3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aldaryn
Sound, vegyél vissza az arcodból egy cseppet. Ha olyan okos vagy, akkor segíts másoknak, ne pedig lépten nyomon beszólj nekik... hogy mennyire "hülyék". A tudtalanság nem egyenlõ a hülyeséggel.

Kösz.

per aspera ad astra

Ackro
Sound: minek erõlteted ezt a 'szövegberakós' oldalt? Úgyse tudnánk segíteni memórialistázásokból meg érthetetlen hibaüzenetekbõl neki!
Frenkie: Telepítsd újra a vrayt ha nem mondtam vóna még mint megoldást... (lehetõleg egy másik rilízt ebben a dc++ segíteni fog már ha egyáltalán érdekel még a téma)

HDRI: (6-os max): mateditor, diffuse, bitmap, kiválasztod a .hdr file-t, megjelenik a hdri load settings ablak, ott beállítod a black és whitepontokat. A whitepoint értékét a material output rolloutján az rgb level-nél beírod.
kb ennyi ezt aztán berakhatod reflectionnek vagy envmapnak. (ez az elõbb említett egyik módszer) 😊 -hogy mire nem jó az f1 gomb... 😊

Azt nem lehet csak olyan egyszeruen megoldani. Az max5-höz kell egy plugin, a max6-ban ez alapból benne van, de még így sem ilyen egyszerû a dolog.Két féle mód van berakni a HDRI-t. Az egyiket nem tudom. A másik ha v-rayjel dolgozol akkor a mateditorban nyitsz egy vraymaterialt, aztán annak a diffusejába teszel egy VrayHDRI mapot (asszem). Kibrowsolod a .hdr -t, és örülsz a farkadnak mert nem történt semmi. Most jön a neheze. Ahol a mateditorban kivan irva gombra hogy VRayHDRI azt begrabbeled az anyag helyére (szóval nyomsz egy egeret a gombon NEM KATTOT hanem nyomod és rámozgatod az anyagra);instacét nyomsz és elméletileg most lácc valamit. Hogy az environmentbe bekerüljön a kép asztcsinálod hogy Rendering menu--Environment és mat editorból áthúzod az anyagot. Instacét nyomsz aztán ha redelsz az anyagok megvilágítása a HDRI függvénye lesz.(A HDRI-nek nincs függvénye, csak fényereje.) Ajánlatos a render beállításoknál kikapcsolni a defause lightot.

Aquli
Letöltöttem, de amikor az Envinroment menüben a háttérhez Bitmapként akarom berakni a .hdr fájlt, akkor kiírja, hogy invalid file type. Gondolom valamit rosszul csinálok.
Mit?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

Aquli
hogy lehet valaki ekkora patkány

Na mindegy, sikerült találnom hdri-s képeket, köszi!
amit most töltök az 1 megás. Ezzel is lehet jó eredményeket elérni, vagy inkább a nagyobb felbontásúakat töltsem?

\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"

youth
Nemtudom miért van az hogy mikor meglátom a neved utána csak ilyen szöveget látok hogy "mekkora szar vagy", "jézusom", "lol".
Tényleg nem tudom miért vered itt a nyálad, mitha te lennél itt az isten, pedig nem láttam tõled olyat amitõl ezt kéne hogy hangozteasd, dehát te tudod...
Magyardj csak abban a hitben hogy ûberfasza srác vagy. Aztán majd koppansz.

Bye!

Youth

Hm... Biztos tudna olyan dolgot neked mondani, amirol fingod sincs es elbenaznad. Azert mert epp valamit tudsz nem hiszem, hogy nagyfiunak kellene tartanod magad es leszolni masokat.

