3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mission Impossible 2010: PRO Class
Ez t írja a max rendernél. Bármit csinálok mindig ez jön, Próbáltam már materiál és GI nélkül, de úgy i szar. Nemtudjátok mi lehet???\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
http://druglord.buzz.hu/ ;)
(pl olvastam leírást cigifüstre sima poly-cone-ból nois-zal biztos ti is találkoztatok vele sztem itt volt belinkelve az is egész jó, de ezekkel az a baj, hogy szinte csak egyféle beállítással és megvilágítással néz ki élethû(szerû)nek és azt nehéz elkapni ezt hívom én körülményesnek vagy csalásnak.)
A részecskerendszerekkel meg folyadék modellezés legyen a téma (metaball) egyik üvegpohárból a másikba átömlés (persze a létyó ne lógjon ki a pohárból).
A sima maxos dinamikával meg labda pattog egy felületen amíg le nem csillapodik és megáll.
Bocs ha értelmetlent vagy lehetetlent írtam, de a max alpcsomagnak 1milláért sztem ilyeneket tudni kéne... vagy nem?
jajaj vigyázzunk vigyázzunk! lehet, hogy az alapcsomagban benne vannak ezek, csak arról is én nem tudok (tudom hatos maxban benne van talán a reactor meg ha jól sejtem a particle flow is?) mindegy ezeket most ne vegyük alapfelszereltségnek.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
de azért adhattok linket meghasonult animátortársatoknak aki már már a sámlit rugdossa maga alól a kötélen lógva mert még hiszi, hogy igenis meg lehet csinálni plug-in nélkül is amit elképzelt... :)
http://www.3d-palace.com/video.php?vid=385#
Meg az Edges Tex-el se mert nem probaltam, csak egyszerubbnek tunk mivel az is egy shader. No csak ennyi, gozerovel olvasgatok es animacios gyakorlatokat csinalok vegig. Kemeny dio.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Biztos az ut részecskerendszere prof neki :D Mondjuk egy kis szöszöléssel brutális dolgokat lehet vele csinálni :)
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
A dinamika pedig már-már Maya szagúan teljes körû lefedettséget biztosít a dinamikai szimulációk terén, a kötelektõl, a ragdollokon át a ruhákig, és persze, mivel mind egy rendszer, mind együtt is mûködhet. Ez benne a szép. Ezért csípem. Egyedül komplex folyadékszimulációt nem tud.
per aspera ad astra
A megoldás nem nyakatekert, nem is furfangos, egyszerûen csak annyi, hogy szükséged van egy wire shaderre. ami az objektumokra rajzolja a wireframe-jüket. Ebbõl kapásból kettõ, jó plug is van, ráadásul mindkettõ ingyenes. Az egyik az Edges Tex, szerintem a jobb. Vagy a Vray hasonló funkciójú map-ja.
Természetesen, ez nem mentség a MAX-nak, egy ennyire egyszerû shadert nyugodtan implementálhattak volna már... :/
per aspera ad astra
Bocs, hogy így elfogott a düh azért még nem uninstallálom úgyis tudom, hogy az egész az én hozzánemértésembõl fakad de úgygondolom, hogy egy ilyet azért már el lehetne várni egy ilyen 'komoly' szoftvertõl...
Ha lattice-t használok akkor ott csak térháló van poligonokból és nincs felület.
Nem elõször állok fel visítva a max mellõl és ezért tanulom a maya-t úgygondolom ott egy kissé átgondoltabb és flexibilisebb a textúrázás is többek között. Persze a max könyebb, de annyival szarabb is ha az ember nem csak egy egyszínû kockát akar mozgatni a síkon. (na jó tudom egy kicsit túloztam, de nálam tapasztaltabb animátorok is tépték már ki hajtincseiket a maxtól) :)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Kipróbáltam egy blend materialt, úgy hogy az egyik egy sima textúra volt, a másik meg ugyanez, csak wireframe... hát nem müxik miért is mûködne... ha valamelyiken bekapcsolom a wire funkciót, mindkettõt wireframe-ben rendereli. Na az ilyenektõl kapok a maxban idegbajt. Bár még most tanulom a maya-t és nem vagyok benne biztos, hogy ott mûködne, de van egy tippem...
Persze biztosan meg lehet oldani valami nyakatekert módon, vagy csalással a maxban is, de nekem az eredeti object térhálója kéne és szerintem ahogy csináltam az logikus, csak a fejlesztõk nem gondoltak arra, hogy ilyen egyszerûen megoldható legyen.
