3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fluga
valakinek van ötlete esetleg az én problememre is?

K.András

http://druglord.buzz.hu/ ;)

K.András
Miért nem rakja be nekem???

K.András
Változtattam a világitáson ilyen lett:

FRenkie
NENAD köszi szépen!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

SoftFX
Aldaryn: Akkor jösz jövõ kedden (14.-én) 15:00-ra a Gellért-Szálló elötti kúthoz???

Aki tud jöjjön okt. 14.-én 15:00-ra a Gellért-Szálló elötti kúthoz. Találkozó...

Én is menni szeretnék a NEW MEDIA EXPO-ra...

SoftFX

fle go
Aldaryn: jaja transparent be van pöccintve, es pedig azert mert ha kikapcsolom a legjobb minosegben kirenderelve is szemcses lesz az üveg, nem tom miert😞( Egyebkent csak 200000 photon van csak Emittedre van állitva és azért lett ilyen, nem értem még teljesen az összefüggéseket, de holnapra elészül egy jó kép majd felrakom azon már elég jól kikisérleteztem az üveg dolgokat. De azon is van (lesz)transparent shadow.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fluga
mármint az effekt megjelenik a vfb-ben, de ki nem irja discre a kis drága.

fluga
sziasztok srácok!
video posttal lenne problémám, méghozzá az, hogy az effekteket nem számolja ki a drága kis gépem. van egy output event (ami jelen esetben egy targa szekvencia)

igy néz ki.
mit rontok el, hogy a virtual frameben megjelenik, de magába a fileba már nem irja bele magát?

K.András
Van az üvegen egy kis thin wallrafraction lehet azért találod vastagnak),világitáson változtatok az biztos,thx.

Aldaryn
Hát nem, nem hogy ennyit nem ért az egész, de még csak sokkal, de sokkal kevesebbet sem.
És mind a kettõtökre szükség van itt!

...

Flego: Jaj, most láttam csak a poharadat! Pofás! 😊) Eddig nem hozta be a böngészõm... Jól látom, a transparent shadows be van kapcsolva? Mert ha igen, azt még pöccintsed ki... ha nem, akkor: Wow, jó sok foton...

per aspera ad astra

Aldaryn
Hidd el, a mostani modelled SOKKAL jobb lett, viszont továbbra is vastagnak tartom a számlap egyes elemeit, kcisit szerintem lehetnének vékonyabbak, de hát igazából ezt te tudod, mert nekem nincsen referenciám errõl az óráról, csupán pl. az újságokban mostanában annyira divatos órareklámokra hagyatkozok...
Amúgy ebben a modellben már nagyon jól kihasználtad a NURBS adta lehetõségeket, az "összedolgozott felületek, stb... nekem nagyon bejön.

Mellesleg szerintem hiába van benne 4 omni fény, túl kontrasztos és éles a kép. Talán 2-3 area fényforrás sokat segítene a dolgon, fõleg, mert az apróbb részletek kevésbé lennének hangsúlyosak és diszkrétek a képen... Persze ez inkább személyes vélemény, sõt, AZ. 😊

per aspera ad astra

K.András
Figy,béküljünk ki,nem ér annyit az egész hogy ezért elmenj!Szükség van itt rád hidd el nekem!Nagyobb mint rám...

K.András
Elöször is thx,textura egyedül a számlapon van ami megmarad,a szijjra azért raktam ezt mert hirtelen ezt találtam 😊) valami krokodil vagy kigyobört szeretnék rárakni,világitással elég sokat tököltem és érzem hogy még valami nem jo vele, ha ötleted van szivesen veszem!!!Meg majd felrakom hogyan van bevilágitva egy rectangle van benne meg 4 omni fény,a számlapon van textura(a csikozások ami középre futnak),és igen ez a második breitling csak azt nagyon szarul rendereltem le és már nincsen meg a modellem sem, valahova eltünt pedig a model szerintem brutál volt...
Régi Breitling

fle go
Aldaryn: köszi a caustic-os kiegészítést vagy inkább helyesbítést!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Hümmm... Ígéretesnek tûnik.

