63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#809 Meggyőzetek a belső modellezéssel kapcsolatban. Nem akartam, hogy be lehessen látni a belsejébe, mert volt egy modellezési hiba, amit csak újramodellezéssel lehetettt volna megoldani. De annyi baj legyen, előrről kezdtem. De ahogy olvasgattam a fórumot, nem én vagyok az egyedüli, aki újból kezdi a modellezést, ha elrontja, nem Frik? :)Szóval az új modellen már lesz az épületnek ill az ablaknak párkánya is, az csak tégla lesz, meg akkor a mask-ot átrajzolom, hogy ne legyen benne annyi blur, és akkor éles lesz a tégla-vakolat kontúr. Ha majd előrrébb járok, mutatok majd még képet, csak kicsit besokalltak azh-k az egyetemen ... :( -
K.András #808 Ez igy van, de szerintem ne fényezzük magunkat annyira :DD -
DEx- #807 Já, jó beszí' a gádzssóó. ;-3) -
Gabo #806 Egyébként nem csodálkozom azon, hogy normális a topik légköre. Akik Max-oznak (vagy bármilyen hasonló dologgal foglalkoznak), valamilyen szinten művészi munkát végeznek. Ehhez pedig feltétlenül szükséges némi értelmi színvonal. Az ilyen emberek általában normálisan megértik egymást. -
Gabo #805 SaWo:
Kicsit én is kiegészíteném az eddig leírtakat a saját ötleteimmel.
A fal textúráján az átmeneteket tényleg érdemes lenne egy kicsit határozottabbá tenni. Esetleg még egy jól beállított bumpmap is sokat javíthat a megjelenésén. Ha blenddel lett készítve, a blendhez használt bitmap használható akár bumpmapnak is. Az átmenetet egy görbével tudod szabályozni, ezt a lehető legmeredekebbre kell állítani a megfelelő hatás eléréséhez.
Az épület belső terét a legegyszerűbben úgy tudod utánozni, hogy az ablakoktól kicsit távolabb egy planre ráfeszítesz egy megfelelő bitmapot. Ha az ablakok elég homályosak és a külső teret is valamelyest tükrözik, a csalást alig lehet észrevenni. Ha pl. a fényhatások miatt még is szeretnél egy kicsit valódibb megjelenést, akkor a gépeket, gyártó sorokat, egyebeket néhány téglatesttel hengerrel is elég "lemodellezni". Raksz rájuk egy többé-kevésbé passzoló textúrát és kész. Így már az árnyékok is rendben lesznek.
A tükröződés mérséklésére a reflection értékét érdemes alacsonyra venni és egy falloff-ot is hozzárendelni. (Fénytörésre itt nem igazán lesz szükség, mivel ebből a távolságból alig látható a torzító hatása.) Esetleg érdemes egy összetettebb materialt összehozni. Ennek az egyik rétege lehetne a normál üveg, a másik pedig a piszok réteg.
Gondolom a gyár udvara modellezve lesz. Ha mégsem, akkor a fények megfelelő beállítása mellett itt is esetleg lehet használni a planes trükköt, hogy az ablakoknak legyen mit tükrözniük. -
#804 A fal textúrátásán is igazgatnod kéne még egy kicsit... (bocs, nem cseszegetés)Túl simán megy át a vakolat a téglába. Nem kéne átmenet. A vakolat van ahol van, van ahol nincs, s ahol nincs, ott teljesen látszik a tégla (megfigyelés saját házunkról.... :((( ) Használj kicsit élesebb blend-mapot. Vagy maszkot. NEmtom mivel csináltad....
Az ablakokra: Ha betöröd valamelyiket, akkor mindenképpen kéne valami, nagyon kezdetleges belső geometria is. Az úgyis sötétben lenne, de legalább valami körvonal látszana...
Próbálj meg a max "metal" mapjai közül egyet-kettőt úgy, hogy adaptívan a kép RGB szintjét felhasználva mint alpha rakod rá. Ugyan ez kicsi bumpnak is jó. S legalább 3-4 réteget kül. mapokból. Ez be szokott jönni, mint elkoszoló eljárás.
Reflectionnak pedig egy map, ami kimaszkolja a koszos részeket, majd pedig pl a vasuti átjáró kép a max mapokból, vagy hasonló. Természetesen fényviszony a képhez igazítva...