Te meg magad irtad le elottem. Nem igy ismertelek meg 😞

FRenkie
hát szégyellem is magam, de azért kössz.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Sound
http://nopaste.php.cd/16561

😄DDDDDDDDDDDDDD azért megtaláltam. Ember, komolyan mondom, ma leírtad magad elõttem. LOL, elmondom ha ez nem tünt volna fel elõször, ez nem egy maxos fórum 😄 hanem egy oldal, ahova szöveg-et tudsz kirakni. 😄 .. és hogy magyarázza már mi a problémája... 😄 neharagudj, de ez akkor is lol. 5 komment csere után nem eset le, hogy mire jó, és hogy kéne használni. Ezek után el se hiszem, hogy tudsz maxba egy kockát létrehozni...

amúgy miután bemásoltad a szöveget, és ráböktél a Save gombra, pár sec után felrakja a szövegedet az oldalra, majd a címsorba megadja a számát: http://nopaste.php.cd/16561 , a 16561-es szám volt amit kértem tõled... 😄 gg szép volt. ;]

Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148

FRenkie
De nagy. kb 10 megások. Paul Debevec-re keress a google-on, ugyanis az õ nevéhez fûzõdik ez a technológia. az oldalán van pár jól ismert hdri. #11511>> igen.

Aquli
Vagy ha ilyen gyûjtemény nincs, akkor esetleg tudnátok nekem küldeni néhány ilyet (ha nem nagy)?
[email protected]

Aquli
Találtam párat a googlen de mind fizetõsök. pl : világ elsõ hdri gyûjteménye 169.000 USD

Aquli
Ja és még egy kérdés: Hol van jobb gyûjtemény ilyen hdri képekbõl?

Aquli
Frenkie: szóval a Renderering->Envinromentbe berakom azt a .hdr kiterjesztésû fájlt háttérnek, a tárgyhoz beállítok raytrace tükrözõdést, és az a környezet fog rajta tükrözõdni?

Az omnira ra lehet rakni kozvetlenul is a glow-ot akar az EFFECTS-ben akar a VideoPost-ban es ott a fallof curve es a radial color-al varialhatod.
Es nemutolsosorban a polygonszam=0

FRenkie
sárga specular levelû anyag + glow effekt. a belsejébe meg rax 1 omnit, és kikapcsolod hogy arra a tárgyra világítson.

Csacsis
Helló mindenki!!

Full amatõr kezdõ vagyok a 3D Stúdió terén. Néhány dolgot sikerült már kitapasztalnom, de egy dolog nem megy.

Szeretnék egy fénylõ gömböt (lámpabúra, vagy mint a nap, gömbvillám,stb) készíteni, melybõl csak a fény látszódik, de úgy, hogy megvilágítson másik tárgyat is.

Ha lenne ötletetek az elészítéséhez megköszönném. Még a kezdõrúgást is.
Vik

FRenkie
szeva Márk!

Vray-el rendereltem, és a bevilágítás HDRi vel, vagyis High Dinamic Range Image- dzsel készült. Ez egy -esetemben- 360 fokos látószögû kép, amely minden pixeljéhez egy fényerõsség értéket is tárol. Ezt berakva háttérképnek, olybá tûnik, mintha az adott tárgy abban a környezeben lenne, ahol a fotó készült. Manapság igen elterjedt eljárás. Ilyen képeket tölthetsz le a netrõl, hdr kiterjesztésük van. Nem feltétlenül kell vray hozzá, hogy használhasd. Illetve nem muszály ilyennel bevilágítani, ha csak a tükrözõdést akarod képpel elintézni, egy szintén 360 fokos panorámaképpel is elintézheted.

Pedig ott van a SYMMETRY a modifyerek kozott (MAX5,6) keresd csak batran csomo felesleges rabszolgamunkat megsporolsz vele!! (Es eltunnenek a froccsontesi hibak a modeljeidrol)
Aquli
A symmetryt nem találtam. Úgyhogy megcsináltam kézzel.
Megcsináltam a szemüvegét, arra majd a segítségetekkel kéne egy jó átlátszó mûanyag-material: ittvan

A másik kérdésem pedig:
Frenkie, az Artistpubon láttam egy képet a villanyégõdrõl, és nagyon szép csillogás/tükrözõdés van rajta, Ezt nagyon sok képen láttam, és sosem tudtam, hogyan készült. Ezt pontosan milyen renderrel, és milyen technikával csináltad? Mert ilyet akarok majd a csillogó felületû mûanyagra, meg az átlátszóra is. Elõre is köszi
Márk

Igen, az.