FRenkie
ez nagyon jól fog jönni

Aldaryn
Hmm... Az igazat megvallva eddig is meg lehetett csinálni mindenféle linkelést a paraméterek között, csak sokkal bonyolultabb volt.. 😊 Minden esetre jól jönne egy átlátható kezelõfelület ehhez, mint manuálisan animációs kontrollerekkel megoldani ezt. 😊
Szerintem ez az egész project teljes egészében a már meglévõ dolgokat fogja használni, csak VisualMaxScript-ben ír hozzá egy normálisan átlátható UI-t, ami egy kattintásra/draggelésre redukálja az eddigi pár lépésbõl álló melót....

per aspera ad astra

Aldaryn
Nagyon komolyan néz ki! A modell szuper lett, az alap fém is szép, de a bõr, és a többi anyag, és fõleg a bevilágítás azért még egy kis melót ígényel. 😊 Textúrákat raksz majd rá? Vagy mindenképpen ilyen makulátlanul tiszta lesz?
Ez nem az elsõ órád, ugye?

per aspera ad astra

Aldaryn
Csak én vagyk k***a álmos, vcagy tényleg változott az SG fórum? 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Rakjad annak a lenycsének az IRO-t 0.5-re, és meglátod!

per aspera ad astra

FRenkie
ewboldalon nincs fetn sehol,ftprõl ,vagy DCrõl tudod letölteni

FRenkie
de azt semmiképp sem tudod beállítani hogy a üveg fúkuszáljon vagy szórja a fényt,ez csak a geometrián függ

FRenkie
mebocsájtok 😊

Aldaryn
Ez így nem jó, bocs, de nem pontosan gondolod a dolgot:
Nem lehet olyat, mondani, hogy ekkora keresési sugár, meg ekkora estimate érték minden esetben éles képet fog eredményezni. Általában pont a maga estimate szám az, ami a túl elhomályosult képet eredményezi, mivel egy adott területen belül túl sok foton kerül átlagolásra, a túl kicsi R pedig szemcsésedéshez vezet. Nincsa mit tenni, minden scene-nél, tweakelni kell, meg kell keresni az egynesúlyt a kettõ között, és ennyi az egész.

per aspera ad astra

Aldaryn
A Prepass Type azt határozza meg, hogy miként kerüljön gyakorlatilag feldolgiozásra az általad beállított fotonszám.
A Prepass lényege, mint az a nevébõl is kitûnik, hogy egy elõ pass, ami annyit tesz, hogy mielõtt ténylegesen kilõné a fotonokat végez a rendszer egy mini kilövést.. 😄 A beállított fotonok számának 10%-val. De maximum 100.000 fotonnal fényforrásonként. Ezután megnézi, hogy ezekbõl a tesztfotonokból mennyi valós, a képalkotásban szerepet játszó foton (Melyek nem szálltak ki a scene-bõl a nagy büdös semmibe...)
Ezután a Prepass Type szerint újrakonfigurálja a fényforrások által kilõtt fotonszámot, és lefoglalja a fotonok eltárolásához szükséges minimális memóriát.
Map Type: Ekkor csak a tároláshoz szükséges érték kerül meghatározásra, pl, ha a fényforrásod 2000000 fotont lõ ki, akkor a Prepass 200.000-et fog, és ha ebbõl csak 80000 ér valami, akkor a a rendszer csak 800000 fotonnak foglal le memóriát, így kímélve a rendszert.
A # Emitted köv képpen mûködik:
Kilövi a prepass fotonokat, megnézi mennyi "talált", és a fényforrások tényleges fotonkilövési számát felhúzza (vagy le..) arányosan, hogy nagyjából annyi legyen a VÉGLEGES "célba talált" fotonok száma, mint amit te a fényforrásnál beállítottál.
Az elõzõ példánál maradva, ha a prepassban csak 80000 foton volt érvényes, akkor a tényleges passban az a fényforrás nem 2000000, hanem 5000000 fotont fog kilõni, hiszen az elõzetes becslések alapján ebbõl kb. pont 2000000 lesz évényes.

