63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    Houdini nem olyan rossz azert, radisityt nem probaltam, de sztem meg nem mentel meg eleg messzire, probald meg command linebol (ha addig esetleg nem voltal tisztaban a koordinata rendszerrel akkor azok utan tutko kened vagod.. :)
  • GixEr
    Rakj az objektumra "CameraMap" modositot, tedd ra texturakent, es onnan kezdve tudod hasznalni (igaz nem ugy mint a Matte/shadow materialt), de legalabb a fenyekkel is lehet vele jatszani. (este/nappal) En is most szaladtam bele igy mondhatom, hogy jol jarhato ut(nappali/ejszakai latvanyterv egy homlokzatrol ahol mindenfele cuccok, lampak vannak).
  • 4D
    "olyan volt vele mint sajtreszelővel rejszolni"
    100-Pont!!!
  • Ackro
    :) akkor én is offolok!

radiozity? interior illetve kültéri látványtervekhez? próbáltátok már? kissé nehézkes a modellezés, a viewportkezelése inkább a katasztrófális kategóriába sorolható, de lehet, hogy csak nagyon belémégett a maxos kényelem... :)

rhino: nincs meg a bonus tools, de a modellezési megoldásai, valamint a kezelhetősége, érthető, áttekinthető parancsai mindenképp egy pozitív véleményt alkottak bennem már első próbálkozásra is.

c4d: még a napokban raktam fel a 9-t, az objektumkezelése, a modellezési megoldásai más gondolkodásmódot igényelnek, mint amit megszokhattunk maxnál, persze azért nem 180 fokos fordulat, mert vannak olyan technikák, ami lényegileg ugyanazok (egyébként sztem sokkal áttekinthetőbb topológiát hoz létre a compound objektumoknál (loft,boolean,shapemerge), vagy csak szerencsém volt), de ami még mellette szól, hogy fotorealisztikus effektjei, a beépített presetek elég jók. nézegettem referenciákat róla, a részecskerendszer és a dinamikai rendszerek meggyőzőnek tűntek.

houdini: gyakorlatilag olyan volt vele mint sajtreszelővel rejszolni, úgyhogy bár referenciáiban nem volt rossz, kezelése teljesen szokatlan volt, uninstallal végezte egyhamar.
  • nenad
    nagyon regen probaltam, a reszecske rendszer akkor tettszett, egyebkent tul zartnak talaltam. Alig van hozza valami.
  • Boba
    Csak kíváncsiság képpen, nem akarom szétoffolni a topicot...
    Nenad, XSI-ről mit gondolsz? (Nem építész szemmel nézem, inkább animátori és organikus modellezős szemmel... )

Tudom, hogy nincs hozzá külső renderer, meg rosz a nurbs, de mégis... vélemény?
  • nenad
    egyebkent en elegge ki vagyok bekulve rhino+bonus tools-al.
    lehet mozgatni az ablakokat(move holes), oldalakat(move side), stb, ami nem kommon nurbs viselkedes. Neha viszont itt is adodhatnak nehezsegek. Amin zarojelbe megjegyzem a 4ben elegge sokminden meg lesz oldva, pl smart track, egy annyir jo dolog (mint a sketchup inference lock-ja)hogy aki egyszer dolgozott vele, annak kellemetlen nelkule :)
  • nenad
    van amit nagyon jo csinalni c4dben van amit nem. A modellezos resze sztem messze van maxetol, bar a 9est nem neztem es sok ujdonsag van benne. De egyebkent is ha epiteszeti dolog kell, akkor mindenkeppen valami erre kihegyezettben erdemes modellezni (felteve hogy az export is megfelelo) Visszaterve c4dre a rendereles szuper, csodaszep es gyors is ha(!) nem kell GI. onnan jonnek a problemak. Egyebkent en is sokat gondolkoztam rajta.. :)
  • Ackro
    rosszul írtam, murphy.
  • Ackro
    igen, sajnos morphy 24órás szolgálatot tart nálam... :) Köszönöm együttérzésedet, ezekről a pluginekről nem hallottam még, de ha már ketten is mondjátok, megpróbálom valahonnan megszerezni.
  • Ackro
    Köszönöm, Aldaryn, utána nézek ezeknek, a mentallal csak azért próbálkoztam, mert az képes a sima max-os fényforrásokkal és materialokkal is jól együttműködni, támogatja az smp-t ráadásul csak gi kellett nekem belőle és nem volt kedvem lecserélni 60 pilácsot meg vagy harminc materialt vray-re vagy fr-re egyébként inkább fr-t használom, a mental-t csak most használtam volna ezek miatt.

