3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A mentalray-el megint baja volt, de kitöröltem, és már jó is!
Na lenne még egy kérdésem:
Most próbálom elõször a V-rayt, és iszonyat lassú. Letöltöttem egy kis elõrre elkészített szobát, és most épp azt generálom, de úgy tûnik, hogy még pár óréig nem lesz vele kész. A jelenlegi gépem AMD thunderbird 1,4Ghz, 512DDR 266Mhz
Itt a szoba amit most generálok:
Nem kellene ennek gyorsabban készülnie, vagy a V-ray enyivel megdobja a renderidõt?
Felraktam a maxot magamhoz, és a tesómhoz is, és nála a windows a telepített programot 240Mb körül látta, nálam pedig csak 166Mb volt mindegyik telepítésemnél. Ez azért lehet, mert neki DX9-es videókártyája van, és ahhoz felrak valamit pluszba, vagy ez egy újabb rejtély?
Asszem megvan a gond a brazilra! Mibe, hogy mindketten használtok tûzfalat, vagy internet védelmet? Ma felraktam a Norton Internet securityt, és elszállt a mûködõ brazilom!!! 😊 Aztán asszontam a nortonnak, hogy az smfgr.exe számára a létezõ összes portot kifelé engedélyezze, komunikáljon csak! És lett újra brazilom!!! 😊
Mission Impossible 2010: PRO Class
Local dolgokaba nem szol bele. Ott mas a gond.
max7 bejelentve
http://www4.discreet.com/3dsmax/index7.php#
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Tényleg tûzfalam van, de nem szoftveres, hanem ruterem van. Akkor mit csináljak?
uninstallald az aktualis vrayedet, aztan torold ki ezt a kulcsot a registryben
HKEY_CURRENT_USER\Software\ChaosGroup
(az egesz ChaosGroup konyvtarat) installald fel amit adtan, aztan duplaclikk a VRay10903r.reg fileon ami beirja majd a regisztrybe a helyes kodot,igy valaszolj oket, a windows kerdesere. A mental ray hibat pedig azert irja ki mert valoszinu tuzfalad van es nem engedi lecsekkolni magat a halozaton(csak lokalis ugyhogy engedelyezheted) udv.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
win xp, max 6 sp1, vray 10903 m és nincsenek ilyen problémáim.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Nekem jelenleg majd 1 hete (elõtte meg majd 1 évig...) kifogástalanul mûködik az említett VRay és MAX verzió. Egyébként, ha jól tudom, MAX 6 SP1-el gondjai vannak a VRay-nek. De nembiztos, valaki a témában otthonosabban mozgó véleméyne kellene. Nem használom az SP1-et.
Mondják, hogy a MAX nem stabil, de azért ennyire... 😊 Ilyen extrém esetekben én nem magában programban keresném a hibát, lehet a futtatási környezettel van gond.
per aspera ad astra
Most írok ide elõször, mert van egy nagy problémám.
Nemrég megkaptam a MAX 6-ot + hozzá a V-Ray verzióját, és még késöbb a max-hoz az SP1-et is felraktam. Egyébként ezelött én már egy fél évet maxoztam az 5.1-el ami tökéletesen futott, de ezzel már jo pár bajom volt.
Kezdeném is:
1. Leggyakoribb hiba, hogy miután felrakom 1 héten belül a betöltõképernyõ megáll a mentalray nevû file-nál, amit meg tudtam oldani, azzal hogy kitöröltem ezt a filt a könyvtárból (bár gondolom ennek késöbb ha a mental ray-t akarom használni következményei lehetnek).
2. Bár ki akar itt mental rayt használni, ha megvan a v-ray?! A második hibám ugyanis ezzel kapcsolatos. Tehát felraktam a v-rayt, és ennél az a hiba következett be, hogy a beállítási mezõben az paraméterek megadására szolgáló mezõk hiányoztak, amirõl van is egy képem, de nem tudom hogyan kell erre a fórumra felrakni, de nem lényeg el tudjátok képzelni (mellesleg amikor egyszer kipróbáltam úgy, hogy a max elsõ indításakor nem adtam meg a V-ray-nek a neki szükséges kódot, akkor is ezt csinálta, tehát gondolom ez valami kódal kapcsolatos hiba lehet, és így tiltja le, hogy tudd használni a progit).
