3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FRenkie
Újra itt..

Kicsit lehetett vona sûrûbb a photon map, nem elég éles a caustic, és figyi... gömböt maxben sem olyan nehéz modellezni 😊

A bmw szép, és nem érdemli meg, hogy eltûnjön a süllyesztõben. Be kell fejezned!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

youth
Sziasztok!
Felsõbb utasításokra megérkeztem a fórumba...
Pár kép amit az elmúlt nap során készítettem, v-rayel... A modell mayaban készült, mivel most már csak ott modellezek, ne makarok senkit átcsábítani a sötét oldalra, de nekem jobban bejött ez a része 😊 Persze a renderelés maya alatt nem megy ezért raktam át max alá...
Nos akkor pár kép:
BMW Z4 kép1
BMW Z4 kép2
BMW Z4 kép3
Plussz még 2 kép amivel szórakoztam:

A causticsot mindkét esetben a HDR kép generálja, ami bevilágítja az egészet. Szal értitek 😊
Bye!

Youth

fle go
GixEr: koszi szepen!
Megprobalkozom vele!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Akkor mondom:
Create/Shape/helix (ahogy tetszik, ez lesz az utvonal)
1 Kivalasztod a mozgatni kivant objektumot.
2 Motion/assign controller - itt a position-on allva ranyomsz az assignController gombra, itt kapsz egy panelt ahol kivalasztod a PathConstraint
3 kicsit lejjebb megkeresed a PathParameter-t es kivalasztod az utvonaladat, (lehet tobbet is, a Weight ertek donti el, hogy melyikhez hany %-ban ragaszkodjon)
A Follow mondja meg, hogy az objektum ne csak vegigcsusszon, hanem kovesse is az utvonalat a sajat X/Y/Z tengelye szerint. Ezt az AXIS lehetosegeivel allitod be.
A Bank-al allithatod be, hogy be is doljon a "kanyarban". (Ha repulot akarsz mozgatni akkor a pivot pontot az objekumod ele es fole allitsd at akkor termeszetesebben fog repulni)
fle go
GixEr: kerdezed vagy mondod?😊) Nekem fogalmam nincs, es ha path akkor hogyan?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Path ?
fle go
Szevasztok!

Nahh jonnek a kerdeseim: hogyan tudok megcsinalni egy animaciot ugy, hogy egy adott objectum, egy spiral szeru mozgast kovessen es lassan haladjon a spiral kozeppontja fele?
Varom az otleteket, koszi!!

oryon
Pedig még illett is volna bele. Nekem nagyon tetszett 😞((
A pókháló jó ötlet...legyen rajta döglött légy, beleragadva!!! 😊

Oryon

fle go
Hali!
A cg-n feltunt egy fantasztikus munka, egy magyar srace asszem le a kalappal, nagyon szep munka!
http://www.cgtalk.com/showthread.php?s=&threadid=143667

köszönöm a választ, ( a geometria elöször lett módosítva:
egy henger, aminek a fedõlapja a vertex pontoknál fogva ferdére lett húzgálva,)
FRenkie
Nem, sajnos arról le kelett mondanom. De helyette lesz pókháló!

oryon
Szép lesz...
A villanykapcsolót is rakd bele!!!

Aldaryn:Köszi.

Oryon

Aldaryn
Ha a Modell UV tere "bele van égetve" a geometriába, azaz nem egy módosító eredményeképp jeleni meg (Pl, UVW map módosító a geometrián...) Akkor, ha szerkeszted a geometriát, az vonszolja maga után a textúrakoordinátákat is. Esetleg az UWV Xform segítségével kompenzálhatod, vagy egy UNwrap UVW módosítóval utánaszerkesztheted a változást.

- A.

per aspera ad astra

Edit mesh-el módosítottam egy tárgyat, textúra is felveszi a nyújtás, zsugorítás formáját, (a textúra eggyütt nyúlik a tárgyal). mit csináljak, hogy normálisan feszüljön rá a textúra. választ elõre is köszönöm
FRenkie
Köszi Flego! Ott a csillanás a sharpen meg a nagy kontraszt miatt lett olyan nagy.

