3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619
Ha egy üveglapot szembõl nézünk akkor tulképpen fehér, ill. átlátszó. Viszont ha a profilját nézem akkor zöldes árnyalatú. Ebben az estben hogy állítgassam a shader-t?
Renderelés közben össze vissaz zoomoltam, nagyítottam, kicsinítettem, (elég durván, tesztelve, mit bír) majd 5-6 percen keresztül, húzkodtam az ablakot, nyitottam más programokat, fullra megterheltem, megint össze vissz zoomoltam, és nem fagyott ki. Sziklaszilárdan renderelt tovább.
Ez +1 nagyon jó pont a VRay-nek. 😊))
(A scene egy 2000x2000 pixelben hdri világítással renderelt kb 1200E polygonos jelenet tesztnek, hogy lehetõleg a virtuális memóriába is jócskán beleharapjon a rendszer.)
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
a megoldás az, ha plane helyett boxból készíted az üveget
(ahogyan a valóságban is van vastagsága az üvegnek, 0,3-0,6 cm).
így kétszer törik meg a fény (plan esetében csak egyszer) és nem torzulnak a mögötte lévõ dolgok.
anyagbeállítás: IOR=1,5; refract,reflect: fehér szín, Fresnel bekapcsolva.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Minden textúrához tartozó objektumot külön elkészítek, majd boolean, edit mesh, és textúraazonosítók kiosztása 😄
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Szvsz is fénytörés van az üvegben...
Próbálj meg egy másik alap shader-t rárakni és csak az átlátszóságot ill. átlátszatlanságot növeld ill. csökkentsd.
Nem dupla falú az üveg? Azaz nem 2 párhuzamos üveglap? Ha igen akkor sem kellene nagyítania, de eltolja a képet...
Oryon
Toto
Toto
allitsd at 1-re vagy 1.01 re.
Sajnos most este 7-ig nem tudok feljönni a fórumra, de azért ha tudtok írjatok légyszives. Köszönöm.

Kozvetlenul menti a t3d-t, movereket, brushokat, lampakat stb..
http://ridgers.org.uk/jamlander/
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Szeretnék egy bonyolult testre több textúrát feszíteni. Eddig semmi gond, egy multi/sub material, megadom, melyik poligon melyiket használja, hurrá. A gondok ott kezdõdnek, mikor az egyes textúrákat különbözõ uvw-vel kéne felrakni, pl egy henger, egy plane, stb. Max alatt semmi gond, beállítom a mapchannelt, és hurrá. Nade! Én ezt a testet kinyomom .ase fájlba, majd importálom UnrealEd-be, ami viszont kizárólag a mapchannel1-et hajlandó kezelni, a többi egy felûlrõl vetített planar textúra lesz.
Tehát az érdekelne, hogy egy mapchannel-re lehet-e többféle uvw vetítést (pl poligononként) csinálni?
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
per aspera ad astra
Az I/O pluginek arra jók, hogy bizonyos adatformátum I/O-ját biztosítsák a MAX-nak. Ilyen pl. a splutterfish HDRI I/O pluginje, vagy az ILM OpenEXR I/O pluginje, melyekkel specviális HDR képeket is be tudsz tölteni MAX-ba, mint bitmap.
per aspera ad astra
Frenkie: Nagyon baba, a baba! Kiváncsi vagyok, milyen lesz hajjal. Csak fej lesz, vagy egy komplett bábu?
A HDR a kitchen. hdr és a Vrayba úgy emelem be hogy a sima Vray material diffuseba raklikk es bejon egy Vray HDR aztan ott a keresesben megadom a kepet. De hogy mijaz a I/O azt nemtom😊)
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ahogyan én emléxem egyes darabkák szorultak és egy kisgyereknek ez már elég indok lehet a "Foggal, Körömmel"-re... 😊))))
Oryon
Live your life like it\'s your last day...
per aspera ad astra
Az asztal lap tényleg nemjó. Szerintem jól mutatna világos asztalon...
Ja meg szõnyegen mégjobban, pár lego darabbal körbehintve... olyan mintha most játszott volna vele egy kisgyerek, ha raksz rá nyálat akkor tuti élethû lesz 😊)
Nemtudom milyen hdri képet használsz de próbálj olyat keresni ami beltéri. Lehetne kicsit erõsebb fõfény, mintha 1 vagy 2 ablakból jönnének azok a fránya photonok. Area lightal megoldható vagy tegyél be 2 nagy fehér lapot ablak gyanánt és Final Gahterrel küldjed, legalábbis mayaban az kell ilyenkor...
Youth
Szvsz:
A gumik jók, de a fekete elemek nekem túl feketék...
A talajon a textúra nem az igazi...ha parketta, vagy egyéb ismétlõdõ akkor BUMP-ot rá és láthatóvá kéne tenni a széleit.
Ha meg nem ismétlõdõ, akkor olyat rakj be, hogy ne látszodjon a textura széle. A tükrözõdése pedig túl üvegesnek tûnik 😊
Majd a többiek talán jobban rávilágítanak, hogy hogyan javítsd.
Oryon
szvsz sötétebb és tükrösebb asztallapon jobban nézne ki, de ez már ízlés kérdése 😊

Riszpekk

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen