63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Király! A lábak elég furák, a géptest jól néz ki. Esetleg animot is mutatsz róla? :)
  • 4D
    Jó, mindjárt.
  • ThomasGins
    Közben kideritettem h csak sima rotuter van melómban.
    Az a baj h próbáltam oda-vissza konnektelni és ugyse ment,itthon kikapcsolt tűzfalnál router nélkül. De majd megoldom vhogy, kösz!

4D nem raksz ki egy nagyobb képet valahova?:)
  • nenad
    olvass helpet, tuti lehet de minden tuzfalon mashogy.
    EGyebeknt sztem az a tuzfal a meno amelyiket siman meg is lehet tanitani. Szol hogy mi van es akkor azt mondod neki igen, nem, sohasem, vagy mindig. EGyszeru nem?
  • 4D
    Látom mindenki szorgoskodott!! Meg grebble-zett. Jó is az.
    Volt egy tervezési feladatom közben, ahol a forma volt a lényeg elsősorban, az alábbi megkötésekkel:
    Harci robotokat szállító robot/jármű
    - Funkciója: harci egységek szállítása
    - Mozgása rovarszerű, tehát lábai vannak
    - Anyaga fém
    A legyen bemutatva, hogyan működik (harci egységek felvétele, lerakása illetve szállítása, mozgás stb.)
    Nem akarom a fórumot széthúzni, ezért kicsiben itt egy kép arról ami kiesett a fejemből. A textúrán (is) még lehet-NE csiszolni, no de itt
    most a koncepción volt a hangsúly.
  • Aldaryn
    Huh, jó kérdés, elvielg meg tudod nézni komolyabb firewall cuccokon, hogy melyik kapukat szeretnék a progik ahsználni.
  • ThomasGins
    Nekem igazábol mindegy melyik a slave,de sehogy sem megy:(
  • ThomasGins
    Én viszont a munkahelyi gépemmel szeretném összekötni ami nem megy,gondolom a router vagy tüzfal miatt,nem lehet megadni valami portot h kiengedje?
  • Aldaryn
    Nem lehet, hogy maga a scene elosztás sok sok perc? :) mert amúgy télleg valami nem OK.
  • nenad
    valamit nagyon elszurtal. :)
  • Free
    nah kipróbáltam tényleg tök jó.
    Már csak azt nem értem hogy adott 2db gép mind a 2 P4 2,53 Gigás procival. ha ezek 2-en dolgoznak akkor a kép 18 perc. de ha csak az egyik gépen csinálom akkor csak 12 :c))))

Szóval nem gyórsított hanem lassított a dolgokon :d
    lehet ha több gépet kötnék össze akkor jobb lenne
    De a többi az kisebb procis és attól tartok hogy akkor az összes procit a legkisebb proci sebességének erejéig használná csak ki
  • ThomasGins
    Köszi!
    Közben artistbupon is ráleltem a boncolására.
  • Free
    amúgy egy csomó jó ötletet merítek a felesleges napi rendereidből :c))
    Lehet egykét dolgot majd viszont látsz :c))
  • Free
    ez a szoba vagy kiállító terem :c))))
  • Aldaryn
    Hali! Esetleg ajánlanám az ArtistPub-ot, van pár wings3D-t aktívan használó felhasználónk. :)
  • Aldaryn
    Ehh, nyugodtan, nem, mintha bármi copyright lenne rajta. :) Amúgy miylen szoba? :))
  • Aldaryn
    mivel még nincs standalone VRay, ezért kell MAX mindenhova, s minden maxhoz kell felraknod VRay-t is.
  • Free
    nehari de ellopok pár ötletet tőlled mert kellene pár dologhoz. meakulpa tényleg a de a szobás képedről van szó a megvilágítást meg az ötletet felhasználom ha nem gond.
    Köszönöm. majd mutatom a végeredményt :c)
  • ThomasGins
    VRspawnerre visszatérve,lehet láma kérdés,de a slave gépeken fent kell lennie a maxnak vagy elég a spawnnak?
  • repvez
    Kár , pedig nagyon jo és egyszerü.Esetleg valami másik forumot tudnátok ajánlani ahol tudhatnak rola valamit?Ha lehet magyart.
  • Free
    én sem ismerem bocsi
  • ThomasGins
    Diffractort én nem próbáltam,csak belefutok soxor.Jó ez a scene,de nekem kétszerannyi idó alatt csinálja meg:(

Repvez,én nem ismerem a prigid:(
  • repvez
    Bocs, hogy ennyire tolakodok, de nagy szügségem lenne arra hogy valaki segitsen a (#17416)számu hozzászolásom megoldásához.
    köszi!
  • Aldaryn
    Közben ellátogattam, meglestem mi ez a diffractor, ki is próbáltam. Nem nagy eresztés. Nem is diszperzióra használható, inkább csak kromatikus aberrációra tükröződés képekben, de leginkább highlightokban. Ha valaki sok bogarat renderel, neki jó lehet. :D

