63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#53319 amúgy volt rá példa hogy ürömön egy kertes házhoz ytongbol építettek hozzá mert gyors volt és ócsó.
a daruskocsi meg letalpalt mikor tették fel a tetőre a cumókat megcsúszott a sáron neki a háznak a régi ősidőkben épített téglafal fogta meg az ytong épületet meg elvitte a szél... -
#53318 pl cimbi beköltözött 8 kerbe olyan házikóba aminek beton szerkezete van de a szintek közötti elválasztó valamint a külső falak ytong. vett is egy szép nagy TV t magának és örült mint majom a farkának. majd kitalálta hogy a Tv t felfúrná a falra a TV 40 kiló körül volt.
na itt hibázott mert hiába vett ytong dübelt a fishernél az annak rendje módja szerint kiszakadt és a Tv meg landolt a földön. mínusz 300 ezer.
Ez téglánál kevésbé valószínű fánál meg aztán végképp nem .
amúgy a magyar klíma igen kompatibilis mert ha hideg telekre gondolsz akkor tudni kell hogy a Fa az egyik legjobb hőtartó anyag. a Svédek is több faházat építenek ők meg euzt csak tudják :) bár náluk lehet télen melegebb van .
nyáron meg jól megtartja a belső fix hűvös klímát .
szóval ha lenne telkem akkor tégla pince fa házzal :) uti párosítás meg egy légforgató hogy télen a pincének a levegőjéből hűtsem a kecót télen meg napkollektor a tetőre a telekre még egy geotermikus kis segédlet és hibátlan a történet garantált 50 - 100 éves élettartam és környezetbarát
-
#53317 MIért, Te mit szeretnél csinálni a falakkal? :) Néha nekimész kisebb munkagépekkel? :)
(tényleg,faházak is frankók, bár nem tudom, mennyire kompatibilisek a hazai klímával) -
#53316 amúgy ha olcsó és jó ház kell akkor én javaslom a Kanadai rendszerű paneles faházakat. 1 - 3 millió között vannak olyanok ami már megszólal. és fa mindig jó építőanyag volt főleg ha szendvicspaneles megoldással van építve.
Keress rá. elméletileg csak a beton alap kell meg a gépészeti kiállások és akár egy hétvége alatt felhúzzák , és valóban szép darab szinte mind. -
#53315 akkor sem építenék ytongból házat ha fizetnének érte.
Lehet hogy olcsó lehet hogy gyors de aztán csak képet tehetsz a falra mert kb annyi a teherbírása a dolognak . akkor már jó kis tégla épület :) -
#53314 Értelmét veszti a szekrény fogalma:) -
zenoka #53313 jegyzetelj mert amelyik hozzaszolasba nem lesz pina azt Al torolni fogja:) -
#53312 -
putyi #53311 mit köszönsz?! mi most vitkozunk! tessék csendben maradni és okosan nézni! grrrr.... -
putyi #53310 ez a külső falsík nagy divat manapság. de ahogy kinéz tőle a ház az szopi, főleg, ha műanyag ablak kerül beépítésre. egyéb beépítésnél pedig az van amit, írtam mert a hőhíd mindig relatív, így a probléma fenn fog állni, hacsak nem játszik az ember a befordított hőszigetelés vastagságával, de akkor jönnek a vaktokok. -
#53309 Koszi a valaszokat :) -
bencsab #53308 a nyílászárókat a külső falsíkra szokás beépíteni mostánában, sőt, kicsit bele is lehet lógatni a hőszigetelésbe, így a vonalmenti hőhíd mértéke már nem függ a falvastgságtól. ezen okból a vastag hőszigetelés mélyebben ülő nyílászárót eredményez, és szebbek lesznek az árnyékok. :) -
#53307 De szerintem is az! -
#53306 és beköszöntött a topiktavasz:) -
#53305 szerintem pina -
putyi #53304 ha nem teszel bele ablakot akkor ok., de mihelyt nyílászáró kerül bele, akkor a vonal menti hőhíd sokkal kisebb lesz a vastagabban. nem beszélve arról, hogy egy lyukhomlokzat szebb, ha mélyebb árnyékok vannak rajta. -
bencsab #53303 én inkább 30-asból csinálnám, de 12cm hősziggel -
#53302 -
l0b1g #53301 na ez elég konkrét válasz volt -
putyi #53300 37,5 cm vastag P2-es ytong ból 10cm hősziggel ellátva. -
#53299 picit OFF
Nekem lenne egy olyan kerdesem hogy a mai vilagban amikor az ember sporolni szeretne milyen epitoanyagbol eri meg a legjobban hazat epiteni hogy arban is jo legyen es energiatakarekos is legyen.