árrrgggghhh!
Azért ha van még 5letetek akkor szívesen várom, mert engem is érdekelne a dolog.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
malakai tudom hogy nem úgy értetted.
www.gaborhertelendy.com
www.gaborhertelendy.com
per aspera ad astra
(\__/) ( X.x) ( } . { )
a video post-tal valóban nem a leghatékonyabb a vágás de nem árt ismerni, a kamerákat úgyis be kell állítani, azt meg hogy melyik kamera melyik frame-nél kapcsoljon be vagy ki már nem olyan nagy meló megcsinálni, áttünéseket meg nem kell használni, azt majd külsõ programmal szebb is meg egyszerûbb is pl premiere és/vagy after effects (persze manapság nem nagyon divatosak ezek a cirkalmas átúszások, az olyan amatõr...)
A video postot én nem szeretem, akkor már inkább egy külsõ programban vágom össze a snitteket. De ez egyéni szocprobléma. :)
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Nézegess meg pár introt autósjátékoknál, pl needforspeed, colinmcree rally stb, mert ott is használják elõszeretettel ezeket a technikákat, figyeld meg a kameramozgást és a vágásokat.
Megpillantyúztam az avit, a mozgatás sztem nem lesz gond, érdemes a track editorral szerkeszteni az animációs kulcsokat, mert a mozgás koordinálása ott oldható meg legpontosabban. A textúra átmenetek viszont nem eccerû dolgok, erre most csak túl bonyolultnak tûnõ ötleteim vannak, ráadásul elég brutális mennyiségû elõkészület kéne hozzá, ezért inkább még azt mondom, hogy arra nincs ötletem, de majd megnézem, hogy hogy lehet egyszerûbben megoldani. (gondolom átmenetekkel szeretnéd megoldani nem csak élesváltással nyilván...)
Animációval kapcsolatban tudok segíteni, a textúra ilyetén animálásához azonban utána kell néznem a dolgoknak.
Szóval valami ilyesmin gondolkodok, 5-6 fö darabra szeretném szétszedni a legót + a 4 kerék úgy kb max 1000 frame-ben gondolkodok. Kezdetben csak sima szürke szinü lenne a legó amig összerakódik, utána szépen átmenne wire-ba, majd abból a átváltozna a megfelelö materialokra.
Hát ehhez kéne nekem segítség, hatudtok esetleg maxhoz animációs oktató tutorialt az is jól jön...sok mindennel meg kell ismerkednem megint, de remélem csak hasznomra válik és egy frankó kis anim lesz a végén:)
Üdv
Üdv
(\__/) ( X.x) ( } . { )
elvileg a szögesdrót belülrõl szorítaná oda a nagyítót a fejhez. A haj vissza lesz rakva, csak anélkül tesztelgetek, mert így sokkal gyorsabb.
per aspera ad astra
DE szvsz elég nehéz lenne egy szögesdrótot egyben (bontatlanul) keresztül fûzni egy ilyen kis nagyító-nyélen :)
Oryon
De nem látom mi tartja a nagyított...gondolom drótdarab, de nem látszik...persze egy nagyobb kép is kéne.
Haját majd visszarakod??? Legalább itt-ott maradjon meg :)
Oryon
Valami ilyesmit kellene csinálni a lego autóval de hát ez még baromira a kezdeti stádiumban van! De majd alakul. (1.5Mb) méretü a file.
Ha van ötletetek hogyan valósítsam meg akkor ne kíméljetek ki vele!!
Üdv!
GixEr: amit leírtál az möködik köszi csak én már túl bonyolítottam úgy meg nem müködik:))
Frenkie: nekem is volt ilyen gondom, de sajnos nem tudok segiteni mert nenadnak átküldtem még anno a max filet valamit csinált vele amit azóta se árult el és azóta bármekkorában ki tudom renderelni a legot. 512MB mellett. Úgy hogy nem tudom a megoldást, de mintha Lionnak is lett volna valami ilyesmi gondja az autójánál.
Szeretnem, de nem tudom hasznalni a Displace-t, az alap model maxban keszulne (low-poly) es vissza kene kerulnie Max-ba.
Par lepesben el kene magyarazni ;)
Uj logo!:)
Youth
Kevés a memóriám, úgyhogy még kicsit várni kell a kész képre...