3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt az uveggomb-caustics dolgot en is kiprobaltam, de en se kaptam tul jo eredmenyt, majd holnap dobok kepet, mar keso van, le kene utni a szobatarsaimat, hogy alugyunk mán 😊)
Nenad: nesze neked fotorealisztikus kép!! 😊) Állat a helikopter.
Gabo: en sem tudok egyebet hozzatenni, nagyon szep a modell, kivancsi vagyok a vegeredmenyre!
na tovabbi jo munkat mindenkinek (bar ez nem tul aktualis igy felegy utan, ugyhogy inkabb tovabbi jo alvast 😊
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
youth:kurva jó lett a OBI-s panoráma!!!
mindenki:Itt van az órám még mindíg nagyon béta modellje.kicsit nagy lett a fájl ,de remélem megérte.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
A vezetõ azt is mondta, hogy ez egy jópár éves leképzõ, de mindent tud...kevésbé felhasználóbarát, mivel programozni kell...
SoftFX
Youth
Maya
Pixar leképezõs rendszere (nem jut eszembe a neve)
Digital Fusion
Adobe After Effect
Hardver:
kb 1GB memória a szerkesztõgépeket
egy "kis" renderelõfarm
+ extra kütyük (gömb, motion capture gép...)
A 3D-s Pixar leképezõ a végsõ kiszámoláshoz kell???
SoftFX
Amúgy ezeket az elõadásokat ki adja? És fognak még elõadásokat adni?
Nenad: OKés!!! 😊
Youth
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Trükk e jelenetben:
Mivel észrevették, hogy a kamera nem mozog => a behorpadt fémet csak (ahogy ö mondta) ebben a kamera állásban lett "textúrázva". Ne úgy értsd, hogy csak az oldala+hátolja nincs textúrázva, hanem a "festõ" csak ebben a nézetben rajzolta meg a text.-t, és 10-fokkal balra, vagy jobbra már torzul a textúra.
Bár azt nem értettem miért nincs legalább 2-3 kocka átmenet a horpadásban, ott ugyanis az egyik képkockáról a másikra horpadt lett.
Külön jó volt, hogy a nyers és végleges változatok közt több lépcsõben (effektenként) mutatták be a változásokat, néha osztott képernyõn, egyszerre.
Trükk:
-eltüntették a felesleges elemeket a képrõl
-hozzáadták a változandó (3d-s) elemeket
-kicsit animálták
Csak azt kéne megtudni, hogy hogyan lehet mozgó filmrõl "ki retusálni" elemeket + mivel és hogyan kompozitálhatóak a külön lerenderelt rétegek.
SoftFX

Én csak megkérdeztem, hogy lehet házilag és hogyan...
De úgyan azt mondta mint ti:
-üveggömb a tér közepére
-több kép/exponálási idõ felvétele kamerával
-hdrShop(összefûzõsdi)
Õk ezt igen gyakran használják...De a T3-hoz nem volt ez a lehetõségük.
SoftFX
Youth
10 es geometry samples a kepen
Sajnos nem vettem eszre hogy a rotort forgato resz nem forog 😊 kisse furan nez ki.

Csináltam egy cilinderes panorámát, vagyis egy cilinderre van ráfeszítve: Panoráma.mov csak ne lepõdjetek meg ha elõször csíkos kép jön be, 2 MB-ot letölti akkor bejön az OBI parkoló, kérlek nézzétek meg!!!
Köszi!
Youth
Most voltam egy elõadáson (ELTE-n), ahol a DigicPictures 2 emberkéje (ez a magyar csapat csinálta a Terminátor3 60 jelenetének utómunkáit) jött látogatóba.
Megmutatták mivel nyertek ET díjat a Siggraph-on.
Bemutattak jónéhány "belsõ" titkot a T3-ról.
Azt a döbbenetet, ami úrrá lett rajtam...látnotok kellett volna...azt a találomra/kb/itt csaltunk technikákat...
=> megnyugodott a kis lelkem, nem is olyan távoli jövõ ez.
Ha valakit érdekel mesélhetek róla...
Az elõadás végén meg is kérdezgettem a "Házilag HDRI-készítés" dologról...tökre segítõ készek volt.
Találkozó: most hogy vannak itt BME és ELTE -rõl hallgatók találkozhatnánk...
SoftFX
Nekem az a kérdésem hogy amit bejelöltem a kjépen piros "körrel" ott mi lesz a fényel???? egyszerûen ott nem halad át fény??? végülis a szórt fény miatt oda is jut photon de nem a FÕ-fény irányából nem????
Köszi
Youth
지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE
4,8,0.01
A duraton nalam 80. sajnos az elejen allt a csuszkam, olyan 140-150 korul van mar fordulatszam... 😊)
a motion blurt jol be kell allitani, nekem is azt csinalta eloszor, most meg nem tudom pontosan melyik parameter allitja be normalisra > ugyhogy inkabb nem mondom, de mukodik nalam.
Itt egy teszt kep, itt meg nem oruletes sebesseggel forog a rotor 😊)

