3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

alardyn? namost akkor mi van a feluleti erdesseggel szinnel stb? :)
"Dispersion>The ability to refract light based on the material's structure"

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

FRenkie
"így a fény nagy fénytörésnél értékû anyagokbanelég "
szép:) de értem köszi.és ezt a causticsal izzítjuk be nem?szal hogy lássuk is a visszaverõdõ sugárkákat ..?..

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
A fény mivel (általában... :) )több hullámhosszú részbõl tevõdik össze, a féyntöréskor hajlamos hullámhosszok szerinti diszperzióra, mivel a fénytörés függ a hullámhossztól, az egyes hullámhosszok különbözõ mértékben törnek meg, így a fény nagy fénytörésnél értékû anyagokbanelég látványosan szétválik, pl. egy prizma erre jó példa...

per aspera ad astra

Ams
a mélcím a tesómé... még mikor regisztráltam nem gondoltam volna hogy idáig maradok. de megkaptam thx.

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

hmm, csak ugy most eszembe jutott az eddigi leghasznosabb pluginom (a renderereken kivul) a color correct. Gyakorlatilag maxon belul majd minden szin/kontraszt/hue/saturacio stb el lehet vegezni amit enelkul csak Photoshopban vagy ahhoz hasnoloban lehetne. Pl faszan lehet displacemappot is, vagy bumpot generalni az eredetibol, monochromizalva. aztan egy kis plusz kontraszt.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

:)) diszperzio 3dben azt jelenti hogy a fenytores a materialtol fuggo dolog. (most nem az IOR-re gondolok termeszetesen) Szin, bump, fresnel stb.

fle go
Aldaryn: koszi a file-t. De ha ez is gazos lesz akkor neked annyi :)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Diszperziót én kémiából tanultam :)) A kolloid rendszereknél, úgy emlékszem a diszpergált rendszer egy olyan folyamaton megy végbe mely által a keverék részeit különválasztottuk... szóval a diszperz szó valamilyen elkülönülést jelent pl ha homokba kavicsot teszel a kavics "részecskéi" nagyobbak a homok részecskéi kisebbek ezért elkülönülnek, durva diszperz rendszert alkotnak... Javítsatok ha tévedek... Mondjuk most kémiából eddig 2-esre állok szóval sokat higgyetek nekem :DDDD

Bye

Youth

FRenkie
Al.!mi a a diszperzió?mire jó?

ams csekkolja emailt 5 perc mulva,

Ams
splutterfish brazil rs v1.0.0 cracket plz!

LionTR
Na, ezt meg is nezem magamnak!

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

mármint gabo #6181-re írtam, bocs
köszi a segítséget. Idõközben rájöttem én is.
Aldaryn
Wow! Gépgyilkoló file! Jeeeee!
Persze, felrakom megint: KillPC.zip... :D

per aspera ad astra

fle go
Aldaryn: beszart a gepem, a filet amit meg letoltottem semmit nem tudok vele csinalni, ha akar melyik eger gombbal kattintok ra azonnal szetfagy minden, odaig hogz megnyissam maxban el se jutok

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Aldaryn: azt a scenet amit felraktal rakdfel legyszives megegyszer valami mas neven mert attol csak raklikkelek miutan letoltotem es total szetfagy a gepem!!!!!! Nem tudom nem-e hibas a file.
Koszi

Aldaryn
Flego: nem tudom, mit vacakol a képeddel annyit. Persze, jobb fotonmap beállításokkal nem renderel olyan csúnya hosszúakat...
Itt egy scene, szinte alapbeállításokkal:
Csak érdekesség képpen, diszperzió nélkül kevesebb, mint 1perc volt nálam a renderidõ. Diszperzióval majd 4... :((
(Ja, a képen elég kevés foton van, kb 500E...)

A scene (dispersion.rar)

per aspera ad astra

Aldaryn
Tényleg iszonyatosan lassan dolgozik ezzel a scene-el a Brazil... Szinte már-már siralmasan lassan. Amúgy ez egy olyan aspektus, amire ezidáig még csupán ötletem sincs:
Egy szimpla üveges scene... összerakom, kész, renderelek, oké, 5-6 perc... Szuper. Kicsit tweakelem, dolgozgatok vele, és szépen felkúszik a renderidõ 20-30 percre!!!! Pedig szinte LÉNYEGI módosítást nem is csináltam...
Gondolom, van valami összefüggés a háttérben, de ide nem nyúlik ki az amúgy is szegényes technikai ismeretm... :(

per aspera ad astra

softx bodypaint 2...

ja, arra. ha tukrozodes van rajta nemtom hogyan kezeli le a dolgot, bar most eleg limitalt a nezopontot de egy nyitotabbnal jo sok plusz szamitas lehet benne, erre gondoltam.

fle go
a masik HDRI az a sky lightnak volt beteve de kikapcsolva lett kirendelve a kep mert ha bekapcsoltam hulyeseget csinalt a renderben.
a plane meg a CSG servernel talalhato Ground Plane van engedelyezve erre gondoltal hogy nem mindig jo?