Scene teljesen publikus, nem én követtem el, hangsúlyozom. http://myweb.tiscali.co.uk/elvis/prismtest.zip
  • ThomasGins
    Bocs:)
    difractor
    difractor gallery
    Ki lehet rakni a scenet?:)
  • Aldaryn
    Huh, azt asse' tudom mi. :D De mindjárt felgooglizom. Ez egy szimpla 3 komponenses shellack shader, az RGB csatornák külön IOR értékkel. Elég vérszegény dispersion "fake", azaz nem fake, de kicsit "alacsony felbontású".
  • ThomasGins
    Diffractorral készült?
  • Aldaryn
    Afterburner? Nem backburner? :) Ne a backburnerrel dolgozz. VRay felrak egy VRspawner60.exe-t max rootdir-be, ezt indítsad minden render slave gépen el, ennyi a dolgod. Aztán Vray-ben, azon a gépen, ahonnan indítod a rendert, kapcsold be a distributed renderinget, és adogasd meg a slave gépek IP-jét. Még anyi, hogy a texmapoknak meg kell lennie mindenhol ugyan azon az elérési úton. (legyen az akár network könyvtár is)

A gép.: p4 3,4GHz, a RAM itt nem nagyon fontos. Az animot én rendereltem ki, de a scene nem az enyém, csak úgy véletlen futottam bele.
  • Free
    nagyon állat. de ezt te készítetted?mármint a videót? milyen gép milyen proci lehetett ez ?????

Más: Vray ben működik valakinek a net render? mert nekem nem akar menni. össze akartam kötni 4 gépet de nem akar renderelni holott az Afterburner minden gépet megtalál és összeköt de valahogy mégsem megy
  • repvez
    Hi!
    Bocs ha egy kicsit off-olok, de valamilyen szinten kapcsolodik a maxhez.Ha valaki ismeri a wings3D nevü polygon modellezö progit attol egy kis segitséget szeretnék kérni.Azt szeretném megtudni hogyan tudok 3nézeti képet betenni referencia képnek ?És hogy a ref. képnek vannak-e valamilyen megkötései, gondolok itt a képméret ill. file nagyságra.Mert 2200x2200-as felbontásu képeket használnék.Sajnos nekem a maxben lévö polygon szerkesztés tul bonyolult, de ebböl a progibol legalább betudom importálni majd maxba a kész müvet.
    Köszi elöre is!
  • Aldaryn
    hehe, just4fun, a scene nem enyim, csak tetszett, miylen hipergyorsan szmol VRay causticsot.
    Mozi (DivX5)
  • Slymaster
    Lejárt a 7es triál tájmja! Meg kell szereznem a teljest.
    Hello privát üzi!

...........................................................
    Slymaster
  • Malakai
    Hát, ha nem állítasz be semmit, akkor nincs olyan rengeteg. :D

Fícsörökben több...
  • Evogordon
    De különben sok külömbség van a v-ray és az alap renderelő progi között? Szebb képet csinál?
  • Evogordon
    Ja meg nekem nod 32-őm van. szívás
  • Evogordon
    Szerintem is a tűzfal. De a ruterben van egy tűzfal az sp2-es tűzfalat letíltottam.
  • Free
    elösször is miután beírtad a géped nevét újra kell indítanod a max ot. ami hiba lehet a név próbáld inkább a 127.0.0.1 es ip címet . és ha beálítottad indítsd újra a maxot. ha jól csináltad akkor ott a vray menüben nem csak az authot fogod látni hanem egy csomó menüt is.
    lehet még gond az is ha pl mint sokan NOD32 őt vagy norotn antivírust használsz
    nekem egyikkel sem ment.
  • ThomasGins
    Vray servernek mindig kell futnia,próbáld ki az ip cimedet beirni, vagy tűzfalad van ami nem engedi ki a server.exe-t.
    Vagy ezek együttes kombinációja,vagy valami más:)
  • Evogordon
    Valamit kihagytam vagy valamit rosszúl csináltam??
  • Evogordon
    Megcsináltam hogy a v-ray crack-et bemásoltam a max7 gyökér könyvtárba az ini file-t pedig a commons file--->ChaosGroup-ba, futattam a a vray license server-t és elindítottam a max-ot, a render-nél beállítottam hogy v-ray-t használjon, aztán a számítógépem nevét beírtam a renderer-nél a v-ray license server-hez ami nekem ez(rf.) és renderelnék de kiírja ezt