3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hunkircsi
Hi!

Találtam egy egész jó fa-gyûjteményt, ráadásul elég tûrhetõ áron, a gondom csak az, hogy nem tudom, hogy ezek mekkora modellek. Mert ha hasonló "állatságok", mint az újabb evermotion gyûjtemények, akkor egyenlõre ezt is hanyagolnám.
Ha valakinek megvan ez a cucc, akkor kérem jelezzen privátban. Nem értem, hogy ilyen gyûjteményeknél miért nincsen egy letölthetõ sample file. <#szomoru1>

iCube R&D - Plugins - MentorPlants - 3

Amúgy ezen kívül is van pár jó cuccuk, és egész jó áron, a kérdés ugye mindig az, hogy milyen a minõsége és a használhatósága a modelleknek.

Ki korán kel, poligont lel.

probáld meg, nagy gond nem lehet belõle. Sztem stabilabb..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Met
Érdemes 2009-rõl 2010-es Max-re váltani?
Úgy értem nem bugosabb e mint a régebbi stb. esetleg jobban kihasználja a hardvert?

Régi gépen (P4 3Ghz, 2 giga ram, 9600Pro, XPSP3)kicsit belassult egy modell forgatásakor, az új gépen is (E8400, 4 giga ram, HD4830, Vista 64bit) meg megakad

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nem 3dsmax-ról lesz szó

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Al,putyi,bencsab.
Nemtom mennyire érdekel benneteket, náhány interior és exterior modellt keresek, egy könyv megírásához. A modellek elkészítõi nevét, cégnevét természtesen feltüntetjük a konyvben, illetve a hát/elõlapon, építész nevét szintén. Ha érdekel jelezzetek vissza, evermotion.or már a támogatók listájában található.

hunkircsi
Kalibrálóhardver az EIZO-hoz? Hmm, szerintem lenyúlták a boltban a dobozból, mert bizony semmi ilyen nem tûnt fel, amikor kicsomagoltam. Amúgy a szemre kalibrálással nincsen gondom, csak amíg ugye egy asztali TFT-n komplett kezelõgombok sorakoznak fel a belsõ menüben való finomhangolásra (színhõfok, kontraszt, stb), addig a laptopomon gõzöm nincsen, hogy hol lehet ilyen fajta beállításokat megközelíteni.

Amúgy a másik meg, ami általában minden kijelzõnél elõ szokott jönni, az a kékes árnyalat. A melóhelyen az EIZO mellett ott van a régi SONY TFT-m. Namármost csak amikor egymás mellett ment a két kijelzõ dual-disp módban, akkor döbbentem le, hogy ami az EIZO-n atomszürke, az a SONY-n nagyon kékesnek tûnik. Kellett is pöcsölnöm jó sokat, mire hozzákonfigoltam az egyiket a másikhoz.

Szóval engem fõleg ez a kékes dolog zavar, mert még a SONY-hoz képest is sokkal intenzívebb a laptop esetében. A globális alulszaturáltságáról már nem is sírok többet.

Nálam 4 különbözõ márkájú LCD monitor van, és szemre kalibrálással viszonylag kielégítõ eredményt lehet elérni.
Ajánlom ezt a kalibráziós tesztábrát:
http://www.fotovilag.hu/vegyes/kalibra/kalibra.htm
Különös tekintettel figyelj oda, hogy a jobb oldali szürkeskála mindegyik kockája kivehetõ legyen, tehát se a feket ne legyen túl sötét, se a fehér ne legyen túl világos.

Aldaryn
Ha van kalibrálóhardver, mert pl. az EIZOkhoz kaptatok, akkor könnyen, ha nincs, akkor szemre. ;) Általános tapasztalat, hogy elég komoly javulást lehet elérni egy vacak lcd-nél is egy kis befektetett energiával.

per aspera ad astra

Vegyel hd kijelzos laptopot <#idiota>

the world is mine

hunkircsi
Jaja, ahogy mondja a Mester Úr, azért is toltam rá Brightness-t PS-ben, különben más utómunka számomra nem lett volna indokolt.
Amúgy az még érdekelne, hogy hogyan lehetne (ha egyáltalán lehet) a laptop kijelzõjét felhozni egy reális szintre. Kint a melóhelyen ugye egy EIZO van belõve úgy ahogy, de mellette nagyon látszik, hogy a laptop kijelzõje eléggé kékes árnyalatú, színekben pedig alulszaturált. <#szomoru1>
A fényerõ setup-ot majdcsak kibogarászom a Manual-ból.
A gép amúgy egy Toshiba SATELLITE A300 - 1TM

Tenkjú.

Aldaryn
Ez majdnem szekrény. Nálam rendben a fényesség. Feltéve, ha kisit ki akartad égetni.

per aspera ad astra

hunkircsi
No, akkor szekrényveszély elhárítása céljából megint NFR, ígérem, utoljára kocka <#vigyor>
Lenne egy kérdésem is a képhez. A konstrukció kapott egy +20-as Brightness-et PS-ben. Mivel itthon vagyok és se a laptop, se a CRT nincsen bekonfigolva, így nemtudom, hogy nem-e vittem túlzásba.

ThomasGins
SZ<#kuss>KR<#kuss>NY V<#kuss>SZ<#kuss>LY!

\"So always look on the bright side of death\"

ThomasGins
Ügyes kis cucc.

npeter
azon nem látja a trapézlemez szinet, hogy RAL xxxx vagy RAL xyx néz-e ki jól <#falbav>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

wireframe-et neki
npeter
imádom a csökönyös, csõlátásû embereket. pár hete készült 1 látvány egy üzemrõl. sok egyéb kiegészítõvel: fák, bokrok, tuják, sövény, emberkék, még az dosh teherautót is áttexteztem az õ saját logojukkal. még kicseszett madarak is repkedtek. Errefel jön ma, hogy õ nem látja át az egészet, nem látja milyen lesz a színe, meg a teherautójuk sem olyan fajta, meg mit keresnek ott emberek? Neki nem kell árnyék se, fény se semmi. Na kapott egy olyan basic rendert, hogy erõsen gyengén látó is csak röhögött volna rajta. Erre van igény, ez van.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

lehet egy hengert egy spline vegpontjahoz helyezni ugy, h igazodjon a vonalhoz? Tehat a vonal nagyjabol a tengelye legyen a hengernek?
jobb lett. most már csak chamfer a kockákra, jobb kamerabeállítás, meg az anyagokkal valami kis játék, hogy legyen rajtuk részlet. reflection map glossy map stb.

npeter
hát léptékekkel jobb lett, legalábbis nálam crt-n

Aldaryn
Ah, és szvsz nem 4-5 éve, hanem tíz.

per aspera ad astra

Aldaryn
Pedig veszik, és köszönik szépen, õk sem fejlesztenek.

per aspera ad astra

ez az onyx, 4-5 éve ugyanaz, hihetetlen, ha veszik még a cucot.

hunkircsi
Bocs, hogy mégegyszer idepostolom ezt a halom színes kockát, de kíváncsi vagyok, hogy megfelel-e már a color correction után. (Érthetetlen módon az elsõ install után szanaszéjjel fagyott a MAX a color correct plugin-tól, most meg hogy próbaképpen elindítottam a cuccot, semmi gond nem volt vele. A fene érti ezt.)

meg kell építenia a geometriát és hozzáadni egy sima , színe plexi anyagot.

Proview
SZiasztok!
Narancssárga mûanyag indexlámpa materialt szeretnék készíteni. Van tippetek a beállításokra? Eddigi próbálkozásaimmal még hasonlót sem sikerült.
Mental ray renderert használok

Ha kivágtad az utolsó fát, és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni, hogy a pénzt nem lehet megenni.

Aldaryn
Hehe... Köszi. :) Csak leadás van.

per aspera ad astra

ThomasGins
fûre gomba:)

baszo lett a banner szoveg.. Al megint gombaztal?:)))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
igazad lehet, közben néztem másik monitoron is és ott jóval sötétebb, mint otthonin.
orvosolom majd ezt is.

Aldaryn
Nem rossz irány. Nem tesz neki jót, hogy ennyire visszahúztad a külvilág fényét postban, szétesik tõle. Vagy használj valami más color mappolást, vagy derítsd meg kicsit a belteret.

per aspera ad astra

hunkircsi
Üdv!

Ha még valaki nem ismerné: Advanced Painter 1.6
Én egyenlõre még teljes eufóriában vagyok tõle. <#crazya>

FRenkie
fincsi fincsi.

a csap mögé sem árt a csempe...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

npeter
én is vmi kabaréba hallottam elõször. :P

vazeee bebaszcsi....azt hittem ez a kifejezes eltunt a koztudatbol:DDDDDDD
gyaaaa 3 honapja nem "hallotam" es most torkent dofte at az agyam a szememen at...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
jaja. kicsit bebaszcsiztam <#pias> :-)

jah a tukornel korrigalom a tukrozodest, (franya varylight tukrozodik), felhot szerintem kihagyom

megcsúsztál?

hangulatok felhot az egre es valami tukrozodjon a tukorbe!
egyebkent a kamera szog nekem bejon kifejezetten!

npeter
egy kis tegnap esti NFR.
80 %-ban archmodels gyorsan összedobálva.

Free
OFF:

Akinek fent voltam msn en a partneri listában azoknak üzenem törlöm a fiókom.

új msn címem: msn{qkac}barton.hu

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

sztem egy jó minõségû 400-as vagy 450-es bõven elég, ha megelégedsz egy grafikus kártyával a gépbe. ha dual sli-t tervezel, akkor már indokolt feljebb menni pár száz wattal, egyébként felesleges.

koszi
npeter
nekem melóban egy CORSAIR PSU-650TX táp van egy q9550-es gép, 3 winyo, 512-es 9800 GTX VGA, 4 giga ram, dvd író. eddig nagyon meg vagyok vele elégedve. szinte hangtalan.

FRenkie
off:

halk tápot szeretnék, a mostani 400as chieftek kurva hangos.
ötletek?
prohadveren 400as vagy 450es corsairt nézegettem.
kell e 400asnál nagyobb egyáltalán?
van 2 winyóm, egy 256 megás 7900as gforceom, 4gb ramom, meg 1 core2duom amit majd 4magosra cserélek, meg 1 dvd íróm.

köszi

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Csak úgy...
ujrairtam a geom exporteremet. +40% speed, yeahhh
35k vertices/sec , az elõzõ 19k vertices/sc

Ha beleszámoljuk azt is, hogy az Luxrender támogatja az instancingot is (ami a geometria nagy része, akkor egész elfogadható lesz)
Az indigo renderer 3dsmax exporter irójával van egy kis challendszunk, kié lesz a gyorsabb exporter.
LOL

npeter
Show command panel toggle

az nalam masra van mappolva.., mi a neve?
npeter
nyomd meg a 3-ast.

valahogy eltuntettem az oldaso panelt, amin a create, modify, display meg ezek vannak, mivel lehet visszahozni?
koszonom
ez a renderman féle file formatból származik.