3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
NAGYON BRUTÁLIS. De szép. 😊
Szempillát direkt nem raktál rá, vagy folyamatban van???
Ez a sok kütyü a fej alatt a testét egészíti ki teljessé, vagy csak véletlen, hogy olyan mintha a villát tartó drót lenne a bal keze és a többi...mondjuk akkoris hiányzik az egyik lába? 😊

Oryon

pete beklikkelted azt hogy transparency from alpha channel?
illteve az ujabb vrayek tudjak csak (max6)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Min van itt displacement?

per aspera ad astra

FRenkie
köszi srácok, még van vele meló.

Sound: igazából én sem tudom de: shag-hair, GI, üveg, vray displacement ami lassíthatja, de engem az eredmény érdekel, és ha ennyibe kerül, akkor ennyi.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Sound
Szép, szép, de ezen a képen mi 50perc?

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

petesilver
Nem mindíg futok bele ebbe a problémába, de most pl a tojásos képnél belefutottam. Hogyan tudok maxban a texturának opacityt adni? A tojás rendernél a sima tojások eredetileg 4 színben pompáztak, de a textura miatt tökegyforma lett mindegyik. Aztán adtam opacityt neki, de az meg a materialra vonatkozott. Jó poén mondjuk, de nem ez volt a cél. Aztán elmentem mondjuk a matricát alfa csatornával együtt, de a max az istennek nem ismeri fel a texturánál az alfa csatorna jelenlétét, és vagy nem engedélyezi az alfa csatorna használatát, vagy nem megyek vele semmire. Mit csinálok rosszul?

Mission Impossible 2010: PRO Class

hat kerdezzed itt. 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
Youth, vagy Nenad, használtok icq-t, vagy msn-t? Kérdeznék valamit, ha lehet.

youth
Nagyon szuper!!

Youth

petesilver
És Nenad ma se aludt!! 😊))
Frenkie qrva jó lett amit csináltál, csak szerintem a fény, és a baba kreol bõre nem az igazi. A fény tulságosan éget a villán, és a baba haján. Ha ott ilyen, égetnie kéne a tapétát is, és a többit is. Szerintem. Vagyis a csúcsfényébõl a materialoknak picit vissza kéne venni, és tökéletes!

baromi jol nez ki, a FF nekem joban bejon.
Amit meg javitaniek (material) a baba arcan a feny, nekem tulontul sokat tukrozodik vissza, de ez egyeni.

A villa brutal jo! 😊

FRenkie
Hella!

:: jelenlehgi állapot ::

bocs ha belekúrok a fórumba a nagy mérettel

Bocs ez fle go-nak szólt volna.

FRenkie
Volt már nektek olyan, hogy a Shag hair miatt kicsit instabillá vált a max? Néhe elõjön egy párbeszédablak, dumál hogy corrupt lett a fájl, és hogy mentsd el máshova...
van egy retry gomb, egy don't show this warning kapcsoló meg egy quit without saving gomb. Csak néha megy a retry után. A warning message alján van valami forrás, vagy mittudomén mi, de ott egy shag-es fájl útvonala van leírva.

Miért lehet ez?

Aldaryn
Oké. 😊 Akkor most megyek, és hülyén érzem magam egy darabig.

Azt hittem, mindegyik konneksön-t a honlapjukról kell letölteni. :/

per aspera ad astra

ha megvan a bodypaint akkor az install directoryban van benne az exchangeplugins/3dsmaxban 😊))

Aldaryn
Viszont én nagyon szenvedek. Valószínû, hogy nagyon lassú a netem, és ez nem tetszik a Maxon szerverének (egyik mirrornak sem... 😞 ) Így nem tudom leszedni a plugineket, folyton ledobál a szerver. MAX 5-höz kellne BP-hez connection, ha valaki elküldené nekem mailben, azt megköszönném.

per aspera ad astra

Aldaryn
Én sem azért mondom, de aminek saját maga megy utána az ember, az sokkal mélyebben marad meg benne. 😊

per aspera ad astra

el kell menteni a texturat kulon, az uwv pedig removold elotte ha mashogy nem megy, mondjuk en kulon mentettem el a modelt es a texturat ugy tuti megy.

ahova intallaltad a bp-t kell lennie 1 exchange plugin konyvtartnak ott van, az kel bemasolni a max/plugins konytaraba, ha max6 ot hasznalsz akkor azt letolheted ingyenes a maxon weboldarol.

egybkent ezt egy kis utananezessel ti is simen meg tudTatok volna valaszolni. Nem azert mondom, szivesen segitek de elobb ha lehet keressetek ra ti is.. KOsz.

petesilver
Kellemes Húsvéti ünnepeket!

