3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Youth
Köszi!!
Youth
A mai pnaorámám: Panoráma
Nagyon örülök neki hogy ezt a Panorámát úgy meg tudtam csinálni hogy nincsenek csúszások (kivéve a földön de azért mert nem volt képem róla és betettem másolatokat), az viszont nem jó hogy a fényképezõgép amivel csináltam autómatán állítja a fényerõsséget ezért láthatjátok a színek néha nagyon elütnek, ez nem az én hibám 😄D ha lenne rendes fényképezõm nagyon baba panorámát tudnék csinálni, majd jövõre sulinettel veszünk Canont asszem az nagyon brutális gép...
Ennél már nem szaggatott a gép mert sikerült megúszni 40 MB nyersanyagból, vagyis 1024x768-as képeket csináltam úgy 90-et és ebbõl dobtam össze aztán a panorámát... ez az üveg gömbös is jó lenne de oda olyan gép kell ami nagy felbontású éles makrót csinál az meg igen drága szerkentyû úgyhogy egy ideig marad az állványos panorámakészítés...
Majd írok tutort ha érdekel titeket a Stitcher úgyis K. Andrásnak már megígértem...
Bye
Youth
http://www.cgtechniques.com/tutorials/makepano.php
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
ezeket a kis modelleket meg csak konvertalni kell maxosra es jok lesznek? most sedtem le a deep explorationt.
Youth király a szoba, szepek a szinek😊
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Olyan funkciókkal már találkoztam, hogy egy gombot megnyomva kikapcsol az automata, és akkor nem vált semmit... Dehát... 😞
Amúgy egész jó a kép... Meg jó a szobád. Kellemes sárga...
per aspera ad astra
En is huztam a szekerete egy ideig 500mhz procival. Azonban az tul keves (szerintem) egy brazilhoz. Probald meg a vrayt.
Veszteni nem veszthetsz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Hi!
Ez a ma délelõtti munkám 😊) a panoráma 91 képbõl áll 😞 szóval le kell csökkentenem úgy 40 képre mert kihal a gép meg praktikusabb, igaz így könnyebben tudtam dolgozni mivel sokkal szebbek az átfedések, persze a panorámának van jópár hibája pl a plafont kifestettem szürkésre hogy ne látszódjon hogy mennyire eltérnek a színek, és el is jutottam a legnagyobb problémámhoz: a fényképezõnél nem tudom beállítani hogy minden fényképet ugyan azzal a záridõvel/ exponálással (nem tudom jól mondom e, a lényeg hogy ne állítsa autómatikusan a fényerõt), ha ezt tudnám akkor sokkal jobban meg tudnám csinnálni 😊 kéne egy jkó fényképezõ 😄
A lényeg hogy ez életem elsõ 360 fokos panorámaképe, lehet örülni!!! 😄DDD
Aki ért a fényképézéshez jelentkezzen nálam 😄DD
Bye
Youth
nenad a multkoriaban le lehetett toled vagy valahonnan tolteni kis lowpoly modelleket, le is töltöttem de egyiket se tudja menyitni a max miutan kitömöritem, vajon miert? a kitömörites utan kapok egy .lwo kiterjesztesü fájlt meg egy text fájlt, hogy lehet azokat használni?
nenad azt majd leírod hogy miket kell csinálni ahoz hogy animnál meggyorsíccsuk a dolgokat?
flego: szerintem ténleg nagyon sok az a 4,fél óra ahoz a kicsi képhez.
http://phantomw.uw.hu/Discreet_3d_Studio_MAX_v5.1.2.42_SP1_Multilanguage_Update_Only-PARADOX.rar
The World is Yours
Amin a ferrari all az egy matte plane. Ez azt minden ami kulonbozik a hattertol (bizonyos toleranciaval) az meg lesz mutatva es ami nem az nem latszik, tehat atlatszo. Mivel az arnyek az ott van igy azt az erzetet kelti hogy valamin all.
Alardyn nemtom. De lehet hogy van egy ilyen patch.
nekem van egy olyanom, hogy cinema4d+bodypaintR2 es ahhoz van egy patch amivel engedelyezni lehet cinamaban a b2-t vagy csak b2-lesz az egeszbol.
ilyet tudok felajanlani. Ez 32 mega. 😞 (nem lehet rajta tovabb tomoriteni)
Szereztem egy ilyet, és nem lenne rossz dolog, ha használni is tudnám... Ugyebár olyanról szó sincs, hogy 30 napos használhatóság... Mûködik bármeddig, csak éppen semmit nem lehet kezdeni vele... 😊)
per aspera ad astra
kiskep megint nem látszik...
http://flegos.freeweb.hu/kicsi.jpg
meg egy kérdés :ez a kis kép 640*480 méretben készült és a sampler -2/3 ra volt állítva asszem a GI-nél a min -3 a max 0 beállítás, skylight (naggyából ennyi) az igaz csili vili az egész kép de sokak szerint a 4 és fél órás render idö az rettenetesen sok ( brazilban) Nekem is soknak tünik, szerintetek nem jó ez a beállítás, vagy amiatt ilyen sok a render idö hogy 450 Mhz proci dolgozik a gépben igaz 2 van benne meg 1G RAM. Ötleteket várok.

