3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

feltettem ugyanoda ahova te a scenet raktad, beletettem az archivba a mesht is kulon. De(!) szerintem mentsd el egyes reszeket ujbol, pislantsd meg a renedelt kepet, nehol atutnek darabok...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jo hirem van, csak ugy probakeppen megneztem a mesht, es azzal volt a gond, polytransal at-vissza konvertaltam es hasit mint allat! 2 perc alatt kirakja az egeszet! 😊
Mindja dobok egy kepet! 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

na, kiprobaltam vegul is elindult mindkettovel, a dynamiccal most gyorsabb volt, (nem vartam vegig) viszont gondolom a vrayplane miatt neha van unhandled exception.azt csak le kell okezni es akkor megy tovabb. Mondjuk nem kene ezzel a secennel ennyit szaroznia, valami nem stimmel...

Nekem pl egy tnt2 videokartyaval tok jol mozog a viewportban... Lehet maxot/windowst kene valtanod.
Most megprobalom majd a regi vrayel.

fle go
nenad privi üzenet ment

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
tudtok olyan brazil, és vray verziót, ami már mûkszik max 6-al?

Mission Impossible 2010: PRO Class

csekkoljad a privatot

fle go
nenead: össz vissz 12 MB

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

petesilver
Ezt pl raytraced shadowal ki se renderelte. Kéretik az egyik képet törölni, és bocs.

petesilver
Ettõl a gagyi képtõl makkant meg a max, 1024*768-as rendernél
[/img]

a bsp tree miatt van, hmm-hmm, mekkora a scene flego?
(emailezz)

petesilver
Hja, és a kereket lehetne kérni feketében? A legoban fekete gumibol van, sokat dobna rajta'

fle go
GixEr: pontosan ezen morfondiroztam, mas valasztasom nincs is, remelem ugy jo lesz, koszi a tippet!

Miert nem probalod meg a "hagyomanyosan" bevilagitani vagy fakeGI-vel? Probakhozrenderekhez eleg csak a 4 kerek, ha azokon jok a fenyek/arnyekok akkor mehet a full render.
fle go
ez a max amit ki tudtam csikarni a gepbol, csak nem ertem en ezeket a dolgokat...scan line megcsinalja, vray nem, igaz ez utobbinal van GI de hogy az ekkora kulombseget okozna?...
mindenesetre le vagyok torve mint a bili fule, pedig mar miota csinalom vegre kesz es most mar joforman max 1 ora render valasztana el a vegleges keptol es erre nem megy😞
no majd ha sok pezem lesz veszek a gepembe 2.5G RAM-ot hatha az eleg lesz.

petesilver
Flego, Vray nélkul sem rendereli ki?

És én még azt hittem, hogy fél giga elég lesz a 3D-hez. Ezek szerint megin be kell ruháznom menóriába.
Toto

fle go
az egyikben 1G a masikban fel giga

Mennyi memória van a gépedben, hogy ilyen gondok vannak?

fle go
Pete Silver: azok a csövek csak spline-ok megadtam a vastagságát meg bekapcsoltam hogy renderben látszódjon.

fle go
khm...nem megy egybe kirenderelés😞 se region se sehogy, gondolom be kell ruházzak memóriába, de kérdés ezek után mennyi lenne az elég, hogy ezt a sz@ros legoracert kirenderelje gond nélkül?

fle go
Frenkie: sajnos 5.1-esben van osszerakva.
Pete Silver 😊))
nenad 2 mondatban kifejtened az angol szoveget, biztosan valami jo dolog mert orulsz neki😊

petesilver
Lehet, most hogy mondod' 5 féle fatípust raktam bele, és copyval sokszoroztam. Lehet ikermásolat kellett volna? Van memoriakezelési kulonbség? /tetves hp bill, semmi nem az rajta, ami kéne 😞/

petesilver
Flego beraktam a félkész legot háttérnek a melohelyen, naggyon cool' Jol látom, hogy az elsõ csõ az loft?

Will the GI algorithm improvements be included in the 1.5 release? (vray)

Yes, it will be included in the form of an additional GI method that can be used on its own, or as an addition to the irradiance map for computing secondary bounces. The idea is very similar to photon mapping, however many of the drawbacks of the photon map are avoided - the new method is easier to set up, doesn't produce dark corners, works with any lights, including skylight and non-physical lights, works with infinite light bounces, and is similar to the photon map in speed. I'll post more info/images soon...

YEah! 😊

Es hogyan probaltad osszehozni a terepet, fakat, bokrokat?
Hatha van mas megoldas is.
petesilver
Ez jobb mindennél!!! Végre lehet csemegézni, melyik részét hogyan csináltad!! 😊)

FRenkie
ha nemtudod hol kirenderelni én szívesen kirenderelem neked
)ha max 6tal csinálod(

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
Hát skacok be kell érjétek egy wire képpel az itthoni gépem igy készen bármekkorába akarom renderelni bármilyen gagyi beállítással eldobja az egészet, teljesen kilép maxbol😞 De legalább össze van rakva valahogy csak kirenderelem.

