3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg majd küldök egy scene-t, jobban mondva felrakom ide, mert nekem igencsak 10-20 perces renderidõket produkál a Vray... CSupán megnézni, hogy mi eheti meg a teljesítményt egy viszonylag egyszerû scene-ben...
per aspera ad astra
talan ez is jo, (ranezesre)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
majd megkerdek valakit mert keresovel is nehez megtalalni mer annyi vonatkozasa van az irradiance szonak
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Szóval jól jönne egy hely, ahol meg tudom, hogy melik furmányos nevû kapcsoló mit és inkább: Miért csinál...
per aspera ad astra
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
sokat lehet segiteni a dolgon ha beteszel egy lampat ami arnyekot is general, igy lejebb lehet menni a settingsekkel anelkul hogy flickerelne.
madj irok egy tutot az egesz animacio generealasrol vrayben
ja één is észleltem e vibrálást,akkor gondolom ez a "flickerelés".Még csak most ismerkedem a vray-el,szal minden alapinfó is jól jön,megnézem ezzel a sfimc.-vel is.
Sajnos ez van 😞. ha igy csinaltad akkor valami ne stimmel a vrayinstalloddal. (nem kene flickerelnie.. egy cseppet sem)
II.: Ha az elõzõ nem hozott javulást: Rakj fel egy Partition Magick-et, azzal a vinyó üres helyén on the fyl is tudsz új partíciót csinálni, csinálj, és pakold át oda a dolgokat. Majd WinXP reinstall... Persze így a "telepített" progijaid elvesznek.
III.: Biztos van ilyen is...
IV.: Egyszerûen manual törld az XP-t egy bootlemezrõl. És úgy installáld újra, azonban így is elvész a reg. Bár mondjuk az, az ami szemetelõdésre fokozottan hajlamos... Úgyhogy mindenképp törölni kellene...
per aspera ad astra
Akkor rakjál fel egy icq-t és beszéljük meg a dolgokat!Ez igy nem mehet tovább,szoval neked is és nekem is engedni kell bizonyos téren,a helyzet alakulásáért én legalább annyira felelös vagyok mint te ezért a többiektöl elnézést kérek veled pedig remélhetöleg icq-n tisztázom a dolgokat....
http://druglord.buzz.hu/ ;)
per aspera ad astra
😊
Érdekes ez az üvegdarab. Designos... Egy közeli shot nem lenne rossz róla, vagy lehetne kombinálni egy kis matt krómmal.
Nenad: Eleddig mindig élvezetes volt, ha képet raktál be, okítás, avgy csupán esztétika céljából, úgyhogy ne hagyd abba. Persze, ha épp nincs képed, amit berakhatnál, akkor ne rakj be. Máskülönben nyugodtan.

per aspera ad astra
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Youth: ez brazil
...valamikor majd kitalalok valamilyen kompoziciot de az tiszta uveg meg chrome lesz😊)
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
tudja valaki hogyan lehet selection grouppokat létrehoznI?
tehát egy gombbal kijelölni több objektumokat,de úgy hogy nincsenek egy groupban?
Te most brazillal számoltatsz avgy vrayel?
Youth

Es ezt kapom ha rendes plane van az object alatt😞 ugyan azokkal a beallitasokkal.
Ja bocs az elozo kepnel a kor sugara nem valtozott az mindig 25 volt igy hat nem is nagyobbodhatott.
Aki megnézte a 2. videót, mondja már el hogy soft-selectiont festet az ürge vagy vertex-paintozott!!! Lehet maxban soft-selectiont festeni????? és a videóban???
Elõre is köszi!
Youth
Brazil glass, Absorption engedelyezve (nagyon halvany kek szin)1 db brazil light aminek a multiplier 1, Image Sampling controll: 0/2, view rate csak 15 ( erre majd meg visszaterek, hogy miert), direct illumination (sky light, feher), Indirect illumination engedelyezve, sky light nem)a GI -3/0, es a background enviromentbe van HDRI.Ja es 200000 photon van megadva a max search radius mindig 25.