KOXX
KOXX
törés is van amúgy hozzá

KOXX
www.discreet.com
bemész a product-ba, kiválasztod a MAX-ot a listábol->belépsz, 30 napos trialt kiválasztod bal oldalon, kitöltöd az adatlapot és kapsz 1 e-mailt, amelyen rajta van a link ahonnan letölthetõ. így a kiegészítõket is le tudod tölteni

Honnan tudnám megszerezni a 3dsmax 6-ot.
Tud valaki egy gyors (nem baj ha fizetõs, de ingyenes jobb lenne) ftp-t ahonnan 3d-s cuccokat lehet tölteni?

fle go
Frenkie: nagyon jol alakul! Mondhatni egyre jobb! nagyon jo a sarok hangulata felso sarokba meg benyomhatnal egy pokhalot is😊) egyedul annyi a bajom hogy lent fenylik a racs es ep, megbutykolhetned, mintha valami atszakitotta volna mar, vagy legalabb be lenne horpadva, es inkabb valami matt anyagbol kellene lennie szerintem. De ezek csak otletek. Jo munkat!

Udv!

petesilver
Minden raytrace kütyü, minden reflection, stb.... Egyszer sikerült egy sphere+plane scene-t úgy megdolgoznom, hogy alap max renderrel számolta 20 percig😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

FRenkie
szevasztok!

itt van a készülõ környezet, amelybe majd a babát fogom helyezni:

KOXX
lehet hogy ezt már írtátok valahol, de azt kérdezem hogy van-e magyar nyelvû link ahol tanulni lehet a MAX-ot használni komolyabb dolgok szerkesztésére is, mert én még elég kezdõ vagyok benne és nehéz megindulni

fle go
Culram: sok minden befolyasolhatja a renderidot,shaderek, van GI vagy nincs, egyeb fenyforrasok, raytreceles, attol is fugg milyen kep minosget szeretnel, stb. Ezek a dolgok meg nekem is okoznak fejtorest, de altalaban belenyugszom, es rendereli addig ameddig,a vegeredmeny a lnyeg😊

Én az ilyen renderidõket olyan nagynak találom. Igazából nem mi dobhatja meg azt annyirra. A textúrák, anyagok, fények? A fényeket még megértem, nagyából az anyagokat is. Mert észrevettem ha vmi anizotrópikus annál erõsen gondolkodik a gép. Na mind1 én még láma vagyok ezekhez. Még egy év és mindent tudni fogok (remélem).

Tud-e valalki egy olyan progit, vagy ablakot a maxban ami egyszerre tudja kezelni a sceneben lévõ v-ray fényforrásokat. Mert ugye a sima forrásokhoz van ilyen de az nincs felkészítve a v-rayre.

fle go
Koszi Skacok a velemenyeket itt is meg CG-n is, bocs egy kiscit eltuntem ugyan is bekrepalt az otthoni gepem😞 Lelassult mint a deg! Aztan legyalultam az egeszet De mar jol van, meg par apro program ami rakerul es minden ok lesz vele.
Animacio: Aldaryn, meg csak eztan tudok hozzafogni, az otlet mar magvan a fejemben csak megvalositani kell egyebkent egy 800*600-as kepet 4 ora 15 perc alatt renderelt ki.
Udv

Aldaryn
Az adott threadben, alul, ... legalul, jobboldalon van egy olyan legördülõ menü, hogy "Rate this thread", na, ott kell!

per aspera ad astra

Ackro
Flego: te megátalkodott mi ez? király a munkád vazze!

oryon
Én akartam csillagot adni, de nem találtam semmilyen opciót rá...
Elárulná valaki, hogyan lehet CGTalk-on szavazni????