Pedig ezekbol is lehet szerintem photorealisztikusan csinalni.
Heh, de most fogok belekezdeni egy VOLVO CX 90-be 😊)
az animaciohoz> http://free.x3.hu/losalamos/ferrari.htm

egy 100 frames auto camera fly anim. Minden 10 framnel kalkulalva volt az IRRmap, de olyan alapon hogy amire mar ralatott a kamera azt mar nem.. (-4/-1) 2 perc 100 framre most fogom lerenderelni, gondolom az antialiasing meghuzza egy kicsit majd. mind1. teganap este is csinaltam egy ilyet, (nehany kocka) 2 perc azaz 120 masodperc a kesz kepkockakig. Es full quality. Nah most megnyomom a reder gombot es megnezzuk mi megy a TVben

Mercedes SSKL 1929
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
Haladtam ám a MaxScripttel! 😊 Csupán egyetlen probléma van, a Spacer által generált objektumokra nem tudok hivatkozni, máskülönben meg nem tudok egy rakatt objektumot egy spline mentén lerakni... Grr... Brrr...
De gondolom majd csak megoldódik... 😊
Nenad, amúgy ez az "elrepul minden" dolog nagyon idegesítõ a Reactorban... Nincsen adaptív iteráció, csak fix, ha valahol az erõ értékek "túlcsordulnak", akkor ott elszáll az egész, és nagyon kell tweakelni, hogy mûködjön... 😞(
Baromi kevés idõm van az egyetem mellett. Naponta utazok majd 4 órát, és ez teljesen elveszi az idõmet... 😞 De azért haladtam a lánctalppal. Kijavítottam az elõzõ összeállítás elsõ sorban modellezési hibáit, és így már megy viszonylag jól.
Azonban a meghajtás nem elég erõs, mert a súrlódási elven mûködõ nem az igazi. Amolyan "fogaskerekest" kellene csinálni, mint ahogy a valóságban van. Ezzel csak az a probléma, hogy megcsináltam, és szétzúzza a szimulációt. Amikor egy fog beleakad a láncba, a lánc megfeszül, és el kellene mozdulnia, ehelyett inkább egy illesztésnél eltörik. Nem tudom még, hogy miért, de gondolom ez is majd alakul.... 😊)
Minden esetre jól mássza a kiseb dobozokat. A nagyobbakat nem. Azon nem kapaszkodik fel... De majd... 😄D
per aspera ad astra
Youth
de ha tovabbra is ganyol rakd ujra a windowzt
😊
Mit csináljak hogy ne lépjen ki folyton a max? rámegyek egy gombra és eltûnik csak úgy, hogy basznûá meg!!!!
Bocs fiúk de nem lehet igaz!!!!
Youth
friction - surlodas, a masik? elastic... rugalmassag ha jol emlekszem ez van ott, egyeb parameterek:
stiffnes - merevseg
mas nem jut eszembe 😊)
nenad a reactor tulájdonságoknál a tömeg alatt az a friction meg a másik érték mit jelent?
Most mondjátok meg!!! Jövök suliból, eszek megyek edzésre és estefele hazakóvájgok 😊 Este meg semmihez sincs kedvem... szóval 3d-zni nincs sok idõm, és ez nagyon dühít, de ahogy jut idõm és kedvem csinálom a BMW-m 😊
Bye
Youth
Koszi
http://a_hrishikesh.tripod.com/3dsmaxplugins.htm
http://waylon-art.com/uvw_tutorial/uvwtut_01.html
Ezt most nem reactorban kerdezem hanem ugy alltalaban (hatha mukodik reactorban)
Felesleges massal veszodni. Sot ilyenkor a bounding box a leggyorsabb es legpontosabb eljaras.