FRenkie
nenad:köszi az elismerõ szakavat!
énsem tudom miért,de a barzil tényleg kurva lassú...

nem ertem miert hasznaltal 2 darab hdrit(??), ez az egyik, a masik szerintem nem minden esetben kifizetodo hasznalni a brazil plane objectet, amugy meg ezenkivul fogalmam sincs miert ilyen tetu lassu.
Megcsinaltam vrayben (4millio fotonnal) ott egy masfel perc. Szerintem Alardyn lehet megtalalja benne a hibat, lehet csak ujra kell epiteni a scenet.(?)

fle go
nenad passz, ha gondolod felraktam a scenet nezd meg mi lehet a bibi...mondjuk annyit tudok hogy a photon map serveren a photon multiplier csak 0.7-en van ettol nem eg ki annyira a plane az uveg alatt.
Ja meg a gepemben 2 db 450Mhz proci van csak gondolom az is sokat szamit a renderidonel

valamit elalitottal eleg homalyos a caustics, ezt sokkal kevesebb phtonbol meg lehet csinlalni, ugy ertem szep a kep, csak ehhez nem kell 2milla photon, 50-70.000 bol kijon szerintem
megnezem.

youth
Szia!!!

Jó lett tényleg, de minek 2 milla photon???? azért ilyen kis képnek 1 óra + 25 perc szerintem sok... most már vágod a témát, szerintem játszál a renderidõvel... úgy értem hogy próbálgasd a beállításokat és próbáld meg fél óra alá vinni és nézd meg milyen minõség lett...

Youth

fle go
Na vegre sikerult szerintem valami egesz jo beallitast csinalnom, most mar kezdek kepbe lenni caustics ugyben. Mondjuk ezt a kepet 320*240,1h 25perc ideig renderelte nem semmi! 2millio photon, image sampling: 0/2, view rate 20, sima sky light van, meg a background enviroment map-ba van beteve egy HDRI.
Kivancsi lennek ezekkel a beallitasokkal a VRay mennyi ido alatt renderelne ki...gondolom hogy gyorsabban az erdekelne mennyivel gyorsabban, nenad teszel egy probat? Felteszem a scene-t is.
meg itt a scene www.freeweb.hu/flegos/caustics.max

ezen a siteon gyonyoru texturak vannak akinek esetleg kell. Hires 1600*1200 altalaban es rengeteg fele.(fotozott)
http://www.mayang.com/textures/
Annyira megteccet hogy csinalok is majd egy kis kepet az egyik fa texturaval

A fule MUVESZIEN van megoldva, gyonyoru. Anatomiailag nem helyes(ha erdekel vkit) de fantasztikus megoldas. Ez nem akarmi. Nagyon egyszeru szep vonalak. Behalok.

vrayel keszult ott van alul a csikon. :)

ps a no pofija egy kicsit mona lisat juttatja eszembe, a szajat/orrat kiveve, csak a tekintet.

SoftFX
Egyre szuperebb & gondolom egyre többet számol...
Milyen renderelõt használsz???

SoftFX

SoftFX
Ezek a progik kinek vannak meg?
(Digital Fusion, Adobe After Effect, Shake, Maya 5.0, pixar Renderman)

Találka...én sem mostanra gondoltam, de jövõ héten lehetne...ha mindenkinek jó.

K.András: nem, õk mind a kettõt használják.

És végre itt a kép a nõi fej-rõl, amin dolgozom...
/kockából készítettem, Polygon-ban./
A 2 fél illesztése NEM VÉGLEGES.

Van is egy kis gondom vele:
Ha rárakok egy UVWMAP-módosítót, akkor a 3dsmax 5 szó nélkül kilép...
Pedig 100-ból egyszer megcsinálta...de pont nem mentettem le :(
SEGÍTSETEK!!!!

SoftFX

a modellt ingyen le lehet tolteni a digimation.com-rol ha kell valakinek esetleg. itt

nem valtozik a targyon meg az anyag ha ranyomtad es a helyere(material editor slotban) utanna ujat teszel. marad az anyag az objektumon. Visszevenni a materialeditorban pedig amikor get material valaszot (amivel mindig is berakod oket) es ott baloldalt a menuben valaszd a scenet es meglatod milyen matok szerepelnek a scenen es akkor vissza tudod tenni a matot a slotba tovabbi editalasra.
van egy masik modja valamilyen pickererrel de az most nem ugrik be

ams, sok sok photon ennyi...

itt van a mblur egy ujabb verzioja, meg tegnap eccaka lett kiszamolva. Majd szeretnek ra tenni egy kis posfujast vagy ilyesmit de meg nemtom hogyan. Egyszer. Viszont kivancsi vagyok az egeszre Finalrenderben, annak sokkal gyorsabb a MotionBlurje.