Oryon

youth
Nem akartam hidd el... éncsak... éncsak... nem gondoltam hogy ez lesz belõle... :/

Youth

Aldaryn
Látod, te kezdted, és.. és... mindenki elemnt... Brühühühühühü.... Brrüüüühühühühüü...

per aspera ad astra

Aldaryn
A "mesh" objektum úgy kerülhetett oda, hogy vagy régebbi MAX-ból származik, (vagy 3d studióból...) vagy valamely más programból lett importálva.

AZ editable mesh egy pár extra információt is tartalmaz, pl. kijelölések, stb... míg a mesh objetum csupán magát a geometriai adatot (és asszem talán UV teret is...)

Mellesleg semmi szükség Mesh-é változtatnod a tárgyaidat. Szerintem, legalábbis. Azt sem hiszem, hogy MAX-on belül van rá mód, hogy szimplán "mesh" legyen belõle, és minden extra információt letorölj.

per aspera ad astra

Modifier List - Edit Mesh, így megmarad az eredeti objektum L,W,H szerinti módosíthatósága (de lehet, hogy nem egyre gondoltunk és nem ez a helyes válasz)
youth
Mindenki Mayazik, vagy szeretne ha lenne ideje és kedve hozzá 😊) Na jó, tényleg hova szivárognak itt az emberek??? Flego hol van már???

Youth

petesilver
Akkor egy láma kérdés: Hogyan lesz valamibõl sima mesh? Ha alakítgatok valamit, csak editable meshbe tudom rakni, de egy csomó olyan scene-el is találkozom, ahol mesh az object. Még nem néztem utána, csak mindíg furcsáltam.

Aldaryn
... MI ez a szerfelett nagy pangás errefele? Mindenki vagy olyan szintre jutott MAX-ban, hogy már nincs szüksége fórumozgatásra, vagy mindenki Mayázik, vagy mivan?

Emberek! Pár napig nem nézek be, és kihalunk?! Nemá.

per aspera ad astra

Aldaryn
Flego! Nagyon pöpec lett a járgányod... gondolkoztam ezen az animáció dolgon, nem biztos, hogy sutba kell dobni. 😊 Nem elég mondjuk 640x480-ban renderelni?
A GI, meg úgy egészében a világítást el lehet meneteni kockánként, és a köv. kockánál cssak azokat a rácspontokat számoltatni, melyek az elõzõn nem voltak láthatóak.
(feltéve, ha nem akarsz a jelenetben a kamerán kívül semmit mozgatni. :o) )
Mennyi idõ alatt renderel le egy kockát amúgy?

per aspera ad astra

Ki vagy te? Es miert jo az nekem, ha te elmesz nyaralni?
Ja es miert szemeteled a topicot ilyennel?

petesilver
antidot.dyndns.org
graffixlab.no-ip.org

Geeryy
egy "grafikus" hub cimet plz

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

petesilver
Pl DC++ on ingyért valamelyik grafikus hubról.

Geeryy
ja az alap 3dstudiomax6 rol beszelek ha nem 1ertelmu

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

Geeryy
valaki adna egy lineket hogy honnan lehet leszedni?
nembaj ha penzes.

valami szlovák forumon volt
FRenkie
és honnan szerezzük azt a fájlt?

Találtam egy megoldást a tab panelre. Van egy likemax5.cui nevü file ezt kell bemásolni az ui könyvtárba majd betölteni.
FRenkie
Hi! Tegnap valami vray problémát írt a gépem, utána meg +ds application error volt és kilépett. Lehetséges, hogy a magas polyszám miatt? Mert más tippem nincs...

Ha ki birta szamolni akkor az animacio sem okozhat gondot, csak a kulcsolaskor fog "enyhen 😉" szaggatni, bar a proxy-t(proxy object/scene) erre talaltak ki.
fle go
Relaks, szerintem nincs az a gep ami ezt a rengeteg polygont animacioban elbirna, meghasadna a processzor😊))