3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
Most mar vegul is mindegy a baj megtortent, az az erdekes hogy meg csak letorolni se tudom a file-t!!! Mert ra katt es vege mindennek!
Aldaryn nem okollak semmiert, ilyen barkivel barmikor elofordul, raadasul Youth-nal meg megy a scene

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Flego: nekem is megy Aldaryn sceenje...

Youth

Aldaryn
? Ez érdekes, én vissazellenõriztem, megnéztem, stb... És nekem minden tökéletesen mûködik. Külön letöltöttem a szerverrõl a rart, kicsomagoltam, és ment is... NEm értem, mi lehet a baj. Gõzöm sics... :/

Nehogy valaki megszóljon, hogy csak Brazilban nyomok causticsot, szerintem ez szép is, és nem is Brazil.. 😊

per aspera ad astra

fle go
Aldaryn bakker nem tom milyen volt az a max scene amit letoltottem toled, de nagy gaz van a gepemmel...

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Nem is tudom ki kérdezte, talán Ams, de nem biztos hogy ALdírnnak meg Nenadnak miért más a Causticsja, nekem se jött össze egy ideig és kkor megnéztem Aldaryn sceenjét. Abban be volt pipálva a Dispersion:

Ha már válaszoltatok neki bocsi, de mostanság nem látogatom sûrûn a supergamezt... a segítõ szellem szólt belõlem, ezt jó ha tudjátok 😊))

Youth

youth
András!!! Gyere már fel ICQ-ra, most beteg vagyok ezért napjaim itthon töltöm... Fontos!!!!!!!
Bye

Youth

youth
Köszi

Youth

alardyn, vedd fel scriptben a vraylight meg a dummy stbt. es csinlsz neki egy gombot target vraylight... Ennyi 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jah delutan felrakok egy kettot.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

youth
Feltöltenél egy olyan HDRIs képet?

Youth

Tegnap kaptam egypar nagyon speci HDRI-t. Bakker itt valami sumak van, ennek a multiplierjet nagyon tag ertekek kozott lehet valtoztatni es sokkal, sokkal jobbak mint azok amik mgvannak. Szerintem le is torlom oket a fenebe. Nemtom hogyan csinaltak oket de nagyon szuperek.
A "zseles" kep is azzal lett rederelve 😊

nemtom miert szall el nalad, melyik verziod van meg?
nekem soha nem szall el.(1 verzio volt bugos annal igen)
mondjuk ez az egyetlenegy plug ami igazan stabil, Brazil sem szokott elszallni azert havonta egyszer ketszer igen
De az belefer. Fr szokott mostanaban nekem elszallni. Amiota ujratettem maxot, az nem tett neki jot. Nem ertem en sem hogyan kapcsolodnak egymashoz mi jo nekik mi nem. 😞

csak erdekessegkepp az a 3 gi bounces 4, mert mig brazilnal egybe szamolojak oket itt kulon vannak. Ha kikapcsolod a secondary bouncest ugyanugy fog renderelni mint brazil alapbol. (1 gi bounces - first diffuse bounce)

Aldaryn
Na, csak úgy próba képpen csináltam egy nagyon hatalmas render Vray-el.
3 mila polygon, 4000x3000, 2 fényforrás+sky, 3 GI bounces, kb fél óra alatt volt meg vele. Jobban mondva fél óra mulva lett volna kész vele, ha a renderelés 90%-ánál el nem száll az egész. Pedig egészen odáig gyönyörûen, simán ment minden... 😞(

Gabo: Denksz! Megint valami, amire abszolót nem gondoltam... 😊)

Nenad: Ja, fogtam egy dummit, meg egy look at controllert. Jobbat én sem tudtam. 😞

per aspera ad astra

Aldaryn:
Ha látni szeretnéd a Vray materialokat, akkor be kell állítanod a Max-ban, hogy a Vray-t használja a mat. editor esetében is. Mat. editor - Options - Current render.
Infok innen: http://vray.info/entry.asp?entryID=62

a targetet egyszeruen megoldhatod (dummy object) amugy tenyeleg idegesito. A kepen a cucc glass agyonhuzott absorptionnal. Van egy ket plusz shader vrayhez ami nem kommon.

gabo szallj mar le rolam , a gyerek miatt ne aggodj, hamarosan nem lesz gepe amin mocskolodhat...

Aldaryn
Mitõl ilyen furcsa ez a shader? Olyan, mintha zselatin lenne. Jó, mert jól néz ki, csak mi akar lenni?

per aspera ad astra

Aldaryn
Semmi különös, nehogy azt hidd, hogy valami komoly, csupán a készülõ ágyumról készítettem egy 2000*3000-res képet, hogy abból tudjak montázsokat gyártani a honlapomra.. 😊)
Namost anno Brazillal lerendereltem, és az hosszú volt. És most kipróbáltam Vray-t is. És az gyors volt. Nem 3x gyorsabb, hanem mérhetetlenül gyorsabb. Fõleg, ha azt vesszük figyelembe, hogy az irrad mapot lementhetem... 😄

Bár dolog viszon nagyon zavar Vray-ben. A Vray-es fényforrás úgy ahogy van, gagyi. Nem a minõsége, hanem a kezelhetõsége. Egyszerûen ratyin van megcsinálva. Nem igaz, hogy olyan nehéz lett volna egy renderer megírása után egy normális UI-t írni hozzá. Alig lehet valamit is állítani rajta. A target hiánya, na az a legidegesítõbb! Fél ap, amíg egy area Vray fényforrást lerakok. Grr...
No meg a materail edittorban... szóval, csupán nekem, vagy mindenkinek tök feketés a Vray shaderek? Semmi kontroll, hogy láthatnám, hogy is fog kinézni... 😞(

per aspera ad astra

K.András & Nenad:
Srácok! Ne itt és ne így, ha szabad kérni! Próbáljátok meg magánban lerendezni a nézet eltéréseteket!

