3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mellesleg: Programozást videótutoron??! Wow. Ez új. Ilyen is van már... 😊 Király.
per aspera ad astra

per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Oryon
eppen a vray forumon is volt egy vita errol, ugyanis amikor nincsen semmi a gomb (bumpmappolt alatt) akkor egyeltalan nem lasztik a bump.
Ja rq sokmindenben gyors, ami igazan tetszik benne hogy nagyon alacsony sampling rate, pl 16 is az gi arnyekok korrektek, lehet latni a veget.
Lehet hogy lesz benne progressive rendering is... al la fprime. Illetve gpu asszisztalt photin mapping. Persze ez csak rumor, illetve rendertime grass 😊 A grass vegul is eleg egyszeru dolog. Mos tokolok egy par felevel maxal, hogy an lehet legegyszerubbet es legjobban kinezot csinalni. Nem akarok vastagsagot neki.Felesleges a funek szerintem.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Na, megnézegettem az Irradiance map beállításainál az egyes értékeket, és nem sok mindent használ. Amennyiben ténylegesen van geometria, azaz pl. MTD, akkor a normal threshold értékét babrálva szépen elõbukkannak a részletek. (Jelen esetben épp kb olyan mértékû MTD, mintha bump map lenne..., messzirõl alig vehetõ észre a kül.), azonban bump mappolt felületnél mintha abszolút figyelmen kívül hagyná a bump mapot az irradiance map számolásánál. Fura.
Kipróbáltam 1-1 es beállításnál is (így ua. mint egy direct, nem? (vagy az 0-0? ...) ) mind1, akkor is uzgyan az a probléma jalentkezett a bumppal. Utólag, a lokális megvilágítás alapján a bump normáltranszformációja jelentkezik, de maga a megvilkágítás nem veszi figyelembe a bump-ot, vagy a fene se tudja. Direct comp szépen lehúzza...
Valahogy kellene nem irradiance mapba pakolt adaptív mintavételezett GI is. 😊) (A la Brazil? 😊 )
Ahogy kivettem RQ elég gyorsan szórja a sugarakat.
per aspera ad astra
Aldaryn, akarsz tanulni maxscriptet....? 😉
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
De nekem a szempillái kissé túl sûrûnek és átlátszónak tûnnek. Lehetne egy kicsit feketébb és "csomósabb"...
Azonban tetszik az a kis folt az orcácskáján 😊)))))
Oryon
Kész a babafej. A felakasztás kicsit máshogy lesz...
-Ezt megnyomod és beírod az útvonalat...😊
Oryon
Tud valaki valamilyen oldalt,ahol aránylag sok drótvázas,wip kép van fenn?
Elõre is kösz!
Ja és kösz nenad a segítséget,a bodypaint-hez!
Igen, tudom, ezt inkább olyan példának szántam, hogy "lehetséges", a color thresh-t direkt nem bántottam. 😊 Majd dobok én is ilyen tesztelgetõs képeket, ha te már úgyis a RQ -tõl nyomsz ilyeneket. :o)
Frenkie: 1 esetben: kb 30-40mp, a 2 esetben kb 6 perc. :o))
per aspera ad astra
hat ja, de ha dcomp-ot hasznalsz az igencsak sok idobe kerul. Vray kb 25% gyorsabb imappal, de a minoseg az nem biztos hogy elerheto imappal, A color tresholdal kell probalkoni, az tuti (megfikantja 😉 0.15 - 0.2 mar jo lehet.
Itt viszont nincsen imap, es animacios dolgok sem megoldottak. Jovo zeneje. Most tokolok az uveggel. kivancsi leszek mi lesz a vege. (majd folyadekot megy minden marhasagot bele akarok tenni)
Kicsit belegondoltam ebbe a bump témába... csináltam egy gyors tesztete VRay-el, és szerintem, ha direkt subdiven van, akkor megközenagyon szépet produkál. Kérdés, hogy miylen áron, ugyebár...
Beraktam ugyan azt a bumpot mint MTD, csak hogy lehessen látni, milyen lenne, ha valóban geometria lenne a bump. Érdekesség, hogy az MTD is sokkal élesebb, és kontrasztosabb lett direct comp-pal, pedig az irradiance map figyelembe veszi az MTD-t is, és elég magas preseten is volt.