Egy kicsit nagy a kép sorry!

petesilver
Az igaz, de lehet az is fontos, hogy nálad nincs textura, nálam meg van. Bár nem tudom. Render elõtt a lapozófájl mérete 1.6 giga volt a rendszerben.

Nekem is pont ez jutott az eszembe. Bár én is ilyen kezdõ lennék.
Üdv Toto

Boba
Szeretnék én is ilyen kezdõ lenni a saját programomban amit használok😊 Szerintem nagyon jól haladsz, nekem tök tetszik! (Bár ezt az irdatlan mennyiségû poly-t fel nem foghatom.)

fle go
PeteSilver: nekem kb 10-12 millió polyból áll a komplett legom, nincs valami csúcsszuper gépem de nincsenek hasonló problémáim, egyedül az volt hogy nem tudtam kirenderelni, de hála nenadnak már az is megoldódott.

fle go
toto: elárulok neked valamit ezt a lego autókát december óta csinálgatom, igaz csak 3 hete van itthon is gépem a cégben csinálgattam amikor volt egy kis szabad idöm. Szóval rendesen kezdö vagyok.

petesilver
Tegnap próbáltam valami terepet összehozni, házzal, fákkal, bokrokkal. Az eredmény egy 5,5 millió poligont tartalmazó, 228megás max fájl lett! Borzasztó, és még rossz is lett az egész 😞 A fájl megnyitása kb 5 perc, kameraváltás kb 5 perc, menün bármit megnyomni, várni a hatását 5-10 perc, render 2 perc. Valamit nagyon rosszul csináltam így elsõre, full horror volt! 😊))

Nekem ez a legos dolog is igen komolynak tûnik. (mivel most akarom megtanulni hogy is megy ez)
Üdv Toto

Azt hittem te már igen öreg harcos vagy e téren

fle go
toto: fogalmam nincs oregem! Szivesen segitenek de en meg hajat eddig nem probaltam csinalni sot meg embert se, igazabol ez a lego dolog a masodik komojabb munkam. remelem valaki tud segiteni.

Hogy lehet élethû hajat csinálni, mint amilyen a final fantazy címû filmben volt? Gondolom nem csak a megfelelõ felület megválasztásától függ a dolog.
Toto

fle go
ha jok lesztek estere kaptok egy teljesen osszeszerelt lego racert😊) wire, meg GI kiadasban.

Nemtud valaki olyan plug-in-t melynek következtében tudok scx-be exportálni a hatos maxban?
Elõre is köszi!

Live your life like it\'s your last day...

piktor
Még egy kérdés, Nenand! Úgy emlékszem múltkorjában te mondtad, hogy BodyPaint jobb, mint a DeepPaint (+DeepUV). Én most az utóbbit használom és nekem edig nagyon tetszik (bár ketyeg a DeepUV 30 napos verzió, mert a crack nem jó hozzá). De ha a BodyPaint még ennél is jobb, akkor lehet, hogy áttérnék rá. Csak meló mellet az ember a kevés szabadidejében már jobban meggondolja, hogy milyen programot próbál megtanulni.

piktor
Köszi Nenad!
Nagyjából értem... :-)

Toto bizony még igen csak az eljén tart

ez egy scene fuggo ertek, a polygonok a rendereles elso fazisaban egy bsp(Binary Space-Partitioning) tree nevezetu adatstrukturaba kerulnek.Ennek a feledata hogy gyorsan megallapitsa ki az aki latszik ki az aki nem(polygon)
Elmeletileg alacsonyabb ertek tobb memoriat hasznal, es gyorsabban renderel. Gyakorlatilag ugy tunik idonkent pont forditva, kevesebb memoria es lasubb... De ez scene fuggo, nagyobb polyszamnal nekem ugy tunik, lasabb es kevesebb memoriat zabal,(pl displacement) Ezert mondtam Flegonak csinalja hatha bejon.

piktor
Nenad!

A VRay-ben az a beállítás amit Flegonak javasoltál (kipróbáltam én is) (face level/coef:0,5) ez tulajdonképpen mit csinál? Mert a render gyorsabb lesz, ez világos... :-)
Persze nem kell nagyon tudományosan megmagyarázni, mert azt úgy sem fogom érteni. Köszi! :-)

Hogy lehet élethû hajat csinálni, mint amilyen a final fantazy címû filmben volt? Gondolom nem csak a megfelelõ felület megválasztásától függ a dolog.
Toto

fle go
okes koszi!

Aldaryn
Semmi különösa ám! Diffuse-szín-nek a kívánt szín, reflectiönnek full fehér, fresnel reflection be, és ennyi. 😊) zerintem ennél tönbbet nem is kell vele vacakolni. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
Bizony, köszi a linket!

per aspera ad astra

Asszem ezek meg mindig jol johetnek masoknak is.
http://www.3dfinlay.net/gallery/