3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lenne még egy kérdésem!
A Deep Exploration nevû kép, és 3d-s objektum néyegetõ progit honnan tudom leszedni (persze teljes változatot). Nekem megvan a 3.0.0.... változat, ami bõven meg is felelne, csak nem tudom vele a 3dsmax6-ban készített file-okat megnézni 😞. Azt mondja adjam meg a plug-int, amivel már mûködne. Tehát ha mondtok egy címet, ahhonan le tudom szedni ezt a bizonyos plug-int, akkor is boldog lennék 😊.
ha az a plugin az atmoszferaval nem torodott ami gyanus, akkor ilyet te is tudsz siman csinalni a material/glow effekt animjaval. Egyeb esetben mar nehezebb egy kicsit.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Légyszi segítsen valaki! Szeretnék villámot csinálni, találtam egy Lightning plugint (1.12), de nem tudom használni 6-os 3d Studio alatt. Mit lehetne helyette használni??? Köszi.
en konyv gerincre gondoltam, ugy komolyan, nem hatlap es elolap, mivel anim is lesz, igy szretenem jol megcsinalni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

petesilver
Tipp kell? Wallpaperek, vagy játékból képek, vagy bármi, aminek köze van Herripátör-höz. Az a téma tele van könyvekkel. De megnézem, asszem a French textures tele van vele, de valahol már láttam a texturáim között az tuti!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Aldaryn
Elég sokat tökölt vele... a volume lightot külön kellene rákompozitálni. 😊 Sokkal gyorsabb lenne.

per aspera ad astra

Aldaryn
Gratulálok a szobabelsõhöz!! Hozod a formád. ...nagyon szép, és plasztikus lett a világítás, két-három gyors áttekintés után se látok semmi renderhibát benne. Nem kérdezgetek össze-vissza még, emrt majd elolvasom, megnézem, ha befejezted a tutort.

Szíves örömest scannelgetnék neked könyvgerinceket, de nekem sincs idehaza scanner. 😊 Google esetleg?

per aspera ad astra

ha mas nem rakopyzom es elfogatom az eslo oldalon levoket 😊

textura lesz mindenutt, csak eppen azon vacilalok honnan lehet szerezni texturat a konyv-gerincekre, mivel nincsen scannerem itthon. tipp?

petesilver
Klassz lesz! Könyvekre textura lesz, vagy csak színezed? Székek ugye nem maradnak fehéren?

nagyon wip, a bevilagitas nagyjabol belove, most jonnek a modellek
teszt

petesilver
Hja, Brazil render, 1:15 óra alatt számolta le 1024*768-ban.

petesilver
Köszönöm! Ma ezt hoztam össze, wallpapernek:

Átküldtem Aladrynnak pár fájlt, ami nálam hülyül, de nála nem csinálta.

FRenkie
open GL

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

meg egy dolog jutott eszembe az alaplapon nezd meg mennyi az agp memoriad. Lehet abbol szalad ki.

mindig, minden 3ds applikacional software modban hasznalom,layerekkel. ami nem kell az hide es csao.

petesilver
Hja alapból DirctX9c, és 61.7-es driver került fel az új XP-re. Eleinte stabilan kezdett, de kis nyúzás után elkezdett szórakozni. Sõt, néha kifagyasztja az XP-t is Page fault üzenettel.

petesilver
Segítsetek lécci, mert megõrülök!
Elkezdett a max ugye nem megnyitni saját maga által mentett fájlokat. Nem tudom, miért kezdte, de fogtam, és létrehoztam a második vinyómon egy új rendszert, hogy akkor ezt belövöm maxra, erre az XP-re csak maxos cuccokat rakok. És a frissen telepített rendszeren is fagy a max! Mindent kipróbáltam, nem proci, nem memória. Kiderült lassan, hogy a hibát eredetileg a videókártya drivercseréje generálta. Az új rendszeren openGL alatt nem fagy.
Namost:
Érdekelne, hogy Ti milyen módon használjátok a Maxot? Software, DirectX_8, vagy DirectX_9? És a mód mit befolyásol még a megjelenítésen kívül?

petesilver
Nenad, ne vedd már nõiesre a figurát! 😊
Hát perszehogy túlmúlod, ez nem is kérdés!!!

az ilyen kijelentesek vege majd mindig vagy csalodas 😊
remelejuk ezuttal magamat is tulmulom 😊

petesilver
Én mindenesetre már elkezdtem betonozni az állam, nehogy túlságosan leessen, ha meglátom.

Aldaryn
Godd to have ya back! 😊 Mint szerintem mindenki, én is elég kíváncsi vagyok arra a scene-re. Natur fotonmappolás lesz? Vagy hibrid GI?

per aspera ad astra

petesilver
Nyamm, nyamm, nyamm!!!!!

nem folytattam,mert eredetileg vray forum szamara keszult,de az erdeklodes eleg lanyha a free verzio utan, igy hat stoppoltam.De most lesz egy photonmappos scenem, azt majd kozreadom miutan elkeszult es elkuldtem 😊
majd lehet tanulmanyozni.20-30 perces vegso renderido, uber quality 😉

petesilver
Sajna nem volt😞 De visszatért, és remélem marad!

Tényleg nenad, befejezted a tutorialokat? Letölteném, elolvasnám õket ha lehet. Kérnékszépen linket itt, vagy priviben, amennyiben publikus.

