3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
mind1 majd megoldom valahogy.
egyébként nem értek valamit mert a láncszemeim konkávok.ha convex hullt nyomok akkor duál is hogy interpretation van,VISZONT ha conkáv,use mesh-re nyomom ,akkor meg azt pofázza hogy csekkeljem a konvexitását mert ez nem így van ahoogy én gondolom!bár mindegy mert kontinnyút nyomok és tökéletes,d azért mégis...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Phantom, eloszor reactor, a golyobol deflectort kell csinalni utana, majd johet a simcloth.

frenkie nem egeszen ertem, de en noise modifiert hasznalnek ha jol veszem ki a szavaidbol. De csak modjavan mert szet... a geometriat ha tulhuzod.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
lehet kialakitom a felületen manuálisan a nyilacskát és beextrudálom...

FRenkie
nenad!azt hogy csináljam meg hogy van egy kockám és a kockából kivágok egy kis nyilacska objektumot a felszínébõl.eddig oké,boolen.(power).Na de én azt szeretném hogy az éli kopottabbak legyenk ezért ugye egy kis extrudot nyomatnék rá a határoló élekre,de mivel boolenolva van ezért nincs mindenhol ott a megfelelõ él és a meshsmooth teljesen elbassza.ha meg nem messmootolom akkor unreálisan élesek az élek.mit tegyek?

FRenkie
ugyanmár!😊
most fogom megcsinálni az elõbbi mechanikám high változatát ami tulájdonképpen az igazi órám szíjának mása lesz
swatch rulez!!😊

PhantomW
nem😄
nenadesz: azt hogy csináltad amikor a ruha ráesik 2 boxra és közé a ruhára esik a golyó?
elõbb a cloth ot számítottad ki aztán a reactort?
mert nekem igy application error van

The World is Yours

mi van ma mindenki lefekdt mar? 😊)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

most meg azt jatsza hogy a szimulacio elejen az egyik lanctalp eltunik... Bammeg, Azert igaz, ha valami komolyat akar csinalni az ember maxal....
(csinalja massal 😊)

ah nem, vegul is megvan. Rossz az egesz 😊)) Ennyi a baja, az van hogy megcsinlatam ugy ahogy igaziban van, alaul a kis kerekek az elejen/vegen a nagyok namost probaltam beloni a sulyokat is aranyosan. Igy az also kerekek alig porognek mig a ket szelso - "ami ugye a levegoben van" - porogne mint az alatt.. 😊 szetcincalja az egesz rendszert.
Maga az otlet jo, csak erre egyszeruen nincs felkeszitve Reactor. A baj az ha a testenek kis sujt adok akkor megint elrepul minden. Ha mas nem csinalok belole egy kis PArticle animaciot 😊))))

FRenkie
rb col helyett nem nyomtál be egy p bombot? 😊

hat szomoru vagyok, megcsinltam a dubla hipper szuper lanctalpat es egyszeruen szetrobban... 😊 Nem tudok rajonni mi lehet az oka 😞((

tetszik Jo lett! 😊

macromedia flash max 2004 proffesional 😊)

FRenkie

FRenkie
na megoldottam én is a karóra szíjának a mechanikáját,íme:
bocs ha túl nagy

FRenkie
aha,köszi,mertthogy engem is valami ilyesmi érdekelne...

FRenkie
nenad!mivel alakitod át a videót swf-fé?

Pontosan a budapesti Gábor Dénes Fõiskolán 😞 mûszaki informatika, ezen belül multimédia szakon.

Spórolok velük 😊

fle go
de meg is hol a rakban van, honnan szedem elo?😞

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
nemértem miért keltt ujrakzednei..na mindegy.spórolj a polykkal ,nem lesz gond.
szeretnék tõled kérdezni valamit:Hol tanulsz?(pontosan)

FRenkie
egyetértek veled!

PhantomW
csak brazil light nál van

The World is Yours

fle go
vagy ez csak brazil fenyforrasnak titulalt objecteknel van?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
en sehol se talalom a lampaknal a causticsot. Vajon hol keressem?

a 3d warez fórum 9899 - es hozzászólásában megtalálod
mert nem allitottad be a targynak hogy deflector vagy rigid body legyen. Maskepp atesik akkor allits a parametereken.

Lampa textura, modellezd le, aztan rendereld le szembol es kesz. Modellezni nem tart tovabb a redoket 10 percnel.
render, csao

Ron Ragm
Honnan lehetne lámpatextúrákat letölteni? (fotózzak... kösz mivel?)
Ja és miért esik át a simcloth a tárgyon?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

vaklo bemasolod a plugint a 3dsmaxba, aztan a utilitiesnel megkeresed csinalsz neki egy gombot, vagy athuzod egy masikra es kesz.

Vagy valaki.

