3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ja sima skylight :)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

baromira skalazhato a cucc pl 25 sampleval is szep kepet dob ki, es baromi gyorsan, meg az arnyekok is jol latszanak
ez a kep 256samplesel keszult (vraynel 16 hemispherical samples... Bar az agyon van optimalizalva)
mind1 szuper a cucc! :)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sikerult belonom az redqeen 2-t meg kicsit (iszonyat) korulmenyes sceneket atteni, de halad a dolog :))
hihetetlen szepen renderel.

Ryleh
Mindenkinek!...ööööö...szoval bocsi amiért néha olyan dolgokat kérdezek ami számotokra elemi,de nekem szinte mindenre magamtol kellet rájönnöm,vagy itt a forumot figyelva csipek el részinformáciokat,és kapok töletek segitséget...nagyon tisztelem ezért a teljes forumot,de most be is fejezem az "önostorozást".....aki esetleg a hétvégén lazit,annak kellemes husvéti ûnnepeket kivánok.

Ryleh
bocs hogy beleronditottam a zbrush topicba..ide szántam...hi..lehet hogy láma a kérdés de melyik Deep paint müxix max 6 alatt,mert a nálam lévö verzio mindig a 4 ver.-t keresi...
a másik láma kérdésem:az általam produkált munkákat hogyan tudom 3ds-formátumba menteni mert a bodypaint -ba szeretném tenni......ha tul gázos a kérdés akkor szoljatok és azonnal szepukkut követek el...

nem tolti be memoria amikor megjelenited akkor is kisebbet hasznal, amikor lerendereled akkor tolti be. Ami pedig a bmp/jpg dolgot illeti, nem vagyok benne hogy szamit barmit is, mivel a memoriaban kozel ugyanannyit fogalalnak el, a lemezen persze bmp sokkal tobett, de a memoriaban "kitomoritve" nem hiszem hogy lenyeges a kulobseg.

petesilver
Megjelenítve gondoltam persze. Elvégre a memóriába betölti a scene texturáit, nem? Csak mert Deep explorationel konvertáltam, és alapból a fél megás jpeg fájlból csinált kb 10 megányi bmp-t. De aztán gyorsan megreguláztam, ne csesszen ki velem!

Mission Impossible 2010: PRO Class

ha nincsen megjelenitve semennyire, ha megjelenitve van gondolom rendesen...

petesilver
Mennyire befolyásolja a textura mérete a mozgatást, képszámítást scenen belül vajon a maxban?

petesilver
Zbrush tutorialok a fórumban, linkelve, akit érdekel.

oké,majd utánnanézek,kösz

Vagy ez a manualis vertex sulyozasokat nem menti el?
Mert sok helyen nem az envelopekkel allitottam be,hanem vertex kijelol,es megadtam a sulyozasat.

erre mondjak,a lusta ketszer dolgozik,
karakterstuionak nem a skinhez van koze hanem a skinnek (is) van koze karakterstdiohoz...
De leginkabb a csontokhoz, rigekhez...
nagy eselyel talalnal rola nemi infot mi tortenik akkor ha szorakozol a pivottal. sok sikert

Ha elmentem az envelope beallitasokat,es betoltom,mikozben a mesh,es a csontok helyzete nem valotozott semmit,akkor elvileg pontosan ugyan olyannak kene lennie nem?
Vagy ez a hulye pivot point bekavart ebbe is?

Aldaryn ,egyikkel sem jobb.
A character studionak mi koze a skinhez?
Nem hisem hogy az segitene.
Azt hiszem hogy ujra kell csontoznom.
Kösz a segítséget azért :)

Aldaryn
A "Don't Affect children", meg "Affect Object Only" gombokkal nem lehet elkerülni az ilyeneket?

(csak tipp...én is passzolom. :o))

per aspera ad astra

szerintem nezz utana a character studio helpben,ezt passzolom.

Aldaryn
Igaz... :) S ahyog nézem, kicsit már meg is hervadt. Többet meg nem akarok puszta önzésbõl legyilkoni közölük. :o)

per aspera ad astra

Vagyis pontositok:
A modell pivot pontjat is megvaltoztatom es ugy rakom arrebb az egeszet,de ilyenkor a csontok teljesen arrebbcsusznak.
Csak akkor nem ha a pivot pont-ját nem változtatom meg.
Meg lehet oldani ezt valahogy?vagy ujra kell csontoznom?

