63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#53199 aztne mond, hogy ezek közül az egyik modell :D -
zenoka #53198 muhaha kegyetlenek vagytok.
dolgozzzni!! -
#53197 Az ember azt gondolná, hogy ilyen beszélgetés valamikor éjjel kettő és hajnali négy között alakulna ki... :D -
#53196 pont vagy vertex? -
#53195 ott a pont :P -
#53194 -
zenoka #53193 -
#53192 ... -
Geccoka #53191
-
#53190 Még két 1D, és meg is vagy. -
#53189 -
#53188 3D topikban 1D-ről beszélni 66,66%-os hiba -
#53187 de az is lehet, hogy - tudtodon kívül - görbíted a teret és akár a pixelek "mögé" is tudsz nézni és az hat úgy mint a flipnorm. :P -
#53186 mondjuk üti is egymást a pixel meg a flip normal egy mondtatban...De ha már leirtam, kellene egy PS flip normal plugint irni, milyen hasznos is lenne, ha megnyomnánka a flip gombot biztos magubkat látnánk, vagymi... -
#53185 lehet hogy inkább vertexeket kellene tologatnod, nem pixeleket :P -
#53184 néha amikor reggeltől estig pixeleket tologatok úgy érzem mintha egy flip normal lenne a fejemen...vagy a világon... -
#53183 Ah, majd mutatok képet. Amit mutattam nem volt elegendő? :P -
#53182 tudnál addni egy kis támpontos hogy merre vagy mire keressek rá plugin ugybe?Az oldalrol kijelölés meg nem lesz nagyon természetes mert kéne azért bele egy kis eltölodás átfedés is .
Valami ilyesmit szeretnék csak nem gameengine formába hanem csak maxba kialakitani .
outerra
És hogyan lehet ezt a horizontal displacmentet és a textura mixelést igy megvalositani hogy a függöleges részeken ne legyen fü ? -
nenad #53181 bah, lássuk :D meg egy performance logot is... -
#53180 Van már. Zárt béta, de kb készen van a cucc. -
Ronin666 #53179 Jah és kösz, én hülye meg elkezdtem nézni, hogy tényleg van-e 2011. :P (amúgy sosem lehet tudni. :D ) -
Ronin666 #53178 Köszi, megnézem őket. :) -
Ronin666 #53177 Én egy szóval sem mondtam, hogy le akarom őket tölteni, az meg amúgy is csúnya dolog, így nem is értem, hogy fordulhatott meg a fejedben... :), megvettem "boltban", de átbasztak és vízjeleset kaptam. Most meg keresem, hogy melyik bolt árul faszát. Ennyi... :D :P
-
Geccoka #53176 hehe -
#53175 Amúgy van MAX 2010 alatt működő VRay, MAX 2011 alatt működő is van, egyik sem vízjeles. :P -
#53174 Fusion, Shake, Nuke, AfterEffetcs, Photoshop. Vray 2.0 :P -
zenoka #53173 2009 es sp2 a trendi szegenylegenyeknel es kocamaxosoknal:D
de nem warez topic grrr:D -
Ronin666 #53172 Tehát akkor marad a Max9 és Vray SP2, az most a menő? :D -
zenoka #53171 utolso kerdesedre a valasz nincs nem jott ki:S -
Ronin666 #53170 Lenne akkor még két kérdésem és aztán nem kérdezősködök annyit.
Fasza fényeffekteket mivel lehet csinálni? Régebben is kerestem, de nem találtam, talán csak a Maxwellben, viszont lényeges lett volna. Gondolok itt olyan effektekre, mint reális megcsillanások tárgyakon, a nap ahogy belesüt a kamerába és beégeti a képet, tehát egy csomó olyan dolog, amit ha az ember lekameráz a valóságban, akkor észlel a kamera, az objektív hibái miatt. Ezekre van lehetőség közvetlenül maxban? Természetes, hogy utómunka esetén sok mindent rá lehet tenni a képre, viszont az ízlés kérdése, én meg inkább olyat keresnék, ahol a gép kiszámolja helyettem. :)
A másik kérdést már részben feltettem. Van e jelenleg MAX2010 alatt működő Vray? Egy SP3-as verziót tegnap telepítettem, de vízjeles és eszméletlen lassú. -
#53169 Onyx tud animálást, GrowFx is. Mindkettővel lehet roppant élethű fát készíteni mozgásban is, minden azon múlik, mennyire forgatod ügyesen a programot. -
#53168 VRayScatter, AutoGrass. -
Ronin666 #53167 Vray fur nálam max szőnyegre jó, de még ott is irreálisan lassít. Fűvel meg sem mernék próbálkozni vele. :)
Tehát a növényzetre jelenleg az általatok mostanában tesztelt onyx az egyik legjobb megoldás? Viszont ha jól látom abban is van fű készítésre lehetőség. Azzal van valami probléma? Lassabb, gyorsabb, szebb, csúnyább mint a vray fur?
Illetve azt még esetleg elárulhatjátok, hogy ha pl. az onyxban csinál valaki növényzetet, akkor ott az ágak, lombok, levelek, stb. mozgását mi is számolja le? Maga az onyx, vagy a maxban lévő reactor? -
nenad #53166 igazi fűvet készíteni 2010-ben még mindig problémás. Vray fur még mindig lassu sajnos. Erre is jó lenne egy komoly plugot írni, ami rendertime generálna a füszálakat az adott bucketek/sugár számára -
zenoka #53165 szar a workflow akkor:S -
Ronin666 #53164 Látom, hogy épp fákról megy a téma. Még esetleg annyit elárulhattok, amire nem jöttem rá a linkelt videót nézegetve, hogy hogyan, milyen kiegészítő szoftverrel lehetséges ilyen reális növényzetet készíteni? Illetve ami számomra még meglepőbb, hogy ennyire szépen meg is tudta mozgatni a lombokat. Gondolom fákat lehet már külső szoftverrel produkálni ilyen minőségben, mint anno a futónövény kreátor volt amivel szórakoztatok egy darabig. Viszont a mozgatása egy külön téma, annak a fizikai számítását a növény készítő szoftver, a Max, vagy esetleg mondjuk egy RealFlow teszi meg? Jelenlegi állás szerint mi a legmegfelelőbb út erre? -
Ronin666 #53163 Addig is, azoknak akik esetleg még nem látták az úriember munkásságát, íme egy kis finomság: Alex Romano
-
Ronin666 #53162 Üdv mindenkinek. Régen voltam erre felé, most viszont lehet lesz egy kis időm újra (ha nem akkor is szánok rá) és folytatom maxos karrieremet. :)
Első körben tudna esetleg nekem valaki egy privát üzenetben segíteni, hogy 3Dmax 2010-hez van-e jelenleg Vray és ha igen, akkor... :)
Megvannak még a régi anyagaim. A régi 6-8 Max és a hozzá való Vray, de gondoltam ha már újra kezdem az egészet, akkor indítanék frissen, új szoftverekkel, hátha ki tudok aknázni pár előnyt.
Amennyiben valaki tudna kis segítséget adni, azt megköszönném. -
#53161 A mxs helpben az include kulcsszóra nem lehet keresni, az "include filename" nekem csak annyit csinált hogy bemásolta a listenerbe a file tartalmát. A "fileIn filename" hívással sikerült a dolog. -
nenad #53160 van ilyen jellegű plugin maxhoz, egyébként negoldható, ha szimplán kijeölöd oldalról és különböző matokat rendelsz hozzá