3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Barpi
Nem értem miért akarok mindent olyan bonyolúltan megcsinálni. Istenbiz erre nem gondoltam. THX!

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

oryon
Asszem lehet egy tárgyon belül több shadert használni, vagy tévedek?

Oryon

Barpi
mlaca: Köszönöm neked is, az üvegpolcoknál kipróbálom amit irtál, mert ott a vastagságra is szükségem van. Viszont lenne még egy kérdésem:
Ha egy üveglapot szembõl nézünk akkor tulképpen fehér, ill. átlátszó. Viszont ha a profilját nézem akkor zöldes árnyalatú. Ebben az estben hogy állítgassam a shader-t?

Aldaryn
Csak egy megfigyelés a VRay adv. internal 1.45-el kapcsolatban, egy aprócska javítás, amit nem tudom, hogy az emberek észrevesznek-e, de én kipróbáltam, és immáron megcsinálták:

Renderelés közben össze vissaz zoomoltam, nagyítottam, kicsinítettem, (elég durván, tesztelve, mit bír) majd 5-6 percen keresztül, húzkodtam az ablakot, nyitottam más programokat, fullra megterheltem, megint össze vissz zoomoltam, és nem fagyott ki. Sziklaszilárdan renderelt tovább.

Ez +1 nagyon jó pont a VRay-nek. 😊))

(A scene egy 2000x2000 pixelben hdri világítással renderelt kb 1200E polygonos jelenet tesztnek, hogy lehetõleg a virtuális memóriába is jócskán beleharapjon a rendszer.)

per aspera ad astra

nagy igazsag, ezt meg sem neztem...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Ryleh
hali...Akit érdekel a DIGIMATION DARWIN az reggeltõl leszedheti onnan ahol a Total textures 1-3 cd volt feltéve./ FTP /14x15 MB...cca:1 hétig lesz fent a szerveren....jó töltögetést

helló barpi!
a megoldás az, ha plane helyett boxból készíted az üveget
(ahogyan a valóságban is van vastagsága az üvegnek, 0,3-0,6 cm).
így kétszer törik meg a fény (plan esetében csak egyszer) és nem torzulnak a mögötte lévõ dolgok.
anyagbeállítás: IOR=1,5; refract,reflect: fehér szín, Fresnel bekapcsolva.
Barpi
Nenad: Leköteleztél! Ha tudom, meghálálom!

valasz ment, majd kuldok egy programot amivel globalisan lehet allitani a materialok tulajdonsagait, igy peldal a tesztrenderek sokkal gyorsabbak lesznek.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Barpi
Oryon: Köszi, szívesen mennék, csak látod vannak hiányosságaim. Maga az üveg alapja csak sima plane. Szerintem is a shader-ekkel van a gond, de egyszerûen nem tudom beállítani õket. Mentségemre szóljon nemrég kezdtem csak foglalkozni a v-ray-el. Elötte pedig az alap shadereket használtam változtatás nélkül. Igaz akkor még csak kockát, meg gömböt tudtam csinálni.

mindjart felteszem...

RelakSfromhome
Rájöttem a megoldásra 😄

Minden textúrához tartozó objektumot külön elkészítek, majd boolean, edit mesh, és textúraazonosítók kiosztása 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Barpi
max6 + Vray

oryon
Barpi: Szép Hi-Tech szoba. Jöhetnél lakberendezõnek hozzánk... 😊
Szvsz is fénytörés van az üvegben...
Próbálj meg egy másik alap shader-t rárakni és csak az átlátszóságot ill. átlátszatlanságot növeld ill. csökkentsd.
Nem dupla falú az üveg? Azaz nem 2 párhuzamos üveglap? Ha igen akkor sem kellene nagyítania, de eltolja a képet...

Oryon

Barpi
Köszi, elment!

max6 vagy max5?

Barpi
Bocsi, az elözõ özenetem Nenad-nak szólt.

Barpi
Köszi, csak kéne email cím is. 338k a mérete, gondolom ez nem okoz majd gondot a postaládádnak.

meg, kuldjed

Életbölcsességek:

Miért nem olvasni soha az újságokban: "Jósnõ nyerte a lottófõnyereményt!"?
Toto

Nagy ésszel nagyot lehet tévedni!

Az élet olyan, mint a WC-papír. Minél közelebb érsz a végéhez,annál gyorsabban fogy.
Toto

Aki mer - annál van a kanál.

Barpi
Igy sem lett jó. 😞 Pedig úgy is megpróbáltam, hogy kikapcsoltam az IOR-t. Ha szépen megkérlek, és átküldöm a max file-t megnéznéd nekem?

barpi, index of refraction (ior) azaz fenytoresi ertek...
allitsd at 1-re vagy 1.01 re.

Barpi
Van egy mosdóm is, amit szintén jó lenne már befejeznem. A textúrázással azonban gondom van. Egyszerûen nem tudok egy normálist beállítani neki. Tudna valaki segíteni?

Sajnos most este 7-ig nem tudok feljönni a fórumra, de azért ha tudtok írjatok légyszives. Köszönöm.

RelakS
Köszi, nézem!

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Barpi
A segítségeteket szeretném kérni. Adva van egy hálószoba (alapötletet loptam). A szoba végében van egy térelválasztó üvegfal, aminek a felsõ és a harmadik eleme felnagyítja a mögötte lévõ ablakot. Miért? Hogy lehetne beállítani, hogy mint a valóságban csak átlátszó legyen, nagyító nem? A többit nagyon még ne nézzétek a képen, mert semmi sincs beállítva rajta. Bár, ötleteket, tanácsokat, és egye fene kritikákat szívesen olvasnék tõletek. Mit, csináljak, esetleg, mit ne a képen, stb.