Aquli
A symmetry az egy modifier?
este kipróbálom. Kíváncsi vagyok. köszi.

én polyval csinálom. Csinálok egy szeletet, majd lemásolom sok darabba egymás mellé, ezeket összefûzöm, majd benddel behajlítom, és kerék lesz.

Ackro
autókerék mintázatot meg egyáltalán magát a gumiköpenyt milyen technikával szoktatok csinálni?

Ackro
tools menü grab viewport, utána meg elmentheted ahova akarod.

Miert nem hasznalod a symmetry-t az tukrozi es levagja a ulnyulo vertexeket a meglevoket pedig weldeli. (szoval ugyanugy ahogy te csinalod)
Viewport képet hogy lehet csinálni, és hova menti a progi?

Aquli
Hello!
Megcsináltam az embõcnek a sapkáját is, egész jól sikerült, de baj van vele. box modellinggel csináltam, úgy hogy egy box felét tükröztem instanceszal, és az egyiket szerkesztettem. A gond az, hogy olyan helyeken használtam extrudeot, ahol a két fél összeér. És persze meshsmoothnál elbarmolódik. Próbáltam hogy attacholom, utána pedig weldelni próbáltam az egy helyen lévõ vertexeket, weld ment is, de a meshsmooth ugyanolyan eredményt hozott:

Tudnátok segíteni?

A másik probléma pedig az, hogy a régi brazilos sceneknél a render ablakot nem jeleníti meg a vray. Kiszedtem az összes brazilos materialt, utána pedig a látható brazil lightokat. A gond az, hogy a select listben (select by name) van még két brazil light, de a sceneben sehol sem lehet õket látni, nincsenek sehol. Ha a select by namebõl akarom õket kijelölni, hogy kitöröljem, akkor egybõl kifagy a max. Mit lehetne tenni? visszarakni a brazilt, ugy letorolni a lightokat, és utána megint vray?

oryon
Érdekes téma 😊
Csak így tovább!

Oryon

Aquli
Jah...
háziállatként van a kertben...

Ackro
felháborítóan bugyuta fröccsöntési rendellenesség... de a modell jó lesz. 😊

FRenkie
Minden legyen vray materiallal ellátva a sceneben.

RelakSfromhome
Aha, és találtál otthon egy komplett, készre szerelt ogrét... 😄

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Aquli
ezt csináltam tegnap meg ma.
egy kinderes játékból. itt van két fénykép

Itt meg amit csináltam:

Mi a véleményetek?
Meg azt szeretném megkérdezni, hogy miért csinálja a Vray azt, hogy amikor renderelek, nem mindig mutatja meg a képet, hanem csak megy a render csík, de nem látom a képet. Ha fájlba lementetem, akkor meg tudom nézni utána de így kényelmetlen. Olyan scene-eknél jött ez elõ, amiket régen mentettem el, akkor még Brazil rendererrel, és most nyitottam meg õket.
Márk

Aquli
Hát ezt csak tesztnek csináltam. Mostanában modellezek összevissza tárgyakat amiket itthon találok, mert kicsit meg akarok tanulni modellezni.

FRenkie
...és legyen álla! amúgy jó, nem rax rá valamilyen shadert?

RelakSfromhome
Tedd nagyobbá a szemeket, miközben távolabb rakod egymástól, szélesítsed ki a fej tetejét kb olyanra, mint Coulthard feje, és akkor már orkabb lesz.
Az orr alja lehet lejjebb, az orrnyereg szélesebb

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

Aquli
Hat most ezt csinaltam.
Eredetileg ork fejnek indult, de tudtam, hogy ugyse tudok ugy modellezni, hogy elore eldontsem mit csinalok, hat ez lett belole:

velemeny?

Aldaryn
Ah.. front nézet... ááá.... 😊 Erre aztán abszolút nem gondoltam volna. 😄

per aspera ad astra

petesilver
Hja és Nenad ezer köszönet!!!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Nos, megszivattam magam. Meglévõ materiallal dolgoztam, és elfelejtettem a raytrace-t enviromentre kapcsolni. De mivel hülye vagyok, még mindíg nem mûködött a dolog!! Aztán Nenad mintájára beállítottam egy tesztscenet, ahol minden mûködött. Márcsak a különbségre kellett rájönnöm. Nem fogjátok elhinni!!! Volt egy kamerám, és megszokásból folyamatosan a front ablakból rendereltem, ezért nem volt jó semmi!!! Tehát miután beállítottam a raytrace-t, és átváltootam a camera nézetre, minden jó lett. Ahogy elképzelem keresztbe is csináltam rosszul, tehát rendereltem én kamera nézetbõl is, de akkor a raytrace beállítás még rossz lehetett, ezért nem volt jó, és fordítva!!!Már kezdtem azt hinni, hogy ha a kacsa nem tud úszni, akkor a víz a hülye!! 😊

Mission Impossible 2010: PRO Class

Elfelejtettem mondani hogy max 5-hez akarom felrakni.
Elvileg jónak kéne lennie a max4-hez készitett shag-nak is,nem?
Mert nekem az elõzõekben leírt problémám volt vele.
De azért kösz hogy felraktad ezt,azért leszedtem,hátha kellhet még majd.
Ha van max5-höz is,feltudnád tenni?
Mert nem tudom hogy én csinálok valamit rosszul,vagy a plugin nem jó a max5-höz.

FRenkie
Max 6 hoz le kell tölteni egy shag hair patch-et is hogy menjen vele->>shag hair for max6. Itt az install.txt-ben levan írva minden, meg van serial is hozzá. Ha felrkatad a shag hairt vagy furt, illetve shag render opciókat az enviorment effekteknél tudod hozzáadni, a mtl editorba pedig kapsz egy hair shadert(nem material, csak shader, mint a blinn, phong...).

És a shag furn-ek nemkéne beraknia a materialhoz valamilyen anyagot is?

üdv

Valaki mondja mar meg,hogy a shag fur-t hogy kell telepiteni.Mindig az irja ki hogy az rpc kiszolgalo nem erheto el? hogy tudom authorizalni?
Elõre is kösz!

FRenkie
annyira nem kell sajnálni 😊
Arra meg rájöttem hogy kell postolni, ugyanis nem lehet sok féle képpen, annyit nem tudok -megmondom bátran- hova teszi?
amugy most be se jön az ódal...

Szembol azert nem tukrozodik, mert (ha nincs fenyforrasod) a default vilagitasban a kamera mogott van egy fenyforras es annak a specularja elnyomja a tukrozodest.
RelakS
htx, egyébként a felbontásáról csak annyit, hogy ut2k4-be menne, mert nem feltétlenül felelnek meg a benne levõk. Pl a múltor kiraktam egyet, és mivel kb 5-ször akkora kellett volna, ezért felnagyítottam. Eredmény: Mivel a figura nem magán a sziklán, hanem a köré szõtt ütközõzónán ácsorgott, ezért fél méterrel a szikla felett "lebegett" 😄 Megoldottam, de ilyen paraszt módszert inkább nem szeretnék alkalmazni 😊

Ez spherify egyébként jól hangzik, mert én mindenáron egy gagyi hengerben, +1szeres mesh-smooth-ban gondolkodtam, smooth elõtt meg egy kis edit mesh-es "rásegítéssel" 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Meg itt:
http://daroom.free.fr
http://y.couderc.free.fr/akryls
Itt vannak animációk:
http://zeb.3dvf.net/