63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#729 ha raytrace jön a képbe, a scanline meghal.... ez tuti -
Gabo #728 SaWo:
Véleményem szerint érdemes a Max 5-re átállni.
Integrálták a Meshtools-t (4-eshez scriptként létezett), így pl. a subdiv modellezést kicsit könnyebbé válik. (Amúgy is éppen fejet készítesz... ;o) ) Integrálták a Reactor-t, amivel fizikai rendszereket tudsz modellezni, kicsit jobban, mint amit a max alapból nyújt. Finomítottak az Unwarp UVW-n, így a textúrázás is kicsit könnyebbé vált. Kicsit javíthattak a raytrace enginen is, legalább is egy-két képemnél egy kicsit jobb eredményt adott, mint a 4-es. (Gyorsabb azért még nem lett...)
Integráltak a scanline-ba két Global Illumination megoldást is. Az egyik a Radiosity, amit elsősorban belső terek fizikailag pontos bevilágításához lehet használni. (Ezt a 3DS Viz-ből emelték át.) A másik pedig egy Light Tracer nevezetű GI megoldás külső terek világítási számításaihoz. Mint a kettő alkalmas szórt fény, indirekt megvilágítás számítására. A Radiosity megoldásuk nagy előnye, hogy viszonylag gyorsan megjeleníti a nézet ablakokban a várható látványt. Ennek ellenére persze továbbra is érdemes a külső renderelőket használni, hiszen ezek általában gyorsabbak és szebb eredményt is adnak. (Valamivel több mint egy hónapja beszélgettünk a különféle GI megoldásokról, azt hiszem pont ebben a topikban.)
Bekerült egy új material is a kínálatba, amivel "rajzolt" képeket lehet renderelni. (Lassú, de biztos jó valamire...)
A kezelő felületet is kicsit átrendezték. -
#727 Hááát, a Max5 jobb, szebb, gyorsabb, de legalább is van, ahol tethezállóbb... De mintha beleraktak volna egy véletlenszerű fagyásgenerátort. Talán majd az 5.2... :D -
#726 A Splutterfish-oldalon nagyon hangoztatják hogy:
"Biza a Brazil gyorsabb mint a scanline!" Erre egy olyan példát állítanak, ahol kb 10000 emberforma (standard material) van lerenderelve.
Nos ők ott azt állítják, hogy ezzel a feladattal IS gyorsabban boldogul a Brazil (Egy dual p3 1000-esen)
Ezt a gyorsaságot nem lehet igazán látni... Sokszor van, amikor csak GI-re van szükség, s ezért kell a Brazil. Nos, ha gyorsabb nem is, de legalább lényegesen, s ez a fő, szebb.
Ráadásul a rendert annyira le lehet butítani, hogy percek alatt leszámol egy akár többórás munkát is, de arra jó, hogy a bevilágítást meg egyebet ellenőrizhesd rajta... -
#725 Akkor attache-old össze a két külön spline-t... S akkor majd egy sub-object levelen lesz az összes vertex mindkettőben. -
#724 Meg fogsz lepődni, most is azt pötyögöm. Írogatom itt a PHP-t keményen... :)) Az más kérdés, hogy nem megy. -
K.András #723 :DDD -
#722 tudok mutatni példát is -
#721 használd az 5-öst, kiforrottabb
Lion : próbálj meg pár színes üveget egymás mögött renderelni, lehetőleg tükör előtt a default rendererrel
kellemes nyaralást! :DD -
K.András #720 Ez egy picit sántit ez a példa,én elsösorban a raytrace-re gondoltam. -
#719 Srácok! Újrahúztam a gépemet! És most döntés előtt állok, hogy marad a max4, vagy beújítsam a max5-öt. Mondtátok páran, hogy néha leáll, meg kifagy meg ilyenek, úgyhogy még gondolkodom a dolgon, de meghallgatnám a tippjeiteket. Meg meséljetek már hogy mi ez a Radiosity vagy mi. Ez is egy max5 újítás nem? Ez ninncs benne a Brazilban? -
#718 scatter -
#717 Andras: koszi, de rhinos cuccokat amugyis MAXbe fogom importalni, meg most a brazillal elegge meg vagyok elegedve.
