3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
"en alapbol toy carral csinaltam 😊)"
<= Nenad
<= Aldaryn

(...)

Megnézem ezt a makrót....
Igazából most már egy olyan Scriptet akarok írni, hogy megadsz egy görbét, megadsz egy geometriai egységet a láncszemnek, és ebbõl hipp-hopp elkészíti a lánctalpat, full összerakott constraintekkel (Kipakolja a point-okat, meg a Dashpotokat, és be is állítja õket)
Egy darab láncszemre már mûködik. Most az kell, hogy n darabra is menjen, csak meg kell nézni, hogy mûködik a ciklus...
Meg valahogy le kell kezeltetni, hogy mennyit rakott le SpacingTool-lal a görbe mentén, mert külön azt is tudom Script-bõl kezelni...
Nomeg kellene valami UI hozzá. 😄D

Ma este tanulok, azt holnap megnézem. Ha te addig nem találsz ki valami jobbat!

per aspera ad astra

en alapbol toy carral csinaltam 😊)

figyelj kapcsold be a macro recordert es figyeld meg mi tortenik, pl jelold ki az osszes point-point ot..
atzan jelolde ki az egyiket es valtoztasd meg a parameteret.
Kesz finish, ennyi az egesz, utana csak egymas ala rakod a ket sort elmented valamilyen neven pl change TAU es behivod es futtatod.
ennyire egyszeru

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Azért ezek az egek nagyon ott vannak... Szerintem még a SitniSati sem csinált magának ennyire profi promóciós anyagot... 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Minden objektum konkáv mesh-ként van kezelve. Erre csupán azért van szükség, hogy a láncszemek ne szaladjanak le a meghajtásról, ezt biztosítja a lancszemeken a pöcök, a meghajtáson pedig a vályat...
Ettõl kicsit lelassul a szimuláció de nem vészes...

per aspera ad astra

Aldaryn
😄

Este még megnézegettem a MaxScriptet ilyen szempontból. Az biztos, hogy meg lehet csinálni... Az biztos. Csak nem tudom, hogy pontosan hogyan. De most már bele fogom ásnai magam, csak nem értem pontosan hogy ami a maxscriptben változó, az pontosan hogyan mutat egy objektumra a maxban, meg ilyenek. De majd csak leesik... 😊)
Kockán is átmászik. De akkor egyenlõre eldõl oldalra. Gondolom ez azért van, mert ez egyetlen szem lánctalp.... 😊)
A meghajtást azóta átalakítottam a Reactor Toy car nevû constranti rendszerére. Ez is egy rakatt melótól kíméli meg az egyszeri halandót....

per aspera ad astra

nagyfelbontású egek (9000x4500)

http://www.schloerb.com/Dreamscape2/
FRenkie
mert gondolom csk szimuláltad,akkor viszont a konvexitása érdekelne a láncszemeknek.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
azt viszont nem írtad hogy a láncszemeket összeköti e valami,thát valami kis kallanytú vagy bütyök vagy rudacska ,vagy a kapcsolat csak szimulálva van?

jah alrdyn a domb az nem nagy kunszt maszzon at nehany kockan es oldalra dolve se essen le a lanc 😊)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Muti!!!

Én meg csináltam egy fél panorámát: KÉP Most ezt gyakorlom 😊)

Youth

a legsulyosabb az hogy akkor is mukodik ha hide-olva van minden ami nem odavalo igy nem kell szenvedni velul a viewportban

huu ennek most nagyon orulok 😊))
azonnal ki is probalom a szerencsetlen lanctalpamon 😊)

kesz is OH YEAH! 😊

select #($Dashpot02, $Dashpot03, $Dashpot01) //stb ezt a reszt a macro recorederrel is felveheted

$.strength = 50 // ez az adatok... Huhuuuuu 😊)
$.damping = 10

kibaszott sok munktol kimel meg!!!! 😊

eltokolok vele 1 kicsit ismerek egy ket programnyelvet egyszeru ez mint a pofon

macro recorderre gondolok meg hatha az tud segiteni egy kicsit

Aldaryn
Point to Point constrainttel készült... De nem tudom, ez mennyire gyorsabb a Dashpotoknál elkészítés terén... 😞(
A láncszemeket két-két darab ilyen Point to Point fogja össze, ez lánctalpankként 2db constraint, és két db point helper, amit meg kell adni a constraintnek... (Ez az összekötési pivot) Annyi gyorsítást sikerült kitalálnom, hogy egy sor ilyen point, constrant vonalat állítgatok be (Persze alapból a lánctalp görbe köré elrakott láncszemek, meg constraintek egy db-búl lettek klónozva) szépen, aztán leklónozva a második adagnál már csak a pointokat kell újra megadni, a többit örökli... De így is pepecselõs. Haj, ha értenék a MAXScripthez... 😄
Úgy tûnik ez a lánctalp reactor megvalósításnél marad: Ha nincsenek jó adatok, akkor lehet kezdeni kaparni a falat... 😞((((
Egyetlen elõnye van a Point to Pointnak a dashpottal szemben: Gyorsabban számolja le a dinamikai engine. Ennyi. De szerintem ez sem olyan nagy különbség... 😊