😄

per aspera ad astra

FRenkie
ha az üveg alakja domború,pl egy lencse akkor éles pötty lesz a "földön" amerre irányul a fény,ugye mert összegyûlnek a fotonok,de ha pl ugyanezt a lencsét másik oldalról világítjuk akkor szórt fény lesz,ami talán csak egy nagy világosabb folt kéne fog érvényesülni,esetleg egy gyenge körvonallal párosulva.Tehát ezt csak a üveg geometriája határozza meg,és mi csak tkp a caustic képének minõségén,erõsségén,élességén tudunk változtatni.
A másik amit még mondanék,hogyha nagy a keresési sugáron belüli fotonok száma(az photons in estimate)akkor éppen éles lesz a caustic(fõleg ha minél kisebb a sugár),ha pedig kevesebb,akkor homályosabb(fõleg ha nagy a sugár).
én így gondolom...

fle go
Youth a kérdésedre válaszolva, hogy minél nagyobb körben szórja a caustikot azt a Max search radius segitségével érem el ami a photon map serverben talalhato, hogy a kausztik milyen lesz az sokban függ az üveg objectum formályától is. A"fókuszálást" vagy élességét a kausztiknak a photons in Estimate segitsegevel változtatom, minel kisebb az értéke annál élesebb a kausztik, illetve ha nagyobb akkor homályosodik.
Ha esetleg tévedek az eddigiek leirásában akkor javitsatok ki, senkit nem akarok félre vezetni, mellesleg nekem is jobb ha nem hülyeségeket beszélek!
Még valami én azt vettem észre kausztik ügyben hogyha a poton Map Serverben a Photon tracernél a Press Type-ot #Emitted -re állitom akkor a legkirályabbak a tükrözödesek a felületen.
Nekem ezek a tapasztalataim. Nagyreszet töletek szedtem össze a többi meg a rászánt idö a próbálkozásokra.

fle go
Azéletbe bele... eddig nem tudtam belépni, tulajdon képpen PC-röl most se tudok feszt azt irja a nev és a megadott jelszo nem létezik, valamit jol elcsesztek az SG-s fiuk!
De érdekes hogy Macintosh gépröl betudtam lépni...

K.András
beszarás komolyan mondom, ma reggel semmi nem müködik...
Breitling

K.András
Itt tartok,még nincsen kész teljesen:

FRenkie
sikerült!megoldottam...
nenad!majd légyszi ne felejtsd már el a vrayes-animálós toturt!király lenne,sokat segítene!köszi

FRenkie
tudja valaki hogy lehetne létrehozni egy reactoros toycart constraintekkel?

Nenad: VAn egy kis problémám a tutorialoddal amit adtál a lámpákhoz. Eljutok addig hogy meg van a chekker, de mikor a raytrace ablak jön, akkor behalok. Seholsem találom azt a párbeszéd ablak részt ami a tutban van. Esetleg tudnál segíteni, hogy ne raytrce legyen hanem v-rayben legyen ugyanez megoldva?

Aldaryn
Juj, ezzel vigyázni kell! CGTAlkon vannak általános topikok, de mindig az a vége, hogy ebben az appban, meg abban az appban... Szal bárki bármit ír, az általában erõteljesen programfüggõ, és ezek a thread-ek arra a sorsra jutnak, hogy a moderátorok átpakolják õket az adott app. fórumába... 😄
Van egy-kettõ programfüggetlen beszélgetés, de az igazán csak a vérprofik között, akik el tudtak emelkednia programok kötöttségeitõl tiszta elméleti szintre...

per aspera ad astra

Aldaryn
Az idõsebb emberek, és beleértve magamat is, ha fiatalabbal beszélek! idõnként kevésbe figyelnek a fiatalabbak hangzatos megnyilvánulásaira, ami részben helyes is, mert ha egy megnyilvánulás hangzatos, akkor az vagyon jó, vagy nagyon gáz... 😊 De mivel nagyon úgy éreztem, hogy van abban valami, amit beírtam, úgy gondoltam, ezt még odaírom a végére, nyomatéknak...

per aspera ad astra

youth
Jaja köszi, nézegetem az üvegnél mi van beállítva, rendernél, stb... Azt hogy éred el hogy az üveg szórja a fényt vagy fókuszálja? vagy ez már az üveg geometriájától függ mi? A boros üveg áttetszõsége szerintem nagy, vagyis olyanra kéne hozni mint egy sörösüvegé, szóval filterhez lehet be kéne nyomni egy falloffot és ott állítgatni...
Nagyon belejöttél ebbe, Gratulálok!!!!

