63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• SoDI---
    Ahogy nézem, két külön módon változtatja a nézetet.
    Az elsőnél az egér középen marad, és csak nézet változik hozzá képest, a másodiknál pedig úgy, hogy az egérrel megragadja a nézetet. Konkréten úgy tűnik nekem, mintha az alaphálóval tenné ezt.

Mi ennek a gyorsgombja?
  • SoDI---
    Még jó.
    Teljes weboldalt én se csinálnék Flash-sel.
    CSS + HTML powaaa :D Flash csak akkor kell, ha interaktivitást akarsz, vagy videót valahova.
  • SoDI---
    Viszont egy kérdésemre válaszolhatnátok.
    Nézegetem itt a 3DBuzz videókat, és látom, hogy a csávója csomószor simán megragadja a perspektivikus nézetet egy ponton, és onnan elmozgatva az egeret változtatja a nézőpontot. Ikonra pedig nem kattint.

Melyik az a billenytű, amit le kell nyomni ehhez max-ban?
  • Free
    Régen az első flash designes lapok között volt a xeofreestyle.com is de ahogy nézem visszatértek a html alapokhoz.
  • SoDI---
    Na jó, de én, aki webre játékokat programozok, nem nagyon válogathatok.
    Írhatnék 3ds-ből kimentett jpg-ket töltögető javascript alapú cuccot is, csak idétlen megoldás lenne :-)
  • SoDI---
    Maradjunk annyiban, hogy amikor meghatázott helyre kell valami látványos, akkor jobb raszteresen kimenteni, de ha egyszerűbb, nem textúrázott 3D-s alapzatok látványos forgatására kell, akkor talán a flash jobb.

Na mindegy, játszani kell vele, és majd mindenki eldönti maga. :)
  • SoDI---
    Amikor úgy látod, hogy hibázik, akkor érdemes a vonalvastagsággal eljátszani.
    De persze lehet, hogy neked lesz igazad... :(
  • Aldaryn
    Vááárj, minden gombra instancolja a grafikát!! :D

Szvsz a flash annyira tömény helypazarlás, hogy csak na. A macromedia még mindig nem szedte rendbe az egész core kódot át kellene gyúrni szvsz. De az idő őket igazolja szépen lassan. Mi a f@sznak fordítsanak energiát az optimalizálásba, amikor a netsebesség beéri és le is előzi őket. A nagyon frankó flash honlapok mind bőven 3-4MB felett vannak. Nézegethetsz egy szép töltő csíkot és az jó neked. Webfejlesztői téren is inkább a "net majd begyorsul hozzánk" szemlélet a mérvadó. Kevesen vannak, akik a flasht tényleg nem az öncélú látványosság és állkapocsleszaggatás érdekében használják, érdemes meglesni a 2Advanced Studio flashes home-ját. Kb ez az a szint, ahol a csillvilli flash már nem cél, hanem csak egy eszköz volt. Egy ilyet CSS-el télleg nem lehet még összepakolni.
  • SoDI---
    Nem menüt kell belőle építeni.

De mondjuk és pont most programoztam flash-ban egy játékot. Adottak golyók, és azzal kell mahinálni, a részletekbe nem megyek bele. :) Szal a programozás kész, végre minden jól működik, viszont a végeredmény nem elég látványos. Nosza, itt a 3ds, tervezzünk a golyók mögé valami jó kis játékteret.
    Ugyanígy a beállítások ürlapjához is valami jó kis 3D-s kinézetet, úgy jó az. :)

No igen, de csúnya a váltás a kettő közt. Mi lenne, ha a játéktér 3D-ben megfordulna, amikor a beállításokra váltasz? De jól nézne ki.

És ha ez most megdobja max. 30-40 Kb-tal, hát dobja meg. :)
  • Free
    teljessen jjó a plugin csak próóbálj meg egy komplexebb mozgást ill animot lerenderelni vele, sokat hibázik a vonalak területek kiszámításánál, és rettentő lassú. a végén rájössz arra, hogy jobb a max default rendert használni és pixelesen jpg be lementve importálni a flashbe. kisebb helyet foglal
  • Aldaryn
    Ami a lávalámpádhoz kell, az leginkább glossy refraction + SSS kombója lenne. Ha úgy rakod össze, mint a valóságban (üveg-olaj-lávafolyadékizé plusz megvilágítod alulról (vagy felülről) ahogy egy igazi lávalámpánál) akkor tökéletes lesz az összekép. Ez kb mindenre igaz. Ha pont úgy modellezed le, akod össze mint ahogy az a valóságban van, akkor a szuper fizikailag nagyon korrekt rendereredből meglepő módon a valósághoz nagyon hasnonló kép jön ki.
    Nekem is van lávalámpám, de még nagyon kommersz és tucattermék, ki kellene találnom valami jó formát nekije, kommersz szarokat meg nem akarok kipakolni. :)

De fasza lesz, csak kcisit gyúrjad még. Nenad verziója pöpec.
  • nenad
    aztan minden gombra teszel egyet...
    monjuk 5*30K (es akkor keveset mondtam) :) ez csak a gomb, semmi mas grafika.
  • SoDI---
    És akkor ebben még semmilyen flash optimalizáló nem futott végig, úgy ilyen kicsi :D
  • SoDI---
    Mondjuk a mozgás két végét az ember lerendereli raytrace, az jöhet pixelesen, és amikor a látogató kattint rajta a weblapon, akkor közöttük az átmenet animáció vektorosan van. Szép, mégis helytakarékos megoldás.
  • SoDI---
    Óóó, ez a Swift Max v3 plugin rohadt jó!
    Webdesignban megdobja kicsit az ember lehetőségeit.
    Durva, hogy ez például kevesebb mint 27 Kb :-)
  • nenad
    mindig solidot hasznalok (zart testek) A padlo egy teglatest. Nem sik. A fal szinten. Bar sokan modelleznek mashogyan ez alapveto dolog vraynel hogy ami lehet zart legyen. Ez nem zavarja vrayt.

