63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    lehet ámulni:

http://www.slashfilm.com/2010/02/25/cool-stuff-a-look-at-pixar-and-lucasfilms-renderfarms/
  • bencsab
    Mondjuk ilyenkor adhatnék egy kokit magamnak, hogy miért nem keresek google-el.
    Köszi a linket.
  • Aldaryn
    scripttel?
  • bencsab
    Szerintetek ki lehet adni valahogy a "Reset material editor slots" parancsot anélkül, hogy kinyinám a material editort? Ugyanis amikor kinyitom az egyik anyagnál egyszerűen kivág a max, szó nélkül.
  • ThomasGins
    Hehe,én is.

Frankó lett nagyon!
  • Aldaryn
    Imádom a csatornafedeleket. ^_^
  • youth #53353
    Ja renderek. Csak a textúráknak fotóztam. Bár igazából csak egy plane... majd valamikor megpakolom pattogó üveggolyókkal vagy valamivel...
  • youth #53352
    Én is gondolkoztam valami teáscsészén, de aztán most ennyi, foglalkozom a sulis dolgaimmal kicsit :)

Lőttem még egyet, de nem rakom be, csak linkelem, hátha valakinek szar nete van: képecske
  • nenad
    csak írd rá, hogy renderelted mert így nem tudjuk, valami még jó lenne rá sztem.
    egyébként király!
  • youth #53350
    Pécsen a Ferencesek utcáján megtetszett ez a csatornafedő... lefotóztam, csináltam reflect meg disp mapot a coloron kívül. Több fotóból stitchelve. Talán ez annyira nem egyedi, de a Jókai téren van Pécs városos fedő is, majd lekapom valamikor.
  • nenad
    bakker, a helyesírásom néha még a dzsigányokat is megszégyeníti.
  • ThomasGins
    Melyikre gondolsz? Mert az a freeform/surface, ami polyboostban is benne van elég furán csinálja,vagy én bénázok.
  • Aldaryn
    ? :) Tényleg, azt gondolom tudjátok, hogy a graphite modelling tools (Blah... ) nak is van ilyen funkciója?
  • nenad
    ezek szerány véleményem szerint majdnem használhatatlanok. majdnem egyzserűnn lenne egy egy splinet rávetíteni és utána elkezdeni polyt felépíteni.
  • ThomasGins
    Ezt,csak puncsolni kell a scriptért ott.
  • zenoka
    ez linkelte ugy egy honapon belul al ha jol emlexem a dino tuti ez volt:)
  • Slipknot14
    ahham, értem, köszi :)
  • putyi
    pl. arra, hogy a 3d scan-ből kijövő modell kezelhető legyen(textúrázás, csontozás, stb.).
  • ThomasGins
    Ezen a videón jobbal látszik. Nagyon hulla modellek ujraépitésére pl. Nagyon nem tudom ki mire használja:D
  • Slipknot14
    ezek a reptopo cuccok mire jók egyébként? Kapok egy sokkal szabályosabb felépítésű modellt? Vagy gyakorlatban mi a haszna? :)
  • Met
    bazeg, na ez beteg
  • ThomasGins
    Bocs hogy megszakitom a far témát...:)
    Leltem egy elég jó retopo scriptet, első kipróbára elég jónak tűnik.
  • zenoka
    amikor free beteg volt...
  • youth #53336
    Nem is én hoztam fel a segg témát csak reagáltam :)
  • npeter
    manapság az a "trendy"
  • nenad
    ferde hajlam?
  • youth #53333
    Megpróbálom rekonstruálni a jelenetet:
    :)))
  • youth #53332
    Rajtuk nem láttam segglyukat, de amikor ők észrevették az enyémet, elkezdtem szaladni. Nem feléjük. :)
  • Met
    Nem szaladtál oda, hogy beledugd az újjad a seggjukukba?
    (aki nem tudná, South Park, Steve Irwin paródia)
  • npeter
    hehe :)
  • youth #53329
    Csakhogy tovább rontsam a színvonalat...
    Még múlt nyáron a Mátrában fotóztam, egész érdekes élőlények, este 7 után merészkednek elő a sűrű növényzetből, általában növényevők, de szürkület után megvadulnak és akár ember nagyságú állatokat is megesznek.
  • l0b1g
    szeretem olvasgatni ezt a fórumot, mert az irradiance map rejtélyein kivül is sok érdekes infót tudok meg.
  • zenoka
    raadasul minden ajto nyitasnal kremet kell hasznalni ami tartalmaz norvegformulat... a tvben lattam:)
  • putyi
    a svéd és finn faház svédországba és finnországba való. a fa nagyon jó hőszigetelő, viszont nagyon kicsi a páravezető képességeígy nyáron van egy fasza szaunád. nem beszélve arrór, hogy a rétegrend nagyjából úgy néz ki, hogy gipszkart-páraszig(mua fólia)-kőzetgyapot-páraszig(műa fólia)-faburkolat. magyarul egy nylon sátorban laksz. az ytong-ból az erősebbett kell venni, ami szilárdszágban legalább duplája az általánosan elterjedtnek(pl. az említett társasház vázkitöltő fala). a téglának(ami igazából vázkerámia) annyi baja van csupán, hogy nem pontos törik, minta ropi(nagy az anyaghullás), nehéz megmunkálni stb.. ja és ha valamit fel akarsz rakni, akkor ugyanúgy spec. dübelre lesz szükséged.
  • Aldaryn
    A beton környezetbarátabb, mint gondolnád. Érdemes megnézni, hogy sok ember által létrehozott dolog közül az egyik, amin megtelepszik a moha.
  • Atika :o)
    Na egy biztos hogy kanadai fahazam nem lesz :) Lestem a VELOX szisztemat az egy preselt falap utana szigeteles 15cm beton es meg egy falap ez valami Nemet technologia allitolag 50 eve hasznaljak es hogy nagyon jo :)
  • ThomasGins
    Bár mondjuk jó épitőanyag lenne
  • ThomasGins
    Ültessünk betonfákat,amit ki se fognak vágni
  • Free
    általában ezek a faházak direkt erre telepített erdőgazdaságokból jönnek. a környezetbarát technológia nem feltétlen azt jelenti hogy nem vágunk ki fákat hanem azt hogy nem szennyezi a környeztet miután elbontjuk :) lásd beton bár már azt is összezúzzák és mocsaras vidéken feltöltésre használják. vagy épp útalapnak. mondjuk nem itthon.
  • Aldaryn
    A környezetbarátságról a kicsapott fák biztosan máshogy vélekednek. :P

De igaz, annál az Ytong falnál valami gebasz volt, ytong házba raktunk fel fali konzolokkal plazmákat, és egyik sem potyogott le, valami spéci dübellel, amire fel lehetett csimpaszkodni. A könnyűszerkes házaknál is ezt szeretem, hogy mindenre van fasza gyártmány.