per aspera ad astra

K.András
Nenad 3d warez...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

nem rossz... 😊
lehet hogy a vegen a te megoldasod fogom alkalmazni mert van itt egy bibi, az hogy a dashpotot nem lehet klonozni, vagyis lehet csak felesleges mert ujra be kell allitani. 😞(
szoval konyortelen melo ha nincsenek jo adatok akkor lehet vegigmenni az egeszen vagy irni egy scriptet hozza.

szoval melyik constrainnal csinaltad? 😊

Aldaryn
Én is csináltam egy mûködõ lánctalp rendszert, ugyan a "mûködõ" kifejezés eléggé nagy jóindulattal került csak a lánctalp jelzõi közé. Az minden esetre mindenképpen jó pont, hogy kipróbálva képes volt pusztán dinamikai szimulációként keresztülmászni egy dombon... 😄 Ezt elkönyveltem az elmúlt 1 óra lánctalpépítés sikerének....

A lánctalp Reactor constarintekkel készült. Elég stabil ahhoz, hogy 50 iteráció/frame esetén már nem esik szét. És nem fenyeget azzal sem, hogy lecsúszik a meghajtásról.
A lánctalp:

A gif minõsége ratyi. Tudom. De nekem betárcsázós modemem van... 😊 (Meg így 1 perc volt a render... 😄D)

Elég sok constraint van benne. Meg NAGYON SOK HIBA....
A legkomolyabb hiba abból adódik, hogy a láncszemek kis pöckének nyesése nem elég meredek, ebbõl következõen elakadnak egymásban idõnként, ha fordulnak. Ez jól látszik is... De kijavítani nem volt kedvem. Én hülye nem instanceltem a láncszemeket...
A másik fõ hiba, hogy a súrlódás egy "cseppet" kicsi, így alig kap bele a láncszemekbe a meghajtás... Ennek fõ oka az, hogy a pöckök mélyedése a meghajtó kerekeken kiseb, mint a pöcök... 😞( Megint én hülye, így csak a pöcökbe tud a meghajtás rendesen erõt átvinni... És mivel a láncok idõnként elakadnak egymásban... na ez a totális mérnöki kudarc.
A lényeg, a módszer mûködõképes. A fent említett hibák gyorsan orvosolhatóak lettek volna, ha nem lennék lusta. De az vagyok.

per aspera ad astra

http://www.freeweb.hu/losbellos/reactor1.swf

Nah, a cucc itt van akit erdekel>

Vorpal
?ha van kedved ,felvázolhatnád a lánc dolgot

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

fle go
Bocsesz fiuk holnapra utana nezek a dolgoknak igerem, most ki vagyok akadva, aludnom kell.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

K.András
Brazilban az information stampet hol kell bekapcsolni??

youth
Nem tudnád elmondani hogy ajitter vagy mi a neve meg ezek mire jók?

Youth

fle go
Youth: a picture12, 13, 14 amiket belinkeltem kepeken brazilban megvannak a beallitasok ugyan meg en se probaltam nem tudom mennyire gyors vagy lassu, probaljatok ki

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
ÓÓÓ Flego!!! Nekem n3em sikerült eddig még gyorsan, szépen Brazillal DoF-ot számoltatni elárulod mit kelll beállítani?

Youth

hehe csak sikerult megildani a problemat, pofonegyszeruen. Semmi bevagas bemelyedes, csak ket egyszeru box ami koze es a kerekere kerul a lanc. HAHA 😊
mindjart dobok egy animot.

fle go
K.Andras: ehh itt a jo linkekelozok nem mukodnek
http://flegos.freeweb.hu/Picture12.jpg
http://flegos.freeweb.hu/Picture13.jpg
http://flegos.freeweb.hu/Picture14.jpg

Es itt a kep amirol meg irtam:
http://flegos.freeweb.hu/firstskylight.jpg

fle go
Udv Emberek!
Aldaryn hol voltal elveszve? Most akkor mar pesten vagy vagy utazgatsz minden nap?
K. Andras: itt van par otlet a DOF-ra remelem meg nyilik majd!
http://freeweb.hu/flegos/Picture12.jpg
http://freeweb.hu/flegos/Picture13.jpg
http://freeweb.hu/flegos/Picture14.jpg
Es egy kerdesem nekem is lenne, csinaltam egy eleg jo kepet, mindenfele csili vili dologgal, csak azt nem ertem a voros gombon miert duplazodnak a dolgok valamint a kek hengeren ami a kepen lathato miert tornek ossze a reflekciok??
Itt a kep, nem linkelem be mert eleg nagy, 4 orat renderelt a brazil.
http://freeweb.hu/flegos/firstskylight.jpg

szerintem kulonben valami nem stimmel a reactorral a peldakat pl a hajas faszit nekem rosszul generalja, lehet az update nem jott ossze? 😊

Na en mar abefejeztem, holnap epitek egy ujat ha akad ra ido. 😊

FRenkie
fotózz!

