3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kösz.
per aspera ad astra
Frenkie: Telepítsd újra a vrayt ha nem mondtam vóna még mint megoldást... (lehetõleg egy másik rilízt ebben a dc++ segíteni fog már ha egyáltalán érdekel még a téma)
HDRI: (6-os max): mateditor, diffuse, bitmap, kiválasztod a .hdr file-t, megjelenik a hdri load settings ablak, ott beállítod a black és whitepontokat. A whitepoint értékét a material output rolloutján az rgb level-nél beírod.
kb ennyi ezt aztán berakhatod reflectionnek vagy envmapnak. (ez az elõbb említett egyik módszer) 😊 -hogy mire nem jó az f1 gomb... 😊
Mit?
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Na mindegy, sikerült találnom hdri-s képeket, köszi!
amit most töltök az 1 megás. Ezzel is lehet jó eredményeket elérni, vagy inkább a nagyobb felbontásúakat töltsem?
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
Tényleg nem tudom miért vered itt a nyálad, mitha te lennél itt az isten, pedig nem láttam tõled olyat amitõl ezt kéne hogy hangozteasd, dehát te tudod...
Magyardj csak abban a hitben hogy ûberfasza srác vagy. Aztán majd koppansz.
Bye!
Youth
Te meg magad irtad le elottem. Nem igy ismertelek meg 😞
😄DDDDDDDDDDDDDD azért megtaláltam. Ember, komolyan mondom, ma leírtad magad elõttem. LOL, elmondom ha ez nem tünt volna fel elõször, ez nem egy maxos fórum 😄 hanem egy oldal, ahova szöveg-et tudsz kirakni. 😄 .. és hogy magyarázza már mi a problémája... 😄 neharagudj, de ez akkor is lol. 5 komment csere után nem eset le, hogy mire jó, és hogy kéne használni. Ezek után el se hiszem, hogy tudsz maxba egy kockát létrehozni...
amúgy miután bemásoltad a szöveget, és ráböktél a Save gombra, pár sec után felrakja a szövegedet az oldalra, majd a címsorba megadja a számát: http://nopaste.php.cd/16561 , a 16561-es szám volt amit kértem tõled... 😄 gg szép volt. ;]
Just tapping 2 buttons! http://wow.allakhazam.com/profile.html?2033148
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
[email protected]
Es nemutolsosorban a polygonszam=0
Full amatõr kezdõ vagyok a 3D Stúdió terén. Néhány dolgot sikerült már kitapasztalnom, de egy dolog nem megy.
Szeretnék egy fénylõ gömböt (lámpabúra, vagy mint a nap, gömbvillám,stb) készíteni, melybõl csak a fény látszódik, de úgy, hogy megvilágítson másik tárgyat is.
Ha lenne ötletetek az elészítéséhez megköszönném. Még a kezdõrúgást is.
Vik
Vray-el rendereltem, és a bevilágítás HDRi vel, vagyis High Dinamic Range Image- dzsel készült. Ez egy -esetemben- 360 fokos látószögû kép, amely minden pixeljéhez egy fényerõsség értéket is tárol. Ezt berakva háttérképnek, olybá tûnik, mintha az adott tárgy abban a környezeben lenne, ahol a fotó készült. Manapság igen elterjedt eljárás. Ilyen képeket tölthetsz le a netrõl, hdr kiterjesztésük van. Nem feltétlenül kell vray hozzá, hogy használhasd. Illetve nem muszály ilyennel bevilágítani, ha csak a tükrözõdést akarod képpel elintézni, egy szintén 360 fokos panorámaképpel is elintézheted.
Megcsináltam a szemüvegét, arra majd a segítségetekkel kéne egy jó átlátszó mûanyag-material: ittvan
A másik kérdésem pedig:
Frenkie, az Artistpubon láttam egy képet a villanyégõdrõl, és nagyon szép csillogás/tükrözõdés van rajta, Ezt nagyon sok képen láttam, és sosem tudtam, hogyan készült. Ezt pontosan milyen renderrel, és milyen technikával csináltad? Mert ilyet akarok majd a csillogó felületû mûanyagra, meg az átlátszóra is. Elõre is köszi
Márk
este kipróbálom. Kíváncsi vagyok. köszi.
Megcsináltam az embõcnek a sapkáját is, egész jól sikerült, de baj van vele. box modellinggel csináltam, úgy hogy egy box felét tükröztem instanceszal, és az egyiket szerkesztettem. A gond az, hogy olyan helyeken használtam extrudeot, ahol a két fél összeér. És persze meshsmoothnál elbarmolódik. Próbáltam hogy attacholom, utána pedig weldelni próbáltam az egy helyen lévõ vertexeket, weld ment is, de a meshsmooth ugyanolyan eredményt hozott:
Tudnátok segíteni?
A másik probléma pedig az, hogy a régi brazilos sceneknél a render ablakot nem jeleníti meg a vray. Kiszedtem az összes brazilos materialt, utána pedig a látható brazil lightokat. A gond az, hogy a select listben (select by name) van még két brazil light, de a sceneben sehol sem lehet õket látni, nincsenek sehol. Ha a select by namebõl akarom õket kijelölni, hogy kitöröljem, akkor egybõl kifagy a max. Mit lehetne tenni? visszarakni a brazilt, ugy letorolni a lightokat, és utána megint vray?
háziállatként van a kertben...
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
egy kinderes játékból. itt van két fénykép
Itt meg amit csináltam:
Mi a véleményetek?
Meg azt szeretném megkérdezni, hogy miért csinálja a Vray azt, hogy amikor renderelek, nem mindig mutatja meg a képet, hanem csak megy a render csík, de nem látom a képet. Ha fájlba lementetem, akkor meg tudom nézni utána de így kényelmetlen. Olyan scene-eknél jött ez elõ, amiket régen mentettem el, akkor még Brazil rendererrel, és most nyitottam meg õket.
Márk
Az orr alja lehet lejjebb, az orrnyereg szélesebb
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Eredetileg ork fejnek indult, de tudtam, hogy ugyse tudok ugy modellezni, hogy elore eldontsem mit csinalok, hat ez lett belole:
velemeny?
Mission Impossible 2010: PRO Class
Elvileg jónak kéne lennie a max4-hez készitett shag-nak is,nem?
Mert nekem az elõzõekben leírt problémám volt vele.
De azért kösz hogy felraktad ezt,azért leszedtem,hátha kellhet még majd.
Ha van max5-höz is,feltudnád tenni?
Mert nem tudom hogy én csinálok valamit rosszul,vagy a plugin nem jó a max5-höz.
Valaki mondja mar meg,hogy a shag fur-t hogy kell telepiteni.Mindig az irja ki hogy az rpc kiszolgalo nem erheto el? hogy tudom authorizalni?
Elõre is kösz!
annyira nem kell sajnálni 😊
Arra meg rájöttem hogy kell postolni, ugyanis nem lehet sok féle képpen, annyit nem tudok -megmondom bátran- hova teszi?
amugy most be se jön az ódal...
Ez spherify egyébként jól hangzik, mert én mindenáron egy gagyi hengerben, +1szeres mesh-smooth-ban gondolkodtam, smooth elõtt meg egy kis edit mesh-es "rásegítéssel" 😄
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
http://daroom.free.fr
http://y.couderc.free.fr/akryls
http://zeb.3dvf.net/