3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
koszi, majd meg kiserletezek, az este az az hajnalban nem sikerult jol beallitanoma dolgokat.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

kicsi a hdri multipliere... vagy tedd be ugyanazt a hdri mapot a reflection enviromentbe, de adjal neki nagyobb multipliert.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Valami az anyagokkal nem stimmel. Olyan... oylan "tompák"...
Szvsz semmi más nem kellene, mint:
diffuse : amit akarsz
reflection: tökfehér(255,255,255)
fresnel reflection: On

és kész. Ha ez ban, akkor nem értem.

per aspera ad astra

FRenkie
a fekete mûanyag még nem stimmel...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

FRenkie
Á köszi. A max fájl kéne? Persze elküldöm neked ha kell, mél vagy icq?

az alap ne legyen ilyen snasz, valami textura vagy material legyen, akar valami kicsit tukrozodo meg dobhat rajta, vagy glossys.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

fle go
Aldaryn kössssz megtaláltam! Egyébként rendben van a render?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Color mapping: exponential. 😊 És akkor nem fog "kiégni" bizonyos részeken, ha világosabbra veszed.

per aspera ad astra

fle go
skacok itt a kitchen.hdr-el készült kép, igy kéne ennek kinézni?

megjegyzem photoshopban kicsit javitottam az eredeti renderen az kicsit sötét volt, de ha elég világos volt a kép akkor bizonyos részeken kiégett a fénytöl

FREAK
lehet hogy a renderre gondolt, mert nem utazik el mostanában 2 hétre, és használná a gépét 😊

Riszpekk

nem kell hozza komoly masina, lowpoly verzioval dolgozol a mind1ikhez linkelve van a hoghpoly ami hideolva van...
aztan ha render van unhide high poly hide low poly

fle go
Frenkie, Aldaryn ez eszement jó ötlet, de én ehhez kevés vagyok. na meg a gépem is ez alá már gondolom én igen komoly masina kéne.

petesilver
Frenkie, ellátogattam,megnéztem, és nagyon bejön az Orc Axis!! Nem lehet letölteni véletlenül tanulmányozásra?

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
A dobozból kiömlenek a darabok,... majd egy forgószél szerû vortexbe jutnak, és örvényleni kezdenek, egy darab megáll a vortex közepén, és a vortexbõl, ahol eszeveseztt sebességgel örvénylenek a darabok egyenként, elõször baromi ritkán nagy sebességgel a helyére vágódna egy-egy darab, elõször mp-enként 1, majd a végén már mp-enként akár 10 is... az épülõ modell közben középen forog együtt (Z tengely mentén) a vortex-el, majd amint elkészült, lehull a földre... 😊 Ehhez eszeveseztt durva kamerabeállításokat is meg lehetne csinálni...

per aspera ad astra

Aldaryn
Igen, ilyen már nekem is örén. Persze, csak poénkodam, ilyen eszeveszett intenzív memóriamûveletek, swappelgetés, stb közben nem ajánlatos lelõni kedves Windózunk... 😊)

per aspera ad astra

FRenkie
király flego!

Kíváncsi lennék egy reactoros animra, pl hogy egy legós dobozból kiömlenek a kis darabkák. Egy komolyabb de mindenképp díjnyertes mû lenne, ha a földön heverõ darabkák felemelkednének, és szépen lassan a helyükre "repülnének", és összeállítanák a járgányt.Kis idõ lenne meganimálni, de bitang izgalmas lenne!

fle go
nenad általában csak 1-2 darabkával kisérletezem mert ha az összes bent van a sceneben az túl sokáig tartana. És nem bírnám kivárni😊)
Nem raktam be új képet az elözöt felülirtam, szerintetek milyen? A kitchen hdr meg nem talalom

ne szorakozz a resettel mert igy szivtam meg a minap, az osszes scene eltunt a 3dsmax scene konyvtarambol, vagyis pontosan fogalmazva, a 3dmsax/scenes konyvtar tunt el a tartalmaval egyut..

Okosan csinald, ha csak meg akarod nezni a beallitast, egy ket object tokeletesen eleg ra...

fle go
asszem a másik alternatívát nem kell igénybe vennem😊) általában kb 2-3 perc az egész mig újra használhatóvá válik. A baj meg az volt elöbb hogy nem raktam be a hdr képet a sky lightba (ha jól mondom) ezért nem is érvényesült csak az ami az enviromentben volt, vagyis nem volt hdr megvilágítás.
köszi a magyarázatot a win alatti kipucolásra ha ez normális akkor ok, megnyugodtam😊

Aldaryn
Ha sokkal továb tart, mint egy reboot + MAX indítás + scene vissaztöltés, akkor tudok egy alternatívát...

per aspera ad astra

Aldaryn
Miután kirenderelte, a vinyón használt helyet felszabadítja, stb... ilyenek, ez eltarthat néhány percig. Fõleg, ha sok memória fogyott. (nagy polyszám, sok raytracelés, stb...)

per aspera ad astra

Boba
Flego ez normális Win alatt... Sajnos😞 Kell egy kis idõ amíg a win felszabadítja/kipucolja a fizikai memóriát.