Üdv

Skin-nel becsontoztam egy modellt,és most a modellt arrébakarnám rakni a csontokkal egyutt.Hogy tudom ezt megcsinálni?
Mert ha mindent kijelolok akkor teljesen arrebbcsuszik minden.

ja.
akkor is jobb a foto, 'elo' dologra ranezni mindig szubjektiv szerintem, egy footn sokkal jobban tudod elemezni a fenyviszonyokat, pixelek szinei stb.

youth
Amúgy ez arra való hogy a fényviszonyokat 'beleégesse' a textúrába?

Youth

Aldaryn
Van egy csokorral itt melettem.

per aspera ad astra

varj, melyik finalrender es melyik max? :))

finalrendernek sajat texture bakere van, sajna nem hasznaltam meg, de megnezhetem...

Segítség!!! Felraktam a FinalRenert és ha azt használom ne m tudom lerenderelni a lightningmap-pot a render to texture izében. Nagyon kellene mert játékfejlesztésre használom.

youth
Már megint: GÖMB :)))) KOCKA ennyire snassz már? :p

Youth

megjelent maxhoz az uj npower solidstranslator meg minden,
nagyon nagyon jo a cucc, szuperul filletez booleanol, reggel megzuztam egy kicsit :)

szerezz egy foto rola es azonnal tudod mi a baj...

Aldaryn
Irány valami egyszerûbb, elemibb forma. Mondjuk a gömbök. Azok mindig is jól mentek.

per aspera ad astra

Aldaryn
Na, hagytam az egész hóbelebancot a csudába... :) Nem nekem való a virágshader-készítés.

per aspera ad astra

Aldaryn
Eddig úgy tudtam, hogy csillagvirág. De tegnap elõtt kiokosítottak, hogy ez nárcsisz, és a nárcisz és a csillagvirán nem ugyan az! A csillagvirág tudniillik fehér, és nem harang, hanem laposabb tányér a közepe. :o)

per aspera ad astra

Aldaryn
A prérikutya üt.

per aspera ad astra

hogy hivjak ezt a viragot?

petesilver
Ezek jók:

Aldaryn
Sumák fényt nem nagyon akarok a jelenetbe betenni. Ahoyg elnézegetem a valódi verágot, csak átteccõbre kell vennem a szirmokat, és... :) De majd még próbálkozok.

per aspera ad astra

haaat... :)) eleg ha abrorption csinalnal nekik, (egy sumak fennyel megtmogatva)

Aldaryn
Ami lett belõle:

Magát a csokor geometriáját ne nagyon nézzétek. Az bõven kritikán aluli. A végsõ képen úgysem fog 100x100px-nél nagyobban látszódni... :/

És még:
kép02
kép03

per aspera ad astra

Aldaryn
Szünet. Király. Jó neked. :P

per aspera ad astra

youth
Na ezt a leveles dolgot mégse most csinálom meg, megyek el... De itt van most kemény 6 nap szünetünk !!! Yeeee :)))

Youth

youth
Nem csak elkezdem nézni a tutort és megpróbálom utánacsinálni és nemsikerül valami akkor dõlt az egész... ekkor kicsit elszontyolodok és 2 napig nem indítom el aztán megint elkezdem... Nálam így megy :)) Amíg nem hajt a tatár addig könnyen vagyok :/

Youth

nemtom mitol felsz, attol hogy veletelen megtanulod hasznalni? Kb 20 perc alatt meg lehet tanulni modellezni vele. Ez aztan igazan nem sok...

youth
Elkeztem nézegetni azokat a scripteket vagy mi a szar a neve, beépített tutorok na...
:)))

Youth

youth
Jól tudom milyen. Múltkor néztem egy videótutort, hát tényleg eszméletlen, csak érteni kéne hozzá :/

Youth

nezd meg a zbrusht kiskoma, akar polymodellezes akar sculpting brutal jo. Na ezzel lehet polymodellezni, nem nyilakkal meg egyebekkel tologatni a vertexeket.. Na ne ma! Szuper!

youth
Amúgy tényleg van már maya6, mondjuk én csak beta-t láttam most dc-n, meg 3. kiadásos betát :))
Majd ha van valami fejlemény az érdekelne :))
Bár most elvagyok a sima 5-tel is, még aztse ismerem nagyon. Bár modellezni már csak mayat fogok használni szerintem, azt a részét nagyon megszerettem.

Youth

youth
Brazil hát, nem ismerek több rendert, vakon követem a Brazil vonalat :))

Youth

Aldaryn
Hihi., Nekem most VRay-ben is az. :) Miért nem megy az interpolation??! Tudom, tudom, amíg csak internal van, inkább rendrelgessek az 1.09-el. :)

per aspera ad astra

gondolom en, (szoros mint az allat :)

brazil