3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bocs, hogy így kíváncsiskodok, csak baromira érdekel, hogy mi az, amire (ha jól láttam) még te is rácsoálkoztál!
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
CSináltam egy közelebbi rendert a pohárról, ezúttal 3000 caustics subdivs-al, hogy látható legyen, min rágódok.
A kép... (8 perc renderidõ, fotonmappal együtt...)
A scene file-ja...(texmap nincs... benne)
Feljebb is lehetne venni a fotonmapot, de nekem 5000 subdivsnél megöli a gépet, annyit swappel. Úgy tûnik ott fogy el a memória, és a Windows a maga hyperintelligens virtuális pagerjével szépen kinyírja magát. 😄
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Jobb, ha lemodellezed az üveget, ahogy van, azaz lehetõleg legyen egy külsõ és belsõ felülete, persze ezek közel egymáshoz, mert hát, az üveg vékony, de meglegyenek. Ha így építed fel, akkor elméletileg nem kellene, hogy zavarjon az az apró torzítás, amit amúgy a való életben is tapasztalnál egy kocsi üvegénél...
per aspera ad astra
Gondolom látszik, hogy a fotonmap nem valami részletes. Ezzel még el kell bíbelõdnöm....
per aspera ad astra
1 db VRay-light-ot használtam, meg Sky-t, és meglepõen gyorsan, s szépen rendereli le a "bizonyos" poharat. Mindjárt két darabban is.
Csináltam egy 1024-es rendert, meg jól felvettem az AA-t, mert azt hittem, az majd javít a textúra élességén. (No ezt nem tette, úgyhogy normális méretû texmap után kéne néznem.... )
A renderidõ így 20percre kerekedett, ami szerintem nem gáz. Legaláb is remélem.
Fotonból viszont temérdek kell, gondolom az Area miatt, majd 5-6x annyi, hogy minõségben is hasonló legyen... de gondolom valamit én szúrok el, mert alacsony fotonszám mellett (kb 1mila) iszonyatosan zajos lesz a caustics...
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Ha folyatatni akarod a flamet/gunyolodast keress mas partnert...
Singel double sided es nincs kulonbseg?(mindketto meshe konvertalva van) Hagy ne csinaljak glasst belole. Nyilvanvalo hogy kulonbozo lenne (egyetlen esetben nem ha a force double sided be van kapcsolva...)

Semmit nem változtatott a renderen... Úgyhogy ilyen esetben úgy tûnik nem muszály...
Küldjél egy normális modellt! 😊 Pl. küldd el a te poharadat, hogy megnézhessem, milyen a topológiája.
Megcsináltam egy poharat NURBS-bõl, Lathe-val, Patch-el, és szimplán poly modellezéssel is, majdnem egyformák lettek, és polyszámra is kb egyezõek voltak. És ugyan olyan lassan számolja õket, függetlenül a technikától...
A pohár alakja maga nem valami komplex, egy hosszúkás pezsgõspohár, semmi díszítéssel.
per aspera ad astra
Tegyel bele egy normalis modellt es kesz, 10sbdvs eleg az arnyeknak. 20 mar eleg lassu ja.
A másik, meg hogy kikapcsoltam a double sided opciót a VRay shaderben, ami az üvegért felelõs. Gondoltam, erre úgysincs most szükség...
És voila, egy kicsit meggyorsult a render, de még így is nagyon soknak tartom... 😞
Na persze a Brazil 1 órájához képest ez kb c, na dehát... 😄
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Mind 1. Modellezek másikat. Bár Ilyen formát én MÁSHOGY nem tudok modellezni... .... ....
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Design21-re már beírtam ide is beírom (reménykedem hogy segít valaki):
Sziasztok!!!