Ami zavarhatja vrayt, nem zart feluletek, egymason fekvo nem zart feluletek, egymasba csuszo nem zart feluletek. Ha zart a felulet akkor jelentosen is egymasba csuszhatnak, sokkal kevesbe aggodik miatta a remderer.
  • Ronin666
    hülye kérdés, de hogyan kell kirenderrelni wire frame képet???

Én átraktam a rendert vray-ről standerd-re és ott bekapcsoltam a force wireframe kapcsolót. Jó is lenne, amit kirenderrel, csak a testeknek a nem látható polygonjai is a képre kerülnek. Hogy kell, hogy csak a láthatót renderrelje ki?
  • GixEr
    rosszul fogalmaztam, szoval ujbol:
    az erdekelt, hogy ha rhinoban modelezel egy epuletet/helyiseget akkor ugye munkasikokat hasznalsz vagy snap-etigy viszont pld a padlo felfele latszo felulete es a fal alapjat kepezo felulet tokeletesen egybeesik ami a Vray-t bezavarja es lelassitja(ha jol tudom). Ezt hogyan veded ki?
  • Malakai
    Sztem poly+smooth teljesen jó modellezés terén.
    Anyag pedig vmilyen sss-es téma legyen...
  • fle go
    Hat eddig jutottam, de nem tetszik, az anyag valahogy nem jo meg nem tudtam szep csepp formakat modellezni, szerintetek mivel probalkozzak?
  • Pitbull90
    K megvan nagyon köszi
  • Pitbull90
    Boccs hülye vok
  • KisQbi
    Customize....loadCustom UI scene asszem...
  • nenad
    zarojelben megadtam a valaszt. Egy kicsit igazan hasznalhatnad az eszedet...
  • Pitbull90
    Egy nagyon hülye kérdés hogyan csináltad a maxal hogy fekete lett???:DDD mert én is szívesen átállítanám ilyenre mert ez a világos egy idő után elfárasztja a szemem.....
  • Pitbull90
    Tudom hogy a test nem engedi át az árnyékot de az igazi életben a szövet átengedi és erre vagyok kíváncsi hogy szövetet hogyan lehet csinálni mondjuk függöny barna függöny behúzva este kívül picit átengedi a fényt remélem érted mire célzok:DD ha nem akkor haggyuk...:D
  • KisQbi
    a codec hozzá...
    Camtasia codec (TSCC)
  • KisQbi
    ne érd be ennyivel... gyököld ki...

attenuation.avi
    (1 mega)

az elso videotutorom nezd el a hibakat... :D

remelem segit....
  • SoDI---
    Sziasztok. Elkezdtem nézegetni a 3DS 7 tutorial helpjét, de nem tudom pontosan, hogy a három közül melyik CD-n vannak a tutorial fájlok.
    Az 1-esen, a 2-esen, vagy a 3-ason?
  • nenad
    van feny, van test ami arnyekot vet, hogyan hatolhat at a testen a feny?
    (ha a test nem vet arnyekot,vagy a test lyukacsos<>vagy a test atlatszo)
    ...
  • Pitbull90
    Tudja valaki hogy pl egy lámpánál hogy tudom megcsinálni azt hogy a material átengedje a fényt pl ha szövet van a lámpán
  • Carlos
    Köszi!
    Ez tökjó segítség volt!
    Átböngésztem és piszkálgattam azokat, amikről fogalmam sem volt, hogy micsodák.
    Most omni-ból csináltam meg. Elég jó lett.
    Biztos, hogy van jobb megoldás is, de most még beérem ennyivel!

Tényleg kössz a segítséget!
  • Carlos
    Ok, akkor átnézem!
    Köszi!
  • KisQbi
    minden fényforrás ilyen maxben... nézd meg jobban a panelt....
  • nenad
    ne sietess! :)
    lesz. Majd sztem vasarnapra. Ok?
    Irom szetem.
  • Carlos
    Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e olyan fényforrás, aminek tudom szabályozni a rádiuszát.
    Gyakorlatilag egy üveggömböt szeretnék belülről megvilágítani, de úgy, hogy csak egy bizonyos távolságig "ér el" a fénye.
  • Malakai
    Na akkor lesz Rhino tutorial? :D
  • nenad
    rhino es a kooplanar facek ket kulonbozo fogalom, sohasem talakoztam vele.
    na jo egyszer v2.x nel. Te hogyan csinalod oket?
  • Pitbull90
    Ebben igazadvan mert vannak akik magolják az egészet de nem értenek belőle semmit..:D
  • Carlos
    A legtöbb helyen (játékfejlesztésben vagyok) ahol megfordultam nem követelmény a papír.
    Tehát ha (mint lent írták) megkérdezik, hogy meg tudod csinálni x idő alatt az y feledatot és megcsinálod, és az tetszik is a fejesnek, akkor alkalmaznak.
    Nem kell ehhez papír.
    Számítástechnikában nem a papír hanem a tudás számít még magyarországon is!