63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    szoktam kapni sogortol olyan irsai olivert hogy "ihaj csuhaj" ha lesz megint szolok es csapraverjuk:P:)
  • nenad
    :D Nvidia driverei mától támogatják az opencl-t . Hmm, lehetséges, hogy vray is átáll erre a platformra? Mivel ATI/AMD nem fogja támogatni nvidia saját nyelvét..
  • bencsab
    Hát, talán ha valami kevésbé sátáni számmal próbálkoznátok. Nálam a Wait for MAX to Render mező értéke 6000 és tényelegesn figyelembe is veszi.
  • putyi
    megtaláltuk, átállítottuk és tíz óra múlva újra elolvashattuk a " task timeout" feliratot
  • Aldaryn
    Rákaptam határozottan, kapott egy kiemelt rekeszt a pincében, Kíváncsi vagyok, egy év múlva mennyit öregszik. :)
  • Aldaryn
    Nos, itt valami gebasz van, ugyanis a maxban a timeout 666 órára van állítva, a backburner iniben is. Ennek ellenére folyamatosan leáll 10 óra renderelés után. De ezt régebben már körbejártuk. :)
  • bencsab
    Ezt a task timeout-ot most komolyan kérdezted, vagy irónikusan? Egyszer az elején beállítod, aztán megjegyzi a max.
  • zenoka
    Te ha jol emlexem ezzel mar szivtal ugy fel eve vagy mikor:))
    ejj a sok irsai oliver rontja a memot:)
  • Aldaryn
    Meg azt is, hogyan kell a nyamvadt backburnerben 600 percen túli task timeoutot beállítani... O_o szeretem az ilyen reggeleket. Task timeout, task timeout, task timeout... és gondolom, hogy mondjuk 11 vagy 12 óra alatt kijött volna az a nyamvadt frame, és lett is volna rá annyi ideje. Grrrrrrrr
  • zenoka
    nem lehet hogy valami regebbi modelt is belehuztal (fu fa virag hableany) mert akkor meg az elott "at kell alakitani" uj formatumra mielott mergeled az aktualis jelenetbe.

Al: latod ezert kellet volna a tanfolyam mert ott emgtanitjak az isolate rendes hasznalatat:):):):)
  • bencsab
    Ez klasszikus mentés utáni para, hogy hol a jelenet, de nekem eddig mindig megoldott, ha egy újabb elemet izoláltam, és aztán abból léptem ki, el még egyszer sem tűntek emiatt elemek.
    Egyébiránt az isolate selection egy bombajó dolog, több programben is lehetne.

Ellenben van egy mostani érthetetlen jelenség, hogy időnként he megnyitok egy aktuális munkafájl előző napról, akkor kiírja, hogy "obsolete data format found....", mintha egy régi verziójú fájl lenne. Hogy ennek mi lehet az oka?
  • camaro79
  • Met
    Bele pofázok én is:)

A tanfolyam csak arra jó, hogy megmutatják mi mire való, ha nem érted akkor megkérdezed és megmondják. Ha itt vagy más fórumon kérdezed meg lehet, hogy 2-3 nap mire válaszolnak, ha válaszolnak.

A papír a tanfolyamról csak jól néz ki az önéletrajzban de ilyen szintű programnál a gyakorlat számít, de ezt már leírták....

Grafikus vagyok, főként Corelt használok, meg PS-t, Illut, egyiketse tanfolyamon tanultam (Corel tanfolyamot végeztem de kb olyanszíntű volt, hogy első lecke: rajzolj egy négyzetet, színezd pirosra, jóformán többet tudtam az oktatónál )
    Soha nem nézték egyik állásinterjún sem, hogy mit végeztem, volt olyan, hogy köszönés helyett mutattak egy gépet, hogy rajzoljak meg valamit, ha kész voltam utána beszélgettünk.

