hogy tudsz ilyet... ez a munkád ha nem tévedek...
Zenoka: A főállásomban nekem is van tapasztalatom bőven... bár egyik újonnan érkezőnek sem kell egyszer sem megjegyeznem -észreveszik azt maguktól is -és onnantól a tisztelettel sincs probléma... Sőt... még kérdezni is mernek tőlem... (másodjára is) mert tudják hogy tudok válaszolni, és nem forgatom a szemeimet hogy hogy lehet ekkora hülyeséget kérdezni... -
#51984 de képeket is szivesen megnézünk tőled:) -
#51983 Hogy kép is legyen. Nem a legszebb, legveretesebb munkánk, de ha valaki figyelemmel kísérte a Szombathelyi színházpályázatot, és eltöprengett rajta, hogy ide vajh' csak kockák és plázák érkeztek-e, akkor itt láthatja, hogy nem, volt más formavilág is.
-
zenoka #51982 en nem rugok be csak szeretem a jo bort:D
egyebkent nem gaz hogy rank pazarlod csak a nezeteink masok (foleg a 3d teruleten mivel ugye az itt jelenlevoknek van nemi tapasznyalata)
-
#51981 De hogy miért pont rátok pazarlom...
Na menjetek inkább szépen berúgni és röhögjetek egy jót., mert már ti is túl sokat nézegettek erre.. -
putyi #51980 tök jó, hogy vannak ilyen kiszámítható emberek. vidámságot csempész a szürke hétköznapokba. -
#51979 Banyek, de sok időd van. -
#51978 Ha valaki elvégzi az orvosi egyetemet is kérdezhet egetverő baromságokat, és lehet ránézésre reménytelenül béna is... -a fizetése és a lehetőségei meg garantáltan nevetségesek (még egy nővérhez képest is)... -és mindenki aki nem végzett egyetemet ki fogja röhögni...
Aztán lehet hogy nem béna, csak most került ki a suliból "éles gyakorlat" nélkül és a fizetése meg a lehetőségei néhány év múlva....
De ezt hiába mondom ezerféleképp... mindegy....
Viszonyt ami miatt ismét irogatok / nem akartam szó nélkül megállni...
Sajnos a szülői finanszírozás nem kivitelezhető (mégha azért egy picit kivételesen reméltem volna is...) -mint ahogyan az összes eddigi "őrültségemet" sem finanszírozták -a főiskola mellett is dolgoztam, és mindere magam kerestem meg a pénzt nem kis munkával -de ez idáig egyetlen tanulásra költött forintot sem bántam meg utólag mégha többnyire nem csupán egy főállásból élek -mert az semmire sem elég... (jah... és nem a szüleimmel lakom, nem kértem tőlük pénzt az utóbbi kb 10 évben és kb senkitől sem!!! )
A főiskola után meg ugyanazon a területen dolgoztam mint előtte -csak a 4 év után jobb státuszban kb 2x-ese lett a fizetésem azokhoz képest akik előtte hót lenéztek hogy minek ehhez papír -gyakorlatom egy hangyányival sem lett több és nem mondom hogy csak fontos dolgokat tanultam, de volt közöttük számos olyan amit tuti nem találtam volna ki magamtól meg a könyvekből -meg a többiek sem (és hiába mondják hogy felesleges, nagyon sokmindent nem tudnak ami nekem teljesen magátólértetődő és emiatt a gyakorlat is sokkal egyszerűbb lett (bár tény hogy sok új nekem már nem volt benne -de el tudom képzelni milyen lehet gyakorlat nélkül kikerülni a fősuliról és úgy belevágni és viselni a leszólásokat hogy egy főiskolát végzett valaki hogy lehet ennyire béna kezdő)... a lehetőségeim is jobbak lettek -mondjuk nem vagyok így sem eleresztve az tény...
Sajnos itt is ha valaki nekiáll a tanfolyamnak és kikerül papírral 0 gyakorlattal és véletlenül nem tud valami gyakorlatit azonnal (netántán még megkap valami jobb munkát is...) -hát arra már láttam a reakcióitokat... (az hogy nincs tényleg hülye közöttük azt nem mondtam -hülyék midenhol vannak -és ok nélkül felvágósak meg lenézősek meg letorkolósak is... -de nem mindenki...)