más: cinema4d-ről van valakinek modellezési tapasztalata? jól kezelhető?
    ugyanis abban ezek a leképezési technikák, a fényforrás effektek, a materialok jobbnak tűntek és alapból benne vannak, nem kell külső postwork program, vagy 'honnanafrancbólszedjemle' plugin hozzá. :)
  • 4D
    Őszinte részvétem! A Murphy törvény értelmében persze hogy határidős melónál jönnek az ilyen anomáliák, volt már ilyenben részem.
    Én sem vagyok jó véleménnyel a max r.effektjeiről, javaslom, ezügyben a Final-dof/flare/glow-okat, mert baromi jók, egyszerű a kezelés, és villámgyorsak. Persze ez most neked nem nagy help.
    A másik, én egy clean install után, amikor minden szüks. progi fent volt, csináltattam egy haverral egy 2 DVD-s image-t a gépről, és én félévente, ezzel mindent újra rakok, az egész csak 10 perc, és maximum csak XP, vagy tűzfal upgrade kell. A max, meg mindig stabil. Ezt komoly nagy melók előtt sem rossz megtenni, biztos ami biztos alapon.
  • Aldaryn
    Ne használj video post-ot, nem valami jó dolog. :) Inkább ments ki szekvenciát, és valami külső, erre a célra fejlesztett kompozit, utómunka programmal ess neki. Combustion, AfterFX, Shake, stb...
    Flare-re és gyors DOF-ra pedig ott van a CEBAS ProOptic leszármazott plugja, a FinalFX. (FinalFlare, meg FinalDOF) gondolom elég jól együttműködik Mentallal, a CEBAS mindig is ügyelt erre, pl. a Pyroclusterhez is készítettek külön MR shadert.
  • Ackro
    Megőrülök!

Egy kicsit leakadtam pár napja azon, hogy a video post nem számol kamera effekteket (nincs motion blur és dof) ezenkívül, ha a beépített mental ray-t állítom be, a videopost-os flare effekteket nem oda teszi, ahol a fényforrás van, hanem random eltolva, magyarán eldönthetem, hogy a flare, a gi vagy a dof a fontosabb, mert ezek együtt nem hajlandóak működni. A render effectsben fellelhető lens flare effektek meg összevissza villódznak a leszámolt animban, ráadásul egyébként is csúnyák mozgóképen, de legalább azok képesek együttműködni a kamera dof-el meg a mentalray-jel.
    Ezek után, hogy ne unatkozzak tegnap még elkezdett önállóskodni és a látványtervben -amin épp dolgozom- a fák minden ok nélkül animálódni kezdtek, ami nagyjából annyiban merül ki, hogy minden képkockán más-más helyen voltak fellelhetőek, amit persze leszámolás után vettem észre mivel viewportban ezek ki vannak kapcsolva, hogy ne lassítsa az egyébként is tetűlassú megjelenítést.
    Nem is beszélek már arról, hogy sokszor látom a: an error occured... kezdetű kis ablakocskát amitől persze elfolyik a csarnokvizem és ami akár egy material editor megnyitásánál is képes kiléptetni.

legalább akkor is csinálná ezeket, amikor nem határidős munkáról van szó, mert ez bosszant igazán az egészben.