Végezd el valamelyik tanfolyamot ha attól jobban érzed magad de ne várd a csodát, hogy könnyebben fogsz állást kapni ha arra kerül a sor.
    Szerintem a Mesh jobb név de oda engem nem hiszem, hogy be engednének, ugyanis javasoltam nekik az utolsó hírlevelük után, hogy mielőtt kiküldik a levelet olvassák át többen is, jó nagy betűkkel volt valami főcím egy helyesírási hibával
  • Aldaryn
    Igen, kell a móka. :)
  • Aldaryn
    Gyá, van az isolate-nek egy olyan fura tulajdonsága, hogy néha hazavágja az egész jelenetet. Most ezzel szembesülök épp. Már kezdem rászoktatni magam, hogy ne használjam, de elég idegesítő. Az isolate, ha bekrepál, bent hagy egy flaget a jelenetben, miszerint izolálva vannak az objektumok, legközelebbi betöltésnél ez összeakad azzal, hogy izolálva van, ami nincs is, furán hangzik leírva, tudom.
  • npeter
    hmmm, de legalább pörög a topik
  • Aldaryn
    A sok profinak itt össz vissz annyi a gondja, hogy a tanfolyamokon, a BMXes hasonlatoddal élve azt tanítjék meg, hogy ez itt a fék, ez meg a pedál, ha tekered, akkor elindulsz előre. A trükköket az éles helyzetekben fogod megtanulni, beosztottként, mondjuk éjszakázva.. :) Én is épp trükköt tanulok.
  • camaro79
    Mindenkit ki kell, hogy ábrándítsak, nem vagyok egyik suli marketingese sem, sőt, kedvezményt sem kapok tőlük ezért.

Egy egyszerű, jámbor arc vagyok, aki feltett egy kérdést. Nem gondoltam volna, hogy a sok éve ezzel foglakozó emberek lelkébe taposok, mert én márpedig tanfolyamon szeretném ezt megtanulni.

Minden tisztelem azoké, akik ezért sok-sok szabadidőt beáldoztak, és profikká váltak. Nekem nem ez a célom, egyszerűen szeretnék elsajátítani egy programot. Nem ebből akarok megélni, nem észt akarok osztani tanfolyam után.

Mondok egy egyszerű példát. Amikor sok éve a vidéki kisvárosomban elkezdtem versenyszerűen bmx-ezni, akkor csak egyedül csináltam. Volt, hogy hónapokba került egy-egy trükk megtanulása. Aztán lett egy barátom, aki szintén elkezdte. Neki töredék időbe került a dolog, mert elmondtam mit hogyan.

Részemről ennyit az off-ról.

További jó eszmecserét srácok!
  • Sámán
    Nem tanítják, de nem is tiltják meg!!! De ez már csak a krém...
  • Sámán
    Akkor felveszek egy pizsamát... beszerzek minimum egy láda sört... (gondolom egy sör nem elég az ezzel járó alkoholizmushoz.), beadok némi inzulint és ennyi... (csak ennyi??? kábszert nem is kell????)

Putyi látom te máris a főnököm akarsz lenni "ismerek pár embert meg több alázat..." ... Ezek után???
    Tisztelem azokat akik profik valamiben -de ez a tisztelet a tudásuké... de megalázkodni emiatt... áááh... na ez pont kifejezetten ilyen magyarosan hangzik...
    A ti munkahelyeteken nincs véletlenül pont így???

