63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• DEx-
    Kösz, Gabo :)
    Hát lesz mit még pakolni rá az biztos. A másik fő dolog, hogy mik legyenek az egyes linkek, a Guestbook az wc papír. Kéne még valami tárgy a
    links, about, contact, downloads, art section, work, stb... Szóval ami az ilyen personal siteon általában van, tudjátok...
  • Gabo
    SaWo:
    Csak tippelek...
    emitters - A hajat kibocsátó felületek.
    model hairs - Talán a hajszálként használt tárgyat takarhatja.
    modeling cutters - A haj igazátását végezheti el
    resticting cutters - Pedig olyan felületek, amelyeken a haj nem tud áthatolni. Esetleg a haj végét határozza meg.

Esetleg érdemes netről egy tutorialt levadászni, úgy egyértelműbb lehet.
  • SaWo
    Srácok! Végre nagy nehezen hozzájutottam a Shag Hair-hoz, de lene pár kérdésem.
    Hogy kell használni??? Szóval az világos, hogy hasonlóan a Shag-fur-hoz beállítok pár cuccot, pl emitter tárgy, e pontoasan meg tudná valaki mondani, hogy mi micsoda?
    Szóbval:

1-emitters
    2-Model hairs
    3-Modeling Cutters
    4-Resticting Cutters
  • Gabo
    Azt hiszem én is, hogy még némi törmelék, szemét javítana az összhatáson. Széthajigált papírdarabok, cigaretta csikkek, egy gyűrött újság, néhány összetört sörös üveg, egy-két összegyűrt sörös doboz, egy horpadt csurig megpakolt bádog szemetesvödör stb.. Esetleg néhány gyanús pocsolya is kerülhetne még a földre.
    A fényekkel is lehetne még fokozni a hangulatot. Némileg több szórt fény, egy kicsit gyengébb, sárgásabb megvilágítással. Vagy éppen a neonok hideg kékesfehér fényét is lehetne utánozni.
    Érdemes lenne valamilyen enyhe atmoszférikus effektet is használni, pl. cigifüst vagy pára utánzására.
    Egyébként piszok jó az összhatás. Azt hiszem lesz egy hangulata az oldalnak. Amikor a képet elnézem, akkor egy a Quake 3-at népszerűsítő kép jut eszembe. Egy asztal, rajta egy PC. A monitoron a Q3 logoja. Az asztal előtt, a szék helyén egy WC. Az asztalon és a környékén pedig mindenféle szemét (Pizzás és sörös dobozok stb.) és persze minden iszonyú piszkos.
  • DEx-
    Nem zavar egyátalán, hisz ezért rakom be a képet ide :)
    Asszem a Bounce-ra gondolsz. Nekem meg kicsit az a bajom az árnyékokkal, hogy pl. elég kis sávban szóródnak szét, tehát az a rész ahol teljes árnyék van, és az a rész ahol az árnyéknak vége van, az elég keskeny sáv.
    Lehet, hogy a főfényt kell távolabbra vinnem, vagy közelebbre... Nemtom. Na mind1, nagyjából jó.
    Persze lesz még rajta jó sok mellékes cucc, pl. szél fújta újságpapír, a Wc mellett "papírdoboz lakás" :-) A WC papír is jobban ki lesz dolgozva, le lesz cserélve a felfüggesztése :)
    A véres kezeket meg lehet hogy barnára szinezem és akkor már sz*ros kezek lesznek :) De az már kicsit durva lenne :) Na mind1, majd kitalálok azokra is vmit.

Kösz a hozzászólást különben. :-)
  • Aldaryn
    Állatos. A textúrák nagyon bevágnak! :))
    Pár tipp, ha nem zavar:
    Az árnyékok kicsit túl erősek, ha pl Brazillal renderelted, akkor pakold magasabbra a fényvisszaverődési szinteket a GI-ben.
    Ezenkívül szétszórhatnál apró geometriákat is a földön. Pl a fal melett kicsi, szinte már akár a textúra szintjére süllyedő darabokra gondolok. Törmelék, miegymás. Kavicsok... Nagyon fel tudja dobni az összképet. (A legjobb, ha modellezel egy adagot, majd pedig a magasból reactorral leejted őket...)
    Tényleg jól néz ki, s nagyon ötletes.... A "véres kezek" is tartalmazni fognak valami linket?
  • FREAK
    tök állat
  • simia
    köszi a segírséget!
    jó éjt mindenkinek!
  • LionTR
    Meg jo hogy en nem ertek se a poolhoz, se a biliardhoz. :)
  • K.András
    Thx már nem.
  • FREAK
    aktuális még???
  • FREAK
    area shadow

