3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
Udv!
Eddig nem igen volt idom semmire se😞Miota a modelezes a maniam sokkal keveseb idom van mint regebben volt, alig jut idom modelezni, ezert csak mostanra keszult el a lego auto, par hiba maradt benne, azt ne nezzetek, nehany darab belesulyedt kicsit az asztalba meg a dobozba😞 Keson vettem eszre majd korrigalom, egyebkent mi a velemenyetek?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
OK :: offset v-n feljebb

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Na ja,... 😊 Hehe, ez egy cseles megoldás.

per aspera ad astra

a megoldas az hogy a final imagedat region renderrel nyomatod, (scriptspot.com) Csak arra vigyazz, hogy a regio merete ne legyen nagyobb a 512*./1.33-nal 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aquli
Vagy esetkeg a VRAYt honnan lehet letölteni? 3dsmax4-hez van? mondjuk azt egyáltalán nem ismerem.

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
Hello!
Letöltöttem a Brazil Rio-t a 3dsmax 4,hez, felrakom, renderelni akarok és kiírja, hogy csak 512*384-es felbontást támogat, ez miért lehet?
Nem hinném, hogy próbaverzió vagy ilyesmi. Mi a megoldás?
Elõre is köszi

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

piktor
Köszi Nenad! Kipróbálom. Gondolom maszkolással kel lefedni amit nem akarok subdividelni... Megyek, kipróbálom.

Aldaryn
Jaja, fasza. 😊 A malter dologgal egyetértek, mert akkor vagy legyen minden oldalról körbevakolva belül, vagy pedig offset kicsit feljebb. :o)

per aspera ad astra

attol fugg milyen modon keszited a testet..
Tehat ha pl van egy alapformad es azt nem konvertalod at polyframe-e akkor ha kilelold amit nem akarsz subdivideolni a modify-nal asszem talalsz egy masik subdividet, akkor csak ott fog subdividolni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

piktor
Nenad! Köszi! Még egy béna kérdés: hogy értetted azt, hogy csak ott subdividelek, ahol akarok. A ZBrusban van a Geometry alatt a Subdivide gomb. Az egyenletesen subdividolja az egész felületet. Valahoghy ki lehet jelölni, hogy csak bizonyos részeken tegye ezt? Vagy félreértettelek teljesen? (Nézd el nekem, még kezdõ vagyok!)

fasza a fal, en egy kicsit nagyitanek a texturan, hogy felul ne a malterral vegzodjon, kicsit furan nez ki, bar megmondom oszinten eredetileg dogalamam sincs hogy hogyan kellene kineznie.

SZia FleGO, jo regen nem lattalak mar!

FRenkie

A babás kép hátterében lesz ez a MTD-es fal :L

FRenkie
töltsd le a html-t!

fle go
Udv!
Aldaryn: most nezegettem a HDRI tanulmanyodat, le a kalappal nagyon jo! Nincs meg veletlen pdf formatumban, eltennem barmikor jol johet felfrissiteni a dolgokat.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

nincs egyszeru modszer mert ha leveszed a polygonszamot eltunik a reszlet, amit tehetsz az az ahogy epited fel a modellt csak ott subdivide-olsz ahol arra szukseg van.

piktor
Sziasztok!

ZBrushból hogyan érdemes importálni Maxba a modellt? Hogyan érdemes - polygontakarékosan - megoldani ezt a dolgot? Ha sima *.obj fileként viszem be, akkor ugye millió polygon van. Ha adok neki egy Optimize modifyert, akkor meg már nem ugyanolyan szép... Bocsánat a béna kérdésért, lehet, hogy valami egyszerû módszer van, de nemtom hogyan gazdaságos... Segítsetek nekem! Köszönöm!

FRenkie
thx

Vagyis bodypaintben hol lehet? 😊
Ryleh
a fogakkal még sok melo lesz..ki kell hegyezni öket mert ezeket a De Esponábol "kölcsönöztem".A szinek pedig a kontraszt miatt vannak:igy jobban látszik a csövek "eredménye".

Aldaryn
Király, persze, majd a végsõ modellen dõl el a dolog... 😊 A fogakra is dobhatnál smooth-ot, így elég furcsán mutat, még viewport képként is. Ja, ugye a színeket nem így képzelted el? (fekete alien piros díszcsíkkal...)

per aspera ad astra

Ryleh
a "gégecsöveket"igy sikerült megoldani.

