3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
koszi, ma mar masik logom van 😊) de most mar egyseges, AP-n is hasonlo van.
Udv

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

KOXX
sokmindent egyszerûen csak testekbõl formáztam ki, nem vagyok még nagyon járatos ebben a progiban, még csak kezdõ vagyok. a gumin is a feliratot ki akarom javítani hogy az is textúra legyen

A gumi es egy ket mas cucc mibol van? Ahogy latom nem sima lathe mert haromszogekbol van (Nurbs?) . Es egy kicsit mintha pazarolnad az eroforrasokat (feliratok a gumin).
A kullok es a kerek kozepe szerintem egy kicsit vekonyak.
de akkor a világítás nem jön belõle nem?

LionTR
Aquli: VRay-ben picit mashogy kell osszerakni a HDRI-t. Eloszor is az environmentben rakattintasz a none feliratu gombra, (ahol a mapot szokas megadni, gondolom nem ujdonsag 😊 es kivalasztod, hogy vray hdri. Ezt rahuzod a material editor egy slotjara, ott tudod megadni a parametereket, utana pedig ra kell huzni a render ablakban a vray environmentbe, vmint a skylightra, ha azt akarod, hogy HDRI-bol jojjon a vilagitas is. Ja, az environmentben a use mapot uncheckelni kell, kulonben rarakja a HDRI kepet a renderre, mintha hatterkep lenne.
Remelem tudtam segiteni

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

KOXX
a kocsi kerekérõl amit készítek a képek a gallériámba vannak, ha van kedvetek megnézni. jelenleg ott tartok vele

Aquli
Hello!
Letöltöttem a splutterfish hdri plug-injét.
Scanline renderrel mûködik, de vrayel nem.
Mi lehet az oka? Vagy 4-es maxxal inkább ne is erõlködjek?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aldaryn
Lesz ez még ígyse... 😊 Cool logo... 😄

per aspera ad astra

FRenkie
wow. új logo! vagyis nem új, hanem logó!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
Nagy a pangas😞

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

RelakS
Úgylegyen

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Egyezunk ki dontetlenbe 😉
RelakS
Te, vagy Én?

Szerintem kicsit felreertettem, a nem latható poly-k fogalmat.
RelakS
Nemfeltétlenül, ha a gumi stimmel a felnire szvsz, és nem karsz külön gumit renerelni 😊

Csinalj egy 20+ szegmensu cylindert aminek a cap szegmense 4-5 (a height pedig 2), konvertald at editabled poly-va a kozepso vertexeit kijelolod es soft selection-nel elforgatod kb 90fokkal ugy, hogy a soft selection kierjen a szeleig. Miutan megkaptad az enyhen elcsavart vertexeket, akkor sugar iranyban megcsinalhatod a veseteket (Chamfer+extrude) es a lyukakat vertexChamfer es az igy keletkezett negyzetes poly-kat connect-el osszekotod a szembenlevo parjukkal, Ezutan a szukseges eleket edgeExtud-al v. chamfer-el megkemenyited.
Nagyjabol ennyi 😉
A nemlathato polyk torlese eleg barkacs megoldas !! Elobb-utobb szidni fogod magad, ha mas nezetbol is renderelnel kepet vagy az arnyekok nem szepek.
KOXX
rudom hogy nincs benne belsõ, ez így jött össze. meg ki is javítom azokat a részeket ahol nem kell a másik oldal

RelakSfromhome
Én is erre gondoltam, hogy a külsõ oldala elég, mert a másik nem látszik. Egyébként is rossz helyen van, mert a mai gumik ha minden igaz csak külsõvel rendelkeznek...

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

KOXX
már a komplett kerék megvan, a tengelyel, felfüggesztéssel együtt, majd mostmár csak a tárcsafékbe kell a véséseket + lyukakat tenni. majd abban még kell a segítség

Csökkentheted a polik számát úgy hogy a nem láthatóakat törlöd. Könnyebben kezeli a gép a dolgokat a renderen meg úgy sem látszik.

KOXX
van belsõ oldala mert én csak egy egyszerû hengerbõl csináltam, máskép még nem nagyon megy.
amúgy megvan a külsõ is ráillesztve

RelakSfromhome
Jól látom, hogy a guminak van belsõ oldala? Kérdem én: Minek az?

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Faja, csak bele nem zakkanjál. De Frenkie-nek igaza van.

Nem ismerem a kocsit, de ha vannak barázdái lemodellezheted õket, vagy rajzolsz hozzá bump textúrát. Ha már ennyi polyból áll a tárcsád lyukakat is lehet rá csinálni. Én régebben úgy csináltam egyet hogy a kivánt helyeken kijelöltem a pontokat,és chamfereltem õket (asszem). Majd a keletkezett poly négyzetet kitöröltem,és összekötöttem a lyukak két oldalát. És lõn sok kis lukacska.

FRenkie
jajj. Ne ilyen nagy képeket!!!

amúgy: a gumi anyagot csináld meg te magad, max egy bump map kell, amit a netrõl is letölthetsz, a barázdákat pedig modellezzed le! a felni szebb lenne, ha egy objektumból lenne elkészítve. A lyukat is modellezni kéne, de létezik egy boolean nevû összetett objektum, amellyel egy testbõl másik testeket(pl. hengert) kivághatsz, mintha kilyukasztanád.