Köszönöm a választ tökéletesen mûködik. Lám ha elárulják a titkot máris milyen egyszerû a feladat.
fle go
nenadesz: ujra itt? vagy eddig is itt voltal csak figyelmetlen voltam?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

hasznalj standard material(ez van alapbol a material editorban) a Shader Vasic Parameters menupontban van olyan hogy wireframe,ez xeld be. Ezt az materialt add a gombhez es lam racsos marad.

Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tõletek. Van egy adott környezet, mondjuk egy asztal, és erre szeretnék tenni egy gömböt, de úgy , hogy a gömb, vagy bármilyen más alakzat renderelés után is négyzethálós maradjon, de csak az az egy alakzat. Lehetséges-e ilyen megoldás és ha igen, hogyan kell megcsinálni.Én sokat próbálkoztam, de sikertelenül.Elõre is köszi.
petesilver
Ennek örülök! Akkor azt nézd meg lécci a scenen, hogy mit kell állítani ahoz, hogy ha fehér a textura, akkor ne égesse a fehér részeket szerteszét a fény. Ugyanis az gáz ebben a scenben.

sketchuppal seperc alatt fel lehet huzni ilyen epuleteket.
letoltottem ami eddig kesz van, nem rossz.

FRenkie
Tényleg poén lenne beszállni, csak rohadt sok meló lenne, aztán meg ki tudja mi lesz belõle a végén...

Szoval ez Frenkie-nek ment. 😉
En alltalaban mindig kimaradok minden publikus project-bol csak jo otletnek tartom(eddig sehol nem jelent meg kepem es nekem igy jo). Csak dolgozom.....
De azert mozgatja a fantaziam FAN letemre (DVD+capture+Imagemodeller=es mar megy is)
youth
ÁÁÁ mostmár jó!!! Köszi!

Youth

ronin, megertem ha nem bizol 😊, hamarosan csinalok egy peldat mert csinalok egy komolyabb referenciat.

FRenkie
Ez nagyon klassz, jelentkezel?

http://www.endless-dimensions.com/Minas%20Tirith/minas/
igy meg be is jon az oldal.
Lehet jelenkezni Minas Tirith 3D-sitesere 😉
http://www.endless-dimensions.com/Minas%20Tirith/minas/home.html
petesilver
Nézd máshogy!
Õ egy GENERÁLIS, lakberendez, meg generál is!!! 😄DD

RelakS
Szép fénykép, de mióta hívják generálásnak a lakberendezést?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

petesilver
Köszönöm!!!
Vastagon sufnituning szaga van, de mûködik, és az a lényeg! 😊

FRenkie
1: egy képet átnevezel a keresett textúrára, és kész.
2: elementként sem lesz jó, adj rá egy teljesen új anyagot, ha nemjó, copyzd le, a régit töröd és a másoltra tedd az újat.

petesilver
2 kérdésem van:

1: Ha van egy scene, aminek az isten tudja melyik általam törölt objektumához eleve nem is volt meg a textura, de minden megnyitáskor visítozik érte a max, akkor hogyan tudom kihajítani azt a tetves számomra lényegtelen materialt egy életre, ha nem is tudom, melyik az? Ugye onnan tudom, hogy ami nekem kell, azok között nincs😊

2: Van egy scene, jelen esetben egy versenyautó, olyan mint egy F1 autó. Namost, ha csak az autót vesszük, az áll kb 4 különálló részbõl, de egybe lett mapolva egy 1024*1024-es texturába, és multisubobjectmateriallal ki van osztva mindenkinek a helye. Eddig ok. Melyik egyszerûbb, ha a kasztnihoz tartozó felfüggesztést nem a texturából akarom megjeleníteni, hanem krómmaterialt akarok neki adni: szórakozok subobject szinten, vagy ahogy nekiálltam, detacholtam az objektrõl. Viszont nem tudom elkülöníteni az anyamaterialról, örökli továbbra is az autó materiálját, és fordítva viszont. Hogyan tudnám függetleníteni? Objectként detacholtam, elementként kellett volna?

FRenkie
JEE

FRenkie
pontosan hogyan "generálod?"

petesilver
Nekem most lett elegem a Maxból! Van valakinek ötlete, mi lehet a bibi? Megnyitok egy max fájlt, dolgozok rajta, de semmi extra de+attacholok, és közben mentek. Semmi gond, minden rendben. Majd kilépek, és újraindításkor már többet nem hajlandó megnyitni a fájlt!!!! Megõrülök!

oryon
Gép ügyben...
Pontosan mi kell bele, vagy teljesen új kell???

Szvsz bújd egy pár hétig az aktuális hw magazinokat/fórumokat/sajtókat és nézd meg melyek a legjobb hw-ek, melyeket a 100eFt-ból meg tudsz venni!

Oryon

Aldaryn
😊 Hali Nenad!
Végre felbukkant megint valaki, aki ért is a dolgokhoz.

per aspera ad astra

Ja majd nemsokára be fogok újítani gépügyben. Mit ajánlanátok erre a célra? (Gondolom ide a legjobb egy AMD Opteron 8 procis rendszer lenne a legjobb, csak az egy kicsit húzós lenne). Max 100eFt-ot szánnék a procira.