Én meg azt szeretném kérdezni, hogy van ugye a material edit és a legnagyobb slot kiosztás benne 6*4, ugye? Há nem? Há de. Na akkor asztán mi van akkor ha nekem 24-nél több anyagot kell csinálnom, vagy több tárgyam van mint 24? Ha ezt meg lehet oldani, akkor hogy oldjam meg azt ha van egy tárgyam és ráraktam az anyagot, de nekem a 25. anyag már nem fér be az editorba, és egy másik anyag helyére kell tennem a 25. anyagot akkor az elõzõ anyag a tárgyon nem változzon meg. remélem érthetõ voltam. :)

Ams
Nenad & Aldaryn: caustics-nál mi az a paraméter ami ilyen "szálkássá" teszi a lapra vetõdött fényt?

fle go
Frenkie: szerintem is leesne az oratest mert joval nehezebb mint a szijja, egyebkent franko.
Letoltheto a discreettol a 6-os max 30 day trial (5-ost se tom hasznalni)

Frenkie! Marha jo! Nagyon vagany! Szuper! :)
(annyit szuggesztalnek :) hogy az ora testenek a sulyat vedd nagyobbra, szerintem az lecsuszna, tehat az kerulne a vegen alulra, persze nem 100% de valoszinu)
Nagyon franko-Frenkie! :)

Frenkie:
Szívesen segítenék, csak tudod a szokásos... A tûzfal miatt nem tudom megnézni.

"LOL..." biztosan az a sok idiota first person shooter szetcseszte az agyadat. Hat igen...
Te eddig egy oran kivul egy nevetsegesen lemodellezett auton kivul aminel meg a lanyka is a ki kezdo sokkal PONTOSABBAT/szebbet csinal, nem mutattal semmit sem.

Emlekszem amikor ott voltunk hogy mutatasd meg eppen mind dolgozol az oran kivul meg a rhino tarining materialban szereplo 5 perces egeren kivul nem tudtal mutatni semmit sem.(ami szinten ketseges hogy te csinaltal e hiszen benne van a packageban) Ugy tunik ez ma is igy van.
De mondok valamit. Unom az undorito modorodat. Csinald csak, aztan nagyon meg fogsz lepodni egy szep napon.... Azt tanacsolom most hagyd abba, nehogy azt hidd hogy a net nevtelenseget, es mindent megteheteket biztosit szamodra. Ilyen ember mint te nyilvanvaloan kozveszelyes aki meg napok mulva is ezeken a dolgokon ragodik.
Nem, kerul nekem semmibe sem, hogy telefonaljak egyet, es orommel megteszem ha egy ilyen feregrol van szo.
Moderald magad vagy, viseld a kovetkezmenyeit. Gondold meg hogy mit valaszolsz erre, vagy hogy egyeltalan valaszolsz e.
Nem viccelek.

K.András
"nesze neked fotorealisztikus kép!! "
Igen valaki csinált egy modellt és lerenderelte, de nagy munka...Vagy beteszek egy csavarhuzot lerenderelem és kész a fotoreál kép,LOL...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
A digital fusion is kompozit prg,szoval ha azt használják akkor a shaket nem, valszeg...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

FRenkie
a én modellemet is nézzétek meg!
#6223 please+!

Aldaryn
Na, ez hülyén hangzott, szóval: szabvány... maradjon ennyiben

per aspera ad astra

Aldaryn
A renderman egy idõs, és eszméletlenül tetü lassú program...
De a Pixaros embereket idézve: "Ha van 1024db gépünk egy renderfarmon, akkor KIT ÉRDEKEL???!" :D
Amúgy eszementül flexibilis. Szinte teljesen nyitott, és a Shader leíró nyelve kb. nem kimondott szabvány. Brazil is pl. renderman kompatibilis shader leíró nyelvet használ...

per aspera ad astra

Aldaryn
Viszont itt most csupán a fõ fényforrásról volt szó, és arról, hogy az üveggömb hogyan áll a fõ fényforrás útjába...

SoftFX: Kösz a tippet, de kétlem, hogy el tudok ugrani, Annyira, hogy azt sem tudom, be megyek-e egyetemre egyáltalán. Elég jól megfáztam,... pedig már azt hittem vééége. :(

per aspera ad astra

marha jol nez ki a model! :)
Eh ha masert nem azert jarsz meg jol vrayel mert gyorsan tudsz errol a fasza kis jarganyrol egy kis korbeforgos animot renderelni peldaul.
csinaltam egy masik helikoptereset. Csak meg mindig rendereli az arva.. :)
(ez peldaul sokkal sokkal gyorsabb lenne frben)

x4 helyett x3 bocs

én sem, pedig mikor beraktam láttam.
asszem http://free.x4.hu/quasar/skyline.jpg
most probálgatok anyagot rá, azt majd máskor felrakom. V-ray-jel fogom csinálni, de ezt még a viták elõõtt eldöntöttem, mert a videokrol tanulni könnyebb volt. Kár hogy a Brazilnak nincsenek video tutorialjai. Ja és a texturámat BP3DR2-vel egészítem majd ki.

LionTR
Quasar: én sem látom a képet.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::