63012
"Aki másnak felbontás...!"
-
GixEr #21904 Ezt ugye nem komolyan mondod? a mondat masodik felet meg mindig probalom ertelmezni... Mindegy hogy a helyideget igy vagy ugy csinalja. -
Ok, akkor megoldom a magam egyszerű módján.
Majd csak lesz belőle valami.
Köszi a választ!
Bump mapping esetleg a 3D-sítés? -
Minden megvan?? és material kell vagy egy mentés??? -
Ha egy termet külön külön kockákból építed fel akkor egy idő után kiakad rajta a gép mert túl sok darab pláne mindeggyiken textura van erre egy materiel effeck amivel a téglaszínt kijjeb tudod húzni 3dsé tenni de ezt még énse tudom hogy hogyan kell:(((( -
már minden megvan, hogy belekezdjek egy projectbe amit elhatároztam és csak az üveg hiányzik hozzá a többi mind megvan már azok mennek !
Előre is köszi ! -
Valaki tud adni nekem egy értelmes Üveg tutorialt mert amit eddig én megcsináltam az egyik sem akart összejönni pedig minden lépést 5ször elolvastam és megnéztem, hogy yool csináltam e mindent és minden stimmelt de mindenre hasonlítottak csak üvegre nem !
Előre is köszi ! -
Lámer kérdés.
Egy bazi nagy termet szeretnék csinálni.
Melyik a jobb, ha a fal külön-külön 'kisebb' kockákból épül fel és arra rakom külön a textúrát, vagy ha az egy bazi nagyra? (akkor jobban látszik a tile-ozás?)
-
Na ok koszi a tippeket, majd osszehozok valamit. -
jók nagyon de ezt rajzoljátok gömbökből vagy ez egy speckó effect????:D -
nenad #21895
eleg egyszeru, en maradt a sparynel, meg a metapariclesnel.
flego nekem max75 van... -
szerintem is egyszerűbb lenne modellezni... box-turbosmooth... az legalább olyna mint amit te akarsz...
ez particleFlow.... és Glu3D a mesh... -
nenad 7-es van
-
Állóképhez tényleg nemtom' miért nem jó egyszerű modellezéssel... :) -
Ech:)
-
nenad #21890 sztem is. -
GixEr #21889 sima polymodellezessel is jo az allokephez, kb 10 perc es akkor mar tulspiraztad a dolgot. :) -
nenad #21888 van max75?
-
valami egyszerubb megoldas nincs?:) a reszecskerendszeres dolgot semennyire nem ismerem, es nem sok idom van ezt megmodellezni:( -
GixEr #21886 :) ez eszembe sem jutott, de jo otlet. Mar cssak egy jo viaszos anyag kell es kesz is.. (de akkor is metareszecskekkel lehet megoldani.) -
nenad: pl igy nez ki szerintem biztosan lattal mar ilyesmit.
http://www.gadgets.co.uk/images/fluidium3.jpg -
nem nem animacio nem lesz csak kep kell.
Nenad amit thomas belinkkelt olyat kene csinalnom a kulso resze nem is problema a folyadekos resz gond nekem valahogy ugy kene kinezzen mas kepet sajnos nem tudok.
Thomas olyasmit kene csinalnom. -
OrionFlame
Érdekes Advanced poly modellező cucc....
-
nenad #21882 gravitacio animalasa megoldja ezt, nehany particle es kesz
nem kell imapot sem kulon szamolni ha GI-ost akarsz -
Láva tutor keresés közben mindig belefutottam, nem tudom jó-e valamire...:)
link -
nenad #21880 es meg soha nem halottam rola, kepet mutass
-
GixEr #21879 A lavalampa lenyege, hogy a felforrosodott surubb anyag a meleg miatt felszall a tetejere es amikor visszahult akkor leszall ismet az aljara (a felszallas miatt blob reszecskerendszer, de az ismet leszallas miatt nem egyszeru. (egyaltalan animacio lesz??) (A realflowban homerseklet is beallithato, de nem biztos, hogy igy is mukodik mint ahogy neked kene(fajsúlyváltozás)
-
nenad #21878 nem maxban modellezek, de a munkafoloyamat ugyanaz sztem.
falak,teto,nyilasok,ablak,ajtok..
belso. -
Udv!