Jah persze... a szarkazmus... mindig elfelejtem hogy a pia meg a cukorbetegség mellett az is azért ott van.... Nah... szép jövő...
  • Aldaryn
    Például egy tanfolyamban sem tanítjéák meg, milyen érzés nyolckor a hajszálaidat egyenként huzogatni ki, hogy hová a rákba tűnt el a jelenet fele, mint itten épp most. Különböző autobackekből rekonstruálni három nap munkáját, majd elégedetten megnyomni a rendergombot, és hátradőlni. Ez az igazi élet, ezt szeretjük mi!
  • zenoka
    "dragam tudom hogy victoria secret van rajtad de az AO-t meg beallitom"?:))))))))
  • putyi
    de banyek...
    az elmúlt másfél hónapban te vagy a 4. vagy 5. aki ezzel a kérdéssel tűnik elő a semmiből. eddig mindenki ugyanazt a választ kapta az adott tanfolyamokat valamilyen szinten ismerő embertől, hogy rohadt drága ahhoz képest, hogy felolvassák a helpet. hogy miért biznisz ez azt már kifejtettem.
    én 12 éve nyomom, elég sok embert ismerek a piacon közvetve, vag közvetlenül, de senki sem járt tanfolyamra. szépen leült és elkezdte az alapokkal, olvasta a helpet kérdezgetet és szívott, mint a torkos borz, de közben rengeteget tanult.
    az általad emlegetettt nyelviskolák is csak előre csomagolt tudást adnak, a hiányos nyelvtani ismeretekkel rendelkezőknek. az én időmben pl. még nem is voltak, de ennek ellenére igen sokan megtanultak valamilyen idegen nyelvet. sőt, akkor még divat volt elsajátítani valamit autodidakta módon, majd egy erős alappal csatlakozni a téma mestereihez, hogy a tudás elmélyüljön.
    a hozzáállásod pedig(ha személyeskedhetek egy kicsit) ugyanúgy trendi, mint a tanulással szembeni elvárásaid. ez amolyan grínpíszes amerikai emberjogi harcos stílus. a magyarban erre azt mondják: fogadatlan prókátor.
    több alázattal tovább jutnál.
  • ThomasGins
    mondjuk a buli előtt még egy render gomb megnyomás-nál én is magamra ismertem
  • npeter
    sőt, alkoholizmust is :P
  • zenoka
    :D:D:D
  • ThomasGins
    Szarkazmus a Max velejárója, bár orvosi bizonyiték még nincs rá de cukorproblémákat is okoz:)
  • Sámán
    Mégse...

Zenoka, te tudod...
    Putyi, Marketing... őőőő -részemrőll éjszaka ügyeltem, jelenleg éppen itthon takarítgatok... -és most pl szárad az előszoba járólap felmosás után... ezért megint benézegettem... közöm nincs semmiféle "puhatolózásokhoz" ... -vagyis csak a tanfolyam szeméyles történet mivoltát tekintve talán -de erről már mindenki egyértelműen elmondta már amit gondol...

ThomasGins, pedig menniyen járnak olyanokra is... aztán meg elhelyezkednek vele... (persze ott is más ha pl a munkahely iskoláz be) -ott sem a tanfolyamon múlik hogy megtanulod-e, viszont sokat segít annak akit érdekel...
    Pl mellékállásban kb 1 évig csináltam a számlákat egy fénymásolószalonnak, mert kb addigra sikerült az egyik titkárnőnek elvégezni pár tanfolyamot és kezdett képbe jönni a full egyszerű számlázó programmal / szövegszerkesztőkkel stb (nekem semmilyen ezirányú végzettségem nincs, csak itthon számitógépezgetek...) -ha (az amúgy minden más irodai ügyintézésben profi) titkárnő magától kezdett volna bele 0-ról "kitapasztalni" -na azt lehet hogy nem várta volna ki a főnök... -nem egy hülye valakiről volt szó, pusztán még soha életében nem kellett ilyenekkel dolgoznia, utána simán jobban kezelte őket mint én... (ami tény hogy nem egy nagy szám -de előtte 0 volt...)

Aldaryn, de ennyit....?
    Jó... akkor tudomásul veszem hogy mégsem akartátok leharapni a fejemet azonnal -csak nekem tünt úgy elsőre...
  • Midas
    Meg mindig nezegetem de mar nem vagyok kepben benne szoval inkabb nem irok bele :)
  • Aldaryn
    Miért támadás, ha szarkazmusra szarkazmust kapsz válaszul?
  • ThomasGins
    Szoftvertanfolyamra gondoltam, mert ha van help minek a tanfolyam? ( ettől függetlenül ha lenne rá pénzem időm beülnék egyre,mert tanulni mindig lehet mindenből ) De magamtol nem fogok elmenni word,excel, vagy explorer tanfolyamra se.
  • zenoka
    neem mindenki maset jelent pillanatban a tiedet
    de putyival ertek egyet #51921
    reszemrol off attekerem a hozzaszolasaid
  • Sámán
    Aldaryn, pl a reális tényeken alapuló "megállapításaidra" mondtam...
    Nekem mondjuk úgy esett le ez a sok... őőő... (mit mondjak...) "ellenvélemény" mint "támadáááááááás... ellenséééég!!!!!!"
    De ha már belekezdtem gondoltam végigreagálom a hozzászólásokat... -és én sem írtam sértőeket... csak véleményeket... amik ütköznek a mások álltal alkotott véleményekkel, amely vélemények nagyon sokszor "hirtelen felindulásból elkövetett renderelések..." , bevett szokás szerint századjára is változatlanul ugyanúgy..., amely hirtelen felindulások elképzelésem sincs miből adódtak...