nna de mind1! csak érdekesség, hogy a video postra nem figyeltek oda, miközben az egyéb hiányosságait próbálták foltozgatni a programnak... egyébként is az a véleményem, hogy pluginek nélkül nem lenne több mint egy autó kocka kerekekkel...
  • 4D
    Pipáld be a receive shadows-t.
  • horvath
    Sziasztok!
    Nenad!
    Légyszi' írd meg, hogy hogyan kell shadow/matte anyagot beállítani vray-ban ( egy házfal árnyékának kellene rávetődnie egy háttérképen lévő járdára. A járdára adtam egy shadowmatte-t de nem jelenik meg semmi mármint az árnyék)
    Előre is kösz!
  • Slymaster
    Azzal próbálkozom, hogy leszedtem a bump m-et(1024*1024), és a textúrát... jelentős a változás- időben...
  • nenad
    miert nem probalkozol eloszor egyszerubb dolgokon? Mint pl egy darab kovka, vagy teapot a planen, aztan ha kezded erteni utana belso teren.
  • Slymaster
    Most kezdi 2.at
  • Slymaster
    Igen, de GI-vel kiirja hogy: prepass 1 of 4 És már ez megy 30 perce, és ez csak az első, és utánna renderel csak!
    2nap?
  • ThomasGins
    Vrayel csinálod akkor?
  • Slymaster
    Itt van egy újabb kép, ez is tele hibákkal, gi nélkül 37perc, most csinálom givel...
  • bencsab
    Ha az ember szembenéz egy problémával, először célszerű logikusan gondolkodva végigmenni, hogy mit is akarok megoldani. A két tárgy valószínűleg több okból látszódhat különállónak:
    1. vagy van köztük rés
    2. egymásba vannak tolva
    3. íves felületek mentén találkoznak pontosan, se a smoothing group-juk nem értelmezhető egy tárgyként.

A megoldás:
    Össze kell kapcsolni öket! (meglepő mi?)
    A parancs angolul: attach (ha nem tudsz angolul mindig legyen melletted szótár)
    Az mindenféle tárgytípusnál az összes subobject szinten ott van az elején, szóval nincs eldugva.

Ezzel próbálkozz.
  • hello
    Amatőr vagyok ezért bocs az idétlen kérdésért.
    Csinál egy tárgyat és letükröztem. Mit kell tennem hogy egybe tudjam raknai a két tárgyat(hogy egy tárgy legyen)és ne látszódjon hogy csak odacsúsztattam mellé?
  • ThomasGins
    Itt van pár vray material próbáld ki.:)
    link
  • Slymaster
    Hát... most már olyan felületet tudok csinálni amilyet csak akarok,
    de még mindig nem átlátszó, sőt még nem is áttetsző!
  • ThomasGins
    Nézz meg pár vray tutort sztem:)
  • Slymaster
    Na végre valaki...
    Igen, nincs! Vannak ennél nagyobb gondjaim is.
    Ha bekapcsolom a GI-t akkor 10perc után még mindig 0%-nál tart.
    Az üveg a vray-es renderrel, nem átlátszó-szóval nem üveg,de nem is hasonlít semmi másra...
    A króm viszont
  • nenad
    ebben egy szem GI sincsen... :)
  • Slymaster
    ...és megint csak én vagyok aktív része a fórumnak? Tudom jobb, volt mikor aludtam...
  • Slymaster
    Ja megvan... csak nem volt elindítva a vray server!
    csináltam így egy képet, hát ez meár elég szép,de hatalmas fekete foltok kerültek a képbe! Most csinálom GI-vel, remélem nem lesz foltos...

• Slymaster
    Click Render Scene to open the Render Scene dialog. Go to the Indirect Illumination panel. On the Indirect Illumination rollout, in the Global Illumination group, click to turn on Enable...
    Nálam nincs is ilyen... vagy csak ilyen hülye vagyok?
  • Slymaster
    Valami nem jó... Haez gi-s lenne akkor a kanappé oldala is kapna fényt, nem?
  • Slymaster
    Na! megébedtem, most nyomatom a renderelést gi-vel... mantal ray GI high preset. Megmondom azért szebbre számítottam.. link

..........................................................................
    Slymaster
  • Aldaryn
    Bőven végez, az igaz, de miylen minőségben? :) Egy deka direkt fény nincs a jelenetben. Kb 200-250 subdiv kell a sima képhez, szvsz. De lehet én gondolkozom rosszul.
    QMC AA-val 1-10 es beállítással nekem jónak tűnik.
  • nenad
    nemtom attol fugg mit szeretnel csinalni. Ennyi ido alatt egyebkent boven vegez a DC is. Valami gondnak kell lennie hogy ennyi ideig tart.
  • Free
    nagyon szépen köszönöm mindkettőtöknek valahonnan megpróbálom megszerezni
  • 4D
    Ez nem olyan fórum, tudom. Meg én a 6-ost tolom, ezért sem voltam biztos a dologban[#wink
  • Malakai
    Bocs, ha megsértettelek, nem volt szándékomban.
  • 4D
    Így néz ki a cucc