Emberek nagy segitsegre lenne szuksegem, valami lava lampat kene csinalnom, biztos lattatok mar olyat de lehet nem ez a neve, vilagito lampatest benne valamilyen folyadek es egy surubb folyadek ami hompolyog benne, fogalmam nincs hogy fogjak hozza van valami otletetek?? -
Láttam ebben a topicban pár jol sikerult belteret.Az lenne a kérdés ,hogy milyen méretarányban készititek vagy csak ahogy jön alapon?Milyen modszerrel készititek?Elöször a falakat aztán külön a tárgyakat majd a végén mergeddel beszorjátok a helyükre?
Kedvet kaptam hozzá én is egy ilyen projekthez, bár én wingsbe dolgoznék, mert azt már jobban kezelem és egyszerübb. -
Jóvan, holnap nekd annyi ;) -
nenad #21874 na en alszom, holnap kinozz majd :)
-
nenad #21873 latom te aztan kepben vagy... (hehe)
Maya MR es Vray kozt azert van egy """KIS""" kulonbseg.. ;)
hirtelen fogalmam sincs MR milyen layereket tud elmenteni.
De egyebkent a kerdesedra a valasz nem. Mert ha pl a GI mas, Akkor hiaba kinlodsz vele akkor sem lesz jobb minosegu. Esetleg jobb hatasu. Nemi kontraszt allitassal,ilyen olyan csuszkak tologatasaval jobb osszhatast erhetsz el.
Maskeppen amit benazol MRnel :) az amiatt van mert Piszkosul lusta vagy egy kicsit probalgatni tapasztalgatni, olvasgatni, es ossze vissz allitgatod a multipliereket es faszul beeg az egesz a francba, ezert hasonlit a raw Gi-ra, aminek mellesleg sztem semmi koze a kinezethez, mert sztem Vlado komank szimplan a hamis szinekkel abrazold a dinamikus tartomanyt. (HDR) Mer az jo (vmire :D)
-
Ja és a normalt ha kimentem valamiért a doboz 2 oldla szürke lesz, tökmindegy milyen formátumban mentem :/ -
Hehe :)
Szóval itt a kép amit kirendereltem: kép
Az RGB color amit látok render végén és amiért szeretjük a v-rayt :) Nade! És itt jön a csavar: a Real RGB ha minden igaz az amit eredetileg renderel ki a v-ray, ami 100%-ig megegyezik a maya MR-ével kirenderelt képéhez. Arra gondoltam talán v-ray még utólag módosít rajta a layerekkel és emiatt lesz végül más a kirenderelt kép. Szóval ha mayas képet módosítanánk ahogy a v-ray akkor ugyanazt kapnánk. Jól gondolkodom mester?
Csak a kérdés mit módosítsak rajta???
Másik: ha kompozitálóban akarom összerakni a passokból a kész képet, mi kerül alulra? És hogy követik egymást a rétegek? -
nenad #21870 jo, mindjart.... :)
(vagy ket ora eletelt mar lassan) -
nenad #21869 a gond az, ha pl van egy gombod szembol vilagitas masik oldalrol..
akkor a sotet reszeknel automatikusan kevesebb aa van (adaptiv) ezert kell minimum 0 vagy esetleg ha nagyon ratyi a diffuse channel akkor 1/..
-
Ja anim is menni fog mert első frame után 0000-t írt.
A layer management neked működik?
Mindjárt dobok fel pár képet, köze lesz a mayahoz :) -
Köszi! De mi a baj az AA-val?
Amúgy eddig jónak tűnik, igaz most renderelek csak nagyobb felbontásban ahol előtűnhetnek az esetleges hibák.
Animnál is működik rendesen a dolog? Mert kimenteni egy framet simán kitudok de mivan ha anim van #-ot kell a fájlnév után írni mint shake-nél? -
nenad #21866 AA-ra vigyazz mert ez meg csak amolyan ""extracted"" stuff.
alatalaban ezzel szoktam renderelni ha kell +channel :
adaptiv AA, 0/2 vagy 0/3
treshold 0.03
Area Filter 1.2-1.9 -
Köszi!
Ez tök jó!