Probald ki exporternek a Jamlander exportert, hatha megoldodik a gondod.
Kozvetlenul menti a t3d-t, movereket, brushokat, lampakat stb..
http://ridgers.org.uk/jamlander/
RelakS
Vagy ha nem poligononként, akkor textúránként, úgy jobb lenne talán

RelakS
Háj, van egy kis textúrázási gondom.

Szeretnék egy bonyolult testre több textúrát feszíteni. Eddig semmi gond, egy multi/sub material, megadom, melyik poligon melyiket használja, hurrá. A gondok ott kezdõdnek, mikor az egyes textúrákat különbözõ uvw-vel kéne felrakni, pl egy henger, egy plane, stb. Max alatt semmi gond, beállítom a mapchannelt, és hurrá. Nade! Én ezt a testet kinyomom .ase fájlba, majd importálom UnrealEd-be, ami viszont kizárólag a mapchannel1-et hajlandó kezelni, a többi egy felûlrõl vetített planar textúra lesz.
Tehát az érdekelne, hogy egy mapchannel-re lehet-e többféle uvw vetítést (pl poligononként) csinálni?

Barpi
Sorry! Hiányosságaimat azonnal bepótólom. 😊

youth
Nem is gondoltam volna rólad mást... 😊) Harcol foggal, körömmel... 😊

Youth

FRenkie
Teste is lesz mindenféle kacatból összetákolva, ha tovább lapozol találhatsz dolgokat... 😊

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Azért azt megjegyezném, hogy a Technics széria nem éppen a 6 éveseknek készül. 😊)))) Mondjuk, én erõteljes "foggal" legózó voltam, sosem volt türelmem kézzel piszkálni szét a darabokat....

per aspera ad astra

Aldaryn
I/O Input/Output

Az I/O pluginek arra jók, hogy bizonyos adatformátum I/O-ját biztosítsák a MAX-nak. Ilyen pl. a splutterfish HDRI I/O pluginje, vagy az ILM OpenEXR I/O pluginje, melyekkel specviális HDR képeket is be tudsz tölteni MAX-ba, mint bitmap.

per aspera ad astra

Barpi
Sziasztok! Sajnos kevés idõm volt az utóbbi idõben, így elhanyagoltam a fórumot. Most átlapozva, szeretnék Flego-nak gratulálni, nagyon sirály lett a legójármû. Irigylem a kitartásodat!

Frenkie: Nagyon baba, a baba! Kiváncsi vagyok, milyen lesz hajjal. Csak fej lesz, vagy egy komplett bábu?

fle go
Köszi a tippeket és ötleteket hamarosan javitok rajta!
A HDR a kitchen. hdr és a Vrayba úgy emelem be hogy a sima Vray material diffuseba raklikk es bejon egy Vray HDR aztan ott a keresesben megadom a kepet. De hogy mijaz a I/O azt nemtom😊)

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

oryon
Végülis akármilyen fura, ha egy kisgyerek kezébe adsz egy ilyen masinát az elsõ dolga egy pár kör után, hogy szétkapja 😊
Ahogyan én emléxem egyes darabkák szorultak és egy kisgyereknek ez már elég indok lehet a "Foggal, Körömmel"-re... 😊))))

Oryon

FRenkie
"nyál" 😊)

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Nagyon király lett! Én is csak azt tudom mondani, mint itt elõtte mpáran, szórd körbe legodarabkákkal, sõt, akár még a dobozát is megcsinálhatnád.😊

Live your life like it\'s your last day...

Aldaryn
Fleggo, a HDRI-hez milyen I/O cuccot használsz? A VRay-hez adott HDRI bitmap Input plugint?

per aspera ad astra

youth
Jajj dejó!!
Az asztal lap tényleg nemjó. Szerintem jól mutatna világos asztalon...
Ja meg szõnyegen mégjobban, pár lego darabbal körbehintve... olyan mintha most játszott volna vele egy kisgyerek, ha raksz rá nyálat akkor tuti élethû lesz 😊)

Nemtudom milyen hdri képet használsz de próbálj olyat keresni ami beltéri. Lehetne kicsit erõsebb fõfény, mintha 1 vagy 2 ablakból jönnének azok a fránya photonok. Area lightal megoldható vagy tegyél be 2 nagy fehér lapot ablak gyanánt és Final Gahterrel küldjed, legalábbis mayaban az kell ilyenkor...

Youth

FREAK
Itt egy tavalyi képem, szvsz ez a "jármû" is jól nézne ki ilyen talajon

Riszpekk

oryon
A világítás nem rossz. Nekem a becsillanások nagyon tetszenek...tényleg mûanyag hatású.
Szvsz:
A gumik jók, de a fekete elemek nekem túl feketék...
A talajon a textúra nem az igazi...ha parketta, vagy egyéb ismétlõdõ akkor BUMP-ot rá és láthatóvá kéne tenni a széleit.
Ha meg nem ismétlõdõ, akkor olyat rakj be, hogy ne látszodjon a textura széle. A tükrözõdése pedig túl üvegesnek tûnik 😊
Majd a többiek talán jobban rávilágítanak, hogy hogyan javítsd.

Oryon

FREAK
cool!

szvsz sötétebb és tükrösebb asztallapon jobban nézne ki, de ez már ízlés kérdése 😊

Riszpekk

fle go
itt egy WIp ez meg nem vegleges par otleteteket amit javasoltatok meg beledobok majd, egyebkent materialokrol vilagitasrol mia velemenyetek?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

youth
Shag:hairnál nem lehet megadni olyat hogy hol nõjjenek ki a hajak? és akkor oda egy fekete-fehér map kéne és akkor minden megoldódna Frenkienek...

Youth