Köszi!

Gabo

K.András
Mit fenyegetözöl te kis hülyegyerek???
Akármivel probálkozol nem tudod kivel beszélsz,letépem a kis pöcsödet aztán meg foglak vele ott helyben csinálni...
Ember, beraktál egy csavarhuzot hogy mekkora dolog,meg hogy ez neked fotorealisztikus(ha ugy vesszük tényleg az,csak ezzel az erövel berakhatok egy rajzszöget is) igy egy ilyen csavarhuzot megcsinálok neked egy fél ora alatt rendereléssel együtt...
"rhino tarining materialban szereplo 5 perces egeren kivul nem tudtal mutatni semmit sem.("
Rosszul emlékszel,ugyanis logitech trackball nincsen rhino trainingben még véletlen sem,szoval ez szopacs,mellesleg én mutattam neked mást is ellenben te azota is azt a falat mutogatod...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

joccakat 😊

van sajat shadere, tud mindent ami koll, termeszetesen nem kezeli brazil materialt mint ahogy brazil sem a vrayt.
Minden alap materialt ami maxban leledzik azt termeszetesen igen. Vraymateriallal szamolt GI secene bizonyos esetekben 3x olyan gyors is lehet mint standardal. - mindenfele tweak nelkul csak material cserevel.

LionTR
Elegge felkeltettetek az erdeklodesemet ezzel a vray sokkal gyorsabb mint a brazil dologgal. Itt hogyan van? Vannak vrayben is sajat shaderek/materialok, mint brazilban, vagy ha nincs, tudja kezelni a brazil materialokat?

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

jah
http://free.x3.hu/losalamos/glass.avi
😊

eze kell vrayt hasznalni, ne meg ezta videjot, ez magert beszel 😊)
http://free.x3.hu/losalamos/glass.avi
meg a rendering is belefert az 1.5 megabyteba. Ez most jol szolt szo se rola! 😊) (es 24 bites a kep...)

Ams
közbe rájöttem, már renderel, kib@szott lassú

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

oke mindjart,
AMS hej! 😊

FRenkie
nenad!küldenél egy shotot egy vray mtl-rõl a mtl slotban úgy hogy üveg materiált hozol létre belõle?tehát:hogyan lehet vray mtl-bõl üveget csinálni c. témakör?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Ams

ams egyszer ha hajnalban felkelsz nyomd tele postokkal a forumot igy reggel minden kedves latogatot egy csomo tornazo hogyike fogad

Ams
ja

youth
ugyanolyan material van rajta?

Youth

passz

Ams
😞 de mit?

nekem megy ams, szerintem elbasztal valamit 😊

Ams
help me😊

dobd mar be a kepet, 9 perc az irradiance-ra azert az mar eleg huzos. Kivancsi vagyok mi az 😊

frenkie lehet. Asszem valamikor meg fogom csinalni szepre a texturat, majd bodypaintban.

Aldaryn
De maga a diszperzió, semmi más, mint a fény kül. hullámhosszú elemeinek kül. mértékû refrakciója...
Az, hogy ezt maga a felület is befolyásolja, egyértelmû. De egy tükörsima prizma ugyan úgy bontja a fényt... 😊
Szépek ezek az MTD-s képek!

Most csináltam egy képet Vray-el. Csak magamnak tesztnek... Amit anno Brazil kb 1-2 óra alatt renderelt le, azt Vray 10 perc alatt, irradience map számítása pedig kb ebbõl 9 perc volt. 😊)))))

per aspera ad astra

FRenkie
ellég faszán néz ki a görbe bögre
de szebb lenne a texted ,egy lábasra töltve

Ams
mellé raktam 1 sphere-t ugyanazzal a mteriallal, és az nem csinált Caustic-ot, mér? help!

ujabb, szerintem a masik jobb volt, ezen mar tul sok az mtd, az a noise ami latszik a kepen az nem noise, hanem a millio kis micropolygon. Jo kis talalmany ez.

fle go
ahammm koszi

flego HDRI-s, valahol a HDRI kepen van egy fenyforras, az vilagot, ha mashova szeretned azt tenni akkor forgasd el. (offset) a textura coordinates menuben.

fle go
nenead az hogy van, hogy GI-vel van megvilagitva es ugy nez ki hogy bal felso sarok felol jon a feny, ezt lehet valahogy allitani?

ha jobban megnezed beljebb van, lehet nem latszik de sokkal beljebb van. Displacementel(MTD) lett beljebb/kijebb tolva, a pohar szajan jobb felul, hatarzottan latszik a szintkulonbseg. Azert nem lehet 2-3mm tobb....😊
de lehet ujrageneralom egy kis lampaval megsegitve hogy jobban latszodjon

PhantomW
jó, de szerintem kéne a csészére bump mert ahol le van verõdve a festék az beljebb van

The World is Yours

dobok egy kis szepseget ide nektek. van eleg sok gyermekbetegsege amivel nemtom mi lesz a jovoben(textura a poharon), de a lenyeg amikor meglattam ezt a ket texturat belejuk szerettem es latni szerettem volna egyutt oket.
mindekt objecten MTD van, a Gi pedig addig felhuzva amig mar latszanak a nagyon kis horpadasok alltal generalt tunoskulonbsegek. A kepen semmi utomunka nincs, se sharpen se semmi, igy gyott ki MAXbul.

FRenkie
Dispersion>The ability to refract light based on the material's structure => na ebbõl vágom!

Aldaryn
Nem, nem muszáj, inkább fordítva: A causticsban meg tud jelenni a dispersion...
Ha megnézed az üveg tárgyat, szépen játszik benne a fény...

per aspera ad astra