Midas -még nem jártam ott -de van egy másik "népszerű topik" ahol te is jártál régebben -elég az nekem...

Áh... ez már nagyon off és semmi köze a 3d-hez... ezzel részemről be is fejezem -ha félreértelmezett "lekezelőnek" titulált hozzászólásaitok nem is azok... -de segítőkésznek sem mondhatóak..., -ez a "mindenki oldja meg maga, ahogy tudja..." -szerintem ez a halála hazánkban mindennek... -magánvélemény -és légyszives erről ne itt kezdeményezzetek vitát (külön kérem.. tanulván a korábbi hozzászólásokból...) -hacsak nem akarja valaki valahogy szemléltetni 3d-ben... köszi....
  • Midas
    Ok is csak velemenyt mondtak es nem volt lekezelo nezz at a photoshop topikba es meg tudod mi az ha beszolnak :D
  • Aldaryn
    Ki lettél moderálva? Kidobva? Nem? Akkor ki nem viselt el téged? Vagy ha valaki ellenkező véleményen van, mint te, az azt jelenti, hogy nem viseli el a véleményed? Utóbbi esetben ki nem viseli el a másik véleményét? Mi is elmondtuk az álláspontunkat, te is elmondtad, ne érezd magad rosszul, ha nem győztél meg minket, mi sem érezzük, ha nem győztünk meg téged, a vita már csak ilyen.
  • Sámán
    Hű... úgytűnik senki sem viseli el más véleményét...

Zenoka pl -nagyon sajnálom hogy ilyenen kellett résztvenned -meg azt is hogy mindenki más a saját véleményén kívül másét hülyeségnek tartja (te is...)... (plusz még idegeli is magát rajta...)

Őőő... ez akkor nem fórum? Amire lehet véleményeket irogatni...?
    (bár már korábban egyszer beláttam hogy nem... -de most ha már bele merészeltem szólni... és ekkora gyalázatokat irogattam...)

Npeter, nem "b@szogassámának" szántam és nem okoskodásnak... -hanem VÉLEMÉNYNEK!!!!!!... -és továbbra is...
    Hát sajnálom hogy a főiskolai diplomádat nem tudod hasznosítani -bár nem írtad mit végeztél- -részemről is főiskolát végeztem és azóta is a szakmámban dolgozom -szeretem is, papír nélkül esély nincs rá, és mellesleg magántanulóként sem..., pedig igencsak gyakorlatias szakma -ez van...
    3dsmax nagyon tetszik, amennyi időm van rá, azt rászánom... -de még mindig kevés ahhoz amit szeretnék vele...

Aldaryn, jah... senkise szagolt mégcsak a közelébe sem a tanfolyamnak... mégis mindenki olyan szinten leszólja... -mert csak az ő módszere a tuti, és hallani sem akar másról, de még értelmesen el sem tudja mondani miért csak így van és kész... -nekem inkább ez tűnik kissé begyepesedésnek, semmint gondolkozásnak...
    Mondjuk aki egy tanfolyamot elvégzett és véletlenül erre tévedt... 1-2 ilyen beszólás után nemcsodálom hogy többet ki sem nyitja SG-nek ezt az oldalát...

Edzőbácsi/főnök -na igen -szerencsés aki olyan közösségbe csöppen hogy egyből dolgozhat is vele és meg is tanulhatja közben -meg az is szerencsés aki maga mellett tudhat olyanokat akik pont ebben járatosak, és lehet egymást segíteni, meg ösztönözni... -hát aki meg egyedül van... ? Persze ti nem ilyenek vagytok...

Midas... na majd jól megkapod msn-en... Olyan szmájlit csinálok neked...

