3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

petesilver
Más!
Néha elámulok attól, hogy mennyi mindent tudtok dolgokról, néha a legegyszerûbb forrás nélkül. Pl. Flegos HDRI kérdése. Aldaryn simán elmondta a lényeget, szerintem anélkül, hogy lenne neki Dosch HDRI CD. Abban ugyanis PDF formátumban van tutor, ami elmagyarázza a HDRI fajtáit, és alkalmazását. Ha kell valakinek azért még, akkor elõkaparom, és felrakom az FTP-re. Szal elgondolkodtató, honnan a csudából tudtok ennyire!

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Rendezgettemm a tutorjaimat, és olyan tutorokra bukkantam, hogy leesett az állam! Az ember tölt le mindent a DC-rõl, és néha nem is tudja, milyen kincs lapul a vinyóján. Szal ott esett le az állam, hogy az egyik tutorban van egy Aston martin, valami eszméletlen szép. Aztán jön a Wire kép, és kiderül, hogy olyan lowpoly, hogy ilyet még nem pipáltam!!!! Szerintem mestermû a javából!

Malakai
Hálókártya számáról és a komjúternévrõl generálja azthiszem, nem jó másé, különben már adtam volna a sajátom. 😊

Culram: A max nem tud mozgó gif-et renderelni. Én személy szerint a Paint Shop Pro-val raknám össze (Animation Shop), de akár Premierben is lehet. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nincs idom ra, be kell rendezni a szobat, es eleg hulye modon megy most, mer latni kell a szineket... 😞

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
...hálózathoz tutira köze van... mondjuk, lehet csak belõs védelem, de szuimulált fizikai címre nem reagált. 😊 Na, mivel nem nagyon aktívak, ezért elküldöm mailben csak, és kizálólag minden egyéb felelsleges salnagtól mentesen a req. kódot. 😊

csillárt mikor zúzol? 😄

per aspera ad astra

tuti hogy nem fogadja el, mivel 100% hogy minden reqest kod mas... Viszont nem veszi figyelembe azt hogy mi a max serialszama, milyen renderer van eppen belove. Halozatbol generalja, talan a halokartya sajat belso szamabol, ki tudja.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Milyen progival lehet képek egymásutániságából gifet készíteni egyszerûen? Vagy a max is tud mozgó gifet renderelni?

Én is csak a számsort mertem beleírni. (warezoff: Más auth kódját szerintetek elfogadja? ÁÁ, mind1; Aldaryn biztos sajátot akar.

Malakai
A disznók, lehet szabadságolták magukat... 😛
Ha késõbb se jön, akkor küld csak a kódot. Én mondjuk semmit nem írtam bele, csak a számsort.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
...még mindig nem jött auth kóóód... tudom, mit sírok. 😄 remélem azért 7végén is küldözgetnek.

per aspera ad astra

Igaz, környezetbe téve még nem néztem meg, de ha lesz egy kis idõm, megnézem. Kínáncsi leszek Nenead lápácskájára.

Aldaryn
Használj vmi olyan renderelõt, ami raytracelt GI-t tud számolni (VRay, Brazil, ...), azok az atmoszférikus shadereket is számításba veszik, ahogy néztem, meg nenad írta, végre full HDR a tûz shader outputja, így rendesen lehet vele világítani is. 😊

Amúgy szvsz a shader az, ami nagyon emlékeztet engem a phoenix-ére... 😄

per aspera ad astra

Malakai
Igen, hasonló, de az UI, kezelés eléggé más. Meg ugye azért többet is tud. Magát a tüzet nem is úgy kezeli, mint ott, nem sok pici lángnyelvként.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Phonixet még nem használtam, de elballagtam az oldalra tegnap és ottan látni véltem ilyen plugot is.
Annyira jól érzem magam hogy ilyen könnyen tudok szép tüzet csinálni. 😊 Csak kíváncsi vagyok hogy oldom majd meg hogy a környezet is reagáljon a tûz fényére.

