3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LionTR
SoftFX: én benne vagyok a taliban. (en is BME-s vagyok)

Ezt az uveggomb-caustics dolgot en is kiprobaltam, de en se kaptam tul jo eredmenyt, majd holnap dobok kepet, mar keso van, le kene utni a szobatarsaimat, hogy alugyunk mán 😊)

Nenad: nesze neked fotorealisztikus kép!! 😊) Állat a helikopter.

Gabo: en sem tudok egyebet hozzatenni, nagyon szep a modell, kivancsi vagyok a vegeredmenyre!

na tovabbi jo munkat mindenkinek (bar ez nem tul aktualis igy felegy utan, ugyhogy inkabb tovabbi jo alvast 😊

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

FRenkie
quasar:nem látom a képed 😞 ,irj llinket pls
youth:kurva jó lett a OBI-s panoráma!!!

mindenki:Itt van az órám még mindíg nagyon béta modellje.kicsit nagy lett a fájl ,de remélem megérte.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

SoftFX
Gondolom ez gyorsabb a beépítetteknél...
A vezetõ azt is mondta, hogy ez egy jópár éves leképzõ, de mindent tud...kevésbé felhasználóbarát, mivel programozni kell...

SoftFX

youth
Pixar a rendermant gyártja ha jól tudom ez egy render a filmekben szinte csak ezt használják...

Youth

SoftFX
Ja meg a Shake.

A mayán kívüli többi progi mit is csinál pontosan???

SoftFX

SoftFX
Ja ezeket a szofvereket használják:
Maya

Pixar leképezõs rendszere (nem jut eszembe a neve)

Digital Fusion
Adobe After Effect

Hardver:
kb 1GB memória a szerkesztõgépeket
egy "kis" renderelõfarm
+ extra kütyük (gömb, motion capture gép...)

A 3D-s Pixar leképezõ a végsõ kiszámoláshoz kell???

SoftFX

youth
A mozgó képeket ki kell kulcsolni ha jól tudom erre a Combustion is alkalmas de gondolom õk Flamet vagy Shaket használhattak azok gyorsabbak lényegesen... De van külön erre a célra írt progi Mokay vagy valami ilyesmi a neve de megnézem majd New media expon az is lesz...
Amúgy ezeket az elõadásokat ki adja? És fognak még elõadásokat adni?

Nenad: OKés!!! 😊

Youth

softx>combustion peldaul.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ja igaz youth de ez csak egy tesztkep volt MotionBlur teszkep... 😊 De a kovetkezoben majd lesz szep arnyek!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

SoftFX
Az az érzés: pl. a darus jelenet...Képrõl képre bemutatták mi volt a nehézség és mit hogyan változtattak...
Trükk e jelenetben:
Mivel észrevették, hogy a kamera nem mozog => a behorpadt fémet csak (ahogy ö mondta) ebben a kamera állásban lett "textúrázva". Ne úgy értsd, hogy csak az oldala+hátolja nincs textúrázva, hanem a "festõ" csak ebben a nézetben rajzolta meg a text.-t, és 10-fokkal balra, vagy jobbra már torzul a textúra.
Bár azt nem értettem miért nincs legalább 2-3 kocka átmenet a horpadásban, ott ugyanis az egyik képkockáról a másikra horpadt lett.
Külön jó volt, hogy a nyers és végleges változatok közt több lépcsõben (effektenként) mutatták be a változásokat, néha osztott képernyõn, egyszerre.

Trükk:
-eltüntették a felesleges elemeket a képrõl
-hozzáadták a változandó (3d-s) elemeket
-kicsit animálták

Csak azt kéne megtudni, hogy hogyan lehet mozgó filmrõl "ki retusálni" elemeket + mivel és hogyan kompozitálhatóak a külön lerenderelt rétegek.

SoftFX

bocsa nagy képért..

Na itt tartok a skyline-nal. Csak Wire kép. Mást még nem mutatok.

