3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Most meg bejött. F.u.c.k. Me beeing lamer.

per aspera ad astra

Aldaryn
A vicc, hogy az ATW tárhelyén is dead liket kapok, ha megpróbálom megnézni. Lehet, már csak az én készüékemben... Hja, kell már az a home. Megyek, elõ is fizetek. 😊)

Ha másnak, vagy neked bejön, akkor, meg amúgy is: Köszi!

per aspera ad astra

Aldaryn
😊 Jaja, koppintások, a 300-as széria 600-as lábakon. 😊))) De lehet, hogy megcsinálom a kevláros 600-asokat. A hirdetésen csak a szoba volt iylen, ott más hangrendszer (Asszem az FPM-ek) van.

Nenad: A glossy csak úgy simán van. A padló shaderjén csupán egyetlen diffuse, meg egy bump map van. Az asztal egy nagy üveglap, melynek le van törve a széle. Nem tudom, nekem se "teccik", de elvileg (Az üveg sahder szvsz jó) ilyennek kell lennie. Lehet, egyszerûen kicserélem az anyagát. Vagy nagyobb fog-gal kicsit elsötétítem. (Bár itt elsõ sorban a reflectionokkel lehet gond)

per aspera ad astra

RelakS
Parancsolj:

Amit te képlinknek néztél (teljesen jogosan), az az atw-n egy hirdetéses fejléccel jelenik meg

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Boba
Ehh, nem olvastam el, hogy BW hírdetést olvastál... szóval akkor azok. (mea culpa mon hülyeség...)

Boba
Nini Aldaryn... Ezek vagy Bower hangfalak, vagy azok koppintásai (Dm 303 tán?)? A szoba bevilágítása tetszik, a fehér kocka helyén remélem valami nagy plazma lesz😊

igazabol egyetlen egy zavaro dolog benne es pedig az asztal amin a vaza all, annak az oldalanak a tukrozodese vhogy nem illik oda szamomra.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

szep a kep, a glossy mappolva lett vagy siman?
kulonben majd nezd meg mit lehet bump mappingal csinalni, mert lattam egy ilyen kepet hogy bumpappolt reflection, es valami iszonyat jo hatasa volt.

sss-t megnezem kivancsi vagyok.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Hmm.... furcsa, copy-paste-eltem a linket. Akkor mér nem jó? Mind1. Bazz.

per aspera ad astra

Aldaryn
Olyan régen dobtam már ide be képet. 😊

Mostanában baromira nincs kedvem a gép elé ülni, érdekes, de egy rakatt jobb elfoglaltságot találok. :o) Pl kerttrágyázás. Na, az Fun. 😊))

Szóval: megláttam nemrég egy B&W hirdetést, abból inspirálva készül ez a kis GI-zgetés, glossy refleksönözgetés.

Irradiance map building time ~20perc
Bucket rendertime ~ 3h 😊
AA nélkül kb 1 óra az egész kép. 😊 Yeah!

Kép:

Eredeti Renderméret

Még csak a hangsugárzók vannak készen, azokról is lefelejtettem a Sub-D-t... 😊
A padló shaderje végleges, valami meleg hangulatot akarok (Ellenben az inpiráló hirdetéssel...) A kis vázányi nárcisz nagyon rossz. SSS kell rá, de azt vmiért az 1.45 nagyon elbassza nekem. Egyáltalán nem hajlandó pl a régi VRay alatt simán renderelõdõ shader renderelõdni.

per aspera ad astra

mondjuk tok hulye vagyok van sajat tarhelyem... 😊
ez eszembe se jutott..

kulonben meg ezekkel az a gond hogy ha nincsen gui beleoszulsz mire hibatlanul osszeraksz egy scene-t 😞
a redqueen 1-nel legalabb volt gui.

egy masik:
http://www.teamredqueen.com/
😉

Uj ingyenes kulso GI renderer. (ASE,OBJ tamogatassal)
Majd meglassuk mivé növi ki magat 😉
http://toxicengine.sourceforge.net/index.php
youth
Nekemis volt hogy törölték az egész hóbelebancot csakmert felraboltam egy fájlt... :/

Youth

displacement meg nem probaltam ki, en viszont nembiztos hogy zbrusht fogok erre a celra hasznalni, az atinak van egy programja erre. Azzal probalom ki elobb.

olyan is volt, mar hogy valami kedves joakarom beszolt, mindenfele marhasagot irt a szolgaltatonak(fene tudja mar mi volt) azok meg nem foglalkoztak semmivel es toroltek.
😊
sebaj, majd x3-azok, ugyis regi nicknevet hasznaltam.

erdekes... ugy nez ki toroltek az accountot 😊
fura. no sebaj.

piktor
Ja bocs, az elõbb naná, hogy a ZBrushról beszéltem...

piktor
Nenad!
Gratula a fejedhez, tegnap láttam. (ma már nem...) Szép a VRay render, tényleg kicsit gyurmás, de fincsi hangulatú a felület.
Nem volt még idõm kipróbálni, hogy hogyan mûködik, ha a displacement mapot átviszem Maxba. Egyáltalán a displacement hogy mûködik? Mûködik viszonylag alacsony polygonszámnál is, vagy szükségszerû a magas polygonszám? (Bocs, ha hülyeséget kérdeztem, de nem tudom még a mikéntjét.)

petesilver
Uraim' Tegnap rendszereztem a cuccaim, és raakadtam egy 52 részes v-ray video tutorialra a gépemen, 355 mega csomagolas nélkûl. Ha van ra igény, felrakom ftp-re, csak szoljatok. Qrva Hp bill, semmi nincs a helyén, amúgy tudok írni am!