Aldaryn
Á, csak egy kicsit széttolja a fórumot. 😊)

Millyen HDRI kép van benn környezetnek? A tükrözõdésekben sem igazán érvényesül... Kezdésnek tudnám javasolni a jó öreg kitvhen.hdr-t, annak a végeredményérõl jó közelítéssel meg lehet mondani, hogy jó-e, mert azzal már kb mindenki dolgozott. 😊)

per aspera ad astra

fle go
úúúúú bakker elcsesztem!! Bocsesz kijavítom. Meg egy kérdés miután kirendereli a gépem a képet utána még néhány percig használhatatlan mert valamit dolgozik, mitöl van ez?

fle go
Egy kicsit utáne kellett nézzek a vray HDR használatának, igy sikerült, olyan nagy külömbséget nem érzek az elözöhöz képhez képest pedig ott csak az enviromentbe van betéve egy HDR kép, itt meg azzal vanmegvilágítva is és egy kicsit elforgattam hogy jobban érvényesüljön. De az árnyékokkal valahogy nem vagyok kibékülve, lehetne azon javítani? hogyan?

Ha túl nagy a kép akkor (800*600) akkor szoljatok majd kisebben prezentálok ezután.
Csö

Köszi én is erre tippeltem!
Toto

fle go
HDR+osszeszerelt lego coming soon! 😊)
És köszi a véleményeket!

Boba
Max amiatt, hogy adnak egy tonnányi leírást amit alapból a maxhoz asszem nem kapsz. Játékfejlesztés specifikus cuccokat meg ilyesmi... De nemvagyok benne biztos, régen használtam maxot.

szerintem ezt a verziot inkabb plugin fejlesztesre hasznaljak. A dx8/dx9 exporter csak egy file exporter plug.
az jo a sima maxhoz is, ugy ertem nincsen kulonosebb elonye sdk-t hasznalni jatekfejleszteshez.

Boba
SDK = software developement kit... Játékfejlesztõknek igen ajánlatos a dolog, ill DX7-9 exportereket tartalmaz asszem. Ha nem így van majd valaki kijavít.

Vissza térve egy korábbi kérdésemre itt senki nem tudja mire jó a 3ds SDK?
Toto

Na és vki részt vett közületek a Discreet által hirdetett versenyen? (ha jól emlékszem robot bogarat kellet csinálni)
Flego: Ez tényleg nagyon profi. Minden elismerésem.
Toto

Flego: Nagyon baró! Én is akarok...

Nagyon király! Egyetlen hibája van, nincs összetéve.😉

Live your life like it\'s your last day...

Aldaryn
Yeah! Télleg nagyon baba. 😊) HDRI-t nekije! De gyorsan! 😊)))) Had lássam azokat a tükrözõdéseket igazán éles bevetésen.

per aspera ad astra

Aldaryn
NA, komolyan, jelenlegi helyzetemet elnézve, még ha össze is tudnék szedni (ami elég kétséges. 😮) ) 3000USD-t, akkor biztosan nem MAX-ot vennék belõle, hanem vasat alá, hogy egyáltalán *normálisan* használni tudjam.

per aspera ad astra

nagyon szep, szuperjo, csucs! 😊
semmin muti az osszerakottat lerenderelve. Hdriz

fle go
Próbálkoztam a materiálokkal, csemegézzetek kicsit, vélemény? Esetleg valami javaslat amin változtatni kéne?

petesilver
nem is gondolnád, honnan is jöhetnek ilyen melók, de jönnek, és meg van tényleg.

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Hát, örülnék neki, ha lenne két három olyan melóm, amibõl "siman megvan..." 😛

per aspera ad astra

Boba
Nemhiszem én, hogy kevesen... De Mi (Engedjétek meg, hogy álltalánosítsak és azt feltételezzem: Tanulásra használjátok _jelenleg_ a proramot) nem húzunk belõle hasznot, nincs munkánk amiért fizessünk. Szóval mi nem vesszük meg. De én is úgy vélem, aki ezzel dolgozik az igenis vegye meg! Van itthon egykét original cucc amivel fater dolgozik. Õ pénzkeres vele, ezért természetesen megvan neki eredetiben.

$3,145.00

egyeltalan nem, rengeteg maganszemely es kisebb cegek is megveszik, 3dsmax 3500$ korul van. Ha amegnezed mit kaszalnak egy melobol mar csak azok akik csak ezeket a 3ds vizualizaciokat csinaljak... ket harom melo es siman megvan... Ugyhogy nehogy azt higyjetek olyan kevesen.

Na és mire jó a 3ds SDK?

Csao!

Aldaryn
Hát, finomabban fogalmazva: Közel lehetetlen magánszemélynek, vagy átlagembernek eladni. 😊 Haszon úgyis a cégektõl van, akik megveszik. Azt azért eléggé megnézik.

per aspera ad astra

Boba
Igen, nekem is úgytûnik, hogy tudják a cégek, hogy sok a warez, mégsem érdekli õket. Erre egy remek példa: Discreet versenyt hírdetett, maxxal lehetett indulni. Mi volt az elsõ díj? Studio Max... (Ha feltételeznék, hogy eredeti max-al indul az illetõ akkor nem maga a program lenne az elsõ díj. Amúgy eladni ezeket a programokat közel lehetetlen...)

Köszi az infót!

Malakai
Nem, ez a program a license szerver, hagyjad csak. Egyébként a discreet nagyon jól tudja, hogy rengeteg ember használja warez szintet a programot, legalábbis az európai vezetés teljesen szemet húny felette, amíg nem keresed gennyesre magad vele (legalábbis NME-n ez derült ki). 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

A 3ds max-nál mi az a C-Dilla? Mert az egyik adware keresõ mindig megtalálja (Spybot - Search & Destroy). Nem szolgáltat ki ez a program adatokat a szerzõnek?
Toto