SoftFX
Aldaryn az érdekelt ebben...ha komolyan kell.
Én csak megkérdeztem, hogy lehet házilag és hogyan...
De úgyan azt mondta mint ti:
-üveggömb a tér közepére
-több kép/exponálási idõ felvétele kamerával
-hdrShop(összefûzõsdi)

Õk ezt igen gyakran használják...De a T3-hoz nem volt ez a lehetõségük.

SoftFX

youth
Jó a helcsi, de a föld felett van??? mert a kerék alatt nincs árnyék vagyis nagyon kevés ezért vagy felemelkedett vagy nem jó az árnyék szvsz 😊

Youth

Alardy, vedd kisebbre a Bucket size-t 32-25 kozott az idealis. 16nal megint lassab lesz 😞
10 es geometry samples a kepen
Sajnos nem vettem eszre hogy a rotort forgato resz nem forog 😊 kisse furan nez ki.

youth
Sziasztok!!!!

Csináltam egy cilinderes panorámát, vagyis egy cilinderre van ráfeszítve: Panoráma.mov csak ne lepõdjetek meg ha elõször csíkos kép jön be, 2 MB-ot letölti akkor bejön az OBI parkoló, kérlek nézzétek meg!!!

Köszi!

Youth

FRenkie
engem nagyon érdekel,fõleg hogy mitõl lett az az érzésed hogy nem is olyan távoli jövõ az...mert azt én is szeretném érezni😊mijen trükkök?

youth
Szia!!!

Engem baromira érdekel!!! mesélj a HDRI-rõl 😊)

Youth

SoftFX
Hi.
Most voltam egy elõadáson (ELTE-n), ahol a DigicPictures 2 emberkéje (ez a magyar csapat csinálta a Terminátor3 60 jelenetének utómunkáit) jött látogatóba.
Megmutatták mivel nyertek ET díjat a Siggraph-on.
Bemutattak jónéhány "belsõ" titkot a T3-ról.
Azt a döbbenetet, ami úrrá lett rajtam...látnotok kellett volna...azt a találomra/kb/itt csaltunk technikákat...
=> megnyugodott a kis lelkem, nem is olyan távoli jövõ ez.
Ha valakit érdekel mesélhetek róla...

Az elõadás végén meg is kérdezgettem a "Házilag HDRI-készítés" dologról...tökre segítõ készek volt.

Találkozó: most hogy vannak itt BME és ELTE -rõl hallgatók találkozhatnánk...

SoftFX

youth

Nekem az a kérdésem hogy amit bejelöltem a kjépen piros "körrel" ott mi lesz a fényel???? egyszerûen ott nem halad át fény??? végülis a szórt fény miatt oda is jut photon de nem a FÕ-fény irányából nem????

Köszi

Youth

youth
Nenad!

Csinálj lécci nagy képet a helikopterrõl!!! Aldaryn jó a kép!!!

Youth

Ams
kérek egy ilyen scene-t!😊

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

geometry samples lehet az, azt 10-re vettem. Analyticon van,
4,8,0.01
A duraton nalam 80. sajnos az elejen allt a csuszkam, olyan 140-150 korul van mar fordulatszam... 😊)

Szep a magyarazo abra.

a motion blurt jol be kell allitani, nekem is azt csinalta eloszor, most meg nem tudom pontosan melyik parameter allitja be normalisra > ugyhogy inkabb nem mondom, de mukodik nalam.
Itt egy teszt kep, itt meg nem oruletes sebesseggel forog a rotor 😊)

Aldaryn
Mivel vacakoltam vele, ezért beteszem:

Nálam a Vray motion blur-je elég furcsa dolgokat mûvel, és még nem tudom, hogy miért. Olyan, mintha egy mozgás elemi darabkáit venné csak, nem pedig az egész mozgást. Pl egy gömb egy görbe mentén mozog gyorsan, errõl készítek egy 30 frame hosszú blur-t, ekkor olyan képet kapok, mintha kb 3 frame-nél megnézte volna a golyó helyzetét, és közte tök egyenes vonalban blurrolt... ? Ez miért van...

per aspera ad astra

hihetetlen hogy motionblut egy komplex modellnal mennyi memoriat zabal(~400MB 50frames)

elhiszem, (fekete a nagyito uvege😊)) viccelek.

