3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fle go
GixEr,mi az a ZA es QT memoriapusztitok?
Lamer vagyok tudom!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Mondjuk, a memoria pusztitoktol is meg kene szabadulmi "ZA,QT... es meg ki tudja mi futkos a hatterben"
petesilver
A kezelés miatt. Ez pont az a maximális érték, amit a win gond nélkül le tud kezelni. Tapasztalat szerint a nagyobb értékkel küszködik, 2 giga körül meg már nem képes kezelni anélkül, hogy ne ártana vele többet, mint használna.

Mission Impossible 2010: PRO Class

FRenkie
miért pont 1536?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

petesilver
Mivel jobb ötletem nincs, és nem kérdezhetek, ezért azt javaslom, hogy a virtuális memóriát állítsd fix 1536 megára. Hátha segít.

youth
Bazz 2717x2717-ben kell kirenderelnem és nem tudja lerenderelni:

http://youth.fw.hu/skate020.jpg

micsináljak?

Youth

FRenkie
az advanced gi settingsnél az elsõ renderelésnél beixeled, hogy render végén ne törölje le az imap fájlt, méghozzá mentse is el az általad megadott útvonalra, második renderelésnél bedig a from file rádiógombot kapcsolod be és megadod az elõbbi lementett fájlt. És nem minden esetben kell új imapot számolni, asszem a multiplier értéke független ettõl...

youth
Hi!
V-rayel, HDRI-vel renderelek, tehát environmentbe berakom a HDR képet és bekapcsolom a GI-t és akkor ez generálja a photonokat. Hogy lehet megcsinálni azt hogy egyszer lerenderelm, kimenti a shadow mapet és utána márcsak a képet kell hogy renderelje, nem kell számolnia a GI-t, mivel a test egyhelyben áll, nem mozdul.
Kérlek valaki gyorsan!!
Elõre is köszi!

Youth

rakd fel újra

Na senkinek semmi ötlete hogy mit csináljak a character studioval hogy müködjön?
petesilver
Cool! Ufomander, salamander után szabadon! 😊

petesilver
Elkezdtem egy lowpoly autót, gondoltam majd berakom ide, ha kész. Aztán kiderült, hogy Youth is csinált egy olyat, és mikor láttam, milyen az õvé, úgy döntöttem, az enyémet be se fejezem inkább. Viszont Youth-é tényleg jó lett!! Grat!

Frenkie köszönöm nagyot segítettél, mûködik a dolog.
FRenkie
A mtl editorban a diffúz meletti kis négyzetre kattintasz, és a legfelsõ opció lesz az bitmap névvel, ezután tallózhatod a kívánt képet.

micsoda kiütések. Rakjál rá egy bumpot a pöttyöknél.

EU Bloodscalp: Malthrok - Orc Warlock

RelakSfromhome
Megbetegedett!!! D:

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Üdv megint!
Kellene egy kis segítség is, a character studio nem müködik nálam. Van valami ötletetek hogy lehet müködésre birni?
Segítséget elöre is köszi!
Üdv mindenkit!

Nagy kinlódások közepette ide jutottam ezzel a kis gagyi figurával. De most már legalább van fogalmam az uvw map és unwrap használatáról. Persze van még mit csiszolni!
Lenne még egy kérdésem.
képeket, tehát jpg,-bmp,-gif,-stb. file-okat, hogy tudok beimportálni texturának?
Bocs mindenkitõl de rájöttem közben a megoldásra.
Üdvözlök mindenkit!
Most kezdtem foglalkozni a 3DSmax-el, csináltam egy nagyon primitív animációt, és szeretném kirenderelve lementeni.De nem AVI-ban, hanem Quick time-ban.Lehetséges-e, az alap 3Dsmax6-ttal, vagy kell hozzá valami, vagy eleve csak az AVI-t tudja?Légyszi segítsetek.
RelakS
én is egyszer csináltam olyat, hogy textúrázás után még modelleztem, de azt is csak azért, mert nem volt ötletem, hogy "kanyarban" hogyan lehetne textúrázni.

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

fle go
azert van az hogy elobb tokeletesre lemodelezzuk a dolgokat, es utana ha mar nem akarunk rajta valtoztatni, elkezdjuk a texturazast, ezzel mondhatni tokeletesen elkerulhetok a hasonlo problemak, mint textura torzulas. Ezt az utat mar en is megjartam, szoval jobb elobb magat a modellt befejezni.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

FRenkie
azért torzul, mert az exrude-dal új facek keletkeznek, és azokra már nem érvényesül az UVW tér.

köszönöm a választ mindenkinek
ja és lemaradt a 😊

Biztos kölcsönkérte valaki tõlem megkérdezés nélkül!!!

fle go
Hm.... en is irtam ide tegnap es nincs meg😞
asszem elraboltak az UFO-k 😊

Azt tudnam milyen idosikban mozgok, mert a valaszod meg nem volt ott amikor valaszoltam @vaklo-nak, most meg ott van 😉
http://www.mindentbele.hu/modules.php?name=Content
Edit UVWs (unwrap UVW módosító)ablak használatáról keresek leírást ( az a problémám, hogy face extrude után torzult a textura) választ elõre is köszönöm
KOXX
aha megvan kösz

FRenkie
Ha polygont bevel-ezel, akkor tulajdonképpen extrudálja, majd az új polygont még ott azonnal át tudod méretezni. Vagy polygonon kívül nem is lehet mást bevelezni

KOXX

na szóval itt a kép

KOXX
pedig azt akartam belinkelni és mégis a barlang tutor jött be
jaj de béna vaok

KOXX
jaj kifelejtettem hogy a tutorban az autó készítése és az alacsony poligonszámú kerék.
na és ott alulról a 3. kép

KOXX
ha a kép nem jön be akkor itt nézt meg plz:
http://x3.hu/freeweb/frameset.x3?user=/studiomaxx3d&page=/barlangindex.htm
és alulról a 3. kép

KOXX

a kerék közepén gogyan lehet csinálni azt a gyûrû bemélyedést? mert azt írja hogy valami Bevel mûvelettel, de nem találom

Hali

Üdv mindenkit!
Megint itt vagyok, latom elvagytok rendesen, mi van megsütött benneteket a nap?😊)))
youth
Hmm... Ennyire unatkozol? Vagy elfelejtetted bevenni megint a gyógyszereket? 😊

Youth

Aldaryn
Hehe... Új gyûjtés, magyarosítsunk 3D-s szakszavakat!

NEÉBV (Nem Egynemû Ésszerû B Vonalak) felület felbontási együttható ... 😊
Bár, a vonal szó itt nem teljesen egyértelmû. Inkább SP-Vonalak... 😛

per aspera ad astra

RelakSfromhome
extrudált kukoricapehej eszköz

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Mayer
Frenkie "extrudáló eszköz" mint magyar szó????? KISAJTOLÓ ESZKÖZ az már magyar. 😊

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Köszi frenkie és aldaryn a rézdrót tulajdonságait. Fõleg frenkie 😊. De legalább már wireframet is tudom 😊. Megcsináltam valami olyasmit, malyd felrakom ha lesz kedvem 😊. Mivel mayám mostamába állandó jelleggel kifagy pont akkor amikor elindítom 😉 maxban fogok poly modellezni. Életemben a legbonyolultabb polymodell egy teáskanna volt, szóval nem tudom hogy fogom csinálni, de csak lesz valahogy 😊.

www.gaborhertelendy.com

FRenkie
"extrudáló eszköz", "hajlító eszköz", "összetett objektum", "csúcspont alobjektum mód"... generálódhatnának szép új magyar szavak😊

Aldaryn
A "Render Output" -nál állíts be .avi mentést, ne pedig a VFB-bõl ments, mert az mindig csak egyetlen farme-et tartalmaz, iylenkor minden egyes képkockát hozzáfûz az avi-hoz.

Darkboy: inkább nagyon láma, mintsem "***** láma"... :/ Kössz. Pontosan mit értesz "rajzolás" alatt?
Magyarosításról nem tudok, de a sors óvjon bennünket tõle. A program stílusából adódó rengeteg szakkifejezés miatt gyakorlatilag értelmetlen lenne magyarítani. A speciális kifejezéseket magyarra fordítani pedig merénylet...

per aspera ad astra

KOXX
hi! az a problémám hogy egy animot kirenderelek, eddig ok kiszámítja az összes képet, de ha mondjuk lementem .avi-ba akkor csak 1 képet ment le róla, azt amit utóljára számított ki.
mit kell beállítani ahoz, hogy a rendes animot lementse?

hátö... kurva láma kérdés 😊, de hol van az a tool, amivel rajzolni kell a progban?