3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami azt illeti szerintem nem is igazan erre vannak a procmapok barminek is hijjak oket maxban. Inkabb bump/ref/refr/opac. stbre. Ritkan hasznalhatok diffuse slotban...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
>>http://www.freeweb.hu/youth/mp3player/19.jpg<<
meg volt nyitva a hatterben es csak most vettem eszre.
😊)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Youth: az utolso kompozicion nagyon allat a fa textura!!! Szinte igazi!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Youth
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
nagyon gyoooo
piranesi az ami a skethcupban nincs benne, de hogy mi is konkretan.. na varjal feltoltom.
http://free.x3.hu/losmurdello/Features.exe ~250k-projector
http://free.x3.hu/maxsg/Features.swf ~3mega
egy helyre rakd oket es inditsd el az exet.
Aztan csodalkozz 😊
Íme Spotlamp textúrájával(displacemap-et is használtam...): KÉP Nekem nagyon teccik a textúra... Vélemény?
Bocsi hogy ezzel fárasztalak titeket, de jóra szeretnbém megcsinálni...
Nenad: ha felülrõl remdereleld le a fát akkor hogy csinálod hogy egyenletesen kapja a fényt?
Youth
az alabb leirt modon rendereltem a texturat es azt hasznaltam fel. van egy kis glossy reflection is rajta hogy mattlakkozott hatast keltsen.
A tx_interior folderan az flooring oak file. Gyakorklatilag minden parametert lehet valtoztatni...
trukk mindenkinek
Én most kaptam Spotlamptól egy texrtúrát, most azzal próbáloim 40 perc kb és lesz kép 😄DDD
Nenad fel tudnád tölteni a materialt?
Youth
http://free.x3.hu/losalamos/fa.jpg
Andi is nagyon csendben van mostanaban 😊
Addig is mindenkinek nagyon jó munkát, meg további kellemes létezést!
- Aldaryn
per aspera ad astra
per aspera ad astra
es eszerevettem hogy egy ket plug nem akar mukodni. A hulyeje a sajat filetipusara azt mondja hogy ismeretlen. 😞3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
A procedurális mapokat a rendszer valamilyen matematikai formula alapján generálja. A legtöbbször különféle fraktál számításokat használnak hozzá. Az összes olyan map amihez nem egy konkrét bitmapot használsz fel valamilyen szinten procedurális map. Ilyen mapok a különféle hullám minták (wave), az alapnak számító pepita map (chekker), a bump (itt most nem a test felületére vonatkozóan) és persze még akad egy csomó belõlük. Nagy elõnyük, hogy a renderelés felbontásától függetlenül mindig éles képet adnak. Míg pl. egy bitmap textúra a felbontás növekedésével a renderelt képen egyre pixelesebnek, elmosottabbnak látszik. Másrészt a természetben elõforduló dolgok többsége fraktálokkal jól közelíthetõ (pl. a fa gyûrûi vagy hosszanti mintázata) így megfelelõ bitmap textúra helyett jól használhatóak ezek a minták is.
Jitter sejtésem szerint arra vonatkozik, hogy mennyire legyenek véletlenszerûek a minták. Valószínûleg némi véletlen "zajt" vissz a mintavételezésbe.
az egyik pont ugy nez ki mint az elso fas, na lassuk csak.
😊
Ha nem jó valami szóljatok, mindenki tévedhet és téved...
Youth
Nincs más ötletetek hogy mit rakjak alá? cgtalkon Graff azt mondta hogy tegyek alá üvegasztalt... hát nem is tudom... Nekem tetszik ez a fa... vagy ez túl örreg hozzá? dehát ha kirakom kerti szar asztalra akkor ez ven 😄D
Mi légyen akkor?
Youth
mi az a procedúrális map?
és a brazilnál a samples alatt mi az a jitter samples?
köszi
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
En mostansag csak ismerkedek a dolgok lenyegevel, fokeppen render progival meg bevilagitassal. Szoval probalgatom mi mire valo es mit eredmenyez. Ez a kep is ennek az eredmenye, de van benne valami bibi, mint ket objectumon ugyan az a brazil glass material van, meg is a kup nem az igazi mi lehet ennek az oka?