Ron Ragm
Nem tudjátok honnan szerezhetnék jó minõségû lámpatextúrákat?

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

ah 10 perc utan se jutott el 1 szazalekig peig marha egyszeru testeket hasznaltam 😞 Nem szereti ha atmeno testek vannak 😞 megprobalom simclothal.

K.András
Az a rés csak egy sima trim amin egy fekete semmi van 😊))
Le lesz kerekitve ott minden ilyen szél de egyenlöre még nem tartok ott,egyébként pedig azért ilyen vastag mert az életben is ezáltal a referencia képen is ennyire vastag...

hasznalj vrayt, max motion blur, max dof, animacioban ezek ugysem kulonboznek. Ha vrayt hasznalsz, csinalsz, negy ot oldalrol precalculaciot utana onnan rendereled ahonnan teccik, es olyan tavolsagbol ahonnan teccik...

Vorpal
nemtom korai e de alakitsunk garázsstudiót.van itt kreativ meg elméleti egyéniség elég.aztán láttam a hollywoodi szupermagyarok Exigoját és ezer sebbõl vérzett a dramaturgia.Csakjobbak lehetünk

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

FRenkie
énnekem az autódban az nem tetszik hogy a RÉSek túl vastagok és túl feketék.amugy szép kis nurbsos verda!
amúgy próbáld ki barzillal is szerintwm!

FRenkie
hát ha 1 óra akkor 1 óra...még mindig jobb mint az audim azt 1 hónapig csináltam😊

K.András
Azért tiz ora az nagyon gáz ,föleg ha hozzáveszem hogy ezen csak sima shaderek vannak meg nincsen megcsinálva a környezet sem(azt is én csinálom nem képre fogom rakni),alapbol biztos lesz egy két ora mire lerendereli és akkor még nincsen rajta a volume light sem ,amivel az auto világitását akarom plusz kis motion blur egy kis dof és vége is a gépemnek 😄DD.
Nem tudom lehet utolag fogom rárakni ezeket ,ötletetek van ne kiméljetek...

Aldaryn
Ezért írtam, hogy elméletben... Namost azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy mazochisták mindig is voltak....

per aspera ad astra

par lancszemre meg oke de egy komplettre akkora melo hogy behalsz (kb 1 ora osszerakni) Benne van a reactorban.

Aldaryn
Minden reaktorral kapcsolatos lerakható helper a helpers/reactor-ban található. A Daspot ugyan ott. A bonyolultabb rendszerek építéséhez is itt vannak a dlogok, pl. Daspot, Spring, Point nail, stb... ezekkel tárgyakat köthetsz egymáshoz, szilád pontokhoz, rugókat adhatsz a szimulált tárgyak közé stb...
Ezen elemek lényege, hogy nem geometriai objektumok, csupán relációs információt hordoznak két, v. több (Bár asszem egyhez csak kettõ tartozhat...) tárgy között...
Amúgy minden képpen olvassad végig, vagy fussad végig a reactor doksit, nagyon jó!

per aspera ad astra

thx

FRenkie
ez a dashpot ez alapfunkció vagy plugin?hol található?és emelett van reactor?

Aldaryn
Elõfordulhat, hogy valami jobb beállítás dob majd a renderidõn. 😊 Én csak tapasztalatból mondhatom, hogy pl. DOF nélkül egy képem renderideje (Brazil) 34perc volt, DOF-fal, ami ugyan nem volt pont kitweakelve, inkább tisztára állítva, kb 3óra...
Sajnos Motion blurrt még nem volt idõm kipróbálni, de szerintem sokkal több sample kell neki, fõleg ha nagy a blur, és szép, szemcse mentes eredmény kell...

per aspera ad astra

Aldaryn
A "Brutálrealisztikus" megoldás elméletben menne úgy is, hogy lemodellezed ahogy a valóságban van, és azt szimulálod, nagyon kicsi collision tolerance-al, és sok passal, egy próbát megérhet, még ha lassú is...

per aspera ad astra

K.András
De ennyivel tovább tartana???Most probálgatom a beállitásait hátha nem tart majd eddig ,de ötleteket szivesen elfogadok bárkitöl...

Aldaryn
Bazz, tipikus, nem olvastam vissza, bocsi, szal ahogy Nenad csinálja, az a hivatalosan elfogadott, és épeszûként nyilvántartott megoldás...

Tipikus, megint elõbb dumáltam, mint halgattam volna...

per aspera ad astra