Hi

Ha body paintbe beimportaltam maxbol egy modellt,és automatán beállitotta az uv-t,akkor azt hogy tudom kiexportálni,hogy meg is tartsa az uv-t.
Vagy milyen fájlba kell?
3ds-be exportáltam,de nem tartotta meg mikor beimportaltam maxba.
Elõre is kösz!

petesilver
Nenad, segíts lécci. Van a Body paint. Installhoz kell a Maxon Cinema 4. És van a Body paint plugin max alá. Melyik, hogy, és mivel mûködik? Pl install C4, hozzá Body paint, és csak utána mûkszik a max plugin, vagy máshogy van?

milyen konyvet? Nem emlekszem hogy ajanlottam volna barkinek is konyvet... 😊

Ciao! Olvasom a könyvet amit ajánlottál. Jó, meg tetszik, csak tele van hibákkal.
Toto

nem es nem is sok ertelme van mert mindig a viewdirection iranyaban van a fenyforras, tehat az arnyek minidg pont a targyak hata mogott lesz...

ha megis azt szeretned akkor vieport configurationban klillkeld be a default lightot aztan 2 lights, aztan a view menuben add default lights es akkor kapsz ket lampat, az alsot letorlod es kesz. Allithatsz neki arnyekot,

Onarnyeknak annak meg mindig kell lennie.

petesilver
Kérdés: Alpaból ugye bármilyen objektumot hozok létre a maxban, a max csatol hozzá egy megvilágítást is. Tudok én az alap megvilágításnak árnyékot adni valahol-valahogy?

FRenkie
Szasz emberek!

Látom megy szépen a fórum. Aldaryn tetszik a virág(kép03), kellemes.

aha, antialiasing is baromi gyors, 30 as mintavelet (ez olyan rendszer mnt ami a mentalban van)seperc alatt lehuzza es sima lesz. 😊

😊 hat bakk, 6 korul mar fent voltam 😊 izgat a tema nincs mese 😊

petesilver
Nenad, nem arról volt szó, hogy végre kialszod magad?? 😊))))

na majd antialiasing az mindent megold 😉

ennek is meg van a limitacioja, gyakorlatilag nincsen benne blur...(sample interpolacio) ugy ertem, ha alacsony mintat hasznalsz akkor zajos lesz (ala brazil, de ott is el van mosva valamennyire)
de hat ez high q renderernek keszult, es ha azt nezzuk hogy minimum 4x olyan gyors mint elodje anelkul, hogy barmit kivagtak volna belole, nem is rossz.. plusz van benne photon mapping is.
Most meg experimentalok a csavoval mert a japan gondolkodas egy kicsit magas meg nekem 😊)
pl glossy reflection, hogyan bontotta szet, banat tudja.
nah majd. 😊)

Aldaryn
Eyexerint Renderquenn Rula? 😊) Akkor mi az, ami miatt nem jó ez a renderelõ? 😊
Gyakorlatilag, elmondható az, hogy a matematikai, számítási modelleket folyamatosan lehet korszerûsíteni, optimalizáltabban kódolni, újabb pöpec ötletekkel ellátni? Nem? 😊 Király. Én azért megvárom szegény retardált fejemmel, amíg lesz GUI, mert én a parancssorokhoz, meg becccsfájlokhoz hülye vagyok. 😄

A Speedtree-t ugyan még nem volt lehetõségem kipróbálni. (kicsit nagy nekem letölteni... :/) de mindig zavart, hogy a lombozat baromi jól néz ki, pepec mapok, de eléggé lowpoly-k a törzsek. Csak informálódás képp: Ezt lehet állítani? Van valami resolution slider, vagy efféle? 😊

Na, mentem vissza, mer:
"Berendeztem én már a világom, és kirándulok benne, mint egy bölény..." 😊)

per aspera ad astra

a dof es a glossynes olyan sebessegel rendreli rq mintha mi sem tortent volna, hehh azt hittem valamit elrontottam a beallitasoknal ahogy latom a szazalek kesz van szamlalot.
ez a feature abszolut killer, foleg mivel nem kell neki reflections, onmagaban is hasznalhat mint max defaul matjaban, csak ez ezerrel jobban nez ki.

a kedves es jo fageneralo plug speedtree atment realtimeba... Az unrealenginbe beleintegraltak. Hogyan nem tudni, de mukodik..
http://www.idvinc.com/index.htm
a screnshotokat kukkantsatok meg, foleg az 1 millio fabol allo erdoet...