Szoval azt tapasztaltam hogy ha a minden beallitas marad csak a photon in estamite szamat minel kisebbre veszem annal nagyobb korben es asszem elessegben jelenik meg a caustics, ime a kepek is. 3-4 perces render.
Ami azt illeti nekem meg az is erdekes hogy ha sima planera rakom a targyakat akkor csak nagyon ritkan 100 bol 3 szor ad causticsot( nem tom miert) ha viszont a CSG servernel engedelyezem a ground planet minden gond nelkul mukodik. Ezt nem ertem hogy lehet. Ami meg a view ratet illeti azt vettem eszre ha elinditom maxot es renderelgetek,barmit ha 15-on hagyom akkor eleg jol megy a brazil de hacsak egyszer is atallitom 20-ra a megjobb eredmeny erdekeben na onnantol amit addig 3-4 perc alatt kirenderelt azt legalabb 20-30 perc, ennek se tudom az okat.
Nem e vray abszolut stabil, a gepeddel lehet a bak vagy max van megkavarva, fent van mellette brazil es fr is, semmi akadas (nagyritkan brazil egy honapban egyszer ketszer,nabum az semmi, )Fr viszont eleg bugos. 😞
Mind1. Majd átírom azt is...
Nenad: Tök jó ez a fû! De pl. miért nem használsz egy Shag:Hair-t? Sokkal könnyebben kezelhetõ, ha már úgyis VRay-el akarsz renderelni! (Van polygonos kimenet, szóval azzal sincs baj...)
Mi ez a pályázat? Van végre kiírt Design21 pályázat?
Kezdek kicsit ideges lenni Vray-re. Minden további nélkül random elszáll. Függetlenül minden körülménytõl, megterheléstõl, stb... Már újraraktam. NEnad, amúgy az a verzó van, amit tõleg töltöttem le...
Gondolom újra kellene rakni az egész gépet, de azt hiszem ez már marad az új masina vásárlásáig...
per aspera ad astra
youth majd lesz, de nem ebbe akarom megcsinalni, van egy jo otletem.

http://free.x3.hu/losmurdello/anatomia.rar
Köszi
Aldaryn: nem spóroltál a karakterekkel!! Szép írás 😊
Youth
Ki is mentem magamnak, szep munka!
per aspera ad astra
Photon mapping
Az eljárás röviden...
Az eljárás során egy rakatt fotont lõ ki a rendzser a fényforrásokból, amik adott iterációban össze-vissaz pattognak a felületeken, méghozzá úgy, hogy figyelembe veszik a felületek tulajdonságait, és ezek alapján akár igazi fény fotonok lennének, meg is változnak közben.
A legelsõ ütközést általában figyelmen kívül szokta hagyni a rendszer, hiszen ez gyakorlatilag a direkt megvilágítás lenne. (Bár erre is van lehetõség, hogy a direkt megvilágítás is a fotonmap-ban legyen tárolva...) Ezek után viszont rögzíti a fotonok becsapódási helyzetét 3D-ben. (A többi salangra itt most nem térek ki, mint pl. diffuse és specular bounce közti különbségek stb...) Ez a becsapódási map lesz gyakorlatilag a fotonmap. Ezen csupán pontok vannak rögzítve, és a pontokhoz tartozó értékek... Errõl ennyi elég is.
Megvilágítás leképzése...
Mivel a fotonmap csupán egy adag pont, és ezekhez tartozó fényérték, rendereléskor (vagy elõtte...) szüksége van a rendszernek egy eljárásra, ami ebbõl a map-ból számunkra is látható eredményt fabrikál (Irradiance estimate) Ehhez a passhoz tartoznak a nevezetes "Search Radious", és "Photons in estimate" értékek. Ezek mind Brazilban, mind VRay-ben nagyon élesen befolyásolják az elkészült fotonmap kinézetét.
