63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    hajra maistro en drukkolok!!
  • nenad
    ezúttal lehet sokkal hamarabb...
  • ThomasGins
    Mondjuk én neki nem állnék, meg kell csinálni összetört verzióba is,az ajtókat kerekeket be kell lőni f*szán, aztán még texturázni is. Csak a baj van vel,és valaki már ugyis megcsinálta ugyanazt a kocsit:)
  • zenoka
    hat ha van export import progi hozza es annak a kiteriumainak megfelel az altalad csinalt auto akkor ugy gondolom minden tovabbi nelkul tied a vilag.:) de ki az a toom?
  • haki92
    amit én csinálok 3D-be azt be toom tenni játékba?:O pl csinlok egy autót és azt betehetem Gta SA-ba?
  • ThomasGins
    Egy ingyenes kis 3d library, ha valakinek épp ilyen kellene:)
    link
  • zenoka
    popec, Nenad tuti utolso nap kezd neki:) Free nagy lelkesedessel neki indul aztan 1 het utan feladja:P en meg minden 3 dik este azon gondolkodom hogy el kenne kezdeni de bele se kezdek..:)
    sry hetfo van...
  • peterszanyi
    kösz a tipet megpróbálom
  • npeter
    inkább ide figyeljetek: evermotion interior pályázat :)
  • zenoka
    nem beszelunk rola tobbet mert megjelenik...:)
  • npeter
    van ám egy "furcsa" felfogása annak a srácnak :)
  • zenoka
    hmm lehet ertelmes volna az export elott atpakolni 0,0,0ba az objectet es oda rendelni a pivot pontot is. ez csak egy otlet ehez sem ertek:)
  • zenoka
    nah ot megtalalod az APon Mason neven..
  • peterszanyi
    Hali abban kérnék segítséget hogy csinltam egy modelt játék alá ám amikor exportálom mindig az alapértelmezet pivot pointot veszi figyelembe nem azt amit én beálíotam ezért a játékban az animáció szétcsúszik. Az lenne a kérdésem hogy egy objekt alapértelmezet pivot pointját hogy lehet megváltoztatni.
  • ThomasGins
    Én akkor még nem voltam aktiv, csak a keresésnél találtam:D
  • nenad
    k.andrás, hehe, RIP, gondolom már nem sg tag.
  • ThomasGins
    És azért mert...
  • ThomasGins
    Angelina Jolie-val párhuzamban:)
  • haki92
    ez ilyen alap? :D mint a freestyle fociban az atw? :D
  • kissgy1028
    Szia!

Pont most készítem a szakdogámat, amelynek a témája a 3d hatású flashek készítése weblapokra. A lényege dolgozatomnak pont az, hogy miért is terjedtek el a 3d hatású flashek, és miért nem lehet normálisan kinéző valódi 3d flashekkel találkozni weblapokon. A legnagyobb problémát pont az interaktivitás jelenteni a 3d flasheknél. Tömérdek aritmetikai műveletet kellene elvégeznie a számítógépnek, nagyon rövid idő alatt. Csak gondolj abba bele, hogy egy rövidebb animáció kirenderelése is elég időigényes folyamat tud lenni a max-ben. Ha még megoldható is lenne, hogy folyamatos 3d képet tudjon a számítógép alkotni (valós idejű render), akkor pedig az internetes sávszélesség lenne a szűk keresztmetszet. Éppen ezen oknál fogva vannak a játékprogramok is lowpoly modellekkel tele. A jelenleg fellelhető 3d flashek éppen ezen okokból kifolyólag nem a legjobb minőségűek. Ezért használják inkább csak a 3d hatásúk flasheket a honlapokon.
    A készülő szakdoga honlapom is ezen okoknál fogva lesz tele csak 3d hatású flashekkel.
    Üdv.!
  • ThomasGins
    Én se:D Nem vagyok nagy kocsi fan

