3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ki az a devon? Valami szorny?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

PhantomW
nenadesz: igazi, Devoné

The World is Yours

Több HDRI.t honnan lehetne leszedni, más féle témákban.

ezert kell vrayt hasznalni mert gyors mint az atom!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
nem jon be a kep😞
de itt a hdri-s dolog
http://www.dbki.org/hdr/index.html

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
ehh...

fle go
Nos a csak par szoban leirom, hogy mirol is van itt szo. Senkit nem akarok bantani meg meg nem is csinaltam ilyen jellegu dolgot azt se tudom jo-e.
Azert csinaltam ezt az osszehasonlitast, mert ugy veszem eszre itt legtobbetek sky lighttal vilagit be mindent.
Nos nincs is azzal semmi gaz mert nagyon szep, de pl alkalmazhato a faking light is ami azert jo mert kozel olyan szep vegeredmenyt lehet elerni vele mint sky lighttal. Mellesleg eleg sokkal csokkenti a render idot ami a mellekelt keppbol is kiderul. Szoval velemenyem szerint megeri. dontes meg a Ti kezetekben van.
Remelem jo temat dobtam fel nem tul tudomanyos azt hiszem de a lenyeg benne van. Remelem nem kevertem ossze semmit, ha igen akkor szoljatok es javitok!!

fle go
Udv!
Hamarosan kesz leszek egy kis tanulmannyal ha lehet ezt igy nevezi, nem tudom mennyire foglalkoztatok a Faking lighting-al.Hat errol szol majd a dolog, szerintem eleg erdekes, es talaltam egy jo kis HDRI oldalt amit kozze teszek. Cso

ja,😄
Te figyelj ezek renderelt cicik vagy igaziak?

PhantomW
jó ez a GhostTrails
lassan csinálhatsz egy Nenadesz's videó tutorial packot😄

The World is Yours

na en fekszem, csao.

damping (~csillapitas) -al le lehet csikkenteni. Nemtom mekkora ruhat csinalsz, de legalabb 25-30 sectiobol alljon hosszaba szelessegebe egyarant. Aztan hasznalhatosd asmooth result opciot 1,2 ertekkel az majd szepen elsimitja a mesht

passz, mozditsd el egy picit a ruhat, vagy allits valamlyik parameteren, a ruha sim mindig ilyen, ha nem megy valami jol akkor allits rajta. En is igy csinalom, sot ha intersection van akkor is allitok finoman, addig mig a leheto legegyszerubben es leggyorsabban le nem fut a generalas.

na itt a filmed (bocs a plane miatt valahogy nem sikerult megragadni - eltokolok vele 1 kis idot 😊)
http://free.x3.hu/losalamos/ghosttrail.avi
ezt pedig tedd a max plugin konyvtaraba. Ingyenes plug.
http://free.x3.hu/losalamos/GhostTrails.dlm

FRenkie
nenad!
belõttem az általad mutatott beállitásokat a simclothban,minden ok, de a végén miután ráesetta ruha egy kockjára,és féligmeddig le is csúszott, a legalsó plénhez érve ilyen hüklynén elkezdett ugrálni a ruha mintha keresné a tolókocsiját...ez mért van?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

ghost trail plugin. Leirjam vagy eljatszam? 😊)
eh eljatszom sokkal rovidebb 😊
5 perc.

SaWo
Nenadesz beavacc a szeizmográf ejtelmeibe, hogy hogy csináltad? A ceruzarajz az animált textura, vagy pedig spline?

Ron Ragm
az nem bump az maga a mesh😊

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

kicsit tovabbfejlesztettem a flash keretprogramot is aki nem tudna angolul az animra klikkelve pause van ha elengeded az egergombot akkor megy tovabb.

youth talald ki magadnak... tied az alkotoi szabadsag!

Ha a technikai reszt kerdezed az mas. Akkor azt kerdezd 😛

Nah figyuzzatok ide, lattam az egyik forumon egy faszi szeizmograf animmmal kinlodott, nekem is megjott a kedvem hozza, persz ez egy kezdetleges valtozat(nem is lesz masmilyen csak a dolog technikai megvalositasa erdekelt)
Szoval egy femdarabot cibal ide oda egy motor, es a kockas papirra (nemtom felismeritek e de az a Rhinocheros3d racsozata... 😊 meg huzza a festekvonalat. Nahat itt egy kocka, es az anim meg itt :
http://free.x3.hu/losalamos/needlemb2.swf

youth
Vagy egy ágyon legyen a kis édes? 😄DD

Youth

youth
Használjak szélt vagy valamit a jó hatás elérésére?