Azert itt kerdezem mert gondolom hogy van itt epitesz is legalabb is remelem :)
Koszi elore is -
l0b1g #53298 ez igaz -
#53297 hmm vannak beépített max-os ablakok? -
zenoka #53296 meg a beepitett maxos ablak nem egy tul profi munka gyorsrenderkhez okes de egyebkent nem egy szepseges dolog -
nenad #53295 ezért tervezzük a képeket..., egyébként nem veszíted el a nyithatoságot hiszen csak az ablakokat is el kell fogratni... Nemtom mennyit számít renderidőben sztem relative sokat. -
l0b1g #53294 köszi, csak akkor az a baj, hogy elveszítem az az ablak mivoltát a dolognak, nem fogom tudni egyszerűen nyitni-csukni. hacsaknem, "megépítem" a keretet plusz bele az üveget és áthelyezem a pivotot az object egyik szélére, így tudom egyszerűen nyitni-csukni. de akkor meg minek csináltam beépített, maxos ablakot. LOL -
nenad #53293 hmm, kétféle megoldás van, detacholod az üveget és a propertiesben kikapcsolod a cast shadow-t vagy kitörlöd az üveg poligonokot és boxokból létrehozol ujakat, melyeknek szintén kikapcsolod az árnyékvetés tulajdonságét.. Az utobbi a jobb megoldás, az első a gyorsabb. -
l0b1g #53292 azt hogyan oldom meg egy maxos window object esetében hogy csak az üveg (glazing) ne vessen árnyékot? -
nenad #53291 csak az üvegre gondoltam. -
l0b1g #53290 azt elhiszem, de akkor az ablakkeret sem cast-ol shadow-t. és ha mondjuk az ablakpárkányra raknék egy vázát, azt telibevilágítaná a napfény, holott a keret miatt árnyék képződne rajta... -
l0b1g #53289 míg szenvedtem a különböző értékekkel, hogy jól belőjem a kép minőségét, és míg csak egy üres helyiség a "jelenet", addig nem volt vészes renderidő. ti mennyit használtok általában/maximum ablaküvegre? -
nenad #53288 sokkal gyorsabb árnyék nélkül. -
Hzsolesz #53287 Sziasztok!
Hogyan tudom azt megoldani, hogy egy testre csak pár képkockával később hasson a "reactor" által gerjesztett gravitáció, mint az előtte levőre. Amíg a Mass 0, addig nem mozdul meg, viszont ez az érték nem kulcskockázható.
Köszi!
Üdv! -
zenoka #53286 50-100 refract subdiv o_O -
l0b1g #53285 a max beépített windows-ait használom, árnyékot meg vetnek azok.
de most hogy feltoltam 50-re (vagy 100-ra?) az üveg refract. subdivjét teljesen megjavult a dolog.
no meg kellettek azok a portal vray lightok.... -
nenad #53284 az ablakok ne vessenek árnyékot, a propertiesben kapcsold ki a cast shadowt-t.. Ez fontos. -
nenad #53283 csak egy kis update, az exporter már material alapon menti el a vertex colort.
Sajna smallLuxGPU ennél többre nem képes jelenleg material szinten - csak diffuse vertex color.
Na de azé kérem egy kevesebb mint 1 perc alatt dobta!
-
l0b1g #53282 az interpoláció az irr. mapban 20-25 körül volt/van. de köszi a segítséget, beraktam mindenhova egy vray light-ot portalba és így most elfogadható. ja meg az ablak materialjával is bajok voltak, ott alacsony volt a refract subdivje, az is bekavarhatott. -
nenad #53281 lehet még egy probléma az interpoláció esetleg az van ellálítva? -
l0b1g #53280 a kamerának miért került kb középre a "mozgatópontja"?