Nem is tudom hogyan de rábukkantam erre az oldara, látom hogy csak mayaval foglalkozó nagyon profi kis oldal... Fúruma kiköpött cgtalk.com, gondolom ugyanaz vagy hasonló a fórummotor és látom hogy van egy halom nagyon jó videó maya tanuláshoz... Mondom hát itt csak 1-et tehet az ember: regisztrálom magam
Regisztráltam is magam ingyen és most jött a bibi:
Rámegyek a videókra azon belül a FREE-re, nincs semmi baj lejönnek, rámegyek az olyan videókra amihez nincs odaírva hogy FREE, erre azt mondja ûállítsak össze ezekbõl egy cd-nyit nemtudomhány dollárért, vagy ha van X darab pontom akkor letölthetem... Na ez a angy kérdés honné szedjek pontokat??? Azt megtaláltam hogy lehet venni pontokat de azt nem mivel lehet csinálni... Mintha olyasmi lenne hogyha feltöltök modellt, textúrát, shadert akkor kapok érte pontokat, de ez nem biztos, szóval tanácstalan vagyok most...
Itt az oldal linkje:
http://www.simplymaya.com
Légyszives menjetek el oda, regisztráljátok magatokat, vagy próbáljátok kideríteni miért nem megy ez, a ti érdeketek is Írtama fórumjukba, de nem válaszoltak még...
Kérlek segítsetek!!! Kellenek ezek a videók!!!
Elõre is köszi!
Youth
Youth
per aspera ad astra
A Caustic Subdivs vonatkozik a fotonsûrüségre.
A Diffuse subdivs pedig a Global fotonmaphoz tartozik...
per aspera ad astra
Meg is találtam amit kerestem!!

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
http://www.suurland.com/
Ez a 2 van asszem. Több nincs nagyon...
Youth
Légyszi mondjatok nekem olyan oldalt, ahol autós blueprinteket találok.
köszi
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
Idézet
:
"Ahogy leírtam már próbálgattam és rájöttem. Aki saját Bevel parancsot szeretne létrehozni a CPS toolboxon belül az tegye ezt:
Elmész a CPS toolbox>edit>edit toolbox -ra majd ott azt választod hogy Add ekkor a listában elul egy Empty nevû jelenik meg, azt teszi hogy üres... Menj rá és alul megjelenik hogy mi a neve, mit csinál, stb... Most töltsd ki így:
Annotation: Bevel
Command: polyBevel -o 0.0005 -af 0 -r 0 -sg 1 -ws 0 -ch 1
Double Click Command: BevelOptions
Icon Name: Bevel
Image: cpsEmpty.xpm
Mire ezt kiszenvedtem elment egy fél napom úhyogy úgy becsüljétek meg ezt a tudást
Bye"
Youth
Nemtom miért szarakszik a supergamez... nézd meg ezt írtam be: www.freeweb.hu/youth/cps3.zip és ez van a linkben: http://www.supergamez.hu/www.freeweb.hu/youth/cps3.zip Beszarás.. ne mindegy msot remélem jó...
Youth
Youth
Nenad: www.freeweb.hu/youth/cps3.zip Ha leszedted utána be kell tenni a dolgokat a megfelelõ helyre majd feltenni: megynyitod a script editort és beírod: cpsSetup
és felteszi
Youth
per aspera ad astra
Ezelatt én meg csináltam egy "area caustics" tesztet Brazillal... No nem is a caustics a szörnyû benne, mint késõb kiderült mivel a causticshoz felhasznált 10 millió foton (Az area hatás miatt kell ilyen magas szám...) kb 6 perc alatt megvolt, viszont az üveget valami RETTENTÕEN lassan rendereli le area lightokkal. 1 óra +, és ott fogtam, és lenyomtam... 😞
-1, 0-s anti-a mellett megvan 7-8 perc alatt, és baromi jól néz ki szerintem, de egy ilyen ratyi AA-s képet nem akartam berakni, úgyhogy majd holnap reggel...
Addig összedobom u.a. a scene-t VRay-el is, és megnézem mit süt ki belõle...
Youth: Nekem egy szép piros X jön be a képeidnél... Ugye ez a plug nem piros X-eket renderel? Mert ha nem, akkor valami a képpel van...
per aspera ad astra
en is feltettem, egy kis plusznak 😊
Youth
http://www.freeweb.hu/youth/tutor/maya/cps01.jpg
http://www.freeweb.hu/youth/tutor/maya/cps01.jpg
Youth