Aldaryn
Tényleg, komolyan! Itt van a kezemben, és nézem. Le nem tudom fényképezni... 😞 Gyakorlatilag a nagyító mögötti terület olyan, (ÉS EZ CSAK HASONLAT!!) mintha szimplán egy mattfekete (na jó, nem pontosan, mert a szobámban azért van GI ... 😊) ) árnyék és a caustics folt kombinációja lenne...

per aspera ad astra

milyen nagyito az te? 😄
jah megtalaltam a keyt.

Aldaryn
Állítsad be a 400000000....0000 fokot külön a key beállításainál. Szerencsére, ott nem számolja át! 😊)
Az üveg árnyéka azért nem sötét, mert a fény keresztülhalad rajta. A keresztülhaladott fényt pedig jelen esetben a foton map tartalmazza, tehát ahova a foton map szerint nem jut fény, ott az árnyéknak sötétnek kellene lennie. (Pl. a nagyító is szinte fekete árnyékot vet, kivéve a kis fénypontot...) Csak erre gondoltam...

per aspera ad astra

FRenkie
ezzel a hibával én is találkoztam,és úgy tudtam megoldani hogy kézzel forgattam és raktam le a kulcsokat,de 40 000 foknál ez nem jó megoldás 😊

a tegnapihoz hozzaszolva az arnyeknak pedig meg vilagosabbnak kene lennie, egy uvegnek nemigen van sotet arnyeka. Vanni van csak nem sotet, foleg ha lampa direkteb vilagitja meg.

nah megvan a hiba max felulirja a forgatast, hiaba irok be 40.000 fokot kiszamolja az mennyinnek felel meg egy teljes elforgatason belul es azt irja be 😞(

szervaltam egy helikopter modellt meg akarom porgetni a propellereket mint az orulet, de nem tudom jol beallitani a motion blurt. Furan nez ki. Bar mar nem emleszem az igazi hogy nez ki.(?) otlet? Mennyit fordulhat egy masodperc alatt?

Aldaryn
Amúgy a "perspective" view is egy kamera, csak "virtuális" (már ha egy program kapcsán ilyenrõl lehet beszélni... szóval, izé, kétszeresen virtuális... 😊 )
Egy olyan "default" kamera, ami nem jelenik meg az objektumok között direkte... 😊

per aspera ad astra

majd rajossz....

FRenkie
de ez csak akkor megy ha kamerából rendrelsz
(mert ugye perspektívábúl is lehet)

FRenkie
fle go,úgyx is mûködne hogy a rende rmelletti ablakban view helyett selectedet nyomsz és akkor csak a kijelölt objektumokat rendereli,és szerintem ettõl is ott marad még a reflect.

fle go
Gabo, nenad: koszi szepen a helpet, azt tudtam hogy van ilyen funkcio csak total elfelejtettem hogy hol, eddig csak 1-2 szer hasznaltam.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

torold="TOLOLD"

select plane>jobbegergombklikk>properties>TOLOLD a
visible to camera-t.
tukrozodes/fenytores -ben latszani fog.
Alap dolog. Szerintem inkabb menj vegig a max tutorialokon, doksin. Nem olyan sok az, ha rendszeresen csinalod.

Flego:
Passz... Sajna itt bent nem tudok Max-ban kísérletezni.
Szerintem néz körül a tárgy tulajdonság lapján. (Edit/Object properties)
Talán érdemes a render elements beállítások környékén is szétnézni a render menüben.
Talán az adott anyagoknál is akad lehetõség ilyen jelegû beállításokra.
Úgy emlékszem meg lehet adni azt is, hogy a rendereléskor mely tárgyak legyenek kiszámítva.