Ha van Body paint 3d-d új, azt tedd nár közzé valahol lécci.

kérdezném. 3ds max-ban a body paintot hogyan lehet elõcsalogatni(mûködésbe hozni). választ elõre is köszönettel.vaklo
fle go
KOszi Gabo!
Probalkozom aztan majd elvalik hogy mi lesz belole, nem nagyon ertem meg az osszefuggeseket a skylight dolgokban de majd belerazodok😊

Flego!
Tetszik a kép, kellemes lesz! Kaptál egy válasz levelet az ötletekkel.

ja es megvalami fontos minden komolyabb manover utan ments mas filenevvel, igy ha valami balul sul el nem kell elolrol kezdeni

szerintem eddig szuper! nagyon profi. akkor amit irtam az emailbe ugy nez ki nem is aktualis. De ha gondod akad es megiont ott kotsz ki szolj.

csekkolja emilt..

Sziasztok!
Másodszorra is újrakezdtem a Volvot 😊
Remélem még nincs elegetek belõlem 😊 Ha igen, szóljatok.
Most még az elején berakom ide. Hogyha valaki lát hibát benne, szólna? Köszönöm.
(ahol nem négy él fut össze egy vertexben, az azért van, mert az a rész külön lesz választva, és utólag darabolom - a tutorialban olvastam - Az ablaknál van ilyen).
http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo.html
Bocs, ha rosszul linkeltem volna, akkor itt:
http://members.chello.hu/belim.aniko/volvo.html

koszi az infot, MI vagy legalabbis en reactorral oldjuk meg a problemat. Igy barmilyen terepre teszed menni fog es nem kell fakelni. Ha sima terepre kene akkor is igy csinalnam mefrt imadom nezni hogyan gyurik egymast a lancszemek/kerek stb 😊

Sound
Flego: http://www-viz.tamu.edu/students/bmoyer/617/ambocc/

itt faszán le van írva, hogy hogyan is mûködik a dolog...

Lánctalp... nem tudom mit erõlködtök itt össze-vissza. Még Boca, vagy Aurum csinált egy lánctalp tutorialt MAX 1!!! hez... és kiválóam mûködött a dolog, anno én is megcsináltam. Az úgy épült fel, hogy a láncszemeket egy elõre megrajzolt spilne-on mozgatta. Persze ez nem fizikailag pontos, de kiváló minõséget adott. Ha pedig egyenletlen volt a talaj, akkor egyszerûen a control spline pontjait mozgatva animálod a lánc deformációját.

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

Flego! Sajnos úgy látszik a freemail-lel valami zûr van (szokás szerint...), küldtem egy levelet neked. Arra a címre jöhet a kép/képek.

fle go
Gabo koszi!
Mailt kuldtem a freemailos cimedre

fle go:
Nem a kép linkelésével van a probléma!
Sajnos a cég tûzfala az amin le van tiltva a freeweb, a tar és még jó néhány hasonló oldal/szolgáltató elérése. De ha mail-ben át tudod küldeni a képet, akkor szívesen megnézem és megpróbálok úgy tanácsot adni.
Hogy az adott anyag aranynak tûnjön, elsõ körben kicsit csökkentsd le a tükrözõdés mértékét. Ez után adj a diffuse-hoz és a specularhoz egy aranysárga\aranybarna színt. Ezzel már viszonylag közel kerülsz a megoldáshoz, már csak a finomhangolás marad hátra.

Ha kell holnapra meg tudom nézni, legútóbb milyen beállításokat használtam arany készítéséhez. (Egy kis alkimia... )

fle go
kerdezek is egyet: azt hogyan tudom modositani, hogy egy adott bjectum, az chromozott, vagy arany legyen, a HDRI-s kepet modositom, vagy a tukrozodo objectum szinet? Tom lamer kerdes😊

fle go
nenad: jaja csak ez a belinkeles nem nagyon akar osszejonni sose

flego hatarozottan fejlodsz! 😊

fle go
a rákba...
akkor probald meg igy
http://flegos.freeweb.hu/skylight.jpg

fle go

fle go
Gabo, talan most lathatod a kepet.

fle go:
Mivel a freeweb a munkahelyemrõl nem elérhetõ, ezért csak látatlanban tudok véleményt mondani. Nálam reflekciók torzulása leginkább akkor szokott elõfordulni, ha túl kevés polygonból épül fel az adott felület. Próbáld meg a polygonszámot emelni!

K. András:
Ha fizikálisan helyes DOF vagy motion blur esetén a renderelõ rendszerek szinte mindegyike ugyan azt csinálja. Több menetben lerenderelik a jelenetet mindig csak apróbb módosításokat végezve, majd az így kapott képeket "kompozitálják" egybe. Ezen legfeljebb némi optimalizálással tudnak rövidíteni... Ennek eredménye képen a mozgásban lévõ tárgy maga éles lesz és az elõzõ fázisai elmosódottan látszanak. Illetve DOF esetén a fókuszban lévõ részek látszanak rendesen.
Szóval két választás van. Az egyik a fenti fizikailag helyes, de idõigényes megoldás, vagy a szokásos fake render effektek használata. Ez utóbbival is jó eredményeket lehet elérni, ha megfelelõen beállítja az ember és idõben a töredéke a fentieknek. Egy anim számításakor azért nem mindegy, mennyi ideig tököl a gép egy-egy képkockán.