ThomasGins -jaja, meg lehet tanulni angolul is pizsomában, meg sörrel a kezedben -mégis mennyire hasznos tud lenni egy angoltanfolyam... -pedig végképp vagy ezer magyar magyarázat van az angol nyelvhez -vagy aki elmegy angoltanfolyamra az mind lusta disznó otthon egyedül tanulni???
    Sőt.... mennyi jó kis tanfolyam van, amiket simán le lehet szedni a netről (ezer helyről, többnyire angolul..).. csak hát... valaki lusta rájönni 2 hét alatt arra amit lehet hogy egy fél óra alatt érthetően elmondanak neki...

Igazából sajnos én is csak úgy mondom ezeket hogy a 3dsmax tanfolyam árnyéka sem vetült még rám... -majd akkor ha rossz vége lenne, utána max én is osztani fogom a véleményeteket
    -DE FELE ENNYIRE SEM LEKEZELŐEN!!!!!
  • nenad
    ehem, emberek, a megjelenő könyvemet tessék megvenni és okosok lesztek! :D
  • putyi
    ennek az egésznek kezd nekem marketing szaga lenni. kb másfél hónapja jönnek rendszeresen ezek a kérdések, puhatolózások.
    amúgy meg ki miben hisz.
    a mai kor gyermekeit az iskolában elfelejtik megtanítani gondolkodni, így ők az előrecsomagolt tudásban hisznek. minket még gondolkodára neveltek, megismertettek a felfedezés örömével, így nem okoz frusztrációt, ha az agyunkat kell használni.
  • npeter
    nem vagyok én sámán, ne baszogasámán :P
    viccet félretéve: te is mintha kissé félreértetted volna a hozzászólások mondanivalóját.
    Valszeg a két említett kurzusról itt nagyon senki nem fog tudni nyilatkozni, mivel még a közelében sem járt. Persze ezt 100%-san csak a magam nevében írhatom.
    röviden leírom az én storymat:
    3d max-el még főiskolai évem első heteiben ismerkedtem meg, amikor is szobatársam lett 1 srác, aki akkor nemrégiben írta a max 4-es könyvet. Midig is szerettem alkotni, rajzolgatni (a kézirajzolgatás mára már teljesen eltünt az életemből sajnos) , ezért rögtön magával ragadott a modellezés szépsége. Eleinte tőle kérdezgettem mindent, de aztán adott 1-2 könyvet, megtanított az 'F1' billentyű varázslatos használatára, és sok sok tutorialt keresgéltem. Több értelme volt, hogy magam jártam a dolgok után, minthogy ő-t kérdezgettem volna állandóan. Nem vitatom persze jó segítség volt, hogy ott volt a közelben vki, akitől kérdezgethettem. Akkoriban persze még alig-alig volt magyar nyelvű tutor, úgyhogy kénytelen voltam külföldieket olvasgatni. Emléxem volt olyan időszakom, hogy annyira "kocka" voltam piálás, bulizás közben is max-oztam, aztán mikor elmentünk sörözni, bebaszcsizni:) ment a render. Én is átestem azon a ponton, amikor lelkes kezdőként már a második héten animációkat akartam (volna) készíteni.
    Azóta persze már lett diplomám, de pl. annak sem vettem még hasznát igazán, mivel maszeknál melózok nagy ívben tesz a diplomámra, nyelvvizsgámra. Sőt ha lenne max-os tanfolyami eu-s papírom arra is nagy ívben tenne. Nagyon sok helyen 'csak' a tudás számít, nem pedig a papír, persze kétségtelen jól jön az is néha -néha.
    Na ennyi, respect
  • ThomasGins
    szvsz, tanfolyam = az oktató elmondja azt a helpet,amit én lusta voltam elolvasni, és ő se jutott ehhez a tudáshoz másképp.
    Maxhoz van beépitett 600 oldal help, és ugyanannyi tutor, és angol nyelvutás nélkül is sok dologra rá lehet jönni,mert tele van képpel, és vastag betűvel.:) Ha ez kevés mondjuk egy hónap után,akkor könyv,ha az is, akkor tanfolyás. Tanfolyam nagy hátránya,hogy nem illendő hamburgerrel sörrel pizsamában ott lenni, a könyv ezért nem röhög ki:)