KOXX
ja, és ha valaki tud egy gumi textúrát küldjön már nekem légyszi, mert az hiányzik nagyon a képrõl.
a többi textura sem a végleges még sokat változtatok rajta

KOXX
jelenleg a Racing Legends-ben ismert kocsit akarom egyéni módon lemodellezni. 1 napja dolgozom rajta és jelenleg itt tartok:

petesilver
Ahha. Mintha light probe lenne a nevük, de nem biztos. Csak azt nem értem, hogyan tudnám használni úgy, hogy ne vegye figyelembe az egyszínû keretét. Alfa segítségével?

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Ezek ugyan azok a képek, csupán a panoráma mivoltuk miatt sok különbözõ mappolással adják. Ennek örülni kell. 😊

A Spherical map a szinpla "kiterített", hosszúság/szélesség kép.
A Vertical cross, horizontal cross egy box felületre mappolva tartalmazza a panorámát,
Az utolsó talán angular, vagy probe lehet, ez a 2legnyersebb" általában, mivel sok ilyen panorámaképet egy üveggömböt, vagy gömbtükröt fotózva készítenek, s annak (ez ugyebár 180fokos félgömb képet ad...) a "kimenete" ilyen formájú.

ennyi a különbség. 😊 A legideálísabbak állítólag a cube mappolásoos képek (cross)

per aspera ad astra

petesilver
A vésésekre ahogy nézem elég lenne akár a bump megoldás is, a lukakra én spline mentén használnék hengereket array kiosztással, aztán boolean megoldással kivonnám a tárcsából. De nemsokára írnak majd jobb megoldást is szerintem.

petesilver
Tovább ragozva a hdri kérdést. Átnéztem néhány hdri gyûjteményem, és pl egy 3cd-s adagban ugyanazon képekbõl van 4 sorozat, 4 féle hdri
1 Spherical map
2 Vertical cross
3 Horizontal cross
4 egy fogalmam sincs mi a neve, de egy kocka kép közepén egy körben van spherical mapal a hdri
Melyik mire jó???

Aquli
Amúgy itt van a kinder játék eredetije:

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
Hát nekem nincsen Vrayhdri mapom. Csak VrayFREE mapom van, ami refractre, reflectre használható.

KOXX

a féken látható lyukakat és bevágásokat szeretném megoldani.

KOXX
üdv!
most tanulok a MAX-ban és az lenne a kérdésem, hogy 1 testbe, (pl kocka) hogyan lehet lyukakat csinálni?

Malakai
A VRay-nek alapból van egy VRayHDRI map-je. Ha nem vray-es kell, ahoz kell egy plugin (ha jóltom ingyenes).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

akkor lehet hogy csak vray nélküli variációra kell hogy a max felismerje a .hdr kiterjesztést.

Malakai
A VRay-hez, hogy az tudja a hdri-t? Szerintem alapból benne van a vray-ben...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

A MAX4-ben? nekem a z ötöshöz plugin kellett.

Malakai
Nem, nem kell külön plugin, benne van alapból.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aquli
vááá halattam = haladtam, bocsi ez azért vad volt 😉.

Aquli
Mármint melyik plug-in.
A vray render system, vagy a hdrinek van egy külön plug-inje?

Amúgy halattam a modellel:

Majd vmikor csinálok róla fényképet, hogy milyen a valóságban, mert azt a láb részt nehéz így elképzelni 😉

Aszthiszem a plugin abban is mukodik, de nem biztos. Ha meg van a plugin utána a többi ua amit már leírtunk.

Aquli
Hmm. Max 4-em van. Ebben megoldható egyszerûbben, vagy inkább próbáljak frissebb maxot szerezni?

Csinálni akarok valamit, de semmihez sincs kedvem.

TheGOro
Nagy goglézgatásban találtam már 1et:
http://www.suurland.com/

de még nyugodtan jöhet 😊

http://GOro.hu

TheGOro
Csumpában gazdag jóreggel!
Keresek jó minõségû blue printeket fõként repülõkrõl, ha tudtok 1-2 oldalt, ahol ilyesmiket halmoztak fel, akkor azt megoszthatnátok velem, nagyon megköszönném! 😊

http://GOro.hu

Malakai
Sima BitmapHDR-nél (vagy mi a neve max6-ban, vagy a max5-ös pluginnél) se olyan bonyolult. 😊 Envriomentbe kiválasztod a bitmapHDR-t, material editor megnyit, és áthúzod egy materialra, instance, utána már csak megy magától. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

FRenkie
nem ilyen bonyolult vraynél. eccerûen csak get material és vrayhdri, és kiválasztod a mappot, a fényerõt meg a mappingot. majd ezt a vrayhdri-t az elõttem elmondottak alapján áthúzod az enviormentbe, illetve a skylighthoz a vray enviorment rolloutjában.

köszi, hogy kiálltatok mellettem!

Aldaryn
Attól függ... sok egyszerûbb texmaphoz pl. illustratort használok, feliratok, logo-k, stb-k hez...

A komplexebbeket pedig fényképekbõl retusálom PS-ben. A semmibõl ritkán kezdek textúrát festeni, általában mindig valamilyen fotó alapra dolgozom.

per aspera ad astra

Aldaryn: Te a texturákat miben rajzolod meg? Hogyan? Tudod nagy felbontású dolgok hogy szépek legyenek.