vagy area light

ha van, akkor sphere, ha nincs akkor disc, de a rectangle is jó

vagy simán globallal skylight ON

érthető valamennyire? :DDD
  • simia
    példának egy kép hogy mire gondoltam...

előre is thx
  • simia
    na akkor ha már ennyit b..szogattad a képet :), akkor légyszives írd le, hogy hogyan kell úgy beállítani az árnyékolást, hogy átmenet legyen benne, tehát ne legyen olyan éles a kontúrja az árnyék szélének!?
    Köszi!
  • K.András
    Akkor sem jo, hiszen a snookerben sincsen két sárga golyo:DDD ráadásul a snooker golyo kisebb is joval, az asztal meg nagyobb.
  • simia
    Szóval, hogy ne lehessen belekötni javítom a linket is!
    http://www.tar.hu/simia/data/snooker.jpg
  • simia
    K.András: Javítom, snooker
  • K.András
    Freak légyszi egy battlefield serialt mondj nekem..
  • Aldaryn
    Nekem csak azzal volt bajom (már nincs, megszoktam), hogy oda nem tudtam visszarakni azt a biz. 4 gombot, ahol eddig volt. Bárhova máshova igen. (Na ja, vissza tudtam oda is rakni, csak hát akkor eltakarta az alatta lévőket... :) )
  • K.András
    Érdekes, bár azt nem lehet megmondani, hogy ez milyen billiárd asztal.Ugyanis ha pool akkor nem igy néznek ki a golyok, hanem teli és csikos golyok vannak, 1-töl-15-ig ha meg mondjuk telik vannak a képen, akkor nincsen két piros meg még két sárga golyo...
  • simia
    Sziasztok!
    Most az este folyamán összedobtam valamit!
    (szó szerint!)
    Persze csak ha valakit érdkel!?
    http://www.tar.hu/simia/data/biliard.jpg
    Üdv!
  • K.András
    Nekem a négyes soha nem csinált ilyeneket,volt hogy összeomlott de vissza lehetett tölteni.Igazábol nem érdekel, mert igesbe bármikor ujraimportálom a modelt aztán minden ugyvan ahogy volt.
  • K.András
    Ha egyet használsz akkor is ugyanis kivág, a brazilon kivül nekem más plug nem leledzik a gépen, és van hogy ugy kivág hogy darabok tünnek el a modelböl!!!
  • K.András
    Szerintem ha valamire akkor a kezelöfelületre nem lehet panasz.Elmondom miért,az egy dolog hogy igy kapod, de nem véletlen lehet ugy variálni az ui-vel ahogy akarsz, ha valami fontos és sokat használod rakd ki egy lebegöablakra oszt kész, ott van ahol akarod.
  • FREAK
    én már közelítek a végső formához....

felrakom a surface-t (már harmad annyi mint az elsőn), meglátom a hibát, leszedem a surface-t (ami már independent), kijavítom, és elölről :)))

alig várom, hogy befejezzem, és kezdhessem megtanulni a rhino-t :D
  • LionTR
    FREAK: nem probaltam meg defaulttal tukor/tukrozodo cuccot renderelni, mivel a kezdetektol fogva brazilt hasznaltam. Csak arra vagyok kivancsi, kinek milyen tapasztalatai vannak, meg hogy konkretan mit tud gyorsabban.
    Szoval raytraceen kivul van meg vmi?
    Huh, hat asszem az alamt olvasott tapasztalatokbol kiindulva inkabb varok egy 5.2 v. hasonlo verziora. Akkora mar a rendszerujratelepites is ugyis aktualissa valik.
    Autokkal mi van emberek? Ki hogy halad? En most eppen egy tervezgetos fazisban vagyok, meg aztan mexereztem a NFSHP2-t, ugyhogy picit pihentetem.
    Hudesokat itram! Ez is anyam miatt van! Nem bir leszallni a telefonrol, hogy eltudjam mar kuldeni ezt a rohadt hozzaszolast...
  • FREAK
    minek 4 ha van 5??? :)))
  • Aldaryn
    Nekem a 4 stabilabb. Egyértelműen. Csak most épp meghalt. Nesze neked stabilitás! :D