Youth

youth
Nenad!
EmélkszeL? azt mondtad (vagy nem te akkor bocsi) hogy tegyem az mp3 lejátszót ruhára... namost milyenre? mert ha csak rárakom egy gyûrt ruhára az jó? vagy látszódjon valami a környezetbõl is? érted/értitek? szóval há csináljam? 😄DD

Youth

FRenkie
játszd le a videót és gyorsan filctollal rajzolj vonalat utána!😊

Ron ragm!nekem nagyon bejön a kis kocsid, a kaszni közepén van egy kis "kitüremkedés" hog így nevezzem ,gondolom annak igazibõl éles a határa ,nem ennyire smootholt.ezt ugy tudod megoldani,hogy a határoló éleket chamfereled(vagy ha polyban vagy extrudolod).kira!

anikó drága vagy😛

vegul is van egy korlatozott verziom azzal megcsinalom (ghost trail free v.)aztan meglassuk, de ha van valakinek otlete ne habozzon.
😊

nem tudja valaki hogyan kell csinalni "nyomvonalat" egyszeruen, az alapjan ahogy barmilyen test mozog, spline-os megoldas nem erdekel, mert veletlenszeruen mozgo testhez(is) kene

PhantomW
Ron Ragm: jó a kocsi csak kicsit egyszerü lehetne a motorháztetõn kis nyilások elõl meg valami hûtõrács meg a kereken kicsit furcsa a bump map de jó lesz

The World is Yours

nekem egyutt voltak sok mas rendererrel es semmi problema nem volt. szedd le mindketott es tedd fel eloszor az frt es utana a brazilt. brazilt kulon folderba pakold...

Vorpal
bár éppen belekaptam kicsit de van valakinek tapasztalata final render és brazil együttélésérõl? ha mindkettõ fennvan a MAX összeomlik a rendernél

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

K.András
Szerintem még dolgozz rajta egy kicsit!Jo lesz meg minden de valahogy kevés rajta a modellezés ez egy félig kész auto ,amit nem a texturával kéne kompenzálni...Ha már idáig ilyen szépen eljutottál akkor a többi már gyerekjáték lesz(kivéve rendert😊)

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Ron Ragm
Vélemények jöhetnek, mûszerfal + textúra még nincs de lesz
Mercedes SSKL 1929

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Vorpal
bocs.:mármint ha olyan dirtet szeretnél ami a sarkakban gyûlik össze nem általánosan koszol

Vorpal
ajánlom a quickdirt plugint is egyszerû és elég jó

Itt a piszkosító plugin:
http://members.chello.hu/belim.aniko/truegrit_max4.zip
vagy itt:
http://www.snotmonster.com/

fle go
Erre megtalaltam a megoldast, kellett egy kis plug-in hozza

kell hozza egy plugin, a spluttefish(brazil) oldalarol le lehet toltetni. banat tudja hogyan hivjak, de meg fogod talalni a downloadsba

fle go
Van meg egy olyan problemam is, hogy a rendering enviroment, enviroment map-jaba nem tudok hdr kiterjesztesu filet behivni mert a lehetosegek kozt nem tom atallitani hogy Bitmap HDRI, hogy lehet ezt megoldani??

fle go
Eshh😊 na ezzel a keppel az volt a bajom hogy a kup alakzat nem lett olyan szep mint a teapot, pedig ugyan az a material van rajta, mi okozhatta hogy nem lett olyan szep uveges?

fle go
Ha minden igaz akkor most latszodni fog a kep.

Valaki írta, hogy a piszkosító plug-in nem mûködik. Nem a modifier-rek közé épül be, hanem a tools/more alatt lehet megtalálni. (Az oldalon a leírásában szerepel.)

SaWo:
A max wood proc mapjait nem fakéreg, hanem a fa gyûrûinek, erezetének mintázatául lehet inkább használni.

RonRagm:
Ahhoz, hogy ne csak rendereléskor látszódjon a kétoldalas anyag másik oldala, ki kell kapcsolnod a backface cull-t. Ezt mind a nézet beállításoknál, mind az adott tárgynál külön-külön meg tudod tenni. Az adott tárgy esetében az edit alatt az propertis-nél találod meg az említett beállítást.

Vorpal
nem a legördülõ hanem az a menü az UI n amin kis ikonok vannak a az undo a forward meg alapvetõ dolgok a pivottal és trnszformációk mozgat scale meg rotate és a jobb végén ha kisebb felbontásod van görgetni kell jobbra azért mesélem mert a fene megevett engem is a mire megtaláltam

youth az air drag (~legellenalast) vedd 0.1-re meg hozzatesz egy lapattal a realizmushoz

ah basszus, kerestem a legorduloben de nem lattan.
hehe, mind1 a lenyeg megvan, kosz szepen!
😊

Vorpal
a region rendert a Main Toolbaron találod a kis kék kanna és a quick render kanna közt. az van odairva hogy view amennyiben a nézetet sütnéd azt legördited és átállitod regionra

Hol allitom be hogy region? Screenshot ha lehet pls. Tudom hulye vagyok de latni szeretnem.
KOszi.

FRenkie
vorpal:thx
nenadessz:thx

FRenkie
beállitod hogy region,RENDERT NYOMSZ ekkor megjelenik a kis téglalap amit beállíthatsz

phantom, 25/25 vagy 30? aztan a simcloth sajat belso smootholojaval 2. Igy gyorsabb a calc. es azert eleg jominosegu is..

FRENKIE>
http://free.x3.hu/losalamos/reactor.avi
techsmith codec kell hozza,ha nincs alabb megtalalod valahol.