Image sempling 1/3
GI-nel Shade rate 0/0
renderido 45 perc volt
Bocsesz a nagy kep meretert!

Köszi a linket!
A kosz generáló plug-in a következõ témámnál azt hiszem felettébb hasznosnak fog bizonyulni.

Én is pont azt akartam tanácsolni, mint ami Nenadesz. Ha nem találsz megfelelõ textúrát, akkor elõ kell venni a jó kis procedurális mappokat. Megfelelõen beállítva õket a legtöbbször jobb hatást lehet elérni, mintha ragaszkodnál a bitmappokhoz. Ráadásul kevesebb memóriát is zabálnak sejtésem szerint.
Tegnap megnéztem a képeidet a discman-rõl. Nem lesz rossz. A padló anyagán tényleg érdemes javítani. Jobb textúra, lakkozás és némi finom bump map, jó hatással lesz rá.
http://www.darksim.com/html/simbiontmax.html
(a kompozicioid egyre szornyubbek 😊)) ne eroltesd probalj meg valami veletlenszeru de jol kinezo dolgot csinalni, vagy ha mindekeppen valami ritmust akarsz beletenni akkor ugy csinald hogy az SZoljon is! 😊) Vagy nezz meg egy ket festmenyt hogyan raktak ossze anno a maistrok. Pl cezanne csendeleteit.
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Mindenkit meghallgatok, mert adok mások véleményére is, szóval ne tarssd vissza a kritikát!!! ezt a modellet végre jól akarom lerenderelni...
Youth
mi az a SZVSZ ?????
riken: Isten vagy!(textúralinkek)
A gép:
AMD 2000+
512 MB 333hz DDR SD RAM
stb...
Ezen csak P2-es élsimítás van min/max samples <-2x-2>-2x-2><2x2>2x2> a végsõm ❤️x3>3x3>-as lesz
amúgy ami lassírtja az a GI és az Aldarn találmánya a mûanyagos üveg 😄DD
Youth
Az én problémám itt van:
A cd-t eltoltem hogy le legyen annyira beállított hatás, a glowot kicsit levettem és kicseréltem a textúrát, valamint a mûanyagnbak is az átlátszóságát növeltem, tudom kis kép, szar minõség de most az összhatást nézzzétek kérlek!
Köszi!
Youth
a para, hogy nincs kész az anim.
Nem lehet tudni miert csinalja, ja meg egy kerdes ugye nem windows 2000-d van?
probléma:
animáció, 500 frame, 25fps. videopost, targa szekvencia. abszolút random módon kiszámolja mondjuk a 25ik, vagy a 84ik, vagy a 390ik képkockát jól, néha 1-100ig jól, utána szarul, majd 120tól megint jól, stb, mindenféle logika nélkül. ami történik: számol számol, a virtual frame jól megjelenik (egyedüli effekt a glow), majd egyszercsak nem menti a képeket tovább, hanem csak az effekteket számolja ki, a tárgyakat nem. a virtual frameben is csak az effekt jelenik meg, a tárgyak nem. remélem érthetõ a gond.
kipróbáltam movban is, ott úgy tûnik hogy jól számol, DE ott meg a glow effektet egyszerûen nem teszi rá az animációra (Jpeg B, high quality, 25fps)
plusz info:
felbontás 720×576,
és ha még nincs kiválasztva az output file, akkor azt irja ki a devicehoz, hogy no I/o device driver found, majd amikor kiválasztom a formátumot, akkor megjelenik, helyesen, hogy Targa, vagy Jpeg B driver, de ha a legördülõ gombra kattintok, akkor megint azt irja ki, hogy no IO device driver found és válaszhtatom ki újra a fileformátumot.
Remélem érthetõek a gondjaim, és tudtok vmi ötletet. esetleg újra kéne installálni a maxot vagy mi a szösz?
a helpet elõre is köszi.
Sketchup 3.x Piranesi stb 😊
ha kell csak szolj! 😊