Mission Impossible 2010: PRO Class

FRenkie
köszi srácok, majd jönnek a képek...

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

oryon
NAGYON ARANYOS...SZÉP...GRATULA.
Bár így már le sem tagadhatnád, hogy brutális filling-e van a képnek 😊
Képzelem az illetõt, aki ezt csinálta (nem te, hanem a képzeletbeli "baba-fejezõ")...akár a Toy Story (1) 😊

Oryon

Barpi
Átküldöm neked is a scene-t. Ha lesz egy kis szabad idõd, (nem kell azonnal, csináld csak a dolgod) akkor légyszi nézd meg õket. Nagyon láma vagyok hozzá. 😞

[__\\--OOOO--/__] Battletag: csibésárpi#2619

ezek alapvetoen jonak tunnek, inkabb a materialjaiddal lehet gond. ha gondolod kuldd at egyszer atnezem oket.

petesilver
Hja Pauly! Elkezdtem rendszerezni a letöltött cuccaim, és kiderült tele vagyok tûz képekkel, némelyik nagyon brutál!

Barpi
Köszönöm, már szedem lefele.

Barpi
petesilver
Barpi, shagfur, relistic grass fent ftp-n!

petesilver
Akkor jó!! Ott elakadtam, hogy Nenad üvege van szemben, ami beállításnál full fekete, fehéren világít a fénytõl, és hiába raktam mögé gyönyörû Marlin Panoramic sky-t, nem látszik belõle semmi. 0 Vray tudással ez így hirtelen magas 😊 Bár már brazil üveggel is jártam így! Opacity csúszka egyiknél sincs sehol!

aztan van az az eljaras hogy photon mapping.. 😊
azzal is lehet pergetni rendesen.

attol fugg mi az ami belatszik milyen az atmoszfera a kepen, egy kis szint mindenkeppen erdemes belekeverni, a realisztikus hatas kedveert,

Azt mar eloljaroban elmondom, ha vray light van az ablakban, mer az van nemde? akkor felesleges nagy irrmap beallitasokat hasznalni.. eleg -4/-2 vagy ilyesmi. Mert a vraylight szep arnyekot csinal.

A glossynesst sem kell tulzasba vinni, a padlon a feny zavarossagat bumpmappolt reflekcioval szepen meg lehet oldani amit megkockaztatok meg realisztikusabban is nez ki.
hirtelen ennyi.

petesilver
Nenad! Tételezzük fel, hogy Barpi szobája magasan van. Ha berakok kívülre egy panoráma égboltot, az elég kinti háttérnek, vagy meg kell bolondítani a fényt a képpel?

Barpi
Nenad: Nincs kedved leírni a beállításaidat (ha nem titok)? Vagy csinálok képet a sajátomról, belinkelem, és mond meg légyszi mi a hiba benne. Ill. mivel lehetne idõt nyerni.

Petesilver: Nagyon F@sza lett. Csak a párnák nem tetszenek, mert azok szögletesek maradtak. Köszi, hogy lerenderelted.

petesilver
Hát ja! 😊 Sima pár száz poligonos objectet padlóval meg lehet bolondítani úgy, hogy fél óra legyen kiszámolni! Nekem már sikerült! 😊

ez azert van mert feleslegesen dobalozol az effectekkel, ritka az olyan kepem ami 30-45 percnel tovabb szamolt.
Erdemes ezzel is torodni, kesobb es most is nagyon jo johet...

petesilver
Most akartam priviben kérdezni, érdekel-e ha elkészül? Akkor igen! 😊 nos most készült el, valami álomszép! Rendering time 1:41:16 akkor az jó? Nah küldöm mailben rögvest!

Barpi
Fantazy-t köszi, már csordogál lefelé. 😊

Barpi
Megnézném és is akkorában ha elkészül. 😊 nekem 640x480-ba 1:15 volt 3200 bartonnal 512Mb rammal.

petesilver
Barpi, Fantasy fent van az ftp-n! V-Rayt teszt képpen a szobáddal izzasztom 1024*768-as renderrel. Hát nem pite! A proci nem kicsit melegszik, a gép gõzerõvel maximumon dolgozik, jelenleg fél óra után tart durván a 2/3-ánál.
Akinek sikerült az új brazilt beröffenteni max6 alá, az dobjon meg egy privivel pls, mert nekem nem jön össze sehogysem 😞

petesilver
Persze, és kellõkép gonosz lett a hajtól, a végeredményhez mindenképpen jó lesz!

FRenkie
ez nem is kisbaba, hanem játékbaba. ahoz illik?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

petesilver
Ilyen az elf összerakva:

Barpi, privi mindjárt megy!

petesilver
Ryleh, privi ment!

petesilver
izé: Knight

petesilver
Már rég vártam ugyanis, hogy meglegyen, végre lejött a Fanstasy object cd. Eléggé para volt, mikor nézem, mind .obj kiterjesztés, de túl vagyok rajat. Nagyon jó a szett, darabokban vannak a karakterek, külön minden, ruha, táska, öv, stb. Kasztok: Amazon, Dwarf, Elf, knigyht, Wizzard,Barbarian. Szal cool!

petesilver
Thx, de hál istennek a deep eplorer gond nélkül átkonvertálta hibátlan maxba!

alias wavefront./maya

petesilver
az obj kiterjesztés melyik 3d progi defaultja?

petesilver
A haj jó, de nem illik egy kisbabához. Stingnek volt ilyen fénykorában.