Aldaryn
Amúgy nem tudom, használtátok-e a Chaos Phoenix nevû plugot, de nagyon sok mindent mentettek át az AURA-ba, legalábbis ahogy nézem, sok koncepció megmaradt onnan. 😊

per aspera ad astra

Aldaryn
...huh, akkor nem aggodalmaskodok, inkább várok szépen, csendben, csak gondoltam, lehet baj, hogy a levélbe mást is írtam az auth kódon kívül, ha automatikus válaszlevél küldõ rendszerük van. 😊

per aspera ad astra

ÍÍÍíísszonyat jó progiiííííííííí 😊

Malakai
Én tegnap este küldtem és reggelre ittvolt, nemtom' mennyi az átfutási idõ. 😊

Culram: Csak kérdezz bátran, de csak véletlen volt, hogy tudtam a választ, én is csak ismerkedek vele. ^_^

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Nekem is elég sokat tartott míg megkaptam. De most mûködik és nagyon teccik.

Malakai: Köszi mindent, mert már mindent nyomkodtam.

Aldaryn
Elküldtem AURA request kódot, de még nemigen válaszoltak, remélem azért kapok vmit. 😊 Az gond lehet, hogy nem csak a request kódot küldtem, hanem meg is írtam, hogy miért küldöm? 😊

per aspera ad astra

Malakai
Ctrl+left click a vonalra.
Egyébként egyik készítõ mellékelt ide pár bcurve-ot.
És példa-fileokat is tett fel, amik nincsnek alapból a bétában.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

azert kellet volna raktorral kesziteni hogy realisztikus legyen ahogy a gyongyok lognak.
Aldaryn, egyszer megcsinalom 😊)

Aldaryn
Hehe, reaktorral. 😊 Azért, nem semmi animot lehetne csinálni abból, ahogy lezuhan a földre...

per aspera ad astra

Miért kellett volna reaktorral készíteni? Más: Az AURÁBAN a bcurve-oknak hogy csinálod azt hogy több állítható pontja legyen. Én csak max 2-ig jutottam el.

rhinoban keszult, es orinet2points-ot hasznaltam a gyongyok pozicionalasahoz 😊
(gondolom ez nem mond semmit 😊
Na szoval vegul is csak egy oldalt csinaltam meg es utan korbeforgattam mindenkit.
Eredetileg maxban akartam Reaktorral, de aztan ugy gondoltam ideje lenne eszhez terni! 😊

youth
Ja, jó lett nagyon!

Youth

petesilver
Jól nézki! ezek az üvegbigyók Spline array-al készültek ?

Aldaryn
Egész jó, szvsz nagyona giccs határain belül tudtál maradni vele. 😊 régi jó detektívsztorik jutnak róla eszembe...

per aspera ad astra

A projekthez gyartottam egy csillart es veletlen egesz jol sikerult(pedig komolyan kinomban mar nem tudtam mit kitalalni ezek a csicsas dolgok nem fekszenek nekem)

Aldaryn
ma elmentem, és vettem egy nyamvadt hálókártyát. Kierõszakoltam a gépbõl egy a pókok által már odaszõtt elfeledett tunerkártyát (ki tudja mióta volt már ott használaton kívül...) kifújtam a port az alaplapból, köhögtem 1,5 órán keresztül, majd belenyomtam a cuccot. És lássak csodát, van AURA request kódom. El is küldtem. 😄

per aspera ad astra

Malakai
Köv VRay buildbel pedig már a VRay GI multiplier is mûködni fog és ígéret szerint sokkal gyorsabb is lesz...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Thx! Megtaláltam, elküldtem, még nem kaptam. Úgy gondolom visszatérek hozzátok egy kis 3d-zésre az év folyamán.

Malakai
Bent van az envriomentben, ott ad egy beta key-t, amit elküldesz mailen, amire küldenek egy authot.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Szóval van ez az AURA install, felinstallom, és...? Hol van? Megtalálom e vagy nem? Segítség.....

fle go
Koszi Aldaryn, igy mar valamivel vilagosabb szamomra a dolog.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
Egy panorámaképnél picit gond az, hogyan rögzíts egy 360 fokos kéet 2 dimenzióban. ha nem poláris a koordinátarendszer, akkor a képe gyes területe tnagyobb, mások kisebb felbontásúak lesznek például. Ez egy rakatt szabvány, nem poláris rendszerûbõl egyértelmûen a cross a legjobb, ezen egyenletes a felbontás eloszlása.
a ligt probe amúy nem más, mint a panorámakép fényképezésnél olya gyakori tükörgömb, vagy üveggömb direkte látható képe. Ez a legkevésbé "megdolgozott" szinte nyers formátum.

per aspera ad astra

fle go
Udv!