Hello All!
Tud valaki segiteni ? -> PMorphTools for 3dsmax - ps_ap050b <-
Hasznos link(szem,orr,ful,szaj):
http://www.3dluvr.com/detonum/tutorials.html
Üdv

Deep paint-ben hol lehet azt beállitani,hogy megtartsa a smoothing group beállitást ha beimportálok maxbol?
Elõre is kösz!
batyam is fogalalkozik modellezessel (mechankai) mindig a solidworksot hasznalta, emlekszem regen megneztem es eleg tre-nek talaltam, most megneztem a 2004-es verziot, es baromira jo. A progrom annyira egyszeru hasznalni hogy mar mar az ember szajaba teszik mit kell csinalni az egerrel, mindenhol helpek ugranak fel stb. Heh, es a filletezes is nagyon kiraly, pl edge filletnel a fillet koveti a valtoztatasokat is..Azonnal ossze tudtam dobni egy komplexebb darabot, sot muszaki rajzot generalni belole, es bemeretezni. Egy pillantast meger. UFF! 😊

fr stage1, stage0 az jo regen volt.
az elmenteni meg akar a rendrelni azzal nincsen gond, de hogy pont a 3-s map channelbe tegye... az kezimuinka lesz...

Aldaryn
Hát én FR-hez teljesen zokni vagyok. :o) Nem használ itt valaki FR-t? András?

per aspera ad astra

Ryleh
azthiszem hogy:dinomedia.no-ip.org vagy com

FRenkie
tudja valaki a dynomediás DC hub címét?

A FinalRender stage0-t használom 3dsmax 5 alatt+5.1 update+service pack 1. ki akartam probálni a saját textura renderjét (mivel az max-é nem müxik a finalrenderrel) és nem müködik, vagy nem tudom használni.

Azt akarom vele elérni mint az alap render to texture-val.

-Renderelje le nekem a lightmapot az összes objectumra
-Mentse le egy 256x256 tga-ba
-Feszitse vissza a lightmapot az objectekre map channel 3-al

Please Help !!!

FRenkie
nyomtam egy próbarendert volume lightal, de hátborzongatóan lassú. Hogy lehetne a volume lightot külön rétegként rátenni a képre?

Ryleh
ah...köszi a helpet......csak azota sajna de be kellett jönnöm dolgozni,majd holnap kiprobálom a dolgot..amugy milyen a kép?hozzá kell tenni ,hogy 6 héttel ezelött azt sem tudtam hogy mi a polymodellezés ugy egyáltalán...akkor az volt a fö problémám hogy a tankönyv blueprintjét hogyan kell bevinni....

de a lathe a legjobb szerintem.

az is jo 😊

FRenkie
mindenhol kerestem, csak ott nem 😊

FRenkie
egy cylindebõl indulsz ki sok high segmenssel, és pl minden 2. vagy 3. loopot(edge sort) kijelölsz és megnagyobbítod.

mi ez a baromi szelesvaszon ? 😊

akkor csinalj egy gyurut (circle) es egy mondjuk szinuszhullam szeru vonalat, amit a korivre merolegesen helyezz el. circle kijelol aztan loft, es a szinuszhullam legyen a shape.(get shape) A surface parametersben tudsz allitani dolgokat, pl ha normalok nem jol allnak, illetve hogy mennyi polybol alljon a dolog.

Ryleh
aziránt érdeklödöm,hogy hogyan kreálhatokolyan formát ami hasonlit 1 gégecsõhöz de ne legyen nagya polyszáma..olyat szeretnék ami ugy néz ki mintha sok gyürüt tennék 1más mellé...

RelakS
hmm.. Jobb, mint a képbeszúrási "technikád"

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Ryleh
köszi....nekem nagyon ekzakt fogalom a weblapszerk.köszi...

Ryleh

Ryleh
miután ilyen jol elszorakoztam itt,most ha lehet töröljétek ki...köszi

Ryleh

Ryleh

RelakS
Regelsz egyet az uw.hu-n pl, meg ha az ált-ban körülnézel, ott van egy weblap, amire lehet képet felnyomni. Jó keresést (fejbõl nemtudom hol van)

Ryleh
igen de sosem tettem fel még képet,életképes weblapom pedig nincs

RelakS
c:\A L I E N\Modellez%C3%A9seim\aliennek_a_bur%C3%A1ja01.jpg
Hát ezzel TÉNYLEG bénázol, tudniillik, szóköz van az útvonalban, meg az ÉN c meghajtómon NINCS ILYEN nevû fájl!! Pláne, hogy melóhelyen linuxot használunk, amin még c meghajtó sincs

Ryleh
na ez nem jött össze,moderáljátok ki,bocs