Nálam a Vray motion blur-je elég furcsa dolgokat mûvel, és még nem tudom, hogy miért. Olyan, mintha egy mozgás elemi darabkáit venné csak, nem pedig az egész mozgást. Pl egy gömb egy görbe mentén mozog gyorsan, errõl készítek egy 30 frame hosszú blur-t, ekkor olyan képet kapok, mintha kb 3 frame-nél megnézte volna a golyó helyzetét, és közte tök egyenes vonalban blurrolt... ? Ez miért van...
per aspera ad astra
per aspera ad astra
jah megtalaltam a keyt.
Az üveg árnyéka azért nem sötét, mert a fény keresztülhalad rajta. A keresztülhaladott fényt pedig jelen esetben a foton map tartalmazza, tehát ahova a foton map szerint nem jut fény, ott az árnyéknak sötétnek kellene lennie. (Pl. a nagyító is szinte fekete árnyékot vet, kivéve a kis fénypontot...) Csak erre gondoltam...
per aspera ad astra
nah megvan a hiba max felulirja a forgatast, hiaba irok be 40.000 fokot kiszamolja az mennyinnek felel meg egy teljes elforgatason belul es azt irja be 😞(
Egy olyan "default" kamera, ami nem jelenik meg az objektumok között direkte... 😊
per aspera ad astra
(mert ugye perspektívábúl is lehet)
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
visible to camera-t.
tukrozodes/fenytores -ben latszani fog.
Alap dolog. Szerintem inkabb menj vegig a max tutorialokon, doksin. Nem olyan sok az, ha rendszeresen csinalod.
Passz... Sajna itt bent nem tudok Max-ban kísérletezni.
Szerintem néz körül a tárgy tulajdonság lapján. (Edit/Object properties)
Talán érdemes a render elements beállítások környékén is szétnézni a render menüben.
Talán az adott anyagoknál is akad lehetõség ilyen jelegû beállításokra.
Úgy emlékszem meg lehet adni azt is, hogy a rendereléskor mely tárgyak legyenek kiszámítva.
De úgy is meg lehet közelíteni a témát, hogy elõbb elkészíted a jelenet teljes renderelését. Ezt követõen készítesz egy maskot az adott tárgyhoz. A mask segítségével aztán PS-ben össze tudod úgy kompozitálni a képet, hogy a tárgy látszik, de a plane nem.
Valami ilyesmit követtem el akkor, amikor a weboldalunkra készítettem a klán logos képeket. Itt meg tudod nézni az kész képeket. http://www.rteclan.hu/Gabo/Web/
Valakinek legyen mar otlete a bajomra.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Megnéztem a tutorialt, de nem igazán értem a problémát. Ha mindent lépésrõl-lépésre úgy csináltál, ahogy ott áll, akkor mennie kellene a dolognak.
A taper modifier-nél ha azokat a beállításokat megtetted, amiket a tutorial ír akkor csak az amount értékén kell változtatnod. Ide nem csak pozitív, hanem negatív számokat is be lehet írni.
Ha ez megtörtént, akkor a testet editable mesh-é kell alakítanod. (Jobb klikk a módosító veremre és colapse all.) Ez után vertex módba kell dolgoznod és a soft selection csak ott fog mûködni, miután bepipáltad a használatát. Ha ezt követõen kiválasztasz egy vertex-szet a testen, akkor attól távolodva lesz hatással a vertex mozgatása a többi vertex-re, a falloff érték és a többi beállítás függvényében. A módosítás hatáskörét a vertex-ek színe alapján tudod megbecsülni. Normal selection esetén a kiválasztott vertex-ek pirosak, a nem kiválasztottak kékek. Soft selection esetén a kiválasztott vertex piros, a hatáskörben lévõk pedig fokozatosan változó színben jelennek meg.
Emberek azt hogy oldom meg hogy a kirenderelt kepen a scene egyes reszei ( mondjuk egy plane) nel latszodjon viszont az objectumon ott legyenek a plane -rol kapott tukrozodesek?
Nem tudom ertheto-e mit szeretnek?
Most tanulgatom a progit és az egyik tutorial-nál -modelling an apple- valami nem stimmel. Elkészítem a sphere-t a front viewport-ban, ahogy írja a tutorial, rá az alma textúra, majd taper és itt jön az elsõ probléma, mert azt írja, hogy a taper axis-nál a primary-t y-ra, az effectet xz-re kell állítani, csakhogy így nem az alma csúcsa lesz a csúcsa. Ezekután a további lépések egészen addig, amíg a soft selection-t aktiválom és módosítani kéne a fallof értéket. Nos én módosíthatom akárhogyan semmilyen hatása nincs. Szóval ez lenne a probléma. Ha valaki tud, legyen oly szíves és segítsen. Köszi!
Persze! Mint mondtam a textúrázás még sehol sincs. Az erezetet bumpmap-pal fogom megcsinálni. Arra is oda fogok figyelni, hogy a levelek színe-fonákja mind színárnyalatban, mind a felület csillogásában eltér egymástól. A szirmok és a levelek áttetszõségét azt hiszem szimplán translucency-vel fogom megcsinálni. (Az SSS inkább zárt, tömör felületek esetében érvényesül jobban.) A levelek cakkos szélét is a textúra fogja megadni.
[email protected]
Köszi