3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619
Nem tudjátok miért tüntek el a képeim? Csak az enyémeket nem látom itt a fórumban.
zbr2 vel keszult, kb fel ora alatt. Mindenkinek a leheto legmelegebben tudom ajanlani, fantasztikus lett a program...
Akinek van egy kis muveszi venaja, nagyon otthon fogja magat erezni benne egy kis tanulas utan.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
okorkodtem egy fejet,. majd dobok kepet, most mennek kell 😞
Azon gondolkodom, hogy lehet ezzel variálni. Vagy opacityként, vagy bumpként használva szerintem pont jól megbolondítja az üvegedet ahogy kell, a shape kavarásom felejtsd el gyorsan! 😊
Mission Impossible 2010: PRO Class
Eleg egyszeru megoldani a dolgot akar egy sprayel is, esteleg egy kis szellel kombinalva illetve a gravitaciot beallitva. Azt is meg lehet csinalni hogy bizonyos objektumokhoz vonzodjon stb. De ez szuksegtelen szerintem.
Es a particlenak meg beallitasz valami gombot, mehst, csinalsz neki materialt es kesz, marha ezt a vizformat le tudod modellezni hihetoen.
- az ablak csak kinéz valamire.Max valami panoramica felhõs égre a háttérben.
- A kék párnák kicsit légiesen vannak az ágyon, de a legközelebbi mindenképp.
- Bár szép, én nem vagyok kibékülve a padló tükrözõdésével. Nem értek hozzá, de ennyire tökéletes erõs tükrözõdés reális ennyi fénynél lakkozott felületen? Az egész mintha picitt mattabb, vagy halványabb lenne az életben, de lehet hogy tévedek.
Ha mindenképpen kell, ennyit tudnék kötekedni. Viszont tetszik az egész, úgy ahogy van!
"katedral" ez nem vilagos nekem... 😊
A szoba sötét, (mondjuk ezt picibe is láttam) a képek (ha lennének) nem nagyon látszanának az elöttük lévõ üveg tükrözõdésétõl. Bár ez a valóságban is így van. Tudom, már sokat segítettél, de te milyen fényforrást tennél be, hogy azért a meglévõ fényeket ne nagyon nyomja el? Persze mindenki adhatna tanácsot, és a kritika és érdekel.

Személyre bontva megjelölnek? 😞 Grrr... fúj. Be is törhetnek valaki gépére, nem? 😉
Na, akkor majd a full 1.5, azt már csak nem jelölgetik.
per aspera ad astra
r verzio van max6-hoz a masik vonalon.
U.I.: Nem kering már újabb VRay verzió semerre? BAromi kíváncsi lennék már az 1.5-re teljes harci díszben...
per aspera ad astra
per aspera ad astra
ha brazil rio-val nagyobba akarsz renderelni mint 521*384 akkor toltsd le a bigrender nevu scriptet, (darabokban rendereli a kepet) es akkor mar csak arra kell vigyazni, hogy a darabok merete ne haladja meg az 512*384-et 😉
jah, ez nem csak az internalnal van igy, az ujabb vray+max6 sem akad ki ha tekergeted az egeret 😉
Heheh emlekszem mit osszen nem kinlodtam mire rajottem mi az oka a repulesnek, aszittem a sceneevel van gond.
Az igazat megvallva MINDEN üveg ilyen. Elég csak megnézni egy nagy üvegpalota (pesten már jó sok van...) oldalát, hullámzik rajta a tükrözõdés. Persze, közelrõl szemlélve sokkal kevésbé látszik.
Az úsztatott üveg, bármilyen jók is már a gyártási technológiák, akár 1mm-es felületi egyenetlenségeket (nem drasztikusan, mint egy laza, elmosott noise... 😊) ) tartalmaz. Ez, közvetlen szembõl nézve nem okoz komolyabb fénytörét, azonban, ha oldalról nézel a felületre, sokkal nagyobb üvegrétegen, drasztikusabb beesési szögekkel érkezõ fénysugarakat szemlélsz, itt már elég nagy az IRO miatti torzítás, hogy láthatóvá váljanak az egyenetlenségek.
Egyszerüen reprodukálható: Pakolj egy standard noise mapot nagy noise mérettel a bump slotba az üveg esetén nagyon kicsi 0,5-2 -es bump értékkel, suzépen vissaz fogja adni az említett jelenségeket.
per aspera ad astra
A pl.:HÉV ablakát oldalról nézed, akkor húllámokban törik meg a fény...remélem érthetõ...ezt hogyan lehetne reprodukálni?
Oryon
Ezt VRay alatt a "fog" tulajdonsággal tudod reprezentálni. A színe azt határozza meg, hogy milyen fényt enged át, az amount pedig, hogy adott (fix) távolságon mekkora "elnyelés" tapasztalható. Ez a fix távolság scene unitokban fix, tehát általában (ha nem dolgozol következetesen mindig azonos méretekben) scene-hez kell állítani.
Brazilban ezt a tulajdonságot az absorption reprezentálja, ami megnevezés szvsz sokkal találóbb. 😊
MAX default shaderjei között is megtalálható, a RAytrace shader "fog" tulajdonsága, egész szépen paaméterezhetõ, bár kissé "furán" (mintha adittív lenne... ) viselkedik.
Általánosságban elmondható, hogy bármilyen színezett üveg, folyadés, átlátszó anyag színezéséhez nem a refraction colort, hanem ilyen abszorpciós szimulációt célszerû használni. Sokkal élethûbb.
per aspera ad astra