3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

22nd of August 2009 óta 😄
allitolag sok volt a visszaeles a napi 15 mb-s limittel, kijatszottak sokan proxy szerverrel, ezert vezettek be a regelos modszert, mostmar acconkent lehet 15 mb-t tolteni naponta, nem IP-nkent

köszi, ez jó lesz, és a lelõhely ötletet is.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
apropo a cgtextures mióta lett regelõs? vagy én maradtam el vmirõl?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

npeter
ezekbõl vmeik nem jó?

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

fasza.
van valakinek fonott kosár texturája?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
Remélem akkor rendesen rányomsz a send report ra. legalább kapják meg a fejlesztõk. jobb mint a spam :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

hehe nem csodálkozom rajta, egyébként tényleg jó a c4d, stabilitás szempontjából.

Aldaryn
Erre mondhatnám, hogy a MAX csak tegnap vagy 20x elszállt, miközben C4D nálam még egyszer sem. Soha. Semikor. 😉

per aspera ad astra

ez a max kurvára ki tud akasztani. ma 15x kifagyott, cinema 4d még 1 szer sem fagyott 3 honapja.

Metwork
Al megoldása lett a nyerõ, azon egyszerû okból, hogy arra jöttem rá elõbb, hogy kell 😄

Viszont ahhoz milyen néven keressek tutort, hogy az autó alá tett matte plane ne látszódjon a renderen csak az a rész ahol az árnyéka van a kocsinak?

I will use google before asking stupid questions.

ha esetleg vkinek kell +rendernode, éjszakákra be tudok majd szállni, igaz egyenlõre csak 1 gép.

bocsanat, meglett, egy kallodo vertex volt az oka <#ravasz1>
Hali!

Az a gondom, ki van jelolve egy objectem, es a forgatasnal nem o a kozeppont. A sarga forgatost hasznalom, nem ezzel van a baj, hanem vm behulyult a maxban. Meg neha kijelolom a dolgot, es amikor rakattintok, megvaltoztatja a nezopontot, ugy h a kijelolt dolgot nem latom, hanem elrak a pi**aba. MItol van ez? Mit lehet csinalni?
koszi
fuu az a dof tiszta tilt shift hatasa van😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

állóképre mindenképpen gyorsabb a hagyományos rendszer, animációra, hmm, attól függ....

Aldaryn
Naplemente. 😊

per aspera ad astra

hu public akkor kepet😄 valami ejszakai scene?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Most konkrétan a kontroll miatt kellett. Gyorsabbnak nem sokkal gyorsabba végeredmény, de precízen kellett állítgatni a fényértékeket.

per aspera ad astra

gyorsabb mi😄
ilyen amikor a csatakat agyu helyet karddal vivjak😊

Aldaryn
Poén, de mi is épp kezdünk visszaállni. A Legutolsó projekt most épp kézi világítás. Semmi sky, sun, egyebek.

per aspera ad astra

egyébként amit Al mond igaz, a dome light egy szuper találmány gi nélkül is szép képeket lehet renderelni.

Teljesen reneszánszát éli bennem a hagyományos megilvágitás (direkt+ambient+reflect + modern AO) gyors, fájdalommentes és jól konfigolható.

Aldaryn
De miért, ha már egyszer adott a lehetõség, és szépen leprogramozták? 😛 Valóban egész gyors lett!

Met, amúgy nyugodtan csináld, amit Nenad mond, frankón igaza van. Ha nem akarod, hogy a key light erõs árnyékokkal is a HDR képbõl jöjjön, nyugodtan el lehet blurrolni, nem sokat változtat a végleges képen, és megoldja a problémát is.

per aspera ad astra

ThomasGins

ThomasGins
<#zavart1>

de akkor tovább tart, és egyébként is ne csinálja azt...

Aldaryn
Nem nagyon kell elmosni, ha dome-ban importance samplinggel megy.

per aspera ad astra

blur hdri, vagy ha nem olyan tedd be maxos bitmapbe el[sy[r ;s ott blurozd majd onnan háttérbe vagy domeba

Met
Köszi, beraktam dome-ba a hdr-t

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
HDR panaorámában lévõ overbright részek. Nem bug, feature. 😊 Vagy több minta kell, vagy ki kell herélni a HDR képet, vagy importance samplinggel kell operálni. (VRalight Dome módban, beletéve a HDR pano háttér, pl.) De az is lehet, hogy "GI caustics", ez esetben azt külön ki lehet kapcsolni.

per aspera ad astra

Met
Ezt a pöttyözõdést mi okozza? Csak egy v-ray light van meg egy hdr panoráma az environment-ben
Másik festéssel is próbáltam, de ugyan ez

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

lac coo
Igen .eléggé be van égve 😊 Elsõre sötét lett másodikra ilyen, több próba nincs ment a kukába ... 😛

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

ThomasGins
Talán üresen jobban kivehetõ😊

npeter
ööö, ez vmi borospohár akar lenni? a másik fele lehetne fémbõl 😊

lac coo: jó ez csak nekem balról nagyon beég (crt monitoron), jobbrol meg adnék neki 1 kis halovány narancsos fényt próbaképp.

na hukk, egészségetekre 😊 <#pias>

lac coo
NFR-féle....:

ThomasGins
Félkész izé,bár nemtom mi lesz a másik fele,csak gondoltam letesztelem h átjön-e mit akar kifejezni a mûvész a képével<#eplus2>

Addigse gondoltok a k*rva editorra😊

npeter
hehe, idézet 1 másik fórumról:
"Sokszor ugy erzed lemaradsz mindenrol..mar harminc vagy, aztan 40 es szart se csinaltal.
Amire vissza emlekszel..az a monitor..meg a curve editor!"
<#rinya>

Sziasztok!!! Tudna nekem valaki segíteni? Amikor el akarom indítani a 3d studio max 2010-et, akkor mindig ez a hibaüzenet jelenik meg: "Az eljárás belépési pontja (SHRegGetValueW) nem található a DLL-ben (SHLWAPI.dll)."<#szomoru1>
csak semmi privatozas nyilvanos forum ez kerem szepen😄 mi is akarjuk tudni hogy peregjen a topic😄

npeter: ugye ugye hogy latod benne szekrenyt😄 szemet forummotor szetszedte😄

hunkircsi!
privi.

npeter
jah tényleg 😊 csak megzavar, hogy a pántok kicsit elcsúsztak 😛

nadehogy legyen 1 kis on is😊

vray-grass-tutorial-part-1
vray-grass-tutorial-part-2

ThomasGins
2 napi hozzászólástalanság után,bárminek is látszik,az akkor is szekrény😊

szekreny akart lenni😊

npeter
WTF??? 😛

__
I I
¤¤
I I
¤¤
I I
----

lac coo
A betyárját, tényleg!
Köszi ! 😊

ThomasGins
Refractionnál, affect shadow? Ezt keresed?

lac coo
Sziasztok !
Rég jártam erre ( van is 500 új üzenet, elég lesz végigolvasni ...).
Egy gyors és igen láma kérdésem lenne : esküszöm, hogy teljesen elfelejtettem, hogy mit kell bekapcsolni Vray alatt ahhoz, hogy az átlátszó tárgyakon áthaladó fénysugár elszínezõdjön ....
Ha valaki bepötyögne akár csak egy kulcsszót azt nagyon megköszönném !

THX !

LOL. az eleje mindig nehezebb de aztén ha kialakult a keresési szisztéma stb, akkor minden ok.