Lenne megint egy lamer kerdesem, van ugyebar Light Probe, Spherical Map, Vertical Cross, Horizontal Cross tipusu HDR kep, azon kivul hogy formailag kulomboznek, van egyeb kulombseg is koztuk, esetleg meg van adva melyiket mire kell hasznalni?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Johnyy
Köszesz!!!!

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Aldaryn
...idõnként örülök neki, hogy nincs a gép melett egy fejsze. Vagyis, hogy elég messze van ahhoz, hogy mire odáig elmegyek, hogy idehozzam, lenyugszom. 😄 Különben már a gatyám is ráment volna újabb, és újabb gép vásárlására. Miyl furcs, pusztán anyagi szempontból is megéri messzebb tartani azt a baltát.

per aspera ad astra

Aldaryn
...AURA baszik mûködni... :| Ma megyek, és veszek egy navajás hálókártyát. 😄 Lol... meg írtam a chaosnak, ha már egyszer free, akkor uygebár minimális nyavajgást elviselhetnek.

per aspera ad astra

Aldaryn
aranyos. 😊 Upload plese to AP. 😄 Kicsit tényleg visszavehetnél az átlátszóságból, avgy vedd emgasabbra a refraction glossyt, a reflection glossyt pedig lejjebb.

Amúgy nenad-é a copyright az ötletre, anno még õ mondta még nekem SSS helyett a glossy refraction-t erõs foggal levelekhez.

per aspera ad astra

A level life-feelingje nagyon ott van, Egyebkent szerintem egy picit tul sokat latszik at. De tenyelg nagyon jo a feeling! 😊

Free
Tudunk.
Ha kicsit visszalapozol van ott egy "Free" FTP. Onnan tudsz letõlteni tutorialt plugint mindent, amit az itt fórumozók feltöltöttek odaadó munkával.
MINDENKI: Mûködik az FTP mindenkinek. van hely bõven ha szeretnétek megosztani másokkal munkáitokat akkor oda fel lehet tölteni.
Szabályok: mindenki aki fel akar tõlteni készítsen az "ide tudsz feltpõlteni" könyvtárba a saját neve alapján egy könyvtárat és lehet is feltõlteni. És ha lehet senki ne töröljön semmit :o)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

youth
Fantasztikus!!!

Youth

fle go
Frenkie: nagyon babak a levelek, kivancsi vagyok mi lesz belole.

Aldaryn
próbálkozom vele... nagyon kelelen a cucc, 1,5 éve erre várok, hogy megjelenjen végre. 😊 Azóta van a fejelmben egy anim ötlet, amihez erre a pluginre lenne szükségem, mással nem tudtam reprodukálni eddig. Biztosan én avgyok béna, de ez van.

per aspera ad astra

FRenkie
Pete: mutasd a fõnököd!

Egy kis tesztelgetés:

Egy készülõ kép elemei lesznek a kis gyomnövények. A kék csíkok csak proxy objektumok.

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

nemtudom, de nezd meg a network tabon van e valamilyen driver legalabb felteve mint pl. Clients for micros., network, stb. Es ha mas nem csinalj egy virtualis pl fix ipvel, hatha az segit.

petesilver
Jómagam erre a célra Deep Exploration használatával korrigálok.

petesilver

Itt van egy texturázó progi, ami szinte a játékokban elõforduló objectek texturázására szakosodott. Downloads részben találod a játékpluginokat, egyenlõre Quake 3-ig van. Elkapott valami, állig téli szerkóba öltözve ülök itt a gép elõtt.
Más:
Ma 2 órán keresztül néztem ugyanabban a monitornézõ pózban a fõnököm, és a végére nem bírtam ki, és lerajzoltam. A gond az volt, hogy csak alkoholos filcet találtam, így a végén megkérdezte: Ilyen karikásak a szemeim? Mondtam nem, de ezzel a tollal nem lehet satírozni 😊 Amúgy tetszett neki😊Ultimate Unwrap