Naszal nem vagyok milliomos, nem vagyok munkanélküli élősködő, nem vagyok kisgyerek aki a szüleinek sír pénzért (jó 1-2x megpróbáltam, de az nem számít mert nem lett eredménye... ) , nem várok a maguktól létrejövő csodákra (nem szokásuk történni... de nem is vágyom semmire, amiért nem tettem semmit -még a lotto 5-ért is legalább lottozni kell...), és nem vagyok olyan sem aki csak úgy feladja...
Mindig is szerettem volna "alkotni" , ez csak egy a sok sztori közül de régebben (kb 15 éve) 286-oson csináltam egy több mint 30ezer soros progit c++-al -ami a világon semmit sem csinált csak kirajzolt egy Ferrary F50-t -de az nagyon szép lett...-az akkori kedvencemet... (találtam egy c++ könyvet, amúgy semmit sem értek hozzá "vonalrajzolgatáson" kívül... -épp titkárnőként dolgoztam szakközép mellett szabadidőben- és ha a főnök elment volt időm beleolvasgatni... meg a benti gépen "kisérletezgetni") -aztán a világon semmit sem tudtam vele kezdeni -elmentettem egy kis 1'44-es floppy-ra, aztán annyiban maradt a dolog... -pixelhalmazokat nem voltam hajlandó csinálni hogy pl "játékprogramokhoz" jók legyenek -ezt meg mire csak 1 képkockában kirajzolta -pfff... -azóta is szeretnék ilyeneket gyártani ha nem is pont autókat -és egyik ismerősöm felhívta a figyelmemet első körben a GMAX-ra -aztán a 3dsMAX-ra -eddig csak pár épületet csináltam egy szimulátorohoz -kiegészítőnek... -de minden másra is alkalmas lenne... -szóval nagyon tetszik!!! Nem a tanfolyam mivoltáért fogok elmenni rá, meg mert nincs hova kszórni a pénzemet már -hanem mert komolyan gondolom... abból meg hogy bármiről papírt szereztem még sosem volt a világon semmi hátrányom... sőt...
(hm.. és sokat beszélni is szeretek... Najó... ennyit rólam... ) -
#51977 hehe mennyivel rövidebben is meg lehetett volna fogalmazni :) -
#51976 az a baj hogy megint elsodródtunk a lényegi kérdéstől
nem a tanfolyamokkal van a gond de itt nagyon rá lett húzva a dolog.
az oktatás jó ha az ember megtanulja a dolgokat. pl Sámán nálad ez az angol meg egyetem meg miegymás.
Egy angol tanfolyamon sem fogod megtanulni anyanyelvi szinten a dolgokat hanem csak akkor ha utána használod is a nyelvet. az egyetem főiskola és általában az összes oktatási intézmény nagyjából azt tanítja meg hogy ha elvégzed utána hogyan tanuld tovább az adott dolgot. legyen az nyelv stb. r-go alapokat szolgáltat a későbbi fejlődéshez.
itt nem a tanfolyamok szintjééről vagy szükségességéről szólt a kérdés. hanem fel lett dobva két olyan iskola amik a 3d képzéssel foglalkoznak.
a lehúzás és irónia tárgya az volt, hogy ár érték arányban ezek az iskolák inkább lehúzásnak számítanak mint oktatásnak.
én pl 30 40 ezret biztos elköltenék arra hogy beüljek egy 3d oktatásra ahol van esélyem arra hogy olyat tanulok ami pl nincs benne a help ben . egy normál szoftvernél pl word excel stb is megvoltak az alapjaim, de volt egy ingyenes oktatás és nagy mellénnyel elmentem hogy mekkora király leszek .
de az első óra arról szolt hogy ki ismeri az alapokat. aki nem ismerte azt áttették egy másik csoportba ahol azt oktatták , a maradék ott maradt 10 embernek meg elkezdte az oktató magyarázni a különböző makrókat és makró készítéseket. amihez lövésem nem volt.