per aspera ad astra
(van meg 1) viszont a connectiont max>rrt>rq en irom. De az meg egy kicsit odebb van, lesz egy alapveto valtoztas a formatumban. Kulon fileban lesz letarolva a mapping, material renderer parameterei, es a geometria megint masikban, igy ha tobbszaz mega a cucc, nem kell behalni tole semminek. 😊
amugy erdekes hogy ujabb fizikai kutatasok alapjan lett belove az engine es a featurek is. Pl a metalnak a refrakcioja(!)100-250(kb) terjed. Szoval van benne erdekseg dogivel. Pl real skylight system, olyan mintha hdrivel vilagitanal.. alabbi kepek is azzal keszultek. Csak ahogy valtoztatod az idot az is valtozik. Ezt a rendszer 2000ben nyomtak ki a sighraphon, erdekes hogy rajta kivul senki nem alkamazza. (a max es egyeb sunlight system eleg gyengen adja ehhez kepest.
Ja baromi sok idot vesz el. Itt az ido hogy 3dben is bekomolyitsak 😊
ihol egy durvebb pelda. (az erdesseget uv re lebontva kell adni igy lehet aniozotropikus reflekciot is letrehozni pl)
frenkie, az attol fugg, akar 100x is lehet az ido..(ha bonyolult testet szamoltatsz. Nagyon nagyon tagak a hatarok, es attol is fugg hany subdivset adsz neki.

elfogadható : nagyonnagyonsok.
:o) Elég sokáig tart direkt számolni a GI-t Vray-ben.
per aspera ad astra
Aldaryn: egy medium indirect illumination és egy direct comp. között mekkora az idõbeli különbség aránya?
per aspera ad astra
Ezek a képek igencsak impresszívek. A "true glossiness" alatt most akkor mi van? Mit kell érteni? Mert én sajna máshogy nem tudom elképzelni a dolgot, minthogy geometriai szinten jelentkezõ felületi érdesség (ami a normált befojásolva adja ezt az eredményt, legyen az bump, valódi geom, stb...) vagy többszörözött sugárszórással elõállított majdhogynem "fake" eljárás. 😊 Most akkor ez mitõl "true"? Nem, nem baj, csak a hangzatos propagandaszövegeket enm szueretem. 😊) Ettõl lehet véletlenül olyan TV-shop feelinget adni a dolognak, ha hiányzik a technikai magyarázat.
per aspera ad astra
Nagyon magasrol nezek ra azert latszik kereknek, amugy tenyleg olyan mint valami optikai anomalia 😊)
meg egy aprosag amit meg nem lattam ilyen szepen semelyik gi enginben, sot alltalab mind1iknek baja van az indirect ligh+bumpmappingal. Ezen a kepen csak indirect light van (az arnyeknak kinezo valami a padlo glossy reflekcioja)

a kép: Nagyon szép a glossy rajta, de ezek a golyók a padlón vannak ugyebár(árnyék), viszont a padló síkja meg merõleges a kamera fókuszára.(a parketta tile-ok párhuzamosak a képkerettel)...hogy van ez?
Vagy eccerûen csak izometrikus nézet?
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ugyhogy ha lehet ezt majd ne warezoljatok, van free versio is! 😊) (elotte meg elintezek egy aprosagot 😊

http://youth.fw.hu/flego.html
Töltsd le, nevezd át index.html-re és töltsd fel a freewebre (a 'root'-ba). így ha aztírják be hogy flego.fw.hu akkor egybõl ezt nyitja meg.
Töltsd le a dreamweavert azzal tudsz egyszerûen szerkeszteni oldalakat úgy hogy nemis tudo mi a html megfelelõje, azt magától megcsinálja neked csak rákell menni a kép gombra és berak egy képet neked 😊
Sok szerencsét!
(Mástmár ha minden igaz nem törölhetik a tárhelyedet 😊)
Youth
Azt akarom vele elérni mint az alap render to texture-val.
-Renderelje le nekem a lightmapot az összes objectumra
-Mentse le egy 256x256 tga-ba
-Feszitse vissza a lightmapot az objectekre map channel 3-al
http://www.idvinc.com/html/downloads_exe.htm
Elore is koszi a segitseget!
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Youth
aztan dobjad be a linket es meglatogatjuk, hogy legyen latogatottsaga is.
Szevasztok, ujra itt! Mar kezdtetek hianyozni, meg a modellezes is, de most folytatom ahol abbahagytam gozerovel!
Frenkie: brutal a scened, de tetszik jo az elkepzeles, mit fogsz meg belevinni?
Oryon: Így van tervezve, még hiányzik a jobb láb, ami egy öngyújtó lesz.