3. A Max telepítése után már kétszer kaptam olyan üzenetet, hogy: " A license system error ha occurred. You most restart to initialize the license managemant system. If this problem continues, contact your system administrator or authorized Autodesk product dealer."
Namost ez újraindítás után sem javolt, egyébként épp most is ezt az üzenetet kapom. Ha a Windowst újrarakom, akkor persze megoldódik ez a probléma 😊, de lehetõleg nem szeretném 3-4 naponta a windosomat cserélni.
Egyébként az elmult 2 napban 5 windowst cseréltem, hogy megoldjam ezeket a problémákat. A max-ot vagy 10szer, a v-ray-t meg vagy 20szor telepítettem persze sikertelenül. Kipróbáltam a testvérem gépén is, ott a következõ eredmények születtek: Az elsõ telepítésnél rögtön beleütköztem a mentalray betölés hibába, ezután következett egy gyors format, aztán windows reinstall, és progi felrak. Most már mûködõképes volt a dolog. Ezután v-ray fel, ami itt már mûködött félig, mivel már meg lehetett adni a paramétereket, de nem történt semmi a render folyamán.
Minden hozzászólást szívesen várok!!!
Már teljesen kétsébe vagyok esve, és ráadásul kaptam egy munkát is amit jövõ hónapig el kéne végeznem, és v-ray nélkül nem lesz az igazi! 😞((
Lenne egy egyszerü kérdésem. A válaszokból aszthiszem sokmindenre fény derülhet. Miért pont a Max 3D Studio?
Én nem értek igazán egyikhez sem, de ti biztosan foglalkoztatok már többel is.Miben más, miben jobb vagy rosszabb mint pl. Maya, Cinema 4D, Softimage, stb.?
Jó van na, ez hülyén hangzik, de a képed meg szuper...megvan az egységes egyensúly a világgal 😛
Oryon
Szorgosan tanulom a Max 6-ot, az álltalatok készített tutoriálok segítségével, amit ezuton is szeretnék mindenkinek megköszönni, viszont van egy kis problémám. Már sikerült üvegpoharat létrehozni, tutoriál segítségével, viszont nem tudom megcsinálni, hogy a betü üvegbõl legyen.Persze extrudálva , vagy bevel-lel.Ha nem bonyolult valaki segítsen egy kicsit.
Addig értem, amit a helpben is ír, tehát csinálok egy Plane-t, bind to space warppal összekötöm a kettõt. Ezután mit kell tennem, hogy történjen valami a vízzel (mondjuk úszik egy kocka a vízben, azt szeretném)?
AP?
per aspera ad astra
Remelem texturazod meg haj stb.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340
...:Dream as if you\'ll live forever, Live as if you\'ll die today:... ICQ: 313-755-340
Na elég régen jártam erre :s
Az lenne a kérdésem, hogy honnan tudnék 1-2 autó modellezési tutorált letölteni..(meg tutoriálokat 😊 )
Mindeddig sikertelenûl próbálkoztam.(az autós résszel).
THX
Üdv
De mutasd már meg azt a bizonyos vertexet; szerintem az csak egy pici polygon amely határai a kis AA miatt vertexnek tûnnek..
AP-re mé nem rakod fel? :|
per aspera ad astra
"bizonyos arckifejezés" meglesz, csak szerintem a szája körül ujrakezdem, mert ott valami nem stimmel.
elõre is köszönettel.vaklo
de akor hogy lehet megcsinálni hogy pl a Paray nél ne csak kis keresztek repkedjenek hanem a darabok amik a gójó szétrobanásokor keletkeztek?
Jó szórakozást odakint! 😊
Shrek 2-t láttam, mint film is jó volt, és mint CG is tetszett, a végefele amikor a nagy sütiembert leöntik, az a hab nagyon fullosan nézett ki (meg a víz is!)!
A drogos(!) punknál meg majd próbálj meg eltalálni "egy bizonyos" arckifejezést.. 😉
(\__/) ( X.x) ( } . { )