Amúgy idehaza pluginok nélkül is fagy az 5. (Meg a 4 is...) De akkor is 5. Nem pedig négy. Nem érdekel. Hülye sznob vagyok!! :D
  • FREAK
    ugyanannyiszor lép ki az 5 mint a 4

mégpedig akkor, ha túl sok gagyi crackelt plugint használsz
  • SaWo
    Mindenki azt mondja, hogy álljak át az 5-re, de eddig csak olyan tulajdonságokat mondtatok, amit egy max4&Brazil&Reactor&Meshtools kombinációval elérhetek. Leszámítva azt az apróságot, hogy nem lép ki a progi magától, úgy, mint az 5. vgy rosszul látom a helyztetet?
    Minden esetre egy max5 lelőhelye(ha van iso), akkor elfogadnék ...)
  • Aldaryn
    Amúgy ez teljesen felhasználó kérdése. Ismerek olyna mayást, aki szerint a max használhatatlan. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a max kezelése rendkívül kiforrott, és KÖVETKEZETES! Ami nem elhanyagolható ugyebár?
  • Aldaryn
    A "Használd sokat, és belejössz" kolónia részére :D
  • FREAK
    amúgy tök igazad van, nem kicsit pipultam be, amikor észrevettem, hogy vertexeknél nincs snap.....

ettől függetlenül még mindig ezerszer kezelhetőbb mint a Maya, nem is tudom, azt melyik bolygóra gyártották......
  • Aldaryn
    Ha valaki hibátlan programot ír, az NAGYON büszke lehet magára!
    Minden max verziónak megvan a maga sajátos "bugrepertoárja". Nekem egyébként elég "kiszámíthatóan" bugzik az 5-ös verzió. Pl. másodpercekkel előtte megmondom, hogy: "Most kerreg egyet, aztán pedig backup mentés jön..." :D
    A Snap pedig elég furán viselkedik, nekem sokszor nem jelzi ki, hogy aktív, de ha kattintok, akkor minden a snap szerint megy végbe.... Ez a restrictelés nekem még nem jött elő, na persze, akkor nem, ha nem akartam. (nagy különbség :) )
  • FREAK
    három a magyar igazság! :D
  • Aldaryn
    A kezelő felületet sajnos átrendezték... Hogy minek kelett az eddig olyan jó helyen lévő snapokat meg miegyebet FENTRE rakni??! Hát nem volt az jó ott, ahol volt? Ha már 3 verzió óta ugyan ott van valami, ahhoz azért hozzá lehet szokni.
    Amúgy érdemes az ötre áttérni, ha másért nem is, engem zavar, ha megvan az öt, mégis a négyet nyüstölöm...
  • vik3d
    jaajaaj...mindez szép és jó csak a max sajnos olyan dolgokon bukik el hogy nemmükszik a snapje vertexekre néha önkényesen rendezget és restrictel
    de ok még lehet élni vele csak hát 5 verzió óta már csinálhattak volna vele valamit jézuskám pedig elég régóta gyűröm,hát az 5ösre olyan pipa lettem ÿ(radiosity tele buggal )hogy a maya után nyúltam...az is tele volt buggal ;(
  • vik3d
    jaajaaj...mindez szép és jó csak a max sajnos olyan dolgokon bukik el hogy nemmükszik a snapje vertexekre néha önkényesen rendezget és restrictel
    de ok még lehet élni vele csak hát 5 verzió óta már csinálhattak volna vele valamit jézuskám pedig elég régóta gyűröm,hát az 5ösre olyan pipa lettem ÿ(radiosity tele buggal )hogy a maya után nyúltam...az is tele volt buggal ;(
  • vik3d
  • Rigley
    kíráájjj...