Ja, fasza lett Youth!
  • kissgy1028
    A második megoldásodra volt szükségem.
    Köszönöm szépen a segítségedet!
    Üdv.!
  • zenoka
    ej en nem csinaltam meg:S:)
  • ThomasGins
    Ja,közbe kb leesett... szoval fénynél keresd az exclude gombot.
  • ThomasGins
    Ha arra gondolsz,hogy az objektum ne vessen árnyékot,akkor obj megfog,jobb klikk obj properties, és a rendering control részen tudod kapcsolgatni az árnyékvetését. Vagy a fénynél tudod exclude-olni hogy milyen tárgyat ne vegyen figyelembe a fényed.
  • kissgy1028
    Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogyan tudom egy konkrét materialnál azt elérni, hogy ne jelenjen meg rajta egyetlen árnyék sem. Az a lényeg hogy egy texturám árnyék nélküli legyen a többin viszont legyenek árnyékok. V-ray materialokat és v-ray rendert használok.

Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.!
  • ThomasGins
    Akkor Fiat 500. E nélkül nem is maxos a maxos ember:)
  • haki92
    nem úgy megunni...ez egy végtelenített program..nincs vége nem lehet megunni:D csak úgy értem h már nincs ihlet... 3 éven keresztül minden nap csináltam benne vmit szinte... és most nagyon megtetszett a 3D-s kocsi modellezés...egyszerűen hihetetlenül jó...és szeretném én is elsajátítani azt :)
    Köszönöm a válaszokat amiket adtatok
  • youth #53371
    Újabb agymenés: üveg kannácska
  • Midas
    google youtube meg rengeteg training video van hozza mint pshez. gondolom eloszor a kezdoknek valonak ess neki ami bemutatja az eszkozoket meg hogy mirol is szol az egesz tortenet.
  • ThomasGins
    Ha a 3D-t is megunod akkor jön majd a 4-5-6?D
    A program helpje és beépitett tutorja a legjobb anyag, ezenkivül a net tele van leirással.
    És vagy 3-4 magyar oldalon is találsz pár leirást magyarul.
  • haki92
    csá... én is szeretném elkezdeni ezt a 3D-s ábrázolási módot meguntam már a PS-t kicsit nagyobb szintre szeretnék lépni... vmi segítséget tudtok adni hogy kezdjem el? vagy saját tapasztalat? ki hogy kezdte? akartam könyvet szerezni de a könyvtárba nem volt...majd hnap megnézem a városiba is hátha...
    szal aki nem lusta és segítőkész anna várom a válaszát :D
    Előre is kösz
  • Sarhidai
    Az elöbb lemaradt a lényeg :D sorry

Érdekelne, hogy mi a véleményetek arról, hogy a mai napig tudomásom szerint nincs normális használható megoldás arra hogy a már kész 3D-s modelled, belső tered stb. közé tedd a neten de nem hagyományos módon.(kép, videó), hanem interaktívan.

Tehát körbeforgathatod , sétállhatsz benne, mindezt ugyanolyan vagy hasonló minőségben, mint azt ahogy egy rendelt kép vagy videó esetében elvárnád. Ja és a lényeg, hogy mindenki számára elérhető Flashben vagy Java-ban jelenne meg az interneten nem pedig valami utolsó "noname" pluginnal.

Lenne ilyen lehetőségre igény, vagy az embereknek elég a hagyományos kép vagy videó ?

Írjátok meg. Köszi
  • Sarhidai

Lenne ilyen lehetőségre igény, vagy az embereknek elég a hagyományos kép vagy videó ?

Írjátok meg. Köszi
  • zenoka
    megvan stacked stone agyujto neve:D
  • zenoka
    hmmm ha jol emlexem jo regen vagy youth vagy frenkie posztolt itt egy falat ilyen apro szeles kavicsokbol volt kiteve..mi annak a falnak a neve hogy keressek ra?
  • nenad
    volt valahol egy kamrás felvétel az erdőről illetve a vizesésről. Az brutálisan szép volt.
  • zenoka
    naaagyon durva...
  • Aldaryn
    Ezzel kicsit úgy vagyok, mint a parasztember a zsiráffal...
  • putyi
    cryengine 3

http://www.crytek.com/technology/presentations/