Az Irradiance Estimate-nek egyetlen feladata van tehát: Mint a nevébõl is adódik, megbecsüli (kiszámolja...) a adott helyre jutó fényt a fotonmap alapján. Ehhez a következõket teszi: Elsõ lépésben veszi a vizsgált területet, és felvesz körülötte egy R sugarú területet (Ez a terület lehet gömb, elliptoid, stb...) Ez az R sugár a Search radious. Mint a neve is sugallja, a keresési sugárról van szó. Ebben a sugárban vizsgálódik adott iterációban az Irradiance Estimator. Ezután nekilát, és elkezdi keresni a fotonokat, N darab fotont feldolgoz ezen az adott sugáron belül, ha ezt az N darabot feldolgozta (Általában középrõl keres polárisan a mintából indulva...) akkor tovább is lép (az átlagolás után) a következõ mintára (iterációra...) és a többi esetlegesen még R-be esõ fotonnal nem is törõdik. Az N értéke a Photons in estimate.
Szóval megvan az N darab foton R-en belül. Szuper, ezeket a fotonokat az Irradiance Estimator átlagolja, és ebbõl megkapjuk az aktuális mintára esõ féynértéket.
A fenti okfejtésbõl következik tehát, hogy a két nevezets érték beállítása nagyon keményen befolyásolja a keletkezõ képet...
Gyakorlatiasabban....
Tegyük fel, hogy van egy fotonmapunk, amibõl a scene minden 10 egységére 2000 foton jut.
Hamost R-t 10-nek és N-t 2000-nek választjuk meg, akkor elméletileg optimális a map. Egy 10 egység nagyságú területen az ott lévõ összes fotont feldolgozzuk... Azonban mi van, ha 10 egységben a fotonok nagyon változó intenzitásuak? Ez esteben el fogjuk veszteni a felbontást, hiszen egy éles, fénylõ vonal, és a mellette még 10 egységen belülre esõ sokkal halványabb fotonok átlagát fogjuk kapni, ami az éles csík fakulását, és a halványabb részek felfénylését eredményezi.
Ez esetben vegyük lejjebb R-t pl 2-re, ekkor már sokkal tagoltabb mapot kapunk, azonabn a gyorsítás érdekében nem árt, ennek megfelelõen N-et is lejjebb venni.
Egy másik eset, hogy R nagyon nagy, és N kicsi, ez esetben rengeteg foton nem kerül majd feldolgozásra, hiszen N elérésekor a folyamat leáll, és nem keres több fotont, még akkor sem, ha pedig van ott...
Amikor R és N is nagyon nagy, pl esetünkben 100 és 1.000.000 egy szép elmosódott foltot fogunk kapni, annak ellenére, hogy majd az összes fotont feldolgoztuk...
Leginkább a fontonmapok által keltett árnyékokban látható ennek a két értéknek a kapcsolata igazán, hiszen ha adott R-hez túl nagy R-t választunk pl. akkor az árnyék széle is határozatlanabb lesz, és elmosódik. Itt tényleg szépen megfigyelhetõ, és sokkal emberközelibb a felfoghatósága.
Másik gyakori effekt a szemcsés fotonmap. Gondoljunk csak bele: Ha R túl kicsi, túlságosan diszkrét pontok fognak létrejönni. Fõleg, ha N is nagyon kicsi. Kicsi R értékek esetében N megválasztása a kulcs. Hiszen: N vizsgálatakor a rendszer középrõl indul, és megyen kfelé R-en, ha eléri N-t, hiába van R-ben még egy rakatt foton, rossz átlagolt becslést fogunk kapni a féynértékre adott R-en...
Remélem érthetõ volt, amit írtam, és segít egy kicsit egy-két embernek.
További jó fotonmapozást!
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Vray-el készült képek...
Youth
Látom a causticsal sok ember erdeklodeset felpiszkaltam😊)
Egy kerdes van-e arra lehetöség hogy maxot visszaállitani defaultra ugy ertem minden a gyari beallitasra álljon vissza, meg lehet ezt csinálni?
Kezd hulyesegeket csinálni a maxom elálligattam csomo dolgot😞