NA jó hosszú ez. -
#803 De még mennyire, hogy így van... Nem véletlenül jellemzik a társasági kapcsolatokra visszavonatkoztatva egy adott csoport vagy közösség kultúráltságát. ( - Na ezért minimum lehetne anyázni... :D ) -
#802 ez nagyon így van -
Nyiri #801 Azt szeretem ebben a forumban, hogy nincs anyazas meg semmi karomkodas, minenki probal segiteni. Mas forumokon (pl jatek, ahova nagyreszt csak az agyatlanok irnak) ha mar rosszat szolsz egybol anyaznak:D Remelem megmarad igy ze a forum :D -
#800 persze, debil vagyok :D
nem, mindig elhagytam valami hülyeséget, és mindig részletesebb lett a vége -
#799 Pedig en mondtam, hogy ne ugy csinald :)
Marmint SoftFX. Frik te meg mind az 5x ugyanugy kezdted ujra? :) -
#798 Pedig en mondtam, hogy ne ugy csinald :) -
#797 hihi, nem tudom, mit izélsz, csak egy hónapja csinálom, és még csak ötször kezdtem elölről :DDDD
ha befejezem, elmegyek NURBS oktatónak vazze :DDD -
Nyiri #796 a nurbs benn nagyon profi es gepigeny az a max 100ada -
#795 Nyiri: Jó van na én is tévedhetek! :)
Amúgy én is tervrajz (netről szedett amatőr fotók :) alapján készíteném a kocsim, de Frík-szerűen a Nurbs nem valami frankó, hogy az életem rámennyen...:)
Most szedegetem a Rhino-t...
Tényleg könyebb élethűbb dolgokat csinálni Rhinoval? -
#794 Szerintem keress vmi hasonlo kepet (poros, fustos, stb) es vhogy aplikald ra. -
#793 Bedeszkázni semmi képpen nem akarom, mert rajz alapján megy. Én is ilyen maszatos ablakra gondoltam, csak nem tudom kivitelezni. Tudna nekem ebben valaki segítnei? -
#792 SaWo: nekem lenne egy tippem, törött, szürkés, koszos üveg, tehát mintha poros lenne, vagy mi lenne ha egykét helyen bedeszkáznád...?
üdv: Frank -
#791 Kéne egy kis segítség az egyik képemhez. Egy romos gyárépületet csinálgatok most. Éppen textúrázgatok. A fal már készülget (omlik a vakolat, kilátszik a tégla, stb.) viszont az ablakokra nem tudom, hogy milyen textúrát rakjak, ill milyen materialt. Alapból mondhatnátok, hogyüveget, mivel az egy ablak, de nincs kedvem lemodellezni a gyár belsejét. Tehát inkább valami olyasmit szeretnék, ami a környezetet tükrözi vissza. De ha meg nagyon csillog, akkor elüt a környezettől, és nem lesz meg az a romos feeling. Hogy értsétek miről van szó, majd berakok egy képet. Az alakokon most standard material van (világoskék)
-
Nyiri #790 Mivel az en fantaziam korlatos ezert csak tervrajzokbol dolgozok es mivel sokszor nem sikerul minden emiatt nemtom mikor vegzek a kocsival :D -
#789 Pontosan :) -
Nyiri #788 az total nem igy nezett ki.
Amugy ilyen fantaziautokat a legkonnyebb csinalni. Az a nehez ha van egy tervrajzod es az alapjan megcsinalni egy autot, es meg ugy is nezzen ki mint a valo eletben. Mert ha fantaziabol nyomod akkor ha valamelyik forma nem ugy sikerul, akkor atalakitod masfajtara. -
#787 FríK: kösz a tippeket, már én is tudok pár vonallal kocsit csinálni, csak a kezdet volt nehéz :)
A gyűrű kegyetlen élethű...:)
LionTR: kösz a trimmelést, szupi a kocsi, de hátulról nem ismerek rá...talán az NFS 5-ben volt egy ilyen átalakított MobyDick nevű Porsche. -
#786 Andras: ha arra gondolsz, hogy en talaltam-e ki, igen.
Nyiri: a kasztni full nurbs. Tobbi meg vegyes. -
#785 Nyiri, scak mostz jöttem rá, hogy az a gumi tutorial az valójában autóabroncs lenne? Mert akkor mondok egy fasza címet:http://free.x3.hu/studiomaxx3d/ -
Nyiri #784 modellezes tech?
-
K.András #783 Ez koncepcio auto?S -
#782 Megtort az atok! :) -
#781 Mar vagy egy hete nem haladtam, de most itt tartok:
http://www.nexus.hu/liontr//body09.jpg -
#780 Most ezen mit kritikaljak? Kocsogoket csak texeled majd, vagy megcsinalod regiesre (redepesek, hianyzo darabkak, stb) ? -
#779 Időközben készítettem valamit, csak úgy, próbálgatás, mint mindig... :D
(Azért linkelem ki, mert csúnyák... nem akarom elcsúfítani ezt a szép fórumot...)