Youth

fle go
Youth: mi újság caustics ügyben? Sikerült valamit kihámoznod a sceneböl ?

Boci srácok, hogy így bele ugatok a topicba, de lenne egy láma kérdésem. Honnan szedhetném le a 3DS Max 5-öt? Nagyon ki szeretném próbálni, mert kéne egy játék fejlesztéséhez is. A válaszokat elõre is köszönöm és mégegyszer bocsi a hülye közbeugatásért!!! : - )

LionTR
Hat ahogy igy osszerekatam magamban a megmaradt beszolasokbol, en kimaradtam az utobbi vezsekedes gerincebol, de a reakciokbol itelve nem is banom. Jo hogy vki kezbe vette a dolgot, es veget vetett neki, mostmar csak az van hatra, hogy lehetoleg kulturalt korulmenyek kozott rendezzetek a nezeteltereseket - vagy netan ha mar meg is tortent, annal jobb.

En sem ertem, miert lenne gaz 18 év?! En is csak 19 vagyok, de pl ha jol tudom Youth 16, sot o meg szerencses is, mer ez is egy olyan mufaj, amit jobb minel elobb kezdeni, mer tanulnivalo az van dogivel.

Frenkie: igen, Nokia 3310, igaz nem eredeti elolappal.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

K.András
Hát igen nézegettem én is öket, de nem igazán értek hozzá sajna,tehát nem tudom átalakitani olyanra amilyenre kéne...Ha volna bitmap jobb volna,bár jo lenne a procedurális is ha valaki segit legalább elindulni vajon hogyan kéne...

K.András:
Bitmap, vagy procedurális kellene? Mert ha proc is jó, akkor a darktree féle textúrák között láttam ilyen jellegüeket.

Youth:
A privát fórummal leginkább az a baj, hogy nehezen találnak rá az új emberek. Nincs mozgás, nincsenek új arcok, új gondolatok. Ha kicsit nézelõdsz a neten, akkor láthatsz néhány ilyen behalt fórumot. Szóval inkább egy "koedukált" topik, mint privát fórum.

K.András
Nincsen valakinek nagyfelbontásu bör texturája?Nem emberi, inkább krokodil vagy kigyo kéne...

FRenkie
szerintem jó ötlet,mert itt (a MAX5 fórumban) sem mindig a mexrõl van szó,de ha lenne egy állandó 3d/cg topic akkor oda írna mindenki,és a maxbe pedig akinak azzal van valami gondja...

K.András
Nem akarom elkezdeni megint,én hajlok a megbékélés felé ahogyan eddig is, de ehez nem vagyok egyedül elég.Nenad én azt mondom felejtsük el ezt az egészet!Én nem fogok neked ugy szolni te sem nekem és senkinek semmi baja nem lesz...

youth
Nekem is támadt egy ötletem:

Mi lenne ha mi csinálnánk saját fórumot? fórummotort valaonné szerzünk és akinek van ismerõsének servere feltesszük oda vagy bármi... nekem mondjuk a cgtalk.com fóruma nagyon tetszik de maradhatna a supergamezos is mindegy... nem kéne karbantartani vagy ilyesmi, egyszer valaki ránéz és kész... Vélemény?

Youth

Youth:
Pont azt mondom, hogy nem egy konkrét programhoz kapcsolódóan, hanem azoktól függetlenül. Tehát jöhetne Blender, C4D, XSI, 3DS Max, Maya, bármi. A lényeg annyi, hogy 3D vagy esetleg tágabb értelemben CG-s topik lenne.
Persze ez csak egyenlõre kósza ötlet. Bizonyos szempontból könnyebb a mostani állapot. Ha valakinek problémája van talán valamelyest hamarabb kap választ a kérdéseire.

fle go
Szivesen

youth
Flego félreolvastam, szedem le...
Köszi!

Youth