Egyebkent en eddig meg nem vettem eszre, hol gyorsabb a brazil a default renderernel. pl: scaccerrel csianlt fu (15 000db) standarddal 18mp, brazilba u.a 1/1 samplinggel 1:05. Az initalizing ray server csomo idot elvesz, a tenyleges rendereles meg u.o. gyors kb. -
#716 egyértelmű :)) -
K.András #715 Akkor a brazil szarabb mint a max renderje merthogy gyorsabb:DDDD
-
#714 hihi, hamar munka ritkán jó :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
csak viccelek ám -
K.András #713 Nagyon gyorsan renderel!!! -
#712 ja, ez mondjuk jogos
de csak ha elég gyorsan renderel preview-nak -
K.András #711 Egyébként meg, sokkal barátságosabb a kezelése mint bármelyik rendernek amit valaha láttam!!
De azért szerény véleményem szerint, attol még nem lesz szebb mert brazilban vgy finalban csinálod, ha nem tudod jol texturázni,vagy a jo materialokat nem sikerül ugy kikeverni akkor nem lesz szebb semmivel.. -
K.András #710 Van értelme,attol mert meg lehet csinálni brazilban meg finalban, szerintem meg lehet nézni flamingoval is :DDD
No nem, dehát miért ne juthatna eszedbe, már rhinoban megnézni mit csináltál??? -
#709 szépnek szép, de van értelme??
csak mert ha át lehet tenni maxba, egy final vagy egy brazil kicsit szebben megcsinálja -
K.András #708
Ezt specko azzal renderelték.. -
K.András #707 http://www.flamingo3d.com/
A legjobb render rhinohoz!Rhinoban elég szar alapbol, flamingo meg raytrace and radiosity render.. -
Nyiri #706 flamingo mire jo? -
K.András #705 Lion, ha kell majd a flamingo hozzá, szoljál nyugodtan... -
#704 az eddig ok, de a prob a következő VOLT
a vertexek két KÜLÖN SPLINE sub object részei voltak... vagyis a spline-on belül két külön vonal találkozásában álltak, és itt össze akartam forrasztani őket, de az istennek sem sikerült... amit leírtatok a frankón működik egy adott spline-on (sub-object) belül -
K.András #703 Rhino: RH20-0ETV-H2SQ-6H13 -
#702 ehe. bocsesz. -
#701 nekem is kéne kód vagy krekk, mert én máshonnan szereztem meg... :) -
Nyiri #700 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa
Olvassatok mar vissza!
BAZZE
Soha nem olvassatok el az nfo fajlt amit egy WAREZ progihoz csatolnak???
Benne van a kod -
#699 Nyiri: leszedtem a Rhinot, csak nincs hozza kodom. Tudsz mondani? -
Nyiri #698 Bitu: az oldaladat frissitsd mar...
-
#697 Jó ez a vedeó. Tényleg aranynak hat... Tök jó ez a színtéma, már csak azért is, mert szerintem mindenkinek megvan a maga "arany-ideája" - ami szerinte arany... S ez egyénenként változó. Persze az is kérdés, hogy mi van akkor, ha több ember véleménye többé kevésbé egyezik. Mikor veszti el egyáltalán egy vélemény szubjektív mivoltát?... -
#696 Na jó, bocs, ez tényleg csomókeresés volt a kákán... Sorry SaWo. -
#695 A "Fuse" arra szolgál, hogy a kijelölt vertexeket egy pontba pakolja, de össze nem kapcsolja öket. (Ez nem kukacoskodás! :) )
Ilyen feladatra a "Weld" parancs használható, ami a melette lévő szászerűen megadott gömbsugaron belölre eső, kijelölt vertexeket roppantja össze egy pontba, és egyesíti is őket.
A legjobb megoldás, hogy a kívánt vertexeket közel viszed egymáshoz, aztán veld! Az így keletkező vertex Bezier-Corner típusú lesz. -
#694 FREAK! A legjobb tudásom szerint úgy tudod összekapcsolni (legalábbis a max biblia ezt írja), hogy kijelölöd a vertex-eket, majd FUSE(ez az egy pontba hozás) ,majd weld, ez a tényleges egyesítés. -
K.András #693 Attol még lehet.. -
K.András #692 http://visual.uw.hu/
Egy uj magyar forum, 3d warezbe beirták de hátha valaki azt a topicot nem nézi... -
K.András #691 Az mondjuk lehet mert te nem tudsz rola:D -
#690 egy spline-on belül hogy kell a vertexeket úgy összekapcsolni, hogy ezáltal tényleg eggyé váljanak és így a két külön spline is összekapcsolódjon????