De hozzáteszem ez ingyenes volt. tehát ár érték arányban mocskos jól jártam .
Remélem irónia nélkül és érthetően elmondtam miről szól a dolog.
itt is többen vagyunk úgy hogy kéne egy work shop. ahol összeülünk egy lakásban és tovább képezzük magunkat. lenne 2 3 előadó akik elismerten "tudnak" ebben a szakmában és a többiek tanulnának kérdezhetnének ellesnének technikákat fogásokat.
de nem kerülne ez az egész fél millába vagy 200 ezerbe.
a tanfolyamokat is megértem miért annyi amennyi az ár. mert egyrészt eléggé speciális terület nem hiszem hogy telt ház lenne állandóan. a másik meg ha belegondolsz ez olyan mint a szerszámkészlet ami nem attól drága mert annyiba kerül hanem mert pénzt lehet vele keresni. nah ez is azért drága mert pénzt lehet vele keresni . kimutathatóan egyre szarabbul de lehet. Akkor meg is érteném ezt a dolgot ha pl vér profikat képeznének aki kilépve a suliból leülve egy géphez , kapásból össze tud rakni egy belső látványképet fotó minőségben úgy hogy tökéletesen tudja optimalizálni a minőség / renderidő arányt , aki érti mi a photon meg az aa meg a hasonló szak dolgok amiket spec még én sem értem csak használom. de ezekben az iskolákban ezt nem kapod meg .
mintha lenne egy lézeres spektrométered aminél tudod hogy a különböző vegyületek elemzésére szolgál és habár van egy használati utasításod ami ott lóg a gép mellett és el is mondta neked egy oktató hogy milyen sorrendben nyomkodd a gombokat de hogy miért és hogyan működik valójában azt nem.
örülök hogy időről időre előjönnek ezek a dolgok mert mint az utóbbi időszakban mindenki én is megéreztem már azt hogy kijön valaki egy friss iskolai papírral hogy ő 3d modellező és papírja van róla, esetleg bekerül egy jó munkahelyre és utána itt ezekben a fórumokban kérdezget olyanokat hogy az embernek az agya elszáll. vagy olyan minőségű munkát készít hogy a megrendelőnek elmegy a kedve az egésztől , és mindezt persze a piaci ár töredékéért amivel meg a tényleg jó szakemberek maradnak munka nélkül.
nah elfáradtam ebben a meddő vitában valaki dobjon egy szekrényt ami nincs elfrrezve -
putyi #51975 az érvelési módszert, amit használsz, "szalmabábu módszernek" hívják és nagyon trendi manapság.
senki nem mondta, hogy az oktatás felesleges. a vita arról szólt, hogy felesleges fél misit egy olyan tanfolyamért kifizettetned a szüleiddel, aminek az anyaga az oktatot program helpje, mivel azt magad is el tudod olvasni.
gondolom egy ecdl tanfolyamért nem fizetnél ki most pénzt, mondván, hogy te magadtól megtanultad használni a win-t word-öt stb. és ha valaki tanácsot kérne azt mondanád, hogy inkább vegyen valami értelmeset a pénzből és tanulja meg magától az érintett programot. -
zenoka #51974 ott a pont....
Sámán: egyebkent nekem van hivatalos nemzetkozi oklevelem csak nem 3dsmax hanem autodesk VIZ-bol (ebbol lett a 3ds max design vagy mi a rak), a story ugy nezett ki hogy annak idejen 3d-zgettem oszt jott a fonokom hogy mi lenne ha megcsinalnam az epulo kis hazat mert szeretne latni hogy hogy fog kinezni, en megcsinaltam es mivel foggalmam nem volt akkor az arakrol meg semmi ilyesmirol hogy hogy megy ez abba maradtunk hogy beirat egy ilyen kurzusra (o leirhatja engem meg erdekelt) aztan azt elvegeztem es azontul hogy mai napig joba vagyok az oktatoval (oktatom vrayezni) semmit a nagy budos vilagon semmi ujat nem tanultam ott...es hozzateszem hogy elotte max fel evet 3dsmaxoztam.