14 perc lett vegul,bar szerintem ez meg mindig nem eri el a minoseget:

lehet hogy tevedtem 😊) ez az internal hihetetlen gyorsan huzza. meglassuk 😊

vray -3/0 800*600
aa 0/4 treshold 0.03 ami mar egy high settingsnek szamit tobb helyen is osszemossa a hutoracs reszleteit. Mondjuk az is igaz hogy 4 perc alatt hutza azt le... Ahhoz hogy jo legyen velenyem szerint -2/0 kell es legalabb 125Hsp(a foltosodas elkerulese vegett) az meg boven 10 perc felett van. de megnezem.

a minoseg jol latszik a hutoracson,a kereke kulloin pl.
olyan kis helyen (reszletek) gi-t szamolni mar nem akarmilyen feladat. es mivel itt csak indirect light van ezert nem akarmilyen sample disztribucio kell hogy jol megmutassa azokat az ingyon bingyom reszleteket. Direct light az siman megmutatna mert az arnyek elvegzi a feladatot. de indirect light az mas.

vray sem hasznal az irradiance maphoz photonokat, sem redqueen. Irradiance map az egy masik eljaras renderelesre.
Samplek vannak, aiket a kamerabol kilott sugarak alkotnak aztan interpolalva vannak es adja a gi-t

photonok mindig a lampakbol jonnek ki, photonokkal nem lehet hdrizni peldaul. (final gathering az mas) (az uj mayban is a hdri mapot lampakka convertalja es ugy engedi a mental rayt hdrizni photonokkal)

redering idoben talan ugyanott volnanak, de nem hiszem hogy hozna minoseget, mert itt keves optimalizacio van, vrayben meg rengeteg, persze at lehet allitani, vagy lehet hasznalni direct computationst, 25-30 subdivsel, az hozna ezt a minoseget, csak az talan tovabb tart.

Brazil megint mas modot hasznal a renderelesre, es ott sem pattognak a fotonok, (csak photon mappingnal).

Szoval kulonbozo eljaras kulonbozo eredmenyt hoz.
Olyan mintha a kepet kulobozo fomaju melysegu racson keresztul nezned (alkotnad). Nem veletlen hogy ugyanaz a scene is mashogy nez ki brazilban es vrayben pl..

youth
Szép!
De mi a különbség egy brazil vagy v-rayel készült GI és e között a sebességen kívül? Ha ugyanazt beállítod ugyanazt kéne hogy kapd eredménynek nem? mert a photok ugyanúgy kell hogy pattogjanak...
Vagy tévedek? (biztos 😊))

Youth

meg egy kep, bar semmi kulonos nincsen benne csak az hogy a rederer egyszeruen gyonyoru amit muvel. A modelt helmut koma keszitett aki jo sok auto modelljet keszitette el es tette kozze ingye'n. (anno) Amuljatok es bamuljatok 😊, nem lattam meg gi engint ami ilyen szepen generalt volna mondjuk 20 perc alatt..Az antialiasingrol nem is beszelve.

petesilver
Kiváncsiságból csináltam egy függönyt, és beleraktam Barpi renderébe. Hát nem lett szép 😞

van meg egy featura benne ami poen
<sky type="real" >
az eppen aktualis datum ora alapjan allitja be a vilagitast.
Hdri is nagyon baro.

remelem ma alszom egy jot.

mert a talaj majdnem feher volt (direkt), amugy megfigyeltem hogy nagyon faszan kelezi az eros szineket is.

ha megnezed majdnem minidg ilyen styleban nyomom a rendereket, szeretem amikor beleuszik az alap a hatterbe, illetve a targyak egyes darabjai.

youth
Ha a talaj ennyire 'beégett' akkor a piros laszti miért nem? Mármint érted... 😊)

Youth

egy masik, napfenyszimulacio, delutan 1 orakor.

nah most nem zaklatlak benneteket egy ideig 😊

ja ez a redqueen, de most irnak mayahoz es maxhoz..

youth
Nem ez az a renderelõ aminek nincs igazán kezelõfelületee?
Bocs ha hülyét kérdezek...

Youth

rendertime ~3perc