63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Mellesleg épp vakarom a fejem, mert a VRay2Sided shader bugos, bizonyos szituációkban nagyon, és most emiatt kellett átanyagoznom egy adag fát, bokrot, virágot. :(
  • Aldaryn
    De nem értem, mi köze van az egész tutornak az onyxhoz? :) Azon túl, hogy azzal generálták a fát, de baromira nem arról szól.
  • nenad
    tegnap erről a tutorról beszéltünk youthal skypon. nem hívott fel ez ügyben? :-)
    ott nem volt megadva az onyx paraméter, itt megvan.
  • Aldaryn
    Én nem látom itt az összefüggést? :)
  • nenad
    LOL, a tutor megjelent teljesebb verzióban is.
    link
  • Slipknot14
    jajj értem :)
  • nenad
    hehe, ez az amit a script tesz, mindenből wire-t generál...
    csak úgy...
  • Midas
    oh nooo
  • zenoka
    30 alatt csak a kivaltsagosok tudjak..
  • npeter
    nehéz a művészeket megérteni :)
  • Slipknot14
    egyébként én nem értek hozzá, nem kötözködés csak érdeklődésből kérdezem:
    Mitől ien kusza minden? Úgy értem, ott a padló vagy föld. Egy sík lap, és tele van kusza wirekkal. Oda miért nem elég egy sima lap?
    Tényleg bocs ha hülyeséget kérdezek:D csak nem értem
  • Slipknot14
    Nemtudom ismeritek-e az Annoying Orange kis filmeket:)
    Gondoltam unalmamba, megpróbálok egy hasonló kis narancsot modellezni :)
    Az eredmény:
  • youth #53067
    Köszi!
  • ThomasGins
    tutor
  • nenad
    sztem megoldható vraysphere-el meg matte objectal.
  • youth #53064
    Ha már itt tartunk van arra lehetőség, hogy leszámoltatom mondjuk a képet motion blur nélkül, aztán rárakok pár embert akik bemozdulnak, de csak azt szeretném akkor már MB-el leszámoltatni, hogy az emberek mozognak, árnyékot vetnek, a padló tükröző őket, esetleg a GI hatással van a mellette lévő falra (mert teszem azt piros a fószer pulcsija).
    Egyszer mintha láttam volna egy ilyen demo animációt, hogy leszámolták az animációt karakterek nélkül, aztán meg karakterekkel és csak a különbségeket számolta, mentette le.
  • zenoka
    renderelj kulon reflect passt?
  • Free
    lehet olyan dolgot csinálni hogy png be rendereljek ki valamit úgy hogy a tárgy látszódjon, a tárgya alatti tükröződés és árnyék ?

ok a matte jó akkor ha png be a tárgyat meg az alatta lévő planera eső árnyékot akarom külön png be. de tükröződést hogyan ?
  • Slipknot14
    a view cube érzékenységét lehet valahogy finomítani? Nem találom sehol :/
    Vagy van rá valami sokkal hatékonyabb plugin vagy beállítás a dinamikus kamera forgatásra? Mer a steering wheel nem rossz, csak folyton be kell hozni, hogy használhassam :S

meeg még valami :D
    ha van egymásra két élem(Edge) merőlegesen, az lehetséges az alul vagy felül levőre "beleolvasztani"?
  • l0b1g
    de jó, hogy tegnap felfedeztem a VrayEnvironmentFog-ot, elolvastam náhány tutorialt, és hazaérve tapasztalom, hogy csak SP2-m van.
  • Midas
    nice
  • nenad
    6giga mem foglalás után feladtam. Majd darabokba kiteszem vrayproyba. Ha lesz rá időm.
  • Vertigo
    Kiprobaltam, a proba fileon mukodik a dolog, koszonom! :)

Picit szivatott a max, ugyanis ha egy gropuot az egyik elemere kattintva jeloltem ki akkor osszesz@rt mindent (hiaba jelolte ki a grouppot, valahogy belejelolt obejct szinten is, a viewporton meg persze szepen a group egeszet mutatta kijeloltnek). Szoval ahelyett, hogy rectselectionnel kijelolgetnek minden grouppot, a selection helyett objects-en megyek vegig, igy minden ami nem hidden bekerul a group (dummy) levizsgalasba, es show/hide-val tudom szabalyozni miket akarok renderelni... Szoval ugy nez ki evvel a modszerrel mukodokepes es hasznalhato a dolog.

Meg1x nagyon szepen koszi! :)
  • Vertigo
    Koszi Skacok megprobalom! :)

u.i.
    nem, nincs dummy, csak 1lvl melysegu group-ok vannak 1-6 object-et tartalmazva (jellemzoen loft objecteket)
  • nenad
    ez wireframe, gondolom látszik, ha majd le lesz képezve akkor jobb lesz, mondjuk egyenlőre max nem hinném, hogy kötélnek áll hacsak nem találok ki valamit. Majdnem 1000 splineból áll. Majd ma.
  • Aldaryn
    Ne vedd kötözködésnek, de nagyon nehéz elszakítani a szerkezetet az eredeti meshtől, hogy ne legyen ennyire reguláris?
  • Free
    királyos lett :)

olyan mint valami zsírkréta rajz így hogy nincs lerenderelve :)
  • ThomasGins
    áááááááálllat!
  • zenoka
    beteg:)))))
  • nenad
    hiába öregszem.. bocs.
  • nenad
    sponza wireized, igaz lerenderelni már nehezebb.

• nenad
    sg leszedi az i-t ugyhogy legyen másik variable

selarray = selection as array
    for cnt=selarray.count to 1 by -1 do (
    if classof selarray[cnt] != dummy do deleteitem selarray cnt
    )
  • nenad
    rövidebb verzió bár sokan szeretik az előző metódust nekem ez jobban fekszik.

selarray = selection as array
    for i=selarray.count to 1 by -1 do (
    if classof selarray[i] != dummy do deleteitem selarray i
    )
  • nenad
    így szedd össze és akkor nem kell group, gondolom nem használsz dummy objectet, mivel a group sajnos dummy classosak.

clearlistener()
    selarray = #()
    counter = 0
    for obj in selection do (
    if classof obj == dummy do (
    counter +=1
    selarray[counter] = obj
    )
    )

eztután az arrayon végigfutva mehet a többi is
  • Malakai
    Utána a loop elejére még érdemes tenni egy vizsgálatot, hogy az adott elem nem-e a headnode, hogy ne rendereljen plussz egyet felesbe. Pl.: if isGroupHead obj then continue
  • nenad
    ez azért van mert a ciklusod minden objektumra vonatkozik, ha előszőr összeszeded a groupokat, és utána ciklusolsz az más. Tehát az objektumokat arrayba helyezed de csak azokat melyek group classok.
    Ezután a ciklus az array elemein fut végig.
  • Vertigo
    Szevasztok!

Latom azert egyketten szepen maxscriptelgettek is, igy vsz tudjatok mit kene mashogy csinalnom, hogy rendesen mukodjon amit berheltem.

Elore vetitem nem ertek a maxscripthez, lehet igy is tele van huleseggel...

ez lenne maga a script (csak 1 ciklus):

for obj in selection do
    (
    pngfile="c:\\"+obj.name+".png"
    png=bitmap 800 480 filename:pngfile hasAlpha:true
    selection.visibility=false
    obj.visibility=true
    render camera:$probacam to:png vfb:off
    save png
    )

Ez igy mukodik is, amit kijelolok objecteket eltunteti, es egyenkent lathoatova teve lerendereli es lementi. Ez nekem majdnem jo is lenne, a problemam az, hogy nekem ~szaz objectem lenne elesebe grouppokba szervezve, es nekem groupponkent kene kirenderelnem, viszont a jelenlegi allapotaban ha grouppok vannak, belemaszik a ciklus object szinten es teljesen nem azt csinalja amit szeretnek.

A grouppok csak 1 szint melyek, es el szeretnem kerulni az attacholast a grouppolas helyett, a kesobbi modosithatosag erdekeben...

Van erre valami egyszeru megoldas?

u.i.
    objects, selection halmazt talaltam, groups-ot nem, csak group fuggvenyt
  • Midas
    nincs mit neten biztos van hozza valami tutorial hogy kell ilyen mapot maxban csinalni :) vagy itt vmi pro elmondja majd :D
  • Slipknot14
    hmm, köszi a tippet, meglesem majd.
    pont ma gondolkoztam rajta, hogy lemodellezem a kutyám, aki egy angol szetter, fehér, fekete foltokkal és gondba voltam elméletbe a színezésével :D
  • Midas
    en zbrushban szoktam feltolni nem esznelkul csak nyomkodni hanem megvannak azok a lepesek amik utan emelheted a poligon szamot.
    De amugy a gnomonak van nagyon jo high poligon model videoja igaz abban szornyet gyart nem repulot.