egyebkent jah foiskola/egyetem: elnezve a kornyezetembe a mernokoket eleg funnie egy frissen vegzet epitomernok kb annyit tud mint egy szakmaban 1-2 evet eltoltott technikus vagy meg annyit sem.. es a fizetese is alatta van... -
#51973 Lesz még Magyarországon olyan oktatás/workshop amit meleg szívvel, nyugodt lelkiismerettel fogok ajánlani annak, aki nem a helpet akarja visszaolvastatni. :) -
#51972 Huh... remélem azért ha van gyereketek legalább álltalános iskolába engediktek hogy járhasson... A szakközepet vagy gimit már nem is feltételezem (az egyrészt már nem kötelező, másrészt marha sokba kerül...) -azt már otthon egyedül meló mellett is simán meg tudja tanulni... De az összes tanfolyam, továbbképzés, főiskola, egyetem meg minden amúgy már csak pénz/idő pocsékolás és milliomosok időtöltése...
Maradok csendes szemlélődő a továbbiakban...
További jó munkát és a bevált módszer alapján sikeres egyedül-kínszenvedéseket mindenkinek! -
Midas #51971 lehet o.O mondjuk akinek anyi penze van nyisson sajat irodat :D -
#51970 lehet túl sok a tanfolyamos srác :-( -
Midas #51969 az komoly XD -
#51968 Interjúk leginkább,de a semminél az is több. Hihetetlen hogy 2-300an jelentkeznek bármilyen graf melóra.
Szoval ha tud valaki munkát ne kiméljen! -
#51967 nnnaaaa végre valami változás.
én fenntartom a dolgot amit régen is
sajna a helyeket nem sikerült megszereznem a közös hétvégi eszmefuttatásra de isten úgyse én is benne vagyok egy személyes találkozóban ( bár én nem iszom alkoholt jó ideje ) -
#51966 hmm az nem lesz kis meló lemodellezni :) habár nem tudom mennyire fogod/kell részletezni.
majd mutogass képeket ha lesz már vmi értékelhető rész belőle. -
zenoka #51965 vertex hozott es sok siker
tulajdonkepp sokk kulonbseg nincs koztuk amik meg igen azok az animalasi folyamatnal fognak kijonni. de valszeg ezzeket nem fogod hasznalni.
-
#51964 Én most kezdtem főiskolai diplomamunkám írását, ami lényegében a Nádasdy-kastély 3D modellje és ennek bemutatása lesz 3D Studio Max szoftverrel.
A 3Ds Max szoftvert tudom használni, persze egy ilyen kaliberű munkához még kell azért gyakorolnom rendesen!
Annyit szeretnék kérdezni, mivel a 3Ds Max Design szoftvert viszont még nem használtam, szóval az miben különbözik a sima 3DsMax-tól?
Különben DM írásom során szerintem gyakran fogom ezt a Fórumot látogatni! -
#51963 Ez komoly, micsoda reklám email-t kaptunk, röhögtem egy jót legalább:
Kedves XY,
Kérem, bocsásson meg nekünk, hogy zavarja a drága time.We a Tai Pingyang company. This egy elektronikus company.one legnagyobb nemzetközi kereskedelmi nagykereskedők China. We főként eladni villamossági termékek, mint például laptop, LCD TV, kamera, mobiltelefon, MP4, és így tovább.
Tudunk biztosítani a kiváló minőségű és versenyképes ár, és minden olyan termék jön a nemzetközi garanciával. Ha van, kérjük, látogasson el honlapunkra: www.Seiol.com
:) -
zenoka #51962 nah siekrult melot talalni vagy asszony? -
#51961 én már a heteim felét pesten töltöm,lehet róla szó -
zenoka #51960 mar jo reg beszeltuk kenne csinalni valami kozos forumos borozas-t
mindig felvetodik...aztan sose lesz belole semmi:S -
#51959 nekem is nekem is :P