Az első egy csendélet képe, készülőben. Egyelőre a drapéria letextúrázva.
A második pedig egy render ugyan-arról a drapériáról, a módosítás csak annyi, hogy a drapériát tartó gömböket beállítottam fénykibocsájtóra, s így átvilágítják a ruhaanyagot... jó példa textúrázott sub surface scatteringre (term. Brazil... :) )
Első kép.
Második kép
Természetesen kitikálásra lettek kirakva... :)) -
#778 Huh, nem semmi ötlet. Lemodellezni szerintem egy ilyet nagyon nehéz. Itthon van egy, s ahogy elnéztem, az évek során rászáradt kíméletlen mennyiségű festék komoly kihívást jelenthet. A legjobb lenne, ha fognál egy falapot, egy adag temperát, kinyomkodnád rá, festegetnél vele egy délután, majd hagynád megszáradni, s az egészet ezután beszkennelnéd... Nagyjából lemodelleznéd a valóságos száradtfesték alakját, s arra pakolnád fel a textúrát...
Ez egy igen érdekes koncepció... Hajrá. -
#777 Nem, ezt Én is értettem. S így már vagy ketten vagyunk. (Legalábbis vagyunk vagy ketten)
Nyiri: Tutorial kész. Jelentem alássan. Mármint gumihoz. Ízé, felnihez. Ja, asszem mindkettőhöz.
Mivel idehaza MÉG MINDIG csak 56k-s elérésem lenne, amiből, ha szerencsés napom van, megkapok 30k-t, így hétfőn fogom csak felrakni. Akkor jutok szerverközelbe...
Oks. A Shag leírásra már gondoltam korábban is, így készülőben van. De ahogy elnézem, nem lesz más, mint egy magyar nyelvű leírás arról, hogy melyik gomb/fül/kapcsoló/slider/valami mit is csinál pontosan... -
#776 Dex: mar miert ne erdekelne? Eleg allat. Kivaloan tukrozi azt az alapelvemet, hogy minden sokkal jobban nez ki, ha sok textura van rajt. Csak kar, hogy (meg mindig) nem nagyon konyitom a temat.
A shag hair tutorialert mar en is sitram eleget, szoval, szoval csinad man, **** :)
Meg annyit tennek hozza, hogy szerintem SaWo baratunk model hair alatt a shag hair panelen levo reszt ertette. Ott ez az az object, ami maga a fu :) Ezenkivul a modifiersben is van egy model hair nevezetu, amit viszont arra kell hasznalni, hogy a kivant objectet a shag model hairkent tudja hasznalni. Remelem ezt most nem csak en ertettem :) -
Nyiri #775 csinalj tutorialt
es a gumi tutorialt azota is varom... :) -
#774 Száradó macskahulla... hamár a szaros kéz szóbakerült... :)))) Na jó. Ez tényleg durva. (De durvább, ha a szeméből véres fatüskék allnak ki!) Juj. Megrémítem magam!!!! Brrr....
Valami rongyos kabát jó lenne...
S még valami: A kezek MARADJANAK véresek! Így jó. Lehetne mondjuk guestbook. pl: Hagyd itt a véres kéznyomodat...
NA jó... -
#773 emitter: Az objektum, amely a haj forrásául szolgál. Miután felvetted, és leképezte a rendszer a "hajat" akár töröljető is (feltéve, hogy nem akarod animálni)
model hair: egy modifier, amit spline-okhoz tudsz hosszárendelni, arra szolgál, hogy egy spline-t a haj "formájaként" használhass. Mindenképpen kell belőle min1 db a haj készítéséhez.
restricting/cutters: a haj elhelyezkedését befolyásoló geometria.
modelling cutters: a hajat az adott geometrián belül letrimmeli.
Ha kell, akkor esetleg írrhatok egy kisebb tutorialt a hair-re. Persze, csak ha ígény van rá... :) -
DEx- #772 valami a belső akasztókra felakasztható kéne... -
Gabo #771 Downloads-ra szerintem ideális jelölt lenne a szemetes. Aki akar az guberálhat... -
DEx- #770 Az art-részre egy pestékpalettát, vagy nem is tudom hogy hogyan nevezik, tudjátok amit az igazi festők használnak, és azon van a sok festék. Valami ref. kép kéne arról, csak nemtom hogy nevezik angolul pontosan.