De úgy is meg lehet közelíteni a témát, hogy elõbb elkészíted a jelenet teljes renderelését. Ezt követõen készítesz egy maskot az adott tárgyhoz. A mask segítségével aztán PS-ben össze tudod úgy kompozitálni a képet, hogy a tárgy látszik, de a plane nem.
Valami ilyesmit követtem el akkor, amikor a weboldalunkra készítettem a klán logos képeket. Itt meg tudod nézni az kész képeket. http://www.rteclan.hu/Gabo/Web/

fle go
De nagy a csond...vihar keszul vagy mar az utan vagyunk?😊
Valakinek legyen mar otlete a bajomra.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ceas:
Megnéztem a tutorialt, de nem igazán értem a problémát. Ha mindent lépésrõl-lépésre úgy csináltál, ahogy ott áll, akkor mennie kellene a dolognak.
A taper modifier-nél ha azokat a beállításokat megtetted, amiket a tutorial ír akkor csak az amount értékén kell változtatnod. Ide nem csak pozitív, hanem negatív számokat is be lehet írni.
Ha ez megtörtént, akkor a testet editable mesh-é kell alakítanod. (Jobb klikk a módosító veremre és colapse all.) Ez után vertex módba kell dolgoznod és a soft selection csak ott fog mûködni, miután bepipáltad a használatát. Ha ezt követõen kiválasztasz egy vertex-szet a testen, akkor attól távolodva lesz hatással a vertex mozgatása a többi vertex-re, a falloff érték és a többi beállítás függvényében. A módosítás hatáskörét a vertex-ek színe alapján tudod megbecsülni. Normal selection esetén a kiválasztott vertex-ek pirosak, a nem kiválasztottak kékek. Soft selection esetén a kiválasztott vertex piros, a hatáskörben lévõk pedig fokozatosan változó színben jelennek meg.

fle go
Udv!
Emberek azt hogy oldom meg hogy a kirenderelt kepen a scene egyes reszei ( mondjuk egy plane) nel latszodjon viszont az objectumon ott legyenek a plane -rol kapott tukrozodesek?
Nem tudom ertheto-e mit szeretnek?

Segít valaki akkor? Még mindig ugyanaz lenne a problémám:
Most tanulgatom a progit és az egyik tutorial-nál -modelling an apple- valami nem stimmel. Elkészítem a sphere-t a front viewport-ban, ahogy írja a tutorial, rá az alma textúra, majd taper és itt jön az elsõ probléma, mert azt írja, hogy a taper axis-nál a primary-t y-ra, az effectet xz-re kell állítani, csakhogy így nem az alma csúcsa lesz a csúcsa. Ezekután a további lépések egészen addig, amíg a soft selection-t aktiválom és módosítani kéne a fallof értéket. Nos én módosíthatom akárhogyan semmilyen hatása nincs. Szóval ez lenne a probléma. Ha valaki tud, legyen oly szíves és segítsen. Köszi!
SaWo
Gabó eszméletlen szép! Ugye haintasz rá majd egy iszonyat dúrva textúrát, vagy shader-t? Pl egy Prazil Adwanced WAX?? 😊

Flego:
Persze! Mint mondtam a textúrázás még sehol sincs. Az erezetet bumpmap-pal fogom megcsinálni. Arra is oda fogok figyelni, hogy a levelek színe-fonákja mind színárnyalatban, mind a felület csillogásában eltér egymástól. A szirmok és a levelek áttetszõségét azt hiszem szimplán translucency-vel fogom megcsinálni. (Az SSS inkább zárt, tömör felületek esetében érvényesül jobban.) A levelek cakkos szélét is a textúra fogja megadni.

fle go
Gabo: nekem tetszik a rozsa, de kicsit muanyagos erzest sugall, lehet hogy ez meg a taxtura hianyanak koszonheto, remelem a levelek kapnak erezetet, meg a rozsa szirmoknak majd valami franko barsonyos anyagot kell osszahozni. Alakilag szerintem ok.

fle go
Aldaryn, nenad megtennetek hogy a scene-t elkulditek mailban ezt nekem meg tanulmanyoznom kell!
[email protected]

Köszi

Azért a többi topik lakó véleményére is kíváncsi vagyok! Szóval ne kíméljetek!