63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• l0b1g
    az irr. map medium beállításon van tehát -3/-1, hsph subdiv 100, interp. 20, a light cache subdivje meg 1000 (sample size: 0,01). most kipróbáltam daylight systemmel is, vray sun-nal, de azzal sem lett jobb, shadow subdivs: 10.
    azért nem értem, hogy most mi a baja, mert korábban csináltam csak egy helyiséget a lakásból, ott két sima plane vray light volt az ablakban, és semmi hasonlót nem produkált.
    nem akartam minden ablakba light-ot rakni, de amennyit kisérletezgettem már az értékekkel, annyi idő alatt bőven belőhettem volna azokat a lámpákat is.
    de most már meg akarom oldani!!!
  • nenad
    ez azért van mert ar irradiance map/ligthcache felbontása nem elég nagy.
    próbáld -3/-1 -el vagy -3/0 -van. Esetleg helyezhetsz belülre az ablakokra vraylightokat is, portal módban.
  • l0b1g
    tök olyan mintha 1 centivel feljebb lenne a talajtól, pedig nincs...
  • l0b1g
    sziasztok!

nekem is hasonló a problémám. vray render, 1 db vray (dome) light adja a jelenet fényforrását. állítgattam már az irradiance hsp subdivet, az interpolationt, a light cache subdiv-jét, de csak nem akar megjavulni. mit tehetnék még?
  • Aldaryn
    Privátban majd.
  • nenad
    Te Al, nem tudod hogy Vladoékmaradtak a Cuda-nál vagy az openCl lesz a végső platform a GPU gyorsításhoz?
  • ThomasGins
    Ha megmondja, hány tyúk hány nap alatt, hány tojást tojik, akkor segitek. XD
  • zenoka
    :))) nah ezen most hangosan:)
    vettem xbox360, cod localba osztotkepernyon rulez:)
  • Midas
    igaza van gyoker kerdeseket tesz fol es meg sem probalja maga megoldani oket.
  • Aldaryn
    Nem vagy valami empatikus kedvedben. :) Rizzo, F1-et kell nyomni, az segít betenni.
  • ThomasGins
    aknára
  • rizzo131
    helo lenne egy kis gondom elfelejtettem hogy lehet berakni azt az emberkét valaki írja le mire kell rámenni
    köszi
  • ThomasGins
    Közi,szuper!
  • nenad
    nézd meg a scene summary infot és a file propertiest a file menűből. A file propertiesben megtalálod a használt pluginokat a scene summary-ban meg az összeset egy kicsit bővebb infóval. Így összerakhatod..
  • nenad
    jah, ráadásul más objektum formátumról van szó (ply). Volt egy ilyen script maxhoz de nem működött így kénytelen voltam írni egyet. UI nincsen és nem is lesz mivel a projekt valószínüleg csak eddig megy smallLuxGpu csak teszt platform volt, a cuccokat beépítik luxrenderGPU-ba.
  • Effendi
    Halihó!

Lett egy pici problémám, amivel nem tudok megbirkózni. Nevezetesen az, hogy feltettem a gépemre a Win7 64 bites verzióját, majd a max2009-et. Erre próbálom rágyűrni a vray demoját, de valamiért nem megy.
    a file: vray_demo_150SP2_max2009_x64.exe

a render presetek között egyáltalán nem látható, illetve a materialok között is csak pár vray-es cucc látható, de pl. a vraymtl egyáltalán nem ....

Ha valaki tud megoldást pls. írja meg. Lehet, hogy egészen banális, de akkor bocs.
  • ThomasGins
    Valahol ki lehet iratni maxban,hogy az adott jelenetben milyen pluginek vannak használva amik nem gyáriak?
  • Aldaryn
    Gyors vagy, ha exporterről van szó. :D
  • nenad
    sima emitter.
  • ThomasGins
    Hö?ilyenről se hallottam még.

Nenad, szépek ezek az árnyékok,milyen fény ez?
  • nenad
    némi renderidőt meg lehet takarítani vele, talán ezért
  • FRenkie
    régebben a lightcache render közben ha scrollt lenyomva köröztél a kurzorral a renderelődő képen akkor szépen láttad az újra-újra megjelenő pixeleket. de mostmár csak pár mp-enként frissül a lc. miért?

tudom hatalmas probléma :)
  • nenad
    írtam egy kis maxscriptes exportert smallLuxGPU -hoz.

• Slipknot14
    vagy máshova :D
  • Aldaryn
    Mi lehet legrosszabb esetben? Fekete öltönyös alakok elhurcolnak, és banánt dugnak az orrlyukadba. :)
  • youth #53254
    Akiknél voltunk kint, ők delta dolgozók, megkérem majd őket, ha elküldtem a végleges cuccokat, hogy a főnökük intézkedjen vagy valami. Nem hiszem, hogy nagy probléma lenne belőle, bár sokszor kellett már csalódnom.
  • Aldaryn
    Ettől függetlenül érdemes legalább szólni nekik. :) Nem tudom, hogy jutottál oda, ha rokon vitt be, mert ott dolgozik, akkor lehet galiba, ha nem, mert mondjuk egy vezetett túrán készítetted, akkor ő bajuk. :)
  • Aldaryn
    Ha piszkálod, és 1.0-tól különböző, akkor nem lesz fizikailag reális a végeredmény.

:) hehe, elég laza helyeken jártál banyek. :D Ipari kémkedésről nem nagyon lehet szó, mert ők nem fejlesztenek, jógi probléma adódhat belőle, de tulajdonképpen csak reklám nekik, tehát támadható, ha nem értenek vele egyet, hogy megjelenjen a kép.
  • ThomasGins
    Óz kapja be:)
  • youth #53250
    Szívtelen vagy :)
  • ThomasGins
    Nem tudom átérezni a problémáidat:)
  • youth #53248
    Király! Így franyesz! Bár levettem 0,5-re a szorzót így is, mert az 1,0 elég soknak tűnt...
    Amúgy Atlantában készült, a Delta légitársaság szerelőhangáraiban (min 10 panot lőttem ott). Kérdezni is akartalak, ha a hangárakban szerepel a Delta felirat a repcsiken, lehet ebből jogi probléma? Mert szerintem ez csak egy hdri környezet 3ds-eknek, de érted benyomják, hogy ipari kémkedés, akkor mi van?
  • Aldaryn
    Ezt te fotóztad? Merre vala?
  • Aldaryn
    Kétszer szerepel a háttered, egyszer samplereli a domelight importance samplinggel, egyszer pedig az irrmap sima dmc-vel, ez utóbbi itt felesleges, de nem az a megoldás, hogy a bouncest leveszed 0-ra, mert akkor a jelenet GIje nem lesz okés, hanem az, hogy a GI ne lássa az environmentet. (Pl. enviroment override full feketére)
  • youth #53245
    Még egy teszt...
    Igazából annyira nem is rossz 0,0 szorzóval. Egy másik példa:
    példa2
    teljes kép
  • youth #53244
    Skacok!
    Már többször próbálkoztam ezzel a problémával, de nem jöttem rá eddig mit kéne tenni.

Így néz ki a kép, amikor imap hatása látszik (primary bounces multiplier= 1,0)

Ha viszont az imap szorzóját leveszem (primary bounces multiplier= 0,0)

A fény egy vray light dome-ra állítva. Ha az primary bounces multipliert leveszem 0-ra akkor jó mert nem foltos viszont így a háttérben lévő panoráma nincs akkora hatással rá... Vagy jó ez így? Hogy kéne Matte objectel összehozni? (a kannák alatt van egy plane, vray shader nem matte, csak vray propertisnél van beállítva a matte object.)

Előre is köszi!
  • nenad
    a renderer
    http://davibu.interfree.it/opencl/smallluxgpu/smallluxgpu-v1.3beta2.tgz
    winxp64 build/ csak felül kell írni a SmallLuxGPU.exe-t
    http://www.luxrender.net/forum/download/file.php?id=6745
  • nenad
    LOL 6 perc után, broadcast quality' :D:D
  • nenad
    4 perc után :D hihetetlen. Ez már final render minőségű...

• nenad
    luxrendergpu gyorsítva, kb 2 perc után a gépemen, ati 4850-el. most 3ghz-en fut a proci.
    Két perc után a metropolissal nem is rossz. Igaz az